CONNECT:  
             

In στη ζωή Out στο έκζεμα

Λένα Ιωαννίδου Σάββατο, 2 Μαρτίου 2019
Λένα Ιωαννίδου

 

Photo by Karl Fredrickson on Unsplash Η Avène πιστή στη δέσμευσή της να βοηθά τα παιδιά να ζουν καλά με το έκζεμα, το αποδεικνύει έμπρακτα προσφέροντάς τους ένα πολύτιμο σύμμαχο και καλώντας όλες τις οικογένειες με παιδί που πάσχει από Ατοπική Δερματίτιδα να λάβουν μέρος στα δωρεάν σεμινάρια ενημέρωσης του νοσοκομείου Συγγρός. Με άλλα λόγια, να τολμήσουν το…Inside out!

Έντονη φαγούρα, ξηροδερμία, κοκκινίλες, ερεθισμένο δέρμα…είναι μόνο μερικά από τα συμπτώματα της ατοπικής δερματίτιδας, μιας δερματοπάθειας που αυξάνεται διαρκώς. Συχνά όμως τόσο η οικογένεια, όσο και το ίδιο το παιδί εγκλωβίζονται στο πρόβλημα. Είναι ο φόβος της επαφής με τη σκόνη, τη γύρη, το περιβάλλον που οδηγούν το παιδί να κλείνεται στο σπίτι; Είναι ο φόβος της απόρριψης και της επίκρισης από τους άλλους που οδηγούν το παιδί να κλείνεται στον εαυτό του; Ανέκφραστα συναισθήματα όπως θυμός, προβληματισμός, αγωνία, άγχος δυσκολεύουν την κατάσταση ακόμη περισσότερο.

Πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι η παρατεταμένη παραμονή στο σπίτι επιδεινώνει το έκζεμα, καθώς η μεγαλύτερη συγκέντρωση αλλεργιογόνων φαίνεται ότι συναντάται στους κοινόχρηστους χώρους του σπιτιού. Αντίθετα, η εξωτερίκευση των συναισθημάτων, η επαφή με τη φύση, το παιχνίδι, οι εξωτερικές δραστηριότητες φτιάχνουν τη διάθεση του παιδιού με έκζεμα και συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής του.

In στη ζωή Out στο έκζεμα

Inside Out! Με δύο λέξεις, η Avène δείχνει το δρόμο και προσφέρει ένα πολύτιμο σύμμαχο που θα βοηθήσει ένα ατοπικό παιδί να ζει καλά με το έκζεμα. Με βάση την πολύχρονη εμπειρία της πάνω στην ατοπία, δημιούργησε την Xeracalm A.D. μια σειρά αποστειρωμένων μαλακτικών (κρέμα & baume), με μια μοναδική, υψηλής απόδοσης σύνθεση που περιέχει μόνο τα απαραίτητα συστατικά, με 0% συντηρητικά. Η νέα απαραβίαστη αντλία τους επιτρέπει την έξοδο του προϊόντος απαγορεύοντας αυστηρά την είσοδο μικροβίων ή αέρα στη σύνθεση, διατηρώντας την αναλλοίωτη και αποστειρωμένη. Με τη χρήση των μαλακτικών XeraCalm, ο κνησμός του εκζέματος υποχωρεί από την 5η κιόλας ημέρα.

Inside Out όμως λέει και με μια μοναδική πρωτοβουλία. Η Avène για μια ακόμα φορά δεσμεύεται έμπρακτα και καλεί όλες τις οικογένειες με παιδί που πάσχει από Ατοπική Δερματίτιδα να λάβουν μέρος στα δωρεάν σεμινάρια* ενημέρωσης για το 2019, του νοσοκομείου Συγγρός. Μία από τις οικογένειες που θα συμμετέχει στο 1o ή στο 2ο σεμινάριο, θα έχει τη δυνατότητα να δεχτεί τη φροντίδα του Κέντρου Υδροθεραπείας της Avène στη Νότια Γαλλία για 3 ολόκληρες εβδομάδες!

Η διαδικασία επιλογής είναι η εξής: Αφού το παιδί με ατοπική δερματίτιδα με την οικογένεια του, παρακολουθήσουν ένα από τα δύο σεμινάρια στο νοσοκομείο Α. Συγγρός (6 & 20 Μαρτίου), θα εξετασθεί από την εξειδικευμένη ομάδα δερματολόγων και ανάλογα με τη σοβαρότητα της κατάστασης θα γίνει η επιλογή.

Το 1ο δωρεάν σεμινάριο ενημέρωσης για το 2019, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Μαρτίου, 18:00 – 19:00 στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου Αφροδισίων και Δερματικών Νόσων Ανδρέας Συγγρός.
Το 2ο δωρεάν σεμινάριο ενημέρωσης για το 2019, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Μαρτίου, 18:00 – 19:00 στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου Αφροδισίων και Δερματικών Νόσων Ανδρέας Συγγρός.

Η Εύα τόλμησε το Inside Out

Το 2018, η Εύα με την με την οικογένειά της δεν «κλείστηκαν» στο πρόβλημα. Τόλμησαν, δήλωσαν συμμετοχή στα δωρεάν σεμινάρια στο νοσοκομείο Α. Συγγρός και ανάμεσα σε πολλές οικογένειες με παιδί που πάσχει από ατοπική δερματίτιδα, επιλέχθηκε από την εξειδικευμένη ομάδα δερματολόγων του νοσοκομείου να ταξιδέψει στη Νότια Γαλλία. Έτσι, το περασμένο καλοκαίρι, η Εύα έλαβε όλη τη φροντίδα, την εκπαίδευση και την υποστήριξη του Κέντρου Υδροθεραπείας της Avène για 3 ολόκληρες εβδομάδες!

Skingurus say Τολμήστε κι εσείς! Το 2018 ήταν η Εύα, το 2019 μπορεί να είναι το δικό σας παιδί με ατοπική δερματίτιδα! Δηλώστε συμμετοχή στο 1ο σεμινάριο για το 2019, συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας εδώ και μη διστάσετε να το μοιραστείτε με μία οικογένεια που το έχει ανάγκη. Για 3η συνεχόμενη χρονιά, μία από τις 2800 οικογένειες που θα λάβουν τη φροντίδα του Κέντρου Υδροθεραπείας της Avène θα είναι ελληνική!

 

 

 

© Copyright 2020 - Skingurus.gr

WHO IS WHO SKINGURUS    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

   

Disclaimer
Το περιεχόμενο των άρθρων και των πληροφοριών που δημοσιεύονται στο www.skingurus.gr προορίζονται αποκλειστικά για ενημερωτικό σκοπό. Σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν τη γνώμη των ειδικών (δερματολόγων, διαιτολόγων, γυμναστών κ.λπ.) αλλά ούτε και τη διάγνωση και τη θεραπεία. Αναζητήστε την επιστημονική συμβουλή του γιατρού σας ή άλλου επαγγελματία υγείας και μην αγνοήσετε ή τροποποιήσετε ποτέ την επιστημονική συμβουλή ή οδηγία ενός ιατρού, επειδή ενδεχομένως διαβάσατε κάτι διαφορετικό στο www.skingurus.gr. Η αποδοχή ή χρήση των όποιων πληροφοριών εμφανίζονται στο www.skingurus.gr γίνεται με αποκλειστικά δική σας ευθύνη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
AVEDA TESTLAB

 

2020-09-09
​And the winners are…

Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας στο TestLab Βotanical Repair™. Ήσασταν, όπως πάντα πολλές!...  

L'OREAL FOR THE FUTURE

 

2020-07-15
​Η «πράσινη»  Γαλλική επανάσταση

Μέσα από το πρόγραμμα “L'Oréal for the Future”, ο γαλλικός κολοσσός καλλυντικών κάνει τη δική...  

 

2020-03-13
Επιχείρηση... καθαρά χέρια

Τρία απλά tips υγιεινής και φροντίδας των χεριών για να παραμείνουμε προστατευμένες και ασφαλείς...  

covid

 

2020-04-08
​3+1 tips για μια ασφαλή ρουτίνα ομορφιάς...

Γιατί, ακόμα και απλές καθημερινές κινήσεις στη φροντίδα και το μακιγιάζ της επιδερμίδας μπορεί...  

 

2020-04-17
​Η ομορφιά πολεμά τον κορωνοϊό

Η βιομηχανία καλλυντικών αποκαλύπτει το πιο ευαίσθητο, το πιο γενναιόδωρο πρόσωπό της  στηρίζοντας...  

FREE FROM CLAIMS

 

2019-07-24
​Έρχεται το τέλος του “Free from” στα καλλυντικά μας;

 Μια νέα οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που τέθηκε σε ισχύ την 1η Ιουλίου, βάζει αυστηρούς κανόνες...  

world environment day

 

2019-06-05
Η ομορφιά στηρίζει το περιβάλλον

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος που γιορτάζουμε κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου δίνει μια ωραία αφορμή...  


ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ
ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ;