CONNECT:  
             

Ένα app για το μέλλον της επιδερμίδας σας

Αντωνία Θωμοπούλου Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου 2019
Αντωνία Θωμοπούλου

 

L' Oreal H L’Oréal επιχειρεί μια νέα προσέγγιση της ομορφιάς μέσα από τις σύγχρονες τεχνολογίες και συνδυάζοντας την τεχνητή νοημοσύνη με τις επιστημονικές έρευνες για τη γήρανση, δημιουργεί το πρώτο διαγνωστικό app για την εξατομικευμένη φροντίδα της επιδερμίδας.

Η έμπνευση. Μία δεκαπενταετής επιστημονική έρευνα πάνω στη γήρανση του δέρματος από τις ομάδες αξιολόγησης του Τμήματος Έρευνας και Καινοτομίας ( R & I) της LOréal ήταν η αρχή. Με βάση τα στοιχεία αυτά, η Μodiface, η Εταιρεία Επαυξημένης Πραγματικότητας και Τεχνητής Νοημοσύνης, μαζί με το Τμήμα Έρευνας και Καινοτομίας της LOréal ανακοίνωσαν πρόσφατα τη δημιουργία ενός ψηφιακού εργαλείου για το διαγνωστικό έλεγχο του δέρματος. Πρόκειται για μια εφαρμογή που στηρίζεται σ’ έναν αλγόριθμο τεχνητής νοημοσύνης, τον οποίο ανέπτυξε η Μodiface, αξιοποιώντας την πλούσια τεχνογνωσία και εμπειρία της LOréal γύρω από τη γήρανση της επιδερμίδας. Ο αλγόριθμος έχει εφαρμοστεί σε 6.000 κλινικές εικόνες με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί - σε συνεργασία με δερματολόγους- μια πλούσια βάση δεδομένων την οποία συνθέτουν 4.500 και περισσότερες selfies γυναικών από 3 εθνικότητες ( Ασιάτισσες, Καυκάσιες και Αφροαμερικάνες) σε 4 διαφορετικές συνθήκες φωτισμού, παρόμοιες όμως με αυτές που συνήθως χρησιμοποιεί η πλειοψηφία των καταναλωτών.

Η έρευνα. Οι μελέτες που έγιναν σε σύνολο 4.000 γυναικών και ανδρών ηλικίας 20-80 ετών στη Γαλλία, την Κίνα, την Ιαπωνία, την Ινδία και τις Ηνωμένες Πολιτείες ανέδειξαν τα πιο κοινά οπτικά σημάδια γήρανσης για καθεμία από τις διαφορετικές εθνικότητες και αποτελούν το πολύτιμο υλικό που βρίσκουμε στους πρώτους αναλυτικούς Άτλαντες Γήρανσης του Δέρματος ή αλλιώς Άτλαντες της LOréal. Πάνω ακριβώς σε αυτά τα δεδομένα οι ειδικοί έχουν τη δυνατότητα για την εκτίμηση ή ακόμη και την πρόβλεψη της γήρανσης του προσώπου. Και φυσικά όλα τα παραπάνω χρησιμοποιούνται σε κλινικές αξιολογήσεις καλλυντικών ή δερματολογικών θεραπειών.

Η καινοτομία. Η πρώτη εφαρμογή του καινοτόμου δερματικού διαγνωστικού ελέγχου κυκλοφόρησε στον Καναδά τον Ιανουάριο με τη Vichy SkinConsultAI και σύντομα προβλέπεται να βρίσκεται στο website των brands της εταιρείας. Η πρωτοποριακή αυτή εφαρμογή θα παρέχει στις γυναίκες μια εξατομικευμένη διάγνωση σε 3 μόνο βήματα:

1. Ζητείται από τις ενδιαφερόμενες να τραβήξουν ή να ανεβάσουν μια selfie στο website του προϊόντος.

2. Η εφαρμογή ανιχνεύει επτά σημάδια γήρανσης: ρυτίδες κάτω από τα μάτια, έλλειψη σφριγηλότητας, έλλειψη ακτινοβολίας, μαύρα σημάδια, βαθιές ρυτίδες και πόρους. Τα σημάδια γήρανσης αναλύονται και οι γυναίκες ανακαλύπτουν την προσωποποιημένη εικόνα γήρανσης του δέρματός τους, ποια είναι τα «δυνατά» τους σημεία και ποια αποτελούν άμεση προτεραιότητα στην καθημερινή ρουτίνα περιποίησης.

3. Κάθε γυναίκα παίρνει ένα εξατομικευμένο καθημερινό πρόγραμμα εφαρμογής με προϊόντα που καλύπτουν τις ειδικές ανάγκες του προσώπου της.

Δείτε το video

 

 

 

© Copyright 2021 - Skingurus.gr

WHO IS WHO SKINGURUS    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

   

Disclaimer
Το περιεχόμενο των άρθρων και των πληροφοριών που δημοσιεύονται στο www.skingurus.gr προορίζονται αποκλειστικά για ενημερωτικό σκοπό. Σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν τη γνώμη των ειδικών (δερματολόγων, διαιτολόγων, γυμναστών κ.λπ.) αλλά ούτε και τη διάγνωση και τη θεραπεία. Αναζητήστε την επιστημονική συμβουλή του γιατρού σας ή άλλου επαγγελματία υγείας και μην αγνοήσετε ή τροποποιήσετε ποτέ την επιστημονική συμβουλή ή οδηγία ενός ιατρού, επειδή ενδεχομένως διαβάσατε κάτι διαφορετικό στο www.skingurus.gr. Η αποδοχή ή χρήση των όποιων πληροφοριών εμφανίζονται στο www.skingurus.gr γίνεται με αποκλειστικά δική σας ευθύνη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
EARTH DAY

 

2021-04-23
Η ομορφιά δίνει ελληνικό χρώμα στη Μέρα της Γης

Με αφορμή τη χθεσινή Παγκόσμια Μέρα της Γης ξεχωρίσαμε τρεις πρωτοβουλίες για την προστασία και...  

beauty trends 2021

 

2021-01-04
​Πού πάει η ομορφιά το 2021;

Κάθε χρόνο, διεθνείς αναλυτές, αφουγκράζονται τον παλμό της παγκόσμιας αγοράς των καλλυντικών, μελετούν...  

Youth lab TestLab

 

2021-03-01
​And the winners are…

Πριν λίγες μέρες, σας προσκαλέσαμε να συμμετάσχετε σε ένα TestLab για να δοκιμάσετε την καινοτόμο...  

STAND UP

 

2021-03-11
Το κίνημα Stand Up μιλά… Ελληνικά

"Γιατί σου αξίζει". Η L'Oréal Paris τιμά φέτος την 50η επέτειο της εμβληματικής υπογραφής της...  

 

2020-03-13
Επιχείρηση... καθαρά χέρια

Τρία απλά tips υγιεινής και φροντίδας των χεριών για να παραμείνουμε προστατευμένες και ασφαλείς...  

covid

 

2020-04-08
​3+1 tips για μια ασφαλή ρουτίνα ομορφιάς...

Γιατί, ακόμα και απλές καθημερινές κινήσεις στη φροντίδα και το μακιγιάζ της επιδερμίδας μπορεί...  

L'OREAL FOR THE FUTURE

 

2020-07-15
​Η «πράσινη»  Γαλλική επανάσταση

Μέσα από το πρόγραμμα “L'Oréal for the Future”, ο γαλλικός κολοσσός καλλυντικών κάνει τη δική...  


ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ
ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ;