CONNECT:  
             

Body Perfect: Αλήθειες & ψέματα

Λένα Ιωαννίδου Δευτέρα, 29 Μαΐου 2017
Λένα Ιωαννίδου

 

CELLULITE Για τo πώς θα απαλλαγούμε από την κυτταρίτιδα και το τοπικό πάχος ή πώς θα χάσουμε τα παραπανίσια μας κιλά, ακούγονται, λέγονται και γράφονται πολλά. Ισχύουν όμως όλα;

Κυτταρίτιδα

Η κυτταρίτιδα εμφανίζεται όταν έχουμε περιττά κιλά και χάνεται αν αδυνατίσουμε.

Ψέμα. Μολονότι τόσο το πάχος όσο και η κυτταρίτιδα συνδέονται με τη συσσώρευση λίπους, τα περιττά κιλά δεν συνεπάγονται κυτταρίτιδα. Η διαχείριση του βάρους και η καταπολέμηση της κυτταρίτιδας είναι δύο εντελώς ξεχωριστά προβλήματα. Δεν αποκτούμε κυτταρίτιδα όταν παίρνουμε βάρος, ούτε απαλλασσόμαστε από αυτή όταν χάσουμε τα περιττά κιλά. Ωστόσο, όσο λιγότερο λίπος έχει το σώμα μας, τόσο πιο απίθανος είναι ο μετασχηματισμός του λίπους σε κυτταρίτιδα.

Καθώς μεγαλώνουμε, η όψη φλοιού πορτοκαλιού γίνεται πιο αισθητή.

Αλήθεια. Ένα από τα σημάδια γήρανσης είναι η λέπτυνση της επιδερμίδας. Εξαιτίας του φαινομένου αυτού και του συνδυασμού του με τη φθορά του κολλαγόνου και με τη χαλάρωση, η πίεση που ασκούν τα διογκωμένα λιποκύτταρα προς την επιφάνεια του δέρματος είναι περισσότερο ορατή και έτσι η χαρακτηριστική όψη φλοιού πορτοκαλιού φαίνεται εντονότερα.

Το στρες είναι ένας από τους παράγοντες που ευνοούν την εμφάνιση κυτταρίτιδας.

Αλήθεια. Όταν βρισκόμαστε σε διαρκές στρες, ο οργανισμός μας απελευθερώνει κατεχολαμίνη, την αποκαλούμενη «ορμόνη της πάλης ή της φυγής», η οποία ευνοεί τη διόγκωση του λιπώδους ιστού τοπικά και συνεπώς την εμφάνιση κυτταρίτιδας.

Η γυμναστική εξαφανίζει την κυτταρίτιδα.

Ψέμα. Η κυτταρίτιδα συνδέεται κυρίως με γενετικούς και ορμονικούς παράγοντες και γι αυτό -δυστυχώς- δεν εξαφανίζεται με τη γυμναστική. Μπορούμε πάντως να προλάβουμε την εμφάνισή της αν χτίσουμε εγκαίρως ένα σώμα με γερό μυϊκό σύστημα και λιγότερα αποθέματα λίπους.

Οι κρέμες για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας έχουν αποτέλεσμα.

Αλήθεια. Οι καλλυντικές συνθέσεις προηγμένης τεχνολογίας που βρίσκουμε στην αγορά καλλυντικών δρουν στοχευμένα και σε πολλά επίπεδα: Προσφέρουν λείανση και σύσφιξη στην επιφάνεια της επιδερμίδας. Συμβάλλουν στην αποσυμφόρηση της λέμφου και στην τόνωση της μικροκυκλοφορίας. Ενισχύουν τον συνδετικό ιστό. Διοχετεύουν στα λιποκύτταρα -με τη βοήθεια ειδικών συστημάτων μεταφοράς- ενεργά συστατικά που μπλοκάρουν την αποθήκευση περισσότερου λίπους και συγχρόνως ενθαρρύνουν τη διάσπαση του ήδη συσσωρευμένου λίπους (λιπόλυση). Τα αποτελέσματα είναι ορατά, αλλά δυστυχώς, προσωρινά. Για να τα διατηρήσουμε, χρειάζεται να δείξουμε συνέπεια και επιμονή.

Η νύχτα είναι η ιδανική στιγμή για δράση κατά της κυτταρίτιδας.

Αλήθεια. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι φυσικές διαδικασίες ανανέωσης των κυττάρων είναι πιο ενισχυμένες . Έτσι, με τη βοήθεια των κατάλληλων συστατικών η επιδερμίδα αποκτά σταδιακά πιο λεία και πιο σφριγηλή όψη ενώ συγχρόνως, ενεργοποιείται ο μηχανισμός αποδέσμευσης των λιπών-με την προϋπόθεση βέβαια ότι η σύνθεση της κρέμας που χρησιμοποιούμε, διαθέτει το κατάλληλο σύστημα μεταφοράς των ενεργών συστατικών της στην καρδιά των λιποκυττάρων.

Όλα τα προϊόντα, ίδια είναι...

Ψέμα. Τα προϊόντα που στοχεύουν στη βελτίωση του σώματος συχνά μοιάζει να «συμπίπτουν» ως προς τα ενεργά συστατικά που χρησιμοποιούν. Αυτό συμβαίνει γιατί ορισμένες ουσίες όπως είναι οι ξανθίνες (καφεΐνη, θεοβρομίνη, θεοφυλλίνη κλπ) , η ρετινόλη, τα φυτικά και θαλάσσια εκχυλίσματα (από κισσό, centella asiatica, αμαμελίδα, κίτρινη παπαρούνα, πλαγκτόν, φύκια κ.α) έχουν αποδείξει, σύμφωνα με κλινικά τεστ, ότι μπορούν, έστω και προσωρινά, να αποτρέψουν τη συσσώρευση λίπους στα λιποκύτταρα και να διευκολύνουν τη λιπόλυση. Ωστόσο, για να είναι ένα προϊόν αποτελεσματικό θα πρέπει τα δραστικά αυτά συστατικά να βρίσκονται στις κατάλληλες συγκεντρώσεις, να έχουν συνεργιστική δράση για να μεγιστοποιείται το τελικό αποτέλεσμα και το σημαντικότερο, να μπορούν με τη βοήθεια της τεχνολογίας -σύστημα μεταφοράς- να διεισδύσουν στις βαθύτερες στιβάδες του δέρματος, εκεί όπου είναι αληθινά χρήσιμα.

Σύσφιξη- Αδυνάτισμα

Με ειδικές ασκήσεις μπορούμε να κάψουμε το λίπος στα «ψωμάκια» και στην κοιλιά.

Ψέμα. Το λίπος δεν καίγεται τοπικά. Όταν ασκούμαστε, ο εγκέφαλος δίνει εντολή στα λιποκύτταρα που βρίσκονται μοιρασμένα σε όλο το σώμα να χρησιμοποιήσουν το αποθηκευμένο λίπος για να παραχθεί η ενέργεια που απαιτείται. Γυμνάζοντας συγκεκριμένα σημεία του σώματός μας (για παράδειγμα, κάνοντας κοιλιακούς), δυναμώνουμε τους μυς αλλά δεν καίμε το λίπος της περιοχής.

Πρέπει πρώτα να χάσουμε τα περιττά κιλά και στη συνέχεια να κάνουμε γυμναστική για να σφίξουμε.

Ψέμα. Όταν κάνουμε δίαιτα χωρίς να ασκούμαστε, χάνουμε μυϊκό ιστό -και όχι μόνο λίπος- και έτσι οδηγούμαστε σε σοβαρή μείωση του μεταβολικού ρυθμού. Σε κάθε περίπτωση, τα καλύτερα αποτελέσματα έρχονται από έναν συνδυασμό ισορροπημένης διατροφής, αεροβικής γυμναστικής και ασκήσεων ενδυνάμωσης των μυών (με βάρη).

Για να αδυνατίσουμε, πρέπει να πίνουμε πολύ νερό.

Ψέμα. Η ενυδάτωση του οργανισμού είναι απαραίτητη, γιατί διευκολύνει την αποβολή των τοξινών που παράγονται στη διάρκεια της δίαιτας. Όμως το νερό δεν καίει τα λίπη, ούτε μας αδυνατίζει.

Η αερόβια άσκηση βοηθά στην απώλεια κιλών.

Αλήθεια. Αν συνδυαστεί με ισορροπημένο -αλλά φτωχό σε υδατάνθρακες- διαιτολόγιο, η αερόβια άσκηση -δηλαδή το είδος γυμναστικής που βελτιώνει την κατανάλωση οξυγόνου από το σώμα- συμβάλλει στην ταχύτερη καύση λίπους και συνεπώς στην απώλεια περιττών κιλών. Αερόβια άσκηση σημαίνει τρέξιμο, κολύμπι, ποδηλασία, έντονο περπάτημα και βέβαια αερόμπικ.

Υπάρχουν κρέμες που αδυνατίζουν

Ψέμα. Το αδυνατιστικό αποτέλεσμα που υπόσχονται οι κρέμες σύσφιξης ή κατά της κυτταρίτιδας δεν έχει καμία σχέση με μείωση βάρους αλλά με την αναδιαμόρφωση του περιγράμματος τους σώματος που επιτυγχάνεται με συστηματική εφαρμογή του προϊόντος 365 μέρες το χρόνο και με τη βοήθεια των ειδικών κυκλικών κινήσεων μασάζ .

 

Σχετικά θέματα
Κυτταρίτιδα: Όλα ...της φταίνε!
2018-01-27
Κυτταρίτιδα: Όλα ...της φταίνε!
 
Θα απαλλαγώ ποτέ από την κυτταρίτιδα;
2017-05-15
Θα απαλλαγώ ποτέ από την κυτταρίτιδα;
 
Ο αγώνας κατά της κυτταρίτιδας .....τώρα ξεκινά
2016-10-17
Ο αγώνας κατά της κυτταρίτιδας .....τώρα ξεκινά
 

 

 

 

© Copyright 2023 - Skingurus.gr

WHO IS WHO SKINGURUS    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

   

Disclaimer
Το περιεχόμενο των άρθρων και των πληροφοριών που δημοσιεύονται στο www.skingurus.gr προορίζονται αποκλειστικά για ενημερωτικό σκοπό. Σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν τη γνώμη των ειδικών (δερματολόγων, διαιτολόγων, γυμναστών κ.λπ.) αλλά ούτε και τη διάγνωση και τη θεραπεία. Αναζητήστε την επιστημονική συμβουλή του γιατρού σας ή άλλου επαγγελματία υγείας και μην αγνοήσετε ή τροποποιήσετε ποτέ την επιστημονική συμβουλή ή οδηγία ενός ιατρού, επειδή ενδεχομένως διαβάσατε κάτι διαφορετικό στο www.skingurus.gr. Η αποδοχή ή χρήση των όποιων πληροφοριών εμφανίζονται στο www.skingurus.gr γίνεται με αποκλειστικά δική σας ευθύνη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
jambes fines

 

2020-07-01
Ένα ζευγάρι υπέροχες γάμπες

Το ακαταμάχητο σύμβολο γοητείας και θηλυκότητας, αναδεικνύεται ιδιαίτερα το καλοκαίρι. Για να διατηρήσουν...  

decollete care

 

2022-02-11
Οι ρυτίδες δεν σταματούν στο πρόσωπο

Ακόμη κι αν δεχτούμε πως η λεπτή από τη φύση της επιδερμίδα δημιουργεί τις ιδανικές προϋποθέσεις,...  

Broken nails

 

2021-11-25
Γιατί σπάνε τα νύχια μου;

Ένα σπασμένο νύχι είναι απλά, ένα ενοχλητικό «ατύχημα». Όταν όμως γίνεται ... κατά συρροή, ίσως...  

body butter

 

2022-01-19
Τα body butters αγαπούν το κρύο

Όσο οι χαμηλές θερμοκρασίες καλά κρατούν, η επιδερμίδα, μέσα σε βαριά ρούχα, υποφέρει και το δείχνει....  

cellulite myths

 

2021-03-22
​5 μύθοι για την κυτταρίτιδα

Η άνοιξη είναι εδώ και η ιδέα ότι πολύ σύντομα θα χρειαστεί να αποκαλυφθούμε, μας εξιτάρει και συγχρόνως...  

aging hands

 

2021-05-26
​Πόσο «σας κάνουν» …τα χέρια σας;

Μιλάμε συνεχώς για το πώς θα διατηρήσουμε την επιδερμίδα του προσώπου μας νεανική, αλλά κατά κανόνα...  

Body antiaging

 

2022-01-07
Αντιγήρανση σώματος; Ναι, γιατί όχι;

Κατέχει το 91% του… οργάνου που λέγεται δέρμα, τα σημάδια γήρανσης αποτυπώνονται εξίσου έντονα πάνω...  


ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ
ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ;