CONNECT:  
             

8+1 μύθοι για την ενήλικη ακμή

Αντωνία Θωμοπούλου Τετάρτη, 4 Μαρτίου 2015
Αντωνία Θωμοπούλου

 

istock Οι μισές, περίπου, γυναίκες παρουσιάζουν ακμή σε κάποια χρονική στιγμή στην ενήλικη ζωή τους. Κι αν δεν γίνει σωστή θεραπεία η ακμή μπορεί να επιμένει για πολλά χρόνια.

Η ακμή εμφανίζεται μόνον στην εφηβεία.

H ακμή είναι η πιο συχνή δερματική νόσος της εφηβείας, που όμως μπορεί να προσβάλλει και ενήλικες γυναίκες σε ποσοστό 40% . Αν και εκδηλώνεται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο- ανοιχτοί ( μαύρα στίγματα) και κλειστοί ( άσπρα ) φαγέσωρες– στους ενήλικες εντοπίζεται κυρίως γύρω από το στόμα και στο πιγούνι.

Η σοκολάτα επιδεινώνει την ακμή.

Δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι η σοκολάτα, η ζάχαρη ή οι λιπαρές τροφές προκαλούν ακμή.

Το στρες είναι η βασική αιτία για την εκδήλωση της ενηλίκου ακμής.

Μια δόση αλήθειας φαίνεται να υπάρχει, χωρίς όμως να αποτελεί και τη μοναδική αιτία για την εκδήλωση της ακμής. Ίσως μπορούμε να συσχετίσουμε την ακμή με το στρες στο πλαίσιο που το τελευταίο είναι η αιτία για τυχόν ορμονικές αλλαγές στον οργανισμό -αυξάνονται τα επίπεδα των ανδρογόνων.

Ο ήλιος βοηθάει στη θεραπεία τη ακμής.

Μπορεί πρόσκαιρα να δημιουργείται η εντύπωση ότι ο ήλιος «θεραπεύει» την ακμή , όμως στο τέλος του καλοκαιριού διεγείρονται οι σμηγματογόνοι αδένες και η επιδερμίδα γίνεται ακόμη πιο λιπαρή. Οι ειδικοί λοιπόν συνιστούν τη σωστή αντιηλιακή προστασία με υψηλούς δείκτες , συνθέσεις με ρευστή μορφή που δεν φράζουν τους πόρους και φυσικά φίλτρα. Στα υπόψιν, ότι η έκθεση στον ήλιο απαγορεύεται σε όσους ακολουθούν φαρμακευτική αγωγή για την ακμή με βιταμίνη Α.

Το μακιγιάζ αντενδείκνυται στις επιδερμίδες με ακμή.

Είναι σίγουρο πως καλό είναι να αποφεύγεται οτιδήποτε φράζει τους πόρους της επιδερμίδας . Όμως, ιδιαίτερα στις περιπτώσεις ενήλικης ακμής, η ανάγκη για κάλυψη των στιγμάτων είναι έντονη. Σ αυτήν λοιπόν την περίπτωση αναζητούμε μη φαγεσωρογόνα (non comedogenic) προϊόντα, oil free συνθέσεις ή φον ντε τεν με υφή πούδρας που απορροφά το παραπανίσιο σμήγμα.

Ο καθαρισμός προσώπου θεραπεύει την ακμή.

Η διαδικασία καθαρισμού από ειδικό όπως και η κακή συνήθεια να πιέζετε ή να «πειράζετε» τα σπυράκια μπορεί να γίνει αφορμή για επιδείνωση της ακμής και να εμφανίσετε τόσο σε δερματολογικές μολύνσεις όσο και σε ουλές. Για να απαλλαγείτε από τα ενοχλητικά σπυράκια με απόλυτη ασφάλεια, απευθυνθείτε στο δερματολόγο.

Τα αντισυλληπτικά βοηθούν στη θεραπεία της ακμής.

Τα αντισυλληπτικά χάπια μπορούν να βοηθήσουν στην κλινική βελτίωση της ακμής αναστέλλοντας την υπερδραστηριότητα των ανδρογόνων ορμονών που έχει σαν αποτέλεσμα την υπερέκκριση λιπαρού σμήγματος. Όμως τα υψηλά επίπεδα ανδρογόνων δεν είναι η μοναδική αιτία για την ακμή.

Η ακμή είναι ένα πρόβλημα αισθητικής φύσεως.

Η ακμή είναι νόσος. Πρόκειται για μια χρόνια φλεγμονώδη δερματοπάθεια που απαιτεί έγκαιρη και έγκυρη ιατρική διάγνωση για τη σωστή θεραπεία.

Η ακμή μπορεί να εξαλειφθεί με το πέρασμα του χρόνου.

Η ενήλικη ακμή είναι μία χρόνια νόσος που δεν εξαφανίζεται και χαρακτηρίζεται από αργή και δύσκολη ανταπόκριση στη θεραπεία. Έχει αποδειχτεί λοιπόν πως η εφαρμογή συνδυαστικών θεραπειών είναι η μόνη λύση για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της ακμής.

 

 

 

© Copyright 2020 - Skingurus.gr

WHO IS WHO SKINGURUS    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

   

Disclaimer
Το περιεχόμενο των άρθρων και των πληροφοριών που δημοσιεύονται στο www.skingurus.gr προορίζονται αποκλειστικά για ενημερωτικό σκοπό. Σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν τη γνώμη των ειδικών (δερματολόγων, διαιτολόγων, γυμναστών κ.λπ.) αλλά ούτε και τη διάγνωση και τη θεραπεία. Αναζητήστε την επιστημονική συμβουλή του γιατρού σας ή άλλου επαγγελματία υγείας και μην αγνοήσετε ή τροποποιήσετε ποτέ την επιστημονική συμβουλή ή οδηγία ενός ιατρού, επειδή ενδεχομένως διαβάσατε κάτι διαφορετικό στο www.skingurus.gr. Η αποδοχή ή χρήση των όποιων πληροφοριών εμφανίζονται στο www.skingurus.gr γίνεται με αποκλειστικά δική σας ευθύνη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Eye creams

 

2020-02-24
Κρέμες ματιών: οδηγίες χρήσης…

Τι είναι πιο σημαντικό; Να επιλέγουμε τα πιο σοφιστικέ και πιο ακριβά προϊόντα περιποίησης για την...  

How to avoid melasma

 

2020-07-20
Το μέλασμα και πώς να… μην το αποκτήσετε.

Ακούγεται σαν κάτι πολύ σοβαρό, δεν είναι όμως άλλο από το όνομα των πανάδων στην ιατρική ορολογία....  

anti-aging

 

2020-03-09
Ευαισθησία στην αντιγήρανση

Στη μάχη με τις ρυτίδες, οι ευαίσθητες επιδερμίδες δείχνουν, καταρχάς, ότι «μειονεκτούν». Τα πολύ...  

SKINCARE 30S

 

2019-09-27
​7+1 νέα βήματα για να…πατήσετε όμορφες τα 30

Μια καινούργια δεκαετία ξεκινά και η επιδερμίδα δείχνει να μην έχει χάσει τίποτα από τη νεανική...  

vitamin C and retinol

 

2020-03-05
Ρετινόλη και βιταμίνη C: Συνύπαρξη υπό όρους

Θεωρούνται-και δικαίως-δύο από τα αποτελεσματικότερα αντιγηραντικά συστατικά. Η μεταξύ τους σχέση...  

how to use retinol

 

2020-07-08
Ρετινόλη: υψηλές επιδόσεις σε 6 βήματα

Ακόμη και ένα τόσο δραστικό συστατικό όπως η ρετινόλη κινδυνεύει να χάσει την ισχύ και, ως εκ τούτου,...  

maskne

 

2020-09-02
Maskne- η ακμή στις μέρες του κορωνοϊού

Η μάσκα ήρθε για να μείνει. Τουλάχιστον για όσο ο νέος κορωνοϊός παραμένει απειλητικός. Έστω και...  


ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ
ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ;