CONNECT:  
             

Θα απαλλαγώ ποτέ από την κυτταρίτιδα;

Λένα Ιωαννίδου Δευτέρα, 15 Μαΐου 2017
Λένα Ιωαννίδου

 

CELLULITE Αν αναζητήσετε τη λέξη cellulite στο Google, θα εμφανιστούν 38.400.000 αποτελέσματα. Διότι η κυτταρίτιδα είναι ένα πρόβλημα αισθητικής φύσης που απασχολεί πάνω από το 80% των γυναικών κάθε ηλικίας, φυλής και σωματικής διάπλασης. Μάθετε τι μπορείτε -και τι δεν μπορείτε- να κάνετε για να το αντιμετωπίσετε. Ο χρόνος που απομένει είναι πολύ λίγος...

Τι… τύπος είστε;

Υπάρχουν τρεις τύποι ή αλλιώς στάδια εξέλιξης της κυτταρίτιδας. Όταν το δέρμα παραμένει ακόμη απαλό και ο χαρακτηριστικός φλοιός πορτοκαλιού εμφανίζεται μόνο αν το τσιμπήσουμε, τότε μιλάμε για χαλαρή κυτταρίτιδα - πρώτου σταδίου. Στο δεύτερο στάδιο η καπιτονέ όψη στους μηρούς και στους γλουτούς είναι ορατή όταν στεκόμαστε όρθιες, αλλά στο δέρμα εμφανίζονται οιδήματα και με απλή πίεση - αυτή είναι η εγκατεστημένη ή οιδηματική κυτταρίτιδα. Τέλος, όταν το δέρμα γίνεται τραχύ και πονά στο κρύο ή με την παραμικρή ψηλάφηση, η κυτταρίτιδα έχει περάσει στο τρίτο και σοβαρότερο στάδιο. Έχει γίνει συμπαγής.

5 μύθοι και 1 αλήθεια

1. Μόνο οι υπέρβαρες γυναίκες έχουν κυτταρίτιδα: Κυτταρίτιδα έχουν και οι λεπτές γυναίκες και μάλιστα σ’ αυτές είναι περισσότερο ορατή.

2. Οι άνδρες δεν έχουν κυτταρίτιδα: Κι όμως, το δέρμα με όψη φλοιού πορτοκαλιού αφορά και το 10% των αντρών.

3. Η γυμναστική εξαφανίζει την κυτταρίτιδα: Δυστυχώς δεν υπάρχουν στοχευμένες ασκήσεις που να καίνε τα διογκωμένα λιποκύτταρα. Απλώς η επιφάνεια της επιδερμίδας αποκτά πιο λεία όψη όταν γυμνάζονται οι μύες.

4. Μπορούμε να καταπολεμήσουμε την κυτταρίτιδα με δίαιτα: Ακόμη κι αν χάσουμε αρκετά κιλά, η εγκατεστημένη κυτταρίτιδα δεν πρόκειται να… μετακομίσει, επειδή ο οργανισμός δεν μεταβολίζει εύκολα το λίπος που βρίσκεται ανάμεσα στο δέρμα και στον υποδόριο ιστό. Μόνο ο συνδυασμός ισορροπημένης, υγιεινής διατροφής και συστηματικής άσκησης μπορεί να φέρει αποτελέσματα.

5. Η κυτταρίτιδα εξαφανίζεται με λιποαναρρόφηση: Δεν έχει αποδειχτεί κάτι τέτοιο. Η επέμβαση αυτή είναι ιδανική για την καταπολέμηση του τοπικού πάχους.

6. Η κυτταρίτιδα δεν είναι ανίκητη: Πράγματι, στο πρώτο στάδιο, όταν η κυτταρίτιδα είναι φρέσκια, όταν δηλαδή έχει εμφανιστεί πριν από έξι μήνες το πολύ και ο συνδετικός ιστός δεν έχει διαταραχτεί σοβαρά, μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά με τοπικό και λεμφικό μασάζ, ισορροπημένη διατροφή και εξειδικευμένες καλλυντικές συνθέσεις. Ωστόσο, καλό είναι να γνωρίζετε ότι στο δεύτερο και τρίτο στάδιο (οιδηματική και συμπαγής κυτταρίτιδα, αντίστοιχα) μπορεί να βελτιωθεί η όψη φλοιού πορτοκαλιού, αλλά όχι να εξαφανιστεί.

Στοχευμένη δράση

Η σύγχρονη κοσμητολογία δεν έχει ακόμη βρει τη θαυματουργή κρέμα που εξαφανίζει μια για πάντα την κυτταρίτιδα. Εχει όμως καταφέρει να αναπτύξει εξειδικευμένες συνθέσεις με ενεργά συστατικά τα οποία αντιμετωπίζουν πολλά από τα προβλήματα που συνοδεύουν την εμφάνισή της - κατακράτηση υγρών, χαλάρωση, τραχιά όψη της επιδερμίδας. Σε γενικές γραμμές, στόχος των προϊόντων αυτών είναι να εμποδίσουν την αποθήκευση νέου λίπους στα λιποκύτταρα και να μετατρέψουν το ήδη συσσωρευμένο λίπος σε ενέργεια. Δυστυχώς η δράση τους είναι προσωρινή…

Tip: Αν θέλετε ορατά και διαρκή αποτελέσματα, πρέπει να εντάξετε την κρέμα κατά της κυτταρίτιδας στην καθημερινή σας φροντίδα, 365 μέρες τον χρόνο…

Μασάζ DIY

Δεν είναι χάσιμο χρόνου. Κάθε φορά που απλώνετε την κρέμα κατά της κυτταρίτιδας με κινήσεις μασάζ, ενεργοποιείτε τη μικροκυκλοφορία, βοηθάτε στην αποσυμφόρηση των ιστών και αυξάνετε τη θερμοκρασία του δέρματος, ώστε να εισχωρήσουν ευκολότερα τα ενεργά συστατικά του προϊόντος. Οι κινήσεις πρέπει βέβαια να εκτελούνται σωστά...

Στην κοιλιά: Απλώστε την κρέμα με κυκλικές κινήσεις.

Στους μηρούς: Απλώστε την κρέμα με μικρές κυκλικές κινήσεις, αρχίζοντας από τα γόνατα και καταλήγοντας στη λεκάνη.

Στην κοιλιά και τους γλουτούς: Τοποθετήστε τις παλάμες σας στα πλάγια της λεκάνης και κάντε μεγάλες κυκλικές κινήσεις. Στην αρχή απαλά και στη συνέχεια πιο δυναμικά, με ανοδική φορά προς τη μέση.

Στα μπράτσα: Κινηθείτε από τον αγκώνα μέχρι τον ώμο και δώστε τη μεγαλύτερη έμφαση στην εσωτερική πλευρά του μπράτσου.

Tip: Απλώστε τις κρέμες κατά του τοπικού πάχους στα επίμαχα σημεία, πραγματοποιώντας κοφτές ανοδικές κινήσεις και με τα δύο χέρια. Στη συνέχεια προχωρήστε σε ελαφρές μαλάξεις – σαν να ανασηκώνετε το δέρμα με τα δάχτυλά σας.

Δείτε την κλασική μέθοδο μασάζ Elancyl

 

Οι SkinGurus σας προτείνουν

                                      

Σχετικά θέματα
Τι είδους κυτταρίτιδα έχετε; (I)
2015-03-18
Τι είδους κυτταρίτιδα έχετε; (I)
 
Τι είδους κυτταρίτιδα έχετε; (IΙ)
2015-03-19
Τι είδους κυτταρίτιδα έχετε; (IΙ)
 
Κυτταρίτιδα: δεν φταίει μόνο το λίπος
2016-05-19
Κυτταρίτιδα: δεν φταίει μόνο το λίπος
 
Η λέξη-και η όψη- που μισούμε…
2017-04-03
Η λέξη-και η όψη- που μισούμε…
 

 

 

 

© Copyright 2023 - Skingurus.gr

WHO IS WHO SKINGURUS    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

   

Disclaimer
Το περιεχόμενο των άρθρων και των πληροφοριών που δημοσιεύονται στο www.skingurus.gr προορίζονται αποκλειστικά για ενημερωτικό σκοπό. Σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν τη γνώμη των ειδικών (δερματολόγων, διαιτολόγων, γυμναστών κ.λπ.) αλλά ούτε και τη διάγνωση και τη θεραπεία. Αναζητήστε την επιστημονική συμβουλή του γιατρού σας ή άλλου επαγγελματία υγείας και μην αγνοήσετε ή τροποποιήσετε ποτέ την επιστημονική συμβουλή ή οδηγία ενός ιατρού, επειδή ενδεχομένως διαβάσατε κάτι διαφορετικό στο www.skingurus.gr. Η αποδοχή ή χρήση των όποιων πληροφοριών εμφανίζονται στο www.skingurus.gr γίνεται με αποκλειστικά δική σας ευθύνη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
ELBOWS AND KNEES

 

2023-05-05
Η …σκληρή πλευρά της επιδερμίδας

Αγκώνες και γόνατα. Δύο περιοχές του σώματος που αντιστέκονται σθεναρά στις προσπάθειές μας να...  

jambes fines

 

2020-07-01
Ένα ζευγάρι υπέροχες γάμπες

Το ακαταμάχητο σύμβολο γοητείας και θηλυκότητας, αναδεικνύεται ιδιαίτερα το καλοκαίρι. Για να διατηρήσουν...  

decollete care

 

2022-02-11
Οι ρυτίδες δεν σταματούν στο πρόσωπο

Ακόμη κι αν δεχτούμε πως η λεπτή από τη φύση της επιδερμίδα δημιουργεί τις ιδανικές προϋποθέσεις,...  

Broken nails

 

2021-11-25
Γιατί σπάνε τα νύχια μου;

Ένα σπασμένο νύχι είναι απλά, ένα ενοχλητικό «ατύχημα». Όταν όμως γίνεται ... κατά συρροή, ίσως...  

body butter

 

2022-01-19
Τα body butters αγαπούν το κρύο

Όσο οι χαμηλές θερμοκρασίες καλά κρατούν, η επιδερμίδα, μέσα σε βαριά ρούχα, υποφέρει και το δείχνει....  

cellulite myths

 

2021-03-22
​5 μύθοι για την κυτταρίτιδα

Η άνοιξη είναι εδώ και η ιδέα ότι πολύ σύντομα θα χρειαστεί να αποκαλυφθούμε, μας εξιτάρει και συγχρόνως...  

aging hands

 

2021-05-26
​Πόσο «σας κάνουν» …τα χέρια σας;

Μιλάμε συνεχώς για το πώς θα διατηρήσουμε την επιδερμίδα του προσώπου μας νεανική, αλλά κατά κανόνα...  


ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ
ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ;