CONNECT:  
             

Όσα μας  έμαθε η… Ζωή

Skingurus Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2015
Skingurus

 

Η αισθητικός Ζωή Ραπτογιάννη, αποκαλύπτει τα 10 συχνότερα "λάθη" που, σύμφωνα με την πολύχρονη εμπειρία της, επιμένουμε να κάνουμε στην φροντίδα της επιδερμίδας μας.

1. Καθαρισμός: " σιγά, όλα το ίδιο κάνουν...."

Ο σωστός, μεθοδικός καθαρισμός καθημερινά, είναι το 1ο σημαντικό βήμα περιποίησης. Η αντίληψη ότι μπορούμε να παραλείπουμε τον καθαρισμό, η να γίνεται με ένα φτηνό προϊόν είναι λάθος. Ισχύει ακριβώς το αντίθετο.

Γιατί; Φανταστείτε να βάζετε κρέμα σώματος χωρίς να έχετε κάνει το μπάνιο σας. Οι επιφανειακές κεράτινες στιβάδες, δεν επιτρέπουν την απορρόφηση της κρέμας περιποίησης, το μακιγιάζ δεν απλώνεται ομοιόμορφα, ειδικά το φον ντε τεν και το δέρμα σταδιακά αφυδατώνεται.

Συμβουλή: Ο επιμελής καθαρισμός κάθε βράδυ με ένα σαπούνι καλής ποιότητας ή γαλάκτωμα. Οπωσδήποτε η λοσιόν αμέσως μετά, που εξισορροπεί το pH, τη φυσική οξύτητα της επιδερμίδας.

2. Μακιγιάζ χωρίς κρέμα ενυδάτωσης: " ε, δεν πειράζει, έχω πολύ καλά προϊόντα μακιγιάζ..... δεν κάνουν κακό"

Ειδικά οι νέες κοπέλες, πολλές φορές μακιγιάρονται καθημερινά χωρίς να χρησιμοποιούν προηγουμένως ενυδατική κρέμα. Παρόλο που τα σημερινά προϊόντα μακιγιάζ είναι εξαιρετικής ποιότητας, θα πρέπει οπωσδήποτε να ενυδατώνουμε τη επιδερμίδα πριν το φον ντε τεν.

Γιατί; Αποκλείουμε την παραμικρή απορρόφηση χρωστικών. Το φον ντε τεν απλώνεται ομοιόμορφα, και η επιδερμίδα γίνεται λεία και φωτεινή.

Συμβουλή: Σε ένα πιο ξηρό δέρμα, εκτός από την χρήση της ενυδατικής κρέμας πριν το μακιγιάζ, αναμειγνύουμε το φον ντε τεν με ελάχιστη κρέμα και απλώνουμε. Το αποτέλεσμα είναι τέλειο. Το φον ντε τεν γίνεται ένα με την επιδερμίδα.

3. Ντεμακιγιάζ κάθε βράδυ " ειδικά αν έχω αργήσει, βαριέμαι πολύ....."

SOS...... Ποτέ για ύπνο χωρίς αφαίρεση του μακιγιάζ, ιδιαίτερα στην περιοχή των ματιών. Φανταστείτε μόνο, πόσο ένα μικρό σκουπιδάκι μπορεί να ερεθίσει το περιβάλλον του ματιού και κάντε τη σύγκριση…

Γιατί; Η μάσκαρα και οι σκιές, θα πρέπει να αφαιρεθούν με το ειδικό προϊόν ντεμακιγιάζ, ώστε να μην ερεθίσουν την περιοχή εσωτερικά, και συγχρόνως να μην αφυδατώσουν εξωτερικά την πολύ λεπτή επιδερμίδα γύρω από τα ματιά.

Συμβουλή: Χρησιμοποιείτε πάντα το ειδικό προϊόν για αφαίρεση του μακιγιάζ, ειδικά στην περιοχή των ματιών. Γίνεται εύκολα, χωρίς έντονες κινήσεις και δεν ερεθίζει.

4. Κρέμες; " Δεν χρησιμοποιώ, η μαμά μου που δεν έβαζε τίποτα, έχει πολύ ωραίο δέρμα....."

Θα έλεγα φυσικά " μέτρον άριστον" .... Καμιά υπερβολή. Ούτε ατελείωτα προϊόντα που κάθονται στα ντουλάπια μας ούτε το αντίθετο που πολλές φορές, ακόμα και σήμερα, ακούμε.

Γιατί; Η μαμά μας λοιπόν, όντως μπορεί να έχει πολύ ωραίο δέρμα. Αλλά όχι γιατί δεν χρησιμοποιεί προϊόντα περιποίησης. Μάλλον ....εκ φύσεως.

Παρόλο που στην εποχή της μαμάς μας όλα ήταν πιο υγιεινά, ο μέσος όρος «νεανικότητας» ήταν πολύ πιο χαμηλός. Μια γυναίκα 45 ετών πριν 30 χρόνια, ήταν πια "μια μεγάλη γυναίκα", και στην όλη εμφάνιση της, αλλά και στην όψη της επιδερμίδας της. Σήμερα, μια γυναίκα 45 αλλά και 55 ή 60 ετών, είναι μια νεανική φιγούρα, ειδικά αν προσέχει και περιποιείται, χωρίς υπερβολές, τον εαυτό της.

Οι κρέμες λοιπόν, με μια υπεύθυνη διάγνωση και σοβαρή επαγγελματική πρόταση, συντηρούν την όμορφη επιδερμίδα που η φύση πιθανόν μας έδωσε. Το πιο σπουδαίο; Επιμηκύνουν την διάρκεια της...... αρκεί να έχουμε πραγματικά ανακαλύψει το σωστό πρόγραμμα περιποίησης για τις δικές μας ανάγκες.

Συμβουλή: Επιλέξτε την αισθητικό που πραγματικά ενδιαφέρεται για σας και τις ανάγκες σας και ακολουθείστε ένα πρόγραμμα περιποίησης με προϊόντα μιας αναγνωρισμένης μάρκας καλλυντικών.

5. Δεν είναι για μένα "Δεν πειράζει που δεν έχω ανάγκη από μια ενισχυμένη κρέμα, εγώ αυτή θέλω για να προλάβω....."

Εδώ συμβαίνει το αντίθετο. Την αισθητικό που επιμένει να μην την αγοράσετε, εμπιστευθείτε την ......καλά κάνει.

Γιατί; Ένα νεανικό, κανονικό δέρμα έως περίπου 28-30 ετών, δεν έχει ανάγκη καμιάς υπερβολής ούτε πολλών αντιγηραντικών προϊόντων.

Ακολουθήστε ένα πρόγραμμα καλού καθαρισμού και καθημερινής πλούσιας ενυδάτωσης. Δώστε μόνο ιδιαίτερη προσοχή στην περιοχή των ματιών. Επειδή η επιδερμίδα εκεί είναι πολύ πιο λεπτή και ευαίσθητη, η ηλικία της είναι 10 περίπου χρόνια μεγαλύτερη από το υπόλοιπο πρόσωπο!

Συμβουλή: Δυο είναι τα "μυστικά" της σωστής, αποτελεσματικής περιποίησης. Η καλή ποιότητα των προϊόντων και η μεθοδική χρήση τους.

6. Λιπαρό δέρμα: " δεν βάζω κρέμα καθόλου γιατί γυαλίζει, το καθαρίζω μόνο μ ένα αντισηπτικό σαπούνι...."

Χμμμ .....εδώ γίνεται πάντα το ίδιο λάθος. Το λιπαρό δέρμα είναι πλούσιο σε λιπίδια, αλλά τις πιο πολλές φορές του λείπει το νερό. Ειδικά αν χρησιμοποιούμε ένα τυχαίο αντισηπτικό σαπούνι, μας δίνει την αίσθηση καθαριότητας, αλλά αφαιρεί όλη την υγρασία που το δέρμα έχει ανάγκη.

Ανακαλύψτε τις ειδικές σειρές προϊόντων για λιπαρό δέρμα και ακολουθήστε με την μεγαλύτερη… ευλάβεια την καθημερινή σας φροντίδα.

Πολύ καλό καθαρισμό καθημερινά, αλλά με ένα προϊόν που δεν αφυδατώνει και καθημερινή ενυδάτωση, με ένα εξειδικευμένο προϊόν που δεν περιέχει λιπίδια.

Συμβουλή: Υιοθετήστε την απολέπιση 2-3 φορές την εβδομάδα, με το ειδικό προϊόν. Θα απολαύσετε και σεις ένα λείο, φωτεινό δέρμα.

7. Κρέμα νύχτας; " α, όχι δεν χρησιμοποιώ.... βάζω μια 24ωρη. Μια χαρά τα κάνει όλα...."

Ναι πιθανόν να είναι μια χαρά..... αλλά δεν τα κάνει όλα!

Γιατί; Το δέρμα μας όλη την ημέρα ασχολείται με όλο τον υπόλοιπο οργανισμό μας ( προστασία, αναπνοή) και το βράδυ μόνο που κοιμόμαστε και ηρεμούμε, ασχολείται με τον εαυτό του. Ειδικά μετά τα 30, και με μια πολυάσχολη, δραστήρια ζωή, το δέρμα μας ζητάει βοήθεια.. Το περιβάλλον του αφαιρεί καθημερινά ουσιαστικά δομικά υλικά, και βέβαια πολλαπλασιάζει τις ελεύθερες ρίζες που το πολιορκούν και το κουράζουν. Έτσι μια κρέμα για όλες τις ώρες είναι ίσως αρκετή για ένα νεανικό δέρμα, αλλά όχι για το δέρμα που αρχίζει να εμφανίζει σημάδια γήρανσης. Γραμμές, αφυδάτωση, θαμπή όψη......

Μια κρέμα νύχτας είναι " φάρμακο" για το κουρασμένο δέρμα μας. Μια 24ωρη κρέμα μπορεί να του προσφέρει επιπλέον ελαστικότητα, μια δραστική κρέμα νύκτας "θεραπεύει" τις ατέλειες του.

Συμβουλή : το βραδάκι χαρίστε μια 5 λεπτή ιεροτελεστία στον εαυτό σας..... γιατί το αξίζει! Μετά από ένα καλό καθαρισμό, απλώστε με απαλές ανοδικές κινήσεις μια ευεργετική κρέμα νύκτας.

8. Κρέμα ματιών: " από τώρα;"

Θα έλεγα χωρίς δισταγμό, από πάντα.......

Γιατί; Τα πολύτιμα μάτια μας, ανοιγοκλείνουν 10.000 περίπου φορές τη μέρα.... Ζορίζονται να διακρίνουν κάθε λεπτομέρεια ζωής, γελάνε σε κάθε ευκαιρία αλλά και κλαίνε.... γιατί η ζωή είναι γοητευτική πολύ αλλά και δύσκολη. Σωστά;

Συμβουλή: Μόλις αντιληφθείτε τη πρώτη μικρή γραμμούλα, αποκτήστε την κρέμα βάλσαμο, που θα τα βοηθήσει να ξαναβρούν την υγεία τους.... εσείς κι αυτά.

9. Ο λαιμός μου είναι χάλια....." καλά εκεί δε γίνεται τίποτα... νομίζω"

Ο λαιμός και το ντεκολτέ, ανήκουν στο κεφάλαιο " πρόσωπο ". Παρακαλώ πολύ, ό, τι κάνουμε στο πρόσωπο μας, να κάνουμε και στον λαιμό και στο ντεκολτέ. Αρχικά με την καθιερωμένη περιποίηση και αργότερα με τα ειδικά προϊόντα.

Γιατί; Είναι μια περιοχή εξίσου ευαίσθητη με την περιοχή των ματιών, πολύ εύθραυστη και ντελικάτη και ......μας προδίδει εύκολα.

Συμβουλή: Μην σταματάτε τη καθημερινή σας περιποίηση στο πιγούνι. Απλώστε γενναιόδωρα τα προϊόντα καθαρισμού, περιποίησης και μακιγιάζ (το φον ντε τεν ) και στον λαιμό - ντεκολτέ. Πάντα!

10. Τα καλλυντικά; " καλά, .... άκρατος καταναλωτισμός!"

Όχι! Σημείο πολιτισμού.

Γιατί; Ο άνθρωπος άρχισε να περιποιείται το σώμα του, από την ώρα που στάθηκε στα δυο του πόδια .....από την πρώτη στιγμή πολιτισμού.Τα αρωματοπωλεία και τα χαμάμ, ήταν κάποτε προνόμια των διανοουμένων και των εκλεκτών! Ευτυχώς η ζωή ευνοεί σιγά σιγά όλο και περισσότερους ανθρώπους. Κι εμείς, παρόλες τις δυσκολίες, ανήκουμε στην ομάδα εκείνων που έχουν πρόσβαση στη γνώση......

Συμβουλή : Η ζωή είναι όμορφη... Φροντίστε τον εαυτό σας με μέτρο και γνώση.

Who is who: Η Ζωή Ραπτογιάννη είναι επαγγελματίας αισθητικός και έχει διατελέσει υπεύθυνη εκπαίδευσης και επικοινωνίας στις εταιρίες Biotherm, Armani, Clinique και Kanebo.

 

Σχετικά θέματα
Κάθε ηλικία και οι ανάγκες της
2015-10-19
Κάθε ηλικία και οι ανάγκες της
 
Ποιο είναι το σωστό; 5 ντιμπέιτ για την περιποίηση
2020-12-16
Ποιο είναι το σωστό; 5 ντιμπέιτ για την περιποίηση
 
Πόσο καλά γνωρίζετε την επιδερμίδα σας;
2015-05-14
Πόσο καλά γνωρίζετε την επιδερμίδα σας;
 

 

 

 

© Copyright 2023 - Skingurus.gr

WHO IS WHO SKINGURUS    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

   

Disclaimer
Το περιεχόμενο των άρθρων και των πληροφοριών που δημοσιεύονται στο www.skingurus.gr προορίζονται αποκλειστικά για ενημερωτικό σκοπό. Σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν τη γνώμη των ειδικών (δερματολόγων, διαιτολόγων, γυμναστών κ.λπ.) αλλά ούτε και τη διάγνωση και τη θεραπεία. Αναζητήστε την επιστημονική συμβουλή του γιατρού σας ή άλλου επαγγελματία υγείας και μην αγνοήσετε ή τροποποιήσετε ποτέ την επιστημονική συμβουλή ή οδηγία ενός ιατρού, επειδή ενδεχομένως διαβάσατε κάτι διαφορετικό στο www.skingurus.gr. Η αποδοχή ή χρήση των όποιων πληροφοριών εμφανίζονται στο www.skingurus.gr γίνεται με αποκλειστικά δική σας ευθύνη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
skin ageing

 

2021-06-14
Ο χρόνος, τα σημάδια του και τα… γονίδιά μας

Είναι γεγονός ότι κάποιες γυναίκες μεγαλώνουν πιο όμορφα από κάποιες άλλες. Γιατί; Διότι από καθαρή...  

list of ingredients

 

2020-03-11
​Τι κάνει, τελικά, μια κρέμα αποτελεσματική;

Η υψηλή περιεκτικότητά της σε δραστικά συστατικά είναι η προφανής απάντηση. Όμως τα πράγματα δεν...  

gluten free cosmetics

 

2020-08-24
Καλλυντικά χωρίς γλουτένη: μήπως υπερβάλλουμε;  

Εδώ και αρκετά χρόνια, η βιομηχανία καλλυντικών, θέλοντας να συμβαδίσει με το πανίσχυρο πλέον trend του...  

skin penetration

 

2020-10-12
​Μέχρι πού φτάνουν τα συστατικά των καλλυντικών;

«Διεισδύει σε βάθος, δρα στην καρδιά των κυττάρων…». Όλες έχουμε κάποια στιγμή αναρωτηθεί τι ακριβώς...  

mature skin

 

2021-04-14
Στο κατώφλι των 50

Το πέρασμα στην ωριμότητα που σηματοδοτεί η δεκαετία των 50 συνοδεύεται από μία σειρά έντονων αλλαγών...  

microbiome

 

2021-04-16
Τα βακτήρια αγαπούν την επιδερμίδα μας

Γιατί μιλούν όλοι για το μικροβίωμα; Τι γυρεύουν τα προβιοτικά στα καλλυντικά μας; Και γιατί η βιολογική...  

 

2021-06-09
​Πίσω από τις λέξεις της ομορφιάς

Αν οι εντυπωσιακές «λέξεις-κλειδιά» στην ετικέτα μιας καλλυντικής κρέμας ήταν η μόνη σας πηγή ενημέρωσης...  


ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ
ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ;