CONNECT:  
             

Ένα app για το μέλλον της επιδερμίδας σας

Αντωνία Θωμοπούλου Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου 2019
Αντωνία Θωμοπούλου

 

L' Oreal H L’Oréal επιχειρεί μια νέα προσέγγιση της ομορφιάς μέσα από τις σύγχρονες τεχνολογίες και συνδυάζοντας την τεχνητή νοημοσύνη με τις επιστημονικές έρευνες για τη γήρανση, δημιουργεί το πρώτο διαγνωστικό app για την εξατομικευμένη φροντίδα της επιδερμίδας.

Η έμπνευση. Μία δεκαπενταετής επιστημονική έρευνα πάνω στη γήρανση του δέρματος από τις ομάδες αξιολόγησης του Τμήματος Έρευνας και Καινοτομίας ( R & I) της LOréal ήταν η αρχή. Με βάση τα στοιχεία αυτά, η Μodiface, η Εταιρεία Επαυξημένης Πραγματικότητας και Τεχνητής Νοημοσύνης, μαζί με το Τμήμα Έρευνας και Καινοτομίας της LOréal ανακοίνωσαν πρόσφατα τη δημιουργία ενός ψηφιακού εργαλείου για το διαγνωστικό έλεγχο του δέρματος. Πρόκειται για μια εφαρμογή που στηρίζεται σ’ έναν αλγόριθμο τεχνητής νοημοσύνης, τον οποίο ανέπτυξε η Μodiface, αξιοποιώντας την πλούσια τεχνογνωσία και εμπειρία της LOréal γύρω από τη γήρανση της επιδερμίδας. Ο αλγόριθμος έχει εφαρμοστεί σε 6.000 κλινικές εικόνες με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί - σε συνεργασία με δερματολόγους- μια πλούσια βάση δεδομένων την οποία συνθέτουν 4.500 και περισσότερες selfies γυναικών από 3 εθνικότητες ( Ασιάτισσες, Καυκάσιες και Αφροαμερικάνες) σε 4 διαφορετικές συνθήκες φωτισμού, παρόμοιες όμως με αυτές που συνήθως χρησιμοποιεί η πλειοψηφία των καταναλωτών.

Η έρευνα. Οι μελέτες που έγιναν σε σύνολο 4.000 γυναικών και ανδρών ηλικίας 20-80 ετών στη Γαλλία, την Κίνα, την Ιαπωνία, την Ινδία και τις Ηνωμένες Πολιτείες ανέδειξαν τα πιο κοινά οπτικά σημάδια γήρανσης για καθεμία από τις διαφορετικές εθνικότητες και αποτελούν το πολύτιμο υλικό που βρίσκουμε στους πρώτους αναλυτικούς Άτλαντες Γήρανσης του Δέρματος ή αλλιώς Άτλαντες της LOréal. Πάνω ακριβώς σε αυτά τα δεδομένα οι ειδικοί έχουν τη δυνατότητα για την εκτίμηση ή ακόμη και την πρόβλεψη της γήρανσης του προσώπου. Και φυσικά όλα τα παραπάνω χρησιμοποιούνται σε κλινικές αξιολογήσεις καλλυντικών ή δερματολογικών θεραπειών.

Η καινοτομία. Η πρώτη εφαρμογή του καινοτόμου δερματικού διαγνωστικού ελέγχου κυκλοφόρησε στον Καναδά τον Ιανουάριο με τη Vichy SkinConsultAI και σύντομα προβλέπεται να βρίσκεται στο website των brands της εταιρείας. Η πρωτοποριακή αυτή εφαρμογή θα παρέχει στις γυναίκες μια εξατομικευμένη διάγνωση σε 3 μόνο βήματα:

1. Ζητείται από τις ενδιαφερόμενες να τραβήξουν ή να ανεβάσουν μια selfie στο website του προϊόντος.

2. Η εφαρμογή ανιχνεύει επτά σημάδια γήρανσης: ρυτίδες κάτω από τα μάτια, έλλειψη σφριγηλότητας, έλλειψη ακτινοβολίας, μαύρα σημάδια, βαθιές ρυτίδες και πόρους. Τα σημάδια γήρανσης αναλύονται και οι γυναίκες ανακαλύπτουν την προσωποποιημένη εικόνα γήρανσης του δέρματός τους, ποια είναι τα «δυνατά» τους σημεία και ποια αποτελούν άμεση προτεραιότητα στην καθημερινή ρουτίνα περιποίησης.

3. Κάθε γυναίκα παίρνει ένα εξατομικευμένο καθημερινό πρόγραμμα εφαρμογής με προϊόντα που καλύπτουν τις ειδικές ανάγκες του προσώπου της.

Δείτε το video

 

 

 

© Copyright 2020 - Skingurus.gr

WHO IS WHO SKINGURUS    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

   

Disclaimer
Το περιεχόμενο των άρθρων και των πληροφοριών που δημοσιεύονται στο www.skingurus.gr προορίζονται αποκλειστικά για ενημερωτικό σκοπό. Σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν τη γνώμη των ειδικών (δερματολόγων, διαιτολόγων, γυμναστών κ.λπ.) αλλά ούτε και τη διάγνωση και τη θεραπεία. Αναζητήστε την επιστημονική συμβουλή του γιατρού σας ή άλλου επαγγελματία υγείας και μην αγνοήσετε ή τροποποιήσετε ποτέ την επιστημονική συμβουλή ή οδηγία ενός ιατρού, επειδή ενδεχομένως διαβάσατε κάτι διαφορετικό στο www.skingurus.gr. Η αποδοχή ή χρήση των όποιων πληροφοριών εμφανίζονται στο www.skingurus.gr γίνεται με αποκλειστικά δική σας ευθύνη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Happy New Year

 

2020-01-01
Καλή Χρονιά!

Ευχόμαστε το 2020 να σας φέρει υγεία, χαρά, αγάπη και ομορφιά! Και μην ξεχνάτε... "Good looks...  

world environment day

 

2019-06-05
Η ομορφιά στηρίζει το περιβάλλον

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος που γιορτάζουμε κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου δίνει μια ωραία αφορμή...  

FREE FROM CLAIMS

 

2019-07-24
​Έρχεται το τέλος του “Free from” στα καλλυντικά μας;

 Μια νέα οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που τέθηκε σε ισχύ την 1η Ιουλίου, βάζει αυστηρούς κανόνες...  

BCC

 

2019-10-24
​Η ελπίδα για θεραπεία, μας ενώνει όλους

Κάθε 15 δευτερόλεπτα, κάπου στον κόσμο, μια γυναίκα μαθαίνει ότι πάσχει από καρκίνο του μαστού....  

Beauty trends 2019

 

2019-01-02
​Πού πάει …η ομορφιά το 2019;

Η καινούργια χρονιά κάνει μόλις τα πρώτα της βήματα.  Για μια ακόμα φορά, οι ειδικοί αναλυτές μελέτησαν...  

Junk food και αναψυκτικά τύπου λάιτ, μελέτη

 

2015-09-13
Οι τηγανιτές πατάτες και… το φαινόμενο της αναπλήρωσης

Μια νέα επιστημονική μελέτη πάνω στις διατροφικές συνήθειες περισσότερων από 22.000 ενηλίκων στην...  

 

2015-03-21
​Σας είναι αδύνατον να κάνετε δίαιτα; Ίσως φταίει η… προσωπικότητά σας

Μια νέα επιστημονική μελέτη ρίχνει φως στη μυστική σχέση που συνδέει τις –κακές- διατροφικές μας...  


ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ
ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ;