CONNECT:  
             

​Το νερό, τα μέταλλα και …το χρώμα στα μαλλιά μας

Λένα Ιωαννίδου Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου 2018
Λένα Ιωαννίδου

 

hair color Η οδηγία που διαβάζουμε πάντα στις ετικέτες των σαμπουάν είναι, «ξεπλύνετε με άφθονο νερό». Σκεφτήκατε όμως ποτέ τι αφήνει στα μαλλιά μας, το ίδιο το νερό; Διαβάστε σήμερα για τον αόρατο εχθρό που φθείρει την τρίχα και ξεθωριάζει το χρώμα της βαφής αλλά και για μια καινοτόμο τεχνολογία που φιλοδοξεί να τον εξουδετερώσει…

Πρόσφατα διάβαζα στο blog μιας δημοσιογράφου των Sunday Times για την έκπληξή της όταν διαπίστωσε την ορατή βελτίωση στην υφή, την στιλπνότητα, την απαλότητα αλλά και τη ζωντάνια του χρώματος που είχαν τα βαμμένα μαλλιά της, εγκαθιστώντας, απλά, έναν αποσκληρυντή που απομάκρυνε τα ιόντα ασβεστίου και μαγνησίου και γενικά τα μέταλλα από το τρεχούμενο νερό του σπιτιού της.

Συμπτωματικά, εκείνες τις μέρες, παρακολουθώντας τους ειδικούς της Wella Professionals να εξηγούν για την καινοτόμο τεχνολογία Pure Balance TechnologyTM που εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Koleston Perfect, τους άκουσα να μιλούν κι αυτοί για τη φθορά που προκαλούν τα μέταλλα στα μαλλιά αλλά και για την επίδρασή τους στο χρώμα της βαφής.

Ας δούμε όμως για ποια μέταλλα μιλάμε και πώς… εμπλέκονται με τα μαλλιά μας.

Το νερό και τα μέταλλα: Τα μέταλλα (ασβέστιο, μαγνήσιο, πυρίτιο, σίδηρος και πολλά ακόμη) είναι ανόργανα στοιχεία που υπάρχουν στα υπόγεια και επιφανειακά νερά. Η παρουσία τους οφείλεται στη γεωλογική σύσταση των πετρωμάτων, από τα οποία διέρχεται το νερό. Τα περισσότερα από τα μέταλλα αυτά είναι απαραίτητα για τον οργανισμό. Ο άνθρωπος τα προσλαμβάνει με το πόσιμο νερό όπως και με την τροφή.

Τα μέταλλα και τα μαλλιά μας: Αν αναλύσουμε χημικά μια τρίχα θα εντοπίσουμε την παρουσία μετάλλων, συγκεντρωμένη συνήθως στην πορώδη άκρη της. Προέρχονται είτε από τον ίδιο τον οργανισμό μας είτε απορροφώνται από το νερό που λουζόμαστε. Γενικά θεωρούνται ακίνδυνα, όταν όμως η περιεκτικότητα του νερού σε ορισμένα μέταλλα (π.χ. ασβέστιο, χαλκός, σίδηρος και μαγνήσιο) είναι υψηλή, παρουσιάζονται τα πρώτα προβλήματα με τα μαλλιά. Γιατί; Είναι θέμα χημείας , μας λένε οι επιστήμονες. Τα μέταλλα έχουν θετικά φορτισμένα ιόντα ενώ η τρίχα έχει αρνητικό ηλεκτρικό φορτίο, επομένως, έλκουν το ένα το άλλο σαν μαγνήτες. Η στενή όμως επαφή αυτή πυροδοτεί την παραγωγή ελευθέρων ριζών και την οξείδωση της τρίχας, με αποτέλεσμα τα μαλλιά να γίνονται ξηρά, αδύναμα, θαμπά και εύθραυστα, με ψαλίδα, να κάνουν εύκολα κόμπους, και, αν είναι βαμμένα, να ξεθωριάζουν εύκολα.

Τα μέταλλα και η βαφή: Με αυτό το τελευταίο πρόβλημα, η Wella Professionals , όπως ήταν φυσικό, ασχολήθηκε πολύ περισσότερο και σε βάθος. Μάθαμε λοιπόν από τον Stefan Fiedler, διευθυντή Έρευνας & Ανάπτυξης της Coty International Beauty, ότι η αιτία για το ξεθώριασμα αλλά και για κάποιες δυσάρεστες εκπλήξεις που συμβαίνουν μετά τη βαφή- για παράδειγμα, μια ελαφρά πρασινωπή απόχρωση στα μαλλιά- κρύβεται σε μια άλλη …ατυχή ένωση. Όταν κατά την εφαρμογή της μόνιμης βαφής, τα μέταλλα που υπάρχουν στην τρίχα, έρθουν σε επαφή με το οξυζενέ, παράγονται ακόμα περισσότερες ελεύθερες ρίζες οι οποίες παρεμβάλλονται στη διαδικασία σύζευξης της χρωστικής με τον οξειδωτικό παράγοντα με αποτέλεσμα τα μόρια του χρώματος να σχηματίζονται με λάθος τρόπο και να μη δίνουν τον τόνο που θα έπρεπε….

Η αποκλειστική τεχνολογία Pure Balance TechnologyTM που ανέπτυξαν και ενσωμάτωσαν στη νέα Koleston Perfect απενεργοποιεί τυχόν κατάλοιπα μετάλλων στα μαλλιά και ελαχιστοποιεί την πιθανότητα σχηματισμού ελευθέρων ριζών κατά τη διάρκεια της εφαρμογής χρώματος. Αυτό σημαίνει ότι ο κολορίστ μας έχει καλύτερο έλεγχο στο χρώμα, από τη ρίζα ως την άκρη κι εμείς , λιγότερη φθορά στα μαλλιά.

Το + στην ασφάλεια. Χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν 130 για να βρεθεί ο αντικαταστάτης τους αλλά τελικά η Koleston Perfect τα κατάφερε! Μιλάμε φυσικά για τα βασικά συστατικά στις βαφές μαλλιών, τα περίφημα χρωστικά μόρια PPD και PPD , μια ευρεσιτεχνία που μας έρχεται απαράλλακτη, από τον 19ο αιώνα! Τα μόρια αυτά, αν και πολύ αποτελεσματικά, τα τελευταία χρόνια ενοχοποιήθηκαν για τις αλλεργίες που προκαλούνται από τις βαφές μαλλιών. Η τεχνολογία ME+TM που σχεδιάστηκε για να αντικαταστήσει τα PPD και PTD στην Koleston Perfect, προσφέρει το ίδιο πλούσιο, λαμπερό χρώμα , συγχρόνως όμως μειώνει έως και 60 φορές την πιθανότητα να εμφανιστεί νέα αλλεργία σε βαφή μαλλιών!

 

 

 

© Copyright 2019 - Skingurus.gr

WHO IS WHO SKINGURUS    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

   

Disclaimer
Το περιεχόμενο των άρθρων και των πληροφοριών που δημοσιεύονται στο www.skingurus.gr προορίζονται αποκλειστικά για ενημερωτικό σκοπό. Σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν τη γνώμη των ειδικών (δερματολόγων, διαιτολόγων, γυμναστών κ.λπ.) αλλά ούτε και τη διάγνωση και τη θεραπεία. Αναζητήστε την επιστημονική συμβουλή του γιατρού σας ή άλλου επαγγελματία υγείας και μην αγνοήσετε ή τροποποιήσετε ποτέ την επιστημονική συμβουλή ή οδηγία ενός ιατρού, επειδή ενδεχομένως διαβάσατε κάτι διαφορετικό στο www.skingurus.gr. Η αποδοχή ή χρήση των όποιων πληροφοριών εμφανίζονται στο www.skingurus.gr γίνεται με αποκλειστικά δική σας ευθύνη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
shampoing

 

2016-01-08
Είστε σίγουρες ότι λούζεστε σωστά;

Αναρωτιέστε γιατί όταν σας περιποιούνται στο κομμωτήριο, τα μαλλιά σας δείχνουν πιο ανάλαφρα, πιο...  

Heat styling

 

2016-09-22
Κάτι να καίει ….αλλά όχι τα μαλλιά.

Είναι τα μαγικά εργαλεία που φορμάρουν, ισιώνουν, κάνουν μπούκλες. Δυστυχώς, για να τα κάνουν όλα...  

SPLIT ends

 

2017-01-13
Ψαλίδα: μπορούμε να την αποφύγουμε;

Είναι η πιο χαρακτηριστική ένδειξη ότι δεν συμπεριφερόμαστε σωστά στα μαλλιά μας. Ο μοναδικός τρόπος...  

Hair colouring

 

2016-06-14
Μια βαφή παρακαλώ… για το σπίτι

Λίγο η κρίση, λίγο ο χρόνος που δεν περισσεύει, λίγο η ευκολία στην αγορά τους, οι βαφές μαλλιών...  

oily hair

 

2017-02-01
Πάλι θέλω λούσιμο….

Μαλλιά που «λαδώνουν», μαλλιά χωρίς όγκο και ζωντάνια, που δείχνουν θαμπά και άλουστα, μια μόλις...  

hair conditioner

 

2016-05-23
Ανατομία ενός κοντίσιονερ

Ακούγεται παράξενο αλλά πολλές γυναίκες- κι ακόμα πιο πολλές Ελληνίδες – αποφεύγουν να χρησιμοποιούν...  

Hair Sunscreen

 

2016-07-07
Αντηλιακή προστασία: απαραίτητη στα μαλλιά όσο και στην επιδερμίδα

Η έκθεση στον ήλιο είναι μόνο η αρχή. Αλάτι και χλώριο ακολουθούν για να ολοκληρώσουν την καλοκαιρινή...  


ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ
ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ;