CONNECT:  
             

Η ενυδάτωση σώζει και τα μάτια

Αντωνία Θωμοπούλου Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2018
Αντωνία Θωμοπούλου

 

Παρέχοντας συστηματικά τη σωστή υγρασία στη περιοχή γύρω από τα μάτια, την οχυρώνουμε από τις καθημερινές επιθέσεις και διαφυλάσσουμε τη νεανική της υφή και όψη.

Είναι μια μικρή «περιοχή» του προσώπου με ιδιαίτερη φυσιολογία όμως που ζητά την προσοχή μας από πολύ νωρίς. Η επιδερμίδα γύρω από τα μάτια είναι σίγουρα το πιο ευάλωτο σημείο της επιδερμίδας και υπάρχουν αντικειμενικοί λόγοι γι’ αυτό. Είναι 10 φορές πιο λεπτή από το υπόλοιπο πρόσωπο. Λόγω του μικρού της πάχους μπορεί να εκδηλώσει πιο συχνά από άλλα σημεία αλλεργικές αντιδράσεις. Έχει ελάχιστους σμηγματογόνους αδένες, άρα υπολείπεται του φυσικού λιπαντικού που έχει το δέρμα στο υπόλοιπο πρόσωπο. Αντίθετα, υπάρχει ένα δίκτυο επιφανειακών- άρα και εύθραυστων- τριχοειδών αγγείων. Επιπλέον, είναι ίσως η πιο σκληρά εργαζόμενη περιοχή του δέρματος του προσώπου. Τα στοιχεία θέλουν τα βλέφαρα να ανοιγοκλείνουν τουλάχιστον 10.000 φορές τη μέρα! Όλα αυτά συνηγορούν στο να είναι επιρρεπής στην ξηρότητα και να είναι πιο ευάλωτη στις καθημερινές επιθέσεις από τους περιβαλλοντικούς ρύπους και στο οξειδωτικό στρες. Ως αποτέλεσμα είναι το πρώτο σημείο στο πρόσωπο στο οποίο αποτυπώνονται πολύ γρήγορα τα σημάδια κόπωσης- μαύροι κύκλοι και πρηξίματα- και γήρανσης, λεπτές γραμμές και ρυτίδες.

Πως μπορούμε να τα προστατεύσουμε. Η έγκαιρη και συστηματική ενυδάτωση, από τη δεκαετία ήδη των 20 χρόνων λένε οι ειδικοί, είναι η βασική κίνηση που θα διατηρήσει την επιδερμίδα γύρω από τα μάτια υγιή και νεανική. Η καθημερινή παροχή νερού με μια ενυδατική κρέμα ή gel θα ενισχύσει το εκ φύσεως αποδυναμωμένο υδρολιπιδικό φιλμ, εξαιτίας της έλλειψης σμήγματος, και θα διασφαλίσει την καλή υγεία των δερματικών κυττάρων, διατηρώντας ανέπαφη τη δομή τους και το δέρμα απαλό, λείο, ελαστικό και ανθεκτικό. Η πρόωρη εμφάνιση, άλλωστε, των λεπτών γραμμών στην εξωτερική γωνία των ματιών, το γνωστό σε όλους μας «πόδι της χήνας» είναι μια ακόμα ένδειξη αφυδάτωσης της περιοχής.

Τι αναζητάμε σε μια κρέμα ματιών. Ιδανικά η φροντίδα της περιοχής γύρω από τα μάτια θα πρέπει να συνδυάζει ενυδάτωση με υγροσκοπικούς παράγοντες που ελκύουν το νερό από το περιβάλλον, το συγκρατούν και το διοχετεύουν όποτε και όπου χρειάζεται, φιλμογενή συστατικά που αποτρέπουν την εξάτμιση νερού όπως και μαλακτικούς παράγοντες, λιπίδια που αποκαθιστούν το υδρολιπιδικό φιλμ. Όλα τα παραπάνω συμβάλλουν στην καθημερινή, ολοκληρωμένη περιποίηση, προστασία, ενίσχυση του προστατευτικού φραγμού και τελικά στη σωστή «οχύρωση» της επιδερμίδας γύρω από τα μάτια από την πρόωρη φθορά του χρόνου.

Πως εφαρμόζουμε σωστά την κρέμα ματιών.

· Παίρνουμε μικρή ποσότητα προϊόντος με το ένα δάχτυλο και τοποθετούμε- σαν να αφήνουμε μικρές κουκίδες - ανάμεσα στο κάτω βλέφαρο και στον οφθαλμικό κόγχο, τα οστά κάτω από το μάτι που ξεκινούν από τη μύτη και καταλήγουν στην άκρη των ζυγωματικών.

· Χρησιμοποιώντας τον παράμεσο εφαρμόζουμε την κρέμα με ελαφρές, ταμποναριστές κινήσεις χωρίς να τρίβουμε την επιδερμίδα. Ξεκινάμε από την εσωτερική γωνία, συνεχίζουμε στην εξωτερική, περιμετρικά και ανοδικά προς το οστό του φρυδιού και καταλήγουμε πάλι στην εσωτερική γωνία του ματιού.

· Αποφεύγουμε την εφαρμογή της κρέμας πολύ κοντά στα βλέφαρα για να αποτρέψουμε πιθανούς ερεθισμούς.

L.GR.MKT.10.2018.1070

 

 

 

© Copyright 2019 - Skingurus.gr

WHO IS WHO SKINGURUS    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

   

Disclaimer
Το περιεχόμενο των άρθρων και των πληροφοριών που δημοσιεύονται στο www.skingurus.gr προορίζονται αποκλειστικά για ενημερωτικό σκοπό. Σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν τη γνώμη των ειδικών (δερματολόγων, διαιτολόγων, γυμναστών κ.λπ.) αλλά ούτε και τη διάγνωση και τη θεραπεία. Αναζητήστε την επιστημονική συμβουλή του γιατρού σας ή άλλου επαγγελματία υγείας και μην αγνοήσετε ή τροποποιήσετε ποτέ την επιστημονική συμβουλή ή οδηγία ενός ιατρού, επειδή ενδεχομένως διαβάσατε κάτι διαφορετικό στο www.skingurus.gr. Η αποδοχή ή χρήση των όποιων πληροφοριών εμφανίζονται στο www.skingurus.gr γίνεται με αποκλειστικά δική σας ευθύνη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

2019-04-30
​Όταν το δέρμα υποφέρει….

Αφυδάτωση, λιπαρότητα, ρυτίδες, χαλάρωση, πανάδες. Όταν ένα δέρμα είναι υγιές, τα προβλήματα που...  

peptides for antiaging

 

2019-04-22
Πεπτίδια- το μέλλον της αντιγήρανσης είναι εδώ

Θεωρούνται μια πολλά υποσχόμενη κατηγορία δραστικών, ενεργών συστατικών της σύγχρονης βιομηχανίας...  

Bepanthol

 

2019-04-01
Τατουάζ: I've got you under my skin...

Είναι ένα από τα δημοφιλέστερα «στολίδια» για το ανδρικό αλλά και το γυναικείο σώμα,  μόνο που είναι...  

premature ageing

 

2019-03-21
10 καθημερινές συνήθειες που μας γερνούν πρόωρα

Έστω κι αν η γήρανση είναι μια φυσιολογική - άρα κι αναπόφευκτη- εξελικτική διαδικασία o χρόνος...  

Bepanthol

 

2019-02-27
Κλείστε το δρόμο στις ρυτίδες

Υπάρχει τρόπος να βοηθήσουμε την επιδερμίδα μας, όχι να σταματήσει αλλά να προλάβει το ρολόι του...  

AGES 1

 

2019-02-20
Κάθε δεκαετία και η ενυδάτωσή της

Γνωρίζουμε πολύ καλά, ότι η ενυδάτωση είναι η φροντίδα που δεν πρέπει ποτέ να στερούμε από την...  

moisturizing myths

 

2019-01-30
5 μύθοι για την ενυδάτωση

Είναι η πιο απλή αλλά και η πιο ουσιαστική φροντίδα της επιδερμίδας. Η ενυδάτωση υποστηρίζει τις...  


ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ
ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ;