CONNECT:  
             

Η νύχτα ανήκει...στην επιδερμίδα

Αντωνία Θωμοπούλου Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2019
Αντωνία Θωμοπούλου

 

night -skincare Όσο εμείς κοιμόμαστε η επιδερμίδα εργάζεται εντατικά να διορθώσει τις ζημιές για να ξυπνήσουμε το πρωί με ανανεωμένη όψη. Αφού βέβαια το βράδυ έχουμε φροντίσει να «γεμίσουμε τις μπαταρίες της» με όλα όσα χρειάζεται για να λειτουργούν σωστά τα κύτταρά της .

Επιστρέφοντας στο σπίτι, όταν το φως της μέρας έχει σβήσει και οι εξωτερικοί εχθροί παράγοντες- ήλιος, αέρας, αστικοί ρύποι κλπ.- δεν υφίστανται πλέον, η επιδερμίδα αρχίζει να ηρεμεί. Είναι η ώρα που ανασυντάσσει δυνάμεις. Οι επανορθωτικοί και αναπλαστικοί μηχανισμοί των κυττάρων ενεργοποιούνται για να αποκαταστήσουν τις φθορές της και να την οχυρώσουν για την επόμενη μέρα. Σε αυτό ακριβώς το χρονικό διάστημα που η θερμοκρασία του σώματος είναι υψηλότερη και οι πόροι του δέρματος ανοικτοί- άρα πιο δεκτικοί- αξίζει να αφιερώσουμε λίγα, μόνο λεπτά για να διώξουμε τα κατάλοιπα της μέρας και, ταυτόχρονα, να ενισχύσουμε τη βραδινή ανάπλαση, την πιο σημαντική λειτουργία της επιδερμίδας.

Γνωρίζοντας ότι η τόνωση των επανορθωτικών μηχανισμών και τα επαρκή αποθέματα υγρασίας αποτελούν βασική προϋπόθεση για τη σωστή ανάπλαση της επιδερμίδας φροντίζω κάθε βράδυ -και πιο εντατικά, τα βράδια που μένω σπίτι-, να της προσφέρω όλα όσα χρειάζεται. Και η φωτεινή, φρέσκια, και αναζωογονημένη όψη της το πρωί είναι η καλύτερη επιβράβευση!

Καθαρισμός- το σημείο εκκίνησης. Μοιάζει με αγγαρεία. Όταν όμως λείπει, οι φυσικοί επανορθωτικοί μηχανισμοί δεν λειτουργούν σωστά και τα σημάδια φθοράς - αφυδάτωση, ευαισθητοποίηση, ανομοιόμορφος τόνος και ενοχλητικές ατέλειες- που αποδεδειγμένα οδηγούν στην πρόωρη γήρανση, γίνονται όλο και πιο ορατά. Ιδανικά, σύμφωνα με τους ειδικούς, ο σωστός καθαρισμός ολοκληρώνεται σε δύο στάδια, το ντεμακιγιάζ και τον καθαρισμό. Στο πρώτο, οι εξειδικευμένες συνθέσεις περιέχουν έλαια που αφαιρούν τις λιπαρές ουσίες που βρίσκονται στην επιφάνεια της επιδερμίδας, το σμήγμα, το αντηλιακό και το μακιγιάζ. Στο δεύτερο στάδιο επιλέγονται φόρμουλες με βάση το νερό που απομακρύνουν ό,τι έχει απομείνει, νεκρά κύτταρα, σκόνη και ρύπους. Υπάρχει όμως μια κατηγορία προϊόντων, τα οποία σε μια σύνθεση συνδυάζουν και τις δύο δράσεις. Ιδιαίτερα απολαυστικά, φιλικά προς την επιδερμίδα, αποτελεσματικά, έχουν πια αποκτήσει μόνιμη θέση στο μπάνιο μου. Ο λόγος για τα balms καθαρισμού τα οποία, εμπλουτισμένα με ήπιους απορρυπαντικούς παράγοντες, θρεπτικά στοιχεία- κυρίως έλαια φυτικής προέλευσης- και αναζωογονητικά συστατικά, εφαρμόζονται σε πρόσωπο και μάτια και με μια κίνηση αφαιρούν από κάθε τύπο επιδερμίδας, ακόμα και της λιπαρής, ρύπους, σμήγμα και μακιγιάζ χωρίς να στερούν τη φυσική της υγρασία.

Εξισορρόπηση- η κίνηση που κάνει τη διαφορά. Ακόμη και σε ιδανικές συνθήκες ο καθαρισμός δεν παύει να είναι η διαδικασία που έστω και πρόσκαιρα απογυμνώνει την επιδερμίδα και διαταράσσει την ισορροπία του pH της. Η ανάγκη επομένως για αποκατάσταση και ενδυνάμωση του επιδερμικού φραγμού είναι άμεση. Αυτόν ακριβώς το ρόλο έχουν οι essences. Τροφοδοτούν με την απαραίτητη υγρασία το δέρμα και το ενισχύουν -χάρη στα μικρο-θρεπτικά στοιχεία που επίσης περιέχουν- βελτιώνοντας έτσι σημαντικά την ανθεκτικότητά του. Επιπλέον, λειαίνουν την υφή της επιδερμίδας και λειτουργούν ως ιδανικός μεταφορέας των ενεργών συστατικών των προϊόντων που ακολουθούν.

Επιδερμίδα εν δράσει. Από τις 11.οο μ.μ. έως 2.οο π.μ. οι φυσικοί μηχανισμοί επιδιόρθωσης και κυτταρικής αναζωογόνησης βάζουν μπροστά τις…μηχανές. Είναι το χρονικό διάστημα που ο κυτταρικός μεταβολισμός, η βασική διαδικασία ανανέωσης του δέρματος, φτάνει στο αποκορύφωμά της. Και σε αυτές τις 3 ώρες η αποτοξινωτική, αναζωογονητική και επανορθωτική φροντίδα που θα του προσφέρουμε, αποκτά ουσία. Αναζητώ λοιπόν και επιλέγω ενεργά συστατικά που αξιοποιούν και ενισχύουν τις φυσικές λειτουργίες , διεγείρουν την κυτταρική ανανέωση, τονώνουν την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, προσφέρουν εντατική αντιοξειδωτική δράση για να καταπολεμήσουν τη φθορά που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες και αναπληρώνουν τα αποθέματα υγρασίας του δέρματος.

Extra tip: Εξίσου σημαντική είναι η νυχτερινή επανόρθωση και για την ευαίσθητη περιοχή των ματιών που, εκτός των άλλων, είναι εκτεθειμένα καθημερινά και για πολλές ώρες στη νέα αιτία πρόωρης γήρανσης, το μπλε φως των ηλεκτρονικών συσκευών.

Και βέβαια, δεν ξεχνώ ... Η ενυδάτωση δεν μπορεί να λείπει ούτε από τη βραδινή φροντίδα. Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι όταν οι επανορθωτικοί και αναπλαστικοί μηχανισμοί λειτουργούν στο μάξιμουμ, τα επίπεδα υγρασίας μειώνονται. Στη νεανική ηλικία το δέρμα διαθέτει τα αποθέματα για να αναπληρώσει άμεσα τα κενά. Με το πέρασμα όμως του χρόνου οι ρυθμοί κυτταρικής δραστηριότητας φθίνουν και η επιδερμίδα έχει έναν επιπλέον λόγο να εμφανίζει σημάδια έντονης αφυδάτωσης.

 

 

 

© Copyright 2020 - Skingurus.gr

WHO IS WHO SKINGURUS    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

   

Disclaimer
Το περιεχόμενο των άρθρων και των πληροφοριών που δημοσιεύονται στο www.skingurus.gr προορίζονται αποκλειστικά για ενημερωτικό σκοπό. Σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν τη γνώμη των ειδικών (δερματολόγων, διαιτολόγων, γυμναστών κ.λπ.) αλλά ούτε και τη διάγνωση και τη θεραπεία. Αναζητήστε την επιστημονική συμβουλή του γιατρού σας ή άλλου επαγγελματία υγείας και μην αγνοήσετε ή τροποποιήσετε ποτέ την επιστημονική συμβουλή ή οδηγία ενός ιατρού, επειδή ενδεχομένως διαβάσατε κάτι διαφορετικό στο www.skingurus.gr. Η αποδοχή ή χρήση των όποιων πληροφοριών εμφανίζονται στο www.skingurus.gr γίνεται με αποκλειστικά δική σας ευθύνη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Eye creams

 

2020-02-24
Κρέμες ματιών: οδηγίες χρήσης…

Τι είναι πιο σημαντικό; Να επιλέγουμε τα πιο σοφιστικέ και πιο ακριβά προϊόντα περιποίησης για την...  

How to avoid melasma

 

2020-07-20
Το μέλασμα και πώς να… μην το αποκτήσετε.

Ακούγεται σαν κάτι πολύ σοβαρό, δεν είναι όμως άλλο από το όνομα των πανάδων στην ιατρική ορολογία....  

anti-aging

 

2020-03-09
Ευαισθησία στην αντιγήρανση

Στη μάχη με τις ρυτίδες, οι ευαίσθητες επιδερμίδες δείχνουν, καταρχάς, ότι «μειονεκτούν». Τα πολύ...  

SKINCARE 30S

 

2019-09-27
​7+1 νέα βήματα για να…πατήσετε όμορφες τα 30

Μια καινούργια δεκαετία ξεκινά και η επιδερμίδα δείχνει να μην έχει χάσει τίποτα από τη νεανική...  

vitamin C and retinol

 

2020-03-05
Ρετινόλη και βιταμίνη C: Συνύπαρξη υπό όρους

Θεωρούνται-και δικαίως-δύο από τα αποτελεσματικότερα αντιγηραντικά συστατικά. Η μεταξύ τους σχέση...  

how to use retinol

 

2020-07-08
Ρετινόλη: υψηλές επιδόσεις σε 6 βήματα

Ακόμη και ένα τόσο δραστικό συστατικό όπως η ρετινόλη κινδυνεύει να χάσει την ισχύ και, ως εκ τούτου,...  

maskne

 

2020-09-02
Maskne- η ακμή στις μέρες του κορωνοϊού

Η μάσκα ήρθε για να μείνει. Τουλάχιστον για όσο ο νέος κορωνοϊός παραμένει απειλητικός. Έστω και...  


ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ
ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ;