CONNECT:  
             

Υπάρχει τρόπος να φύγουν οι πανάδες;

Αντωνία Θωμοπούλου Κυριακή, 1 Δεκεμβρίου 2013
Αντωνία Θωμοπούλου

 

dark spots Θεωρούνται οι νέες ρυτίδες. Ο λόγος για τις σκουρόχρωμες κηλίδες που εμφανίζονται σε πρόσωπο, ντεκολτέ και χέρια και αλλοιώνουν την ομοιόμορφη όψη της επιδερμίδας.

Οι δυσχρωμίες και οι κηλίδες θεωρούνται και είναι ένα από τα χαρακτηριστικά σημάδια γήρανσης της επιδερμίδας. Όμως κάθε χρόνο στο τέλος του καλοκαιριού οι κηλίδες που εμφανίζονται στην επιδερμίδα του προσώπου και στο ντεκολτέ έρχονται να θυμίσουν και σε νεότερες ότι ο ήλιος έχει μνήμη και δεν συγχωρεί παραλείψεις.

Τα αίτια. Οι ορμονικές διαταραχές, η κληρονομικότητα, η απόχρωση της επιδερμίδας, συγκεκριμένες φαρμακευτικές αγωγές , το στρες , σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, αλλά και το φύλο- έχει υπολογιστεί ότι το 90% των περιπτώσεων αφορά σε γυναίκες- με την αρωγή, εννοείται , του ήλιου είναι οι αιτίες για την εμφάνιση μελάσματος, όπως είναι η επιστημονική ονομασία των πανάδων.

Πως δημιουργούνται. Όταν η επιδερμίδα εκτίθεται στον ήλιο τα μελανοκύτταρα , τα οποία βρίσκονται στις βαθύτερες στιβάδες, ενεργοποιούνται και παράγουν μελανίνη που διοχετεύεται στα υπόλοιπα κύτταρα με στόχο την προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία. Στην ουσία το μαύρισμα είναι ένας μηχανισμός αυτοπροστασίας της επιδερμίδας . Στο πέρασμα του χρόνου η λειτουργία των μελανοκυττάρων, εξαιτίας πολλών και αδιευκρίνιστων παραγόντων απορρυθμίζεται, με αποτέλεσμα την υπερπαραγωγή αλλά και τη μη ορθή κατανομή μελανίνης στην επιφανειακή στιβάδα. Το παραπάνω εμείς το αντιλαμβανόμαστε με την εμφάνιση των κηλίδων στο πρόσωπο, τα μάτια και τα χέρια, τα σημεία, δηλαδή, που είναι περισσότερο εκτεθιμένα στον ήλιο.

Ποια η διαφορά ανάμεσα στις κηλίδες και τις πανάδες. Οι κηλίδες σχηματίζονται στην επιφανειακή, κυρίως, στιβάδα ενώ οι πανάδες που δημιουργούνται στις βαθύτερες στιβάδες είναι βλάβες του δέρματος και έχουν πιο ανοιχτόχρωμη απόχρωση.

Πως αντιμετωπίζονται. Η επαρκής και καθημερινή αντιηλιακή προστασία από τις ακτίνες UVA και UVB καθ΄ όλη τη διάρκεια του χρόνου είναι το πρώτο και πιο σημαντικό βήμα για να προλάβετε τις πανάδες, ιδιαίτερα, όταν συντρέχουν οι παραπάνω λόγοι, βλέπε ορμονικές διαταραχές -όπως κατά την περίοδο της κλιμακτηρίου- ή φωτοευαισθησία με αφορμή συγκεκριμένη φαρμακευτική αγωγή. Η απολέπιση και η καθημερινή φροντίδα με τις εξειδικευμένες συνθέσεις- τα λευκαντικά προϊόντα, όπως έχουν καθιερωθεί να ονομάζονται- μπορούν να βοηθήσουν όσο όμως οι κηλίδες είναι στην αρχική τους φάση. Δεν τις εξαφανίζουν , τις απαλύνουν και βελτιώνουν το χρωματικό τόνο της επιδερμίδας. Το σημαντικότερο όλων είναι ότι οχυρώνουν την επιδερμίδα- κυρίως χάρη στους αντιοξειδωτικούς παράγοντες που περιέχουν- κι έτσι την προστατεύουν από τη δημιουργία νέων. Για πιο δραστικά αποτελέσματα απευθυνθείτε σε δερματολόγο. Πίλινγκ και λέιζερ καταγράφουν σημαντικές επιδόσεις. Η επιλογή είναι δική σας.

Νέα φθινοπωρινής εσοδείας. Το γεγονός ότι οι κηλίδες θεωρούνται οι σύγχρονες ρυτίδες επιβεβαιώνεται από το έντονο «ενδιαφέρον» των μεγάλων οίκων. Το φετινό φθινόπωρο στις εξειδικευμένες anti- spot φόρμουλες προστέθηκαν δύο νέες με κοινό, φυσικά, στόχο αλλά διαφορετικό τρόπο προσέγγισης. Ο οίκος Lancaster αξιοποιεί την πλούσια τεχνογνωσία στο DNA των κυττάρων για τη σύνθεση του νέου ορού 365 Anti- Dark Spot. Το πρώτο βήμα γίνεται στη ρίζα του προβλήματος. Χάρη στο αποκλειστικό σύμπλεγμα DNA Bright Complex - με παράγωγο βιταμίνης C και φυτικά εκχυλίσματα- τίθενται υπό έλεγχο τόσο τα γονίδια που είναι επιφορτισμένα με τη σύνθεση όσο και οι μηχανισμοί μεταφοράς μελανίνης. Στη συνέχεια, τέσσερα στον αριθμό ένζυμα τονώνουν τον κυτταρικό μεταβολισμό, με αποτέλεσμα να απαλύνονται τα ίχνη των ήδη ορατών κηλίδων στην επιφανειακή στιβάδα. Η κρέμα Άγριο Τριαντάφυλλο Antispot είναι η δεύτερη πρόταση για τις κηλίδες, που υπογράφει ο ελληνικός οίκος Korres. Στην ειδοποιό διαφορά της συντελούν τα τρία εξειδικευμένα δραστικά εκχυλίσματα φυσικής προέλευσης που δρουν σε όλα τα στάδια σύνθεσης και εμφάνισης των κηλίδων ενώ ένα παράγωγο, κι εδώ, της βιταμίνης C, συμβάλλει στο να απαλύνονται οι δυσχρωμίες της επιδερμίδας.

 

Οι SkinGurus σας προτείνουν

                                

Σχετικά θέματα
 5+1 αντιγηραντικά συστατικά που «δουλεύουν»
2014-08-28
5+1 αντιγηραντικά συστατικά που «δουλεύουν»
 
3 λόγοι για να χρησιμοποιείτε τα ρετινοειδή
2013-11-14
3 λόγοι για να χρησιμοποιείτε τα ρετινοειδή
 
Ακόμη χρησιμοποιείτε την ίδια κρέμα;
2013-11-15
Ακόμη χρησιμοποιείτε την ίδια κρέμα;
 

 

 

 

© Copyright 2020 - Skingurus.gr

WHO IS WHO SKINGURUS    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

   

Disclaimer
Το περιεχόμενο των άρθρων και των πληροφοριών που δημοσιεύονται στο www.skingurus.gr προορίζονται αποκλειστικά για ενημερωτικό σκοπό. Σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν τη γνώμη των ειδικών (δερματολόγων, διαιτολόγων, γυμναστών κ.λπ.) αλλά ούτε και τη διάγνωση και τη θεραπεία. Αναζητήστε την επιστημονική συμβουλή του γιατρού σας ή άλλου επαγγελματία υγείας και μην αγνοήσετε ή τροποποιήσετε ποτέ την επιστημονική συμβουλή ή οδηγία ενός ιατρού, επειδή ενδεχομένως διαβάσατε κάτι διαφορετικό στο www.skingurus.gr. Η αποδοχή ή χρήση των όποιων πληροφοριών εμφανίζονται στο www.skingurus.gr γίνεται με αποκλειστικά δική σας ευθύνη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Eye creams

 

2020-02-24
Κρέμες ματιών: οδηγίες χρήσης…

Τι είναι πιο σημαντικό; Να επιλέγουμε τα πιο σοφιστικέ και πιο ακριβά προϊόντα περιποίησης για την...  

How to avoid melasma

 

2020-07-20
Το μέλασμα και πώς να… μην το αποκτήσετε.

Ακούγεται σαν κάτι πολύ σοβαρό, δεν είναι όμως άλλο από το όνομα των πανάδων στην ιατρική ορολογία....  

anti-aging

 

2020-03-09
Ευαισθησία στην αντιγήρανση

Στη μάχη με τις ρυτίδες, οι ευαίσθητες επιδερμίδες δείχνουν, καταρχάς, ότι «μειονεκτούν». Τα πολύ...  

SKINCARE 30S

 

2019-09-27
​7+1 νέα βήματα για να…πατήσετε όμορφες τα 30

Μια καινούργια δεκαετία ξεκινά και η επιδερμίδα δείχνει να μην έχει χάσει τίποτα από τη νεανική...  

vitamin C and retinol

 

2020-03-05
Ρετινόλη και βιταμίνη C: Συνύπαρξη υπό όρους

Θεωρούνται-και δικαίως-δύο από τα αποτελεσματικότερα αντιγηραντικά συστατικά. Η μεταξύ τους σχέση...  

how to use retinol

 

2020-07-08
Ρετινόλη: υψηλές επιδόσεις σε 6 βήματα

Ακόμη και ένα τόσο δραστικό συστατικό όπως η ρετινόλη κινδυνεύει να χάσει την ισχύ και, ως εκ τούτου,...  

maskne

 

2020-09-02
Maskne- η ακμή στις μέρες του κορωνοϊού

Η μάσκα ήρθε για να μείνει. Τουλάχιστον για όσο ο νέος κορωνοϊός παραμένει απειλητικός. Έστω και...  


ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ
ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ;