CONNECT:  
             

Στεγνώνετε σωστά τα μαλλιά σας;

Λένα Ιωαννίδου Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2019
Λένα Ιωαννίδου

 

Blow dry hair Χτένες, βούρτσες, προϊόντα styling. Έχετε εξοπλιστεί με όλα τα σωστά σύνεργα. Όμως, το πώς ακριβώς θα τα χρησιμοποιήσετε μαζί με τον αέρα του σεσουάρ για να έχετε το αποτέλεσμα που επιθυμείτε, θα σας το πουν ο τύπος και η υφή των μαλλιών σας. Γιατί και το στέγνωμα έχει τα μυστικά του…

Θέλουμε όγκο στα λεπτά μαλλιά, πειθαρχία στα ατίθασα, λείανση στα σπαστά, ανάλαφρες μπούκλες στα σγουρά. Αν ρωτήσουμε έναν επαγγελματία κομμωτή θα μας πει φυσικά ότι για να στεγνώσουμε και να φορμάρουμε τα μαλλιά μας χρειαζόμαστε ένα καλό σεσουάρ, τα κατάλληλα εργαλεία, ένα προϊόν styling και λίγο...ταλέντο. Για να έχουμε όμως το αποτέλεσμα που ονειρευόμαστε, χρειαζόμαστε και κάτι ακόμα. Να γνωρίζουμε και να σεβόμαστε τις…παραξενιές που έχει κάθε τύπος μαλλιών, κάθε ποιότητα τρίχας σε σχέση με το στέγνωμα.

Διαφορετικά μαλλιά, ίδια προετοιμασία

 • Μετά το λούσιμο, τυλίγετε τα μαλλιά για λίγο -όχι πάνω από 10 λεπτά- με μια μαλακή, απορροφητική πετσέτα ή ένα παλιό t-shirt, που θα τραβήξει το παραπανίσιο νερό και θα συντομεύσει το στέγνωμα. Tip: Να θυμάστε ότι χρησιμοποιούμε σεσουάρ σε νωπά και όχι βρεγμένα μαλλιά που στάζουν…. Αν έχουν λεπτή ή κανονική τρίχα θα πρέπει να είναι στεγνά κατά 80%. Τα μαλλιά με μπούκλες πάλι, φορμάρονται καλύτερα όταν είναι στεγνά κατά 50% …
 • Ξεμπερδεύετε τα μαλλιά χρησιμοποιώντας κατά προτίμηση μια ειδική βούρτσα με μακριά, ελαστικά δόντια για να προστατέψετε την τρίχα από το σπάσιμο, ή μια χτένα με αραιά, χοντρά δόντια αν θέλετε να διατηρήσετε τις φυσικές σας μπούκλες.
 • Ακόμα κι αν δεν σκοπεύετε να κάνετε ιδιαίτερο styling απλώνετε πάντα μια κρέμα -ή αφρό αν τα μαλλιά σας είναι ίσια με λεπτή τρίχα- που θα προστατεύσει τα μαλλιά από τη θερμότητα του σεσουάρ.

Σεσουάρ: μια καλή επένδυση

Οι κομμωτές λένε πως το καλό αποτέλεσμα στο στέγνωμα και φορμάρισμα των μαλλιών εξαρτάται κατά 50% από την ποιότητα του σεσουάρ. Αν έχετε πλούσια ή δύσκολα μαλλιά, με χονδρή ή ατίθαση τρίχα ή αν το χρησιμοποιείτε σχεδόν καθημερινά, το στέγνωμα με ένα φτηνό «πιστολάκι» που δεν διαθέτει παρά ένα διακόπτη on-off, είναι μια διαδικασία όχι μόνο χρονοβόρα αλλά και επικίνδυνη για την υγεία των μαλλιών . Αξίζει να επενδύσετε σε ένα σεσουάρ υψηλής ποιότητας, μεγάλης ισχύος (ιδανικά 2000W), κατά προτίμηση με τεχνολογία ιόντων- στεγνώνει τα μαλλιά πιο γρήγορα και μειώνει τον στατικό ηλεκτρισμό - που θα διαθέτει οπωσδήποτε, διαφορετικές σκάλες παροχής αέρα και θερμοκρασίας και βέβαια θα είναι εξοπλισμένο με τα απαραίτητα αξεσουάρ.

Πώς θα στεγνώσετε τα μαλλιά σας αν...

Έχετε ίσια, αδύναμα ή λεπτά μαλλιά και θέλετε όγκο… αφαιρέστε το στόμιο από το σεσουάρ και χωρίς να χρησιμοποιήσετε βούρτσα, αφήστε τον θερμό αέρα να… ανακατεύει από απόσταση τα νωπά ακόμα μαλλιά μέχρι να είναι στεγνά κατά 80%. Στη συνέχεια απλώστε ένα προϊόν styling για όγκο-κατά προτίμηση σε μορφή αφρού- ξεκινώντας από το πίσω μέρος του κεφαλιού με κατεύθυνση προς τα εμπρός. Προσθέστε ξανά το λεπτό στόμιο στο σεσουάρ και ολοκληρώστε το στέγνωμα χρησιμοποιώντας μια στρογγυλή βούρτσα που θα δώσει όγκο στην κορυφή του κεφαλιού.

Έχετε σπαστά ή σγουρά μαλλιά και θέλετε sleek αποτέλεσμα…αφού στεγνώσετε κατά 80% τα μαλλιά με τον τρόπο που περιγράψαμε προηγουμένως, απλώστε λάδι ή ένα ειδικό προϊόν λείανσης που προσφέρει συγχρόνως και ελαφρύ κράτημα. Tip: Στεγνώσετε τα μαλλιά σας σε οποιοδήποτε άλλο σημείο του σπιτιού εκτός από το μπάνιο γιατί η υγρασία θα τα φριζάρει και θα δυσκολέψει το φορμάρισμα.

 • Πιάστε τα μαλλιά με ένα κλάμερ στην κορυφή, αφήνοντας λίγα ελεύθερα στη βάση του κεφαλιού. Ξεχωρίστε μια τούφα, περάστε από κάτω μια στρογγυλή βούρτσα- χωρίς να την τυλίξετε- και κρατώντας την κοντά στο κεφάλι, πλησιάστε πρώτα εκεί το στόμιο του σεσουάρ-από μικρή απόσταση 5-7 εκ.
 • Συνεχίστε σύροντας τη βούρτσα κατά μήκος της τούφας, ξανά και ξανά, μέχρι τα μαλλιά να στεγνώσουν εντελώς, διαφορετικά θα ξαναπάρουν έπειτα από λίγο το φυσικό τους σχήμα.
 • Κινείτε διαρκώς το σεσουάρ για να μην «ψηθούν» τα μαλλιά, κρατώντας το υπό γωνία έτσι ώστε ο αέρας να έχει κατεύθυνση από τη ρίζα προς τις άκρες-με τη φορά αυτή γλιτώνετε το φριζάρισμα .
 • Ακολουθήστε την ίδια διαδικασία, απελευθερώνοντας κάθε φορά και από μια τούφα μέχρι να φτάσετε στην κορυφή του κεφαλιού.
 • Περάστε τον αέρα του σεσουάρ από την κορυφή προς τις άκρες των μαλλιών, αυτή τη φορά έχοντας γυρίσει τον διακόπτη στο ψυχρό για να λειάνετε τα λέπια της τρίχας και ολοκληρώστε απλώνοντας λίγο serum και στα μήκη και τις άκρες για να περιορίσετε το φριζάρισμα.

Έχετε σγουρά μαλλιά και θέλετε να αναδείξετε τις φυσικές σας μπούκλες... αφήστε, αν είναι εφικτό, τα μαλλιά σας να στεγνώσουν φυσικά κατά 50% και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε σεσουάρ με diffuser (φυσούνα) που μειώνει την ταχύτητα του αέρα και δεν αφήνει τα μαλλιά να φουντώσουν.

 • Γυρίστε το κεφάλι σας ανάποδα και «τοποθετήστε» τις μπροστινές μπούκλες τμηματικά (περίπου το ¼ των μαλλιών
  κάθε φορά) στη φυσούνα. Πλησιάστε τη στο κεφάλι και τότε ανάψτε το σεσουάρ στη μεσαία σκάλα θερμοκρασίας και στη χαμηλή ταχύτητα αέρα. Κρατήστε τη φυσούνα σταθερή για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια μετακινηθείτε στο επόμενο τμήμα, κλείνοντας ενδιάμεσα το σεσουάρ για να αποφύγετε το φριζάρισμα.
 • «Τσαλακώστε» με τα δάχτυλά σας τις μπούκλες για να ελέγξετε πόσο έχουν στεγνώσει και επαναλάβετε τη διαδικασία με τις πίσω μπούκλες αυτή τη φορά για 1-2 λεπτά.
 • Με όρθιο τώρα το κεφάλι πιάστε και πάλι τμηματικά τις μπούκλες στη φυσούνα, πλησιάστε τη στο κεφάλι και κρατήστε τη για 1-2 λεπτά. Tip: Για να μειώσετε τον όγκο των μαλλιών στην κορυφή του κεφαλιού, βάλτε αρκετά τσιμπιδάκια κοντά στη ρίζα κάθε μπούκλας πριν συνεχίσετε το στέγνωμα.
 • Ολοκληρώστε περνώντας τα δάχτυλά σας μέσα από τις μπούκλες για να τις ανοίξετε.

 

 

 

© Copyright 2023 - Skingurus.gr

WHO IS WHO SKINGURUS    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

   

Disclaimer
Το περιεχόμενο των άρθρων και των πληροφοριών που δημοσιεύονται στο www.skingurus.gr προορίζονται αποκλειστικά για ενημερωτικό σκοπό. Σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν τη γνώμη των ειδικών (δερματολόγων, διαιτολόγων, γυμναστών κ.λπ.) αλλά ούτε και τη διάγνωση και τη θεραπεία. Αναζητήστε την επιστημονική συμβουλή του γιατρού σας ή άλλου επαγγελματία υγείας και μην αγνοήσετε ή τροποποιήσετε ποτέ την επιστημονική συμβουλή ή οδηγία ενός ιατρού, επειδή ενδεχομένως διαβάσατε κάτι διαφορετικό στο www.skingurus.gr. Η αποδοχή ή χρήση των όποιων πληροφοριών εμφανίζονται στο www.skingurus.gr γίνεται με αποκλειστικά δική σας ευθύνη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
scalp-care

 

2021-12-03
Γιατί όλοι μιλούν πια για υγιές τριχωτό;

Οι ειδικοί επιμένουν. Το μυστικό για να διατηρούν πάντα τα μαλλιά μας τη φυσική τους λάμψη και ζωντάνια...  

LONG HAIR

 

2022-01-21
Άλμα… εις μήκος: 8 tips για όμορφα, υγιή, μακριά μαλλιά

Πολλές τα ονειρευόμαστε, λίγες όμως το επιχειρούμε, ίσως γιατί γνωρίζουμε ότι δεν είναι τόσο το...  

hair sun

 

2022-06-17
​​Αντηλιακή προστασία: Αρχίστε από ...ψηλά

Ήλιος, αλάτι, χλώριο. Τρεις καλοκαιρινές απειλές για την ομορφιά των μαλλιών. Προστατέψτε τα, όπως...  

air dry2

 

2022-11-11
Air-dry ή πώς θα στεγνώσουμε τα μαλλιά μας ανέξοδα!

Η παρουσία του σεσουάρ στο top10 των πιο ενεργοβόρων συσκευών που χρησιμοποιούμε στο σπίτι, προξενεί...  

static hair

 

2021-01-17
​Όταν τα μαλλιά «ηλεκτρίζονται»

Με το χειμωνιάτικο κρύο-άργησε φέτος αλλά ήρθε- τα μαλλιά μας, ιδίως αν είναι λεπτά και ίσια, ξαφνικά...  

hair changes

 

2021-04-07
​Μια μικρή αλλαγή στα μαλλιά, μια μεγάλη αλλαγή στη διάθεση

Διατηρώντας για χρόνια το ίδιο μήκος, το ίδιο χρώμα, το ίδιο στιλ, κάποτε θα βαρεθείτε όχι μόνο...  

eco friendly haircare

 

2021-05-12
Πόσο eco-friendly είναι η φροντίδα των μαλλιών μας;

Στη λίστα με τις φιλικές προς το περιβάλλον τελετουργίες ομορφιάς, η περιποίηση επί….κεφαλής φιγουράρει...  


ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ
ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ;