CONNECT:  
             

Η ομορφιά στηρίζει το περιβάλλον

Αντωνία Θωμοπούλου Τετάρτη, 5 Ιουνίου 2019
Αντωνία Θωμοπούλου

 

world environment day Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος που γιορτάζουμε κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου δίνει μια ωραία αφορμή στους οίκους ομορφιάς να αποδείξουν πως μπορούν άριστα να συνδυάζουν τη βιώσιμη ανάπτυξη στηρίζοντας ταυτόχρονα οργανωμένες δράσεις που στοχεύουν στην προστασία του οικοσυστήματος.


1.Eau Thermale Avène, Skin Protect Ocean Respect

Οι ωκεανοί κινδυνεύουν. Το γνωρίζουμε όλοι. Τα αντηλιακά προϊόντα του γαλλικού οίκου που έχουν σχεδιαστεί για να

πληρούν τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας, αποτελεσματικότητας και ασφάλειας με σεβασμό, όμως, στο θαλάσσιο περιβάλλον, φιλοδοξούν να είναι η απάντηση στο μεγάλο αυτό πρόβλημα. Πρόκειται για βιοδιασπώμενες συνθέσεις με ειδικά επιλεγμένα συστατικά και 4 μόνο υδατοδιαλυτά φίλτρα σε χαμηλή συγκέντρωση, που περιορίζουν δραστικά τις επιπτώσεις στο περιβάλλον. Επιπλέον, η Eau Thermale Ane συνεργάζεται με το Pur Projet μια κοινωνική επιχείρηση που βοηθάει τις εταιρείες να αποκαταστήσουν το οικοσύστημα από το οποίο εξαρτώνται. Πιο συγκεκριμένα η εταιρεία υποστηρίζει το πρόγραμμα Pejarakan, στο βορειοδυτικό τμήμα του νησιού Μπαλί της Ινδονησίας που συμβάλλει στη δημιουργία και επαναφορά των κοραλλιογενών υφάλων και στην ανάπτυξη βιώσιμης υδατοκαλλιέργειας κοραλλιών με τη συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών.

2.La Mer Blue Heart

Για την La Mer η θάλασσα αποτελεί πηγή έμπνευσης και δημιουργίας του εμβληματικού Miracle Broth™, του βασικού συστατικού των προϊόντων της που προσφέρει στο δέρμα όλη την αναζωογονητική της ενέργεια. Το ίδρυμα La Mer Blue Heart Oceans Fund με ενημερωτικές δράσεις και φιλανθρωπικές δωρεές συμβάλλει, εδώ και δέκα χρόνια, στη διαφύλαξη των θαλάσσιων περιοχών. Μέχρι σήμερα έχει ενισχύσει την προστασία 16 εκατομμυρίων μιλίων αυτόνομων θαλάσσιων οικοσυστημάτων ανά την υφήλιο. Για τη φετινή χρονιά και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ωκεανών στις 8 Ιουνίου, η La Mer δεσμεύεται να δωρίζει για τους σκοπούς του ιδρύματος 25 δολάρια για κάθε δημόσια ανάρτηση στην οποία θα χρησιμοποιούνται μαζί τα hashtags #LaMerBlueHeart και #LaMerDonation έως ότου συγκεντρωθούν 650.000 δολάρια. Και, όπως κάθε χρόνο, το διάσημο brand σαν φόρο τιμής στην υποστήριξη των ωκεανών κυκλοφορεί την κρέμα Blue Heart Crème de la Mer με κοράλλια και φύκια να διακοσμούν το μπλε βάζο της φετινής συλλεκτικής συσκευασίας.

3.Apivita, Eco Packs

Η φύση είναι από την πρώτη στιγμή στο DNA της Apivita, όταν δυο φαρμακοποιοί- ο Νίκος και η Νίκη Κουτσιανά- με όραμα έναν υπεύθυνο και βιώσιμο τρόπο ζωής εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν τα πρώτα φυσικά καλλυντικά με πρόπολη, μέλι, κερί μέλισσας, βασιλικό πολτό, εκχυλίσματα φυτών και αιθέρια έλαια. Σαράντα χρόνια αργότερα για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος η Apivita παρουσιάζει τη σειρά Eco Packs από δύο σαμπουάν και τέσσερα αφρόλουτρα με 38% λιγότερο πλαστικό ως απάντηση στη σύγχρονη απαίτηση για μείωση του πλαστικού παγκοσμίως.

4.Kiehl’s Made Better™, John Legend Limited Edition Rare Earth Mask

Συστατικά φυσικής προέλευσης, βιώσιμος εφοδιασμός, ανακυκλωμένα υλικά στη συσκευασία και παραγωγή και, τέλος, στήριξη κοινωφελών σκοπών συνθέτουν το προφίλ της Kiehls από αρχής ιδρύσεώς της. Το επιβεβαιώνει ιδανικά η πλατφόρμα Kiehls Made Better™ που μας «σύστησε» ο οίκος το 2018. Φέτος, σε συνεργασία με τον John Legend, ο οίκος επαναλανσάρει την επιτυχημένη μάσκα Rare Earth. Η συλλεκτική έκδοση της μάσκας Kiehls Made Better™, John Legend Limited Edition Rare Earth Mask, συνοδεύεται από μια εξαιρετική καμπάνια στα social media που προσκαλεί τους φανατικούς της φίλους ανά τον κόσμο να μοιραστούν τις ιδέες τους για έναν καλύτερο κόσμο χρησιμοποιώντας το hashtag #Better10. Στα 10 λεπτά που χρειάζεται να στεγνώσει η μάσκα εσείς μπορείτε να βρείτε μια αγορά τοπικών προϊόντων για να κάνετε τα ψώνια σας, να ανακυκλώσετε ή να κάνετε δωρεά σε κάποια τοπική περιβαλλοντική οργάνωση. Στην Ελλάδα μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις του προϊόντος -συγκεκριμένα το ποσό των 1.000€- θα διατεθεί στον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό ΕΔΑΣΑ, που αποσκοπεί στην εθελοντική πυροφύλαξη και προστασία των δασών της Αττικής.

5.Caudalie Suncare, #ProtectYourSkin #ProtectNature

«Για τη νέα σειρά αντηλιακών της Caudalie , δεν ήθελα να κάνω κανένα συμβιβασμό ανάμεσα στην προστασία της επιδερμίδας και την προστασία της φύσης », δηλώνει η Mathilde Thomas η μία εκ των δύο ιδρυτών του γαλλικού οίκου ομορφιάς δίνοντας έτσι το στίγμα της νέας, ανανεωμένης τους σύνθεσης. Μετά από εκτενείς μελέτες στα εργαστήρια του οίκου στην Ορλεάνη κατάφεραν να απαλείψουν τα χημικά φίλτρα που θεωρούνται τοξικά για το θαλάσσιο περιβάλλον και ρυπαίνουν χιλιάδες κοράλλια κάθε χρόνο. Έτσι η Caudalie κρατά μόνο 4 φίλτρα, από τα 7-9 που συνήθως περιέχονται σε μια αντηλιακή σύνθεση- σε δοσολογία μικρότερη από τον μέσο όρο των αντίστοιχων προϊόντων- τα οποία δεν είναι υδατοδιαλυτά και ξεχωρίζουν για την υψηλή βιοδιασπασιμότητά τους. Το λογότυπο Ocean Protect στις συσκευασίες αναδεικνύει την οικολογική πιστοποίηση της νέας σειράς αντηλιακών Caudalie.

6. L’ Oréal, Sharing Beauty With All

Το πρόγραμμα Sharing Beauty With All που ξεκίνησε το 2013 συνοψίζει τις δεσμεύσεις της εταιρείας για βιώσιμη ανάπτυξη και δημοσιεύεται κάθε χρόνο παρουσιάζοντας αντίστοιχα τα νέα στοιχεία που προκύπτουν. Σύμφωνα λοιπόν με την Έκθεση Προόδου για το 2018 αποτυπώνεται σημαντική θετική εξέλιξη στις δεσμεύσεις της εταιρείας για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα των εγκαταστάσεων και των κέντρων διανομής της σε σύγκριση με το 2005 μειώθηκαν κατά 77% ενώ την ίδια περίοδο αυξήθηκε ο όγκος παραγωγής της κατά 38% αποδεικνύοντας έτσι την ικανότητα του Ομίλου να επιτυγχάνει θετικά οικονομικά αποτελέσματα μειώνοντας, παράλληλα, το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα. Εξίσου επιτυχημένη αποδείχτηκε η χρονιά και για την LOréal Hellas που δείχνει να ακολουθεί τα βήματα του παγκόσμιου προγράμματος βιωσιμότητας του Ομίλου. Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία το 2018 σε σύγκριση με το 2005 η εταιρεία μείωσε κατά 97% τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα των κέντρων διανομής της, κατά 59% την κατανάλωση νερού και κατά 64% την παραγωγή αποβλήτων.

 

 

 

© Copyright 2023 - Skingurus.gr

WHO IS WHO SKINGURUS    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

   

Disclaimer
Το περιεχόμενο των άρθρων και των πληροφοριών που δημοσιεύονται στο www.skingurus.gr προορίζονται αποκλειστικά για ενημερωτικό σκοπό. Σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν τη γνώμη των ειδικών (δερματολόγων, διαιτολόγων, γυμναστών κ.λπ.) αλλά ούτε και τη διάγνωση και τη θεραπεία. Αναζητήστε την επιστημονική συμβουλή του γιατρού σας ή άλλου επαγγελματία υγείας και μην αγνοήσετε ή τροποποιήσετε ποτέ την επιστημονική συμβουλή ή οδηγία ενός ιατρού, επειδή ενδεχομένως διαβάσατε κάτι διαφορετικό στο www.skingurus.gr. Η αποδοχή ή χρήση των όποιων πληροφοριών εμφανίζονται στο www.skingurus.gr γίνεται με αποκλειστικά δική σας ευθύνη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
2023 beauty routine1

 

2023-01-09
Στοχευμένη, ενισχυμένη και αποτελεσματική: η ρουτίνα ομορφιάς το 2023

Με δύναμη από το πρόσφατο παρελθόν, το skinimalism, ένα από τα πιο διάσημα beauty trends, επανέρχεται...  

332300984

 

2023-02-27
Ο σπόρος που αγαπά την επιδερμίδα!

 

cover 3

 

2022-07-08
Πράσινο ''αποτύπωμα'' - η ομορφιά μας δείχνει τον... τρόπο

Ο ειδικά διαμορφωμένος κήπος στην ταράτσα των κεντρικών γραφείων της L’ Oréal Hellas, που είχαμε...  

3BiothermBottles

 

2021-07-02
Με δύναμη από το...μέλλον

Η κλιματική αλλαγή και οι επιπτώσεις της στον πλανήτη όπως και στη ζωή μας έχουν ευαισθητοποιήσει...  

 

2020-03-13
​Ένα βραβείο για την ομορφιά

Ανάμεσα στα  αμέτρητα καλλυντικά προϊόντα που κυκλοφόρησαν την περασμένη χρονιά, ήταν εκείνα που...  

microbeads

 

2018-09-08
Καθαρίζουν την επιδερμίδα, ρυπαίνουν τις θάλασσες...

Τα μικροσφαιρίδια, οι μικροσκοπικοί συνθετικοί κόκκοι των απολεπιστικών, κυρίως, προϊόντων θα απειλήσουν...  

 

2018-06-28
Με πόσες κουταλιές ζάχαρη πίνετε το τσάι σας;

Σίγουρα γνωρίζετε πως το τσάι είναι πηγή πολύτιμων αντιοξειδωτικών συστατικών. Αυτό που ίσως δεν...  


ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ
ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ;