CONNECT:  
             

Πεπτίδια- το μέλλον της αντιγήρανσης είναι εδώ

Αντωνία Θωμοπούλου Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019
Αντωνία Θωμοπούλου

 

peptides for antiaging Θεωρούνται μια πολλά υποσχόμενη κατηγορία δραστικών, ενεργών συστατικών της σύγχρονης βιομηχανίας της ομορφιάς. Τα πεπτίδια χάρη στο ρυθμιστικό τους ρόλο ωφελούν, όπως αποδεικνύουν οι έρευνες, πολλαπλά την επιδερμίδα. Αξίζει γι’ αυτό να τα γνωρίσουμε καλύτερα.

Τι είναι: Τα πεπτίδια είναι αλυσίδες αμινοξέων. Για να το καταλάβουμε καλύτερα, τα αμινοξέα είναι οργανικές ενώσεις οι οποίες αποτελούν τα δομικά συστατικά των πρωτεϊνών, μεταφέρουν θρεπτικά συστατικά και λειτουργούν ως αγγελιοφόροι στα κύτταρα της επιδερμίδας. Οι πρωτεΐνες ,όπως ξέρουμε, είναι, με τη σειρά τους, το βασικό υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένα τα ανθρώπινα όργανα και φυσικά η επιδερμίδα. Μια από τις πιο πολύτιμες πρωτεΐνες του δέρματος είναι και το κολλαγόνο. Χωρίς αυτό το δίκτυο στήριξης της επιφανειακής στιβάδας αποδιοργανώνεται, σταδιακά ατονεί, το δέρμα χάνει την ελαστικότητα και σφριγηλότητά του, με αποτέλεσμα αρχικά να σχηματίζονται ρυτίδες και όσο ο χρόνος περνά να εμφανίζεται χαλάρωση.

Τι προσφέρουν στην επιδερμίδα. Η απώλεια και η φθορά του κολλαγόνου- από τη δεκαετία των 30 και μετά κάθε χρόνο χάνουμε 1% του κολλαγόνου ενώ μετά τα 50 το παραπάνω ποσοστό φτάνει το 2%- εξαιτίας ενδογενών και εξωγενών παραγόντων είναι, μπορούμε να πούμε, το σημείο ..εκκίνησης για το έντονο ενδιαφέρον και την αξιοποίηση των πεπτιδίων στις καλλυντικές συνθέσεις. Στη νεανική ηλικία τα πεπτίδια στέλνουν το μήνυμα για τη σύνθεση νέου κολλαγόνου. Με το πέρασμα όμως του χρόνου η δράση των φυσικών πεπτιδίων εξασθενεί και η καλή «επικοινωνία» …χάνεται. Οι επιστημονικές έρευνες έδειξαν λοιπόν πως τα συνθετικά πεπτίδια, που περιέχονται στα καλλυντικά, λόγω του μικρού μοριακού τους βάρους διαπερνούν την επιφανειακή στιβάδα και χάρη στη βιομιμητική τους δράση ενεργοποιούν τη φυσική διαδικασία παραγωγής νέου κολλαγόνου. Σημαντική επίσης αποδεικνύεται και η συμβολή τους στη δέσμευση υγρασίας στις εσωτερικές στιβάδες με διπλά οφέλη. Ο προστατευτικός φραγμός ενδυναμώνεται και οι ρυτίδες γεμίζουν εκ των έσω.

Αποτελεσματικά; Ναι, με καλή «παρέα» ακόμη περισσότερο. Μπορεί τα πεπτίδια να καταγράφουν σημαντικές επιδόσεις και να ενισχύουν τα αντιγηραντικά οφέλη των καλλυντικών παρόλα αυτά από μόνα τους δεν κάνουν τα θαύματα, για τα οποία συχνά ακούμε να γίνεται λόγος. Το βέβαιο είναι ότι δεν υποκαθιστούν τις αισθητικές επεμβάσεις. Αυτό που πρέπει να έχουμε κατά νου είναι πως όσο μικρότερη είναι η αλυσίδα αμινοξέων των πεπτιδίων, τόσο πιο αποτελεσματική είναι η δράση τους. Επιπλέον χρειάζονται χρόνο. Και πάνω απ’ όλα χρειάζονται …καλή παρέα, συστατικά με τα οποία θα συνεργάζονται και θα αλληλοσυμπληρώνονται για να καλύπτουν σε όλα τα επίπεδα τις αυξημένες ανάγκες της επιδερμίδας. Αντιοξειδωτικά , συστατικά αναπλήρωσης ( λιπαρά οξέα , υαλουρονικό οξύ, ceramides, γλυκοζαμινογλυκάνες ) αλλά και άλλα συστατικά αποκατάστασης ( βιταμίνη C και ρετινόλη) συνθέτουν ένα ενισχυμένο «οπλοστάσιο» που θα βοηθήσει την επιδερμίδα να παραμείνει για περισσότερο χρόνο νεανική, φωτεινή και ελαστική.

L.GR.MKT.04.2019.1314

 

 

 

© Copyright 2019 - Skingurus.gr

WHO IS WHO SKINGURUS    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

   

Disclaimer
Το περιεχόμενο των άρθρων και των πληροφοριών που δημοσιεύονται στο www.skingurus.gr προορίζονται αποκλειστικά για ενημερωτικό σκοπό. Σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν τη γνώμη των ειδικών (δερματολόγων, διαιτολόγων, γυμναστών κ.λπ.) αλλά ούτε και τη διάγνωση και τη θεραπεία. Αναζητήστε την επιστημονική συμβουλή του γιατρού σας ή άλλου επαγγελματία υγείας και μην αγνοήσετε ή τροποποιήσετε ποτέ την επιστημονική συμβουλή ή οδηγία ενός ιατρού, επειδή ενδεχομένως διαβάσατε κάτι διαφορετικό στο www.skingurus.gr. Η αποδοχή ή χρήση των όποιων πληροφοριών εμφανίζονται στο www.skingurus.gr γίνεται με αποκλειστικά δική σας ευθύνη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Hydration

 

2019-09-13
​Επειγόντως…ενυδάτωση

Θαμπάδα και τραχύτητα. Σημάδια που μαρτυρούν ότι μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, τα αποθέματα υγρασίας...  

Dry skin

 

2019-07-29
​Ένα σώμα που διψάει

Μπορεί η αντηλιακή προστασία να είναι -και σωστά- το πρώτο μας μέλημα στη διάρκεια τους καλοκαιριού,...  

Sunburn

 

2019-07-26
Έχετε μήνυμα στην …επιδερμίδα σας

​ Μπορεί να συμβεί ακόμη και σε ανθεκτικά δέρματα. Λίγη ώρα παραπάνω στον ήλιο χωρίς συστηματική...  

sun - protection

 

2019-06-30
Αντηλιακό: ποιο είναι το κατάλληλο για μένα:

Για να απολαύσουμε ήλιο και θάλασσα χωρίς δυσάρεστες και επώδυνες εκπλήξεις αναζητούμε το σωστό...  

Sun Bepanthol

 

2019-06-28
Λίγο πριν, λίγο μετά το ραντεβού μας με… τον ήλιο

Όσο το θερμόμετρο ανεβαίνει, η ανυπομονησία μας να βρεθούμε σε μια κοντινή παραλία  και να απολαύσουμε...  

healthy skin barrier

 

2019-05-28
Ένα φρούριο που το λένε επιδερμίδα

Μπορεί να έχει πάχος μόλις έως 1mm, καταφέρνει όμως να αποτελεί μια ισχυρή πανοπλία απέναντι στις...  

Anti-wrinkle

 

2019-09-30
Οι ρυτίδες μπορούν να περιμένουν

Μπορεί να φταίει ο ήλιος, η σκόνη και οι ρύποι της πόλης ή ο χρόνος που περνά. Σημαντικό όμως μερίδιο...  


ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ
ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ;