CONNECT:  
             

Τι γνωρίζετε για τα οξέα φρούτων;

Αντωνία Θωμοπούλου Κυριακή, 23 Μαρτίου 2014
Αντωνία Θωμοπούλου

 

CITRUS Θεωρούνται και είναι από τα πλέον αποτελεσματικά συστατικά με άμεσα ορατά αποτελέσματα. Ένας πολύ καλός λόγος για να βάλετε τα AHA- άλφα υδροξυοξέα- και BHA- βήτα υδροξυοξέα- στην καθημερινή φροντίδα της επιδερμίδας.

Τα οξέα φρούτων εμφανίζονται στη σύγχρονη κοσμητολογία στα τέλη της δεκαετίας του ΄80 αν και σε υψηλές συγκεντρώσεις ήταν, ήδη, γνωστά σε δερματολόγους και πλαστικούς χειρουργούς. Άλλωστε δεν είναι τα πρώτα, ούτε φυσικά και τα τελευταία όπως αποδεικνύεται τα χρόνια που ακολουθούν, δραστικά συστατικά με ιατρική χρήση που αξιοποιούνται από τη βιομηχανία της ομορφιάς. Χάρη στις πλούσιες κερατολυτικές τους ιδιότητες εξασφαλίζουν έντονη απολεπιστική δράση ενώ, παράλληλα, ενεργοποιούν τους φυσικούς μηχανισμούς παραγωγής κολλαγόνου, με αποτέλεσμα να αξιοποιούνται σε θεραπείες κατά των κηλίδων, των λεπτών γραμμών και της ακμής. Χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: τα AHA, άλφα-υδροξυοξέα και τα BHA, β-υδροξυοξέα. Από τα πρώτα τα σημαντικότερα είναι το γλυκολικό οξύ (σακχαροκάλαμο), το γαλακτικό, το μηλικό (μήλα), το κιτρικό οξύ (εσπεριδοειδή) και το ταρταρικό (σταφύλι, κρασί). Και από τα β-υδροξυοξέα, το πλέον γνωστό είναι το σαλικυλικό οξύ, με αποδεδειγμένη ευεργετική δράση στις λιπαρές και ακνεϊκές επιδερμίδες. Τυχόν παρενέργειες από την επίδραση των οξέων φρούτων- αίσθημα καύσου ή τοπικός ερεθισμός- συνδέονται με την περιεκτικότητά τους στη φόρμουλα και εξαλείφονται άμεσα με τη διακοπή χρήσης του προϊόντος. Δεν είναι τυχαία λοιπόν η αξιοποίηση τους από το σύνολο, σχεδόν, των μεγάλων οίκων ομορφιάς. Τα οφέλη πολλαπλά. Κάποια ξεχωρίζουν.

Απολέπιση χωρίς το ενοχλητικό «ξεφλούδισμα» της επιδερμίδας.

Οι πρώτες συνθέσεις που βασίζονταν στις ευεργετικές ιδιότητες των AHA συνοδεύονταν από έντονη απολέπιση της επιδερμίδας. Αντίθετα, οι φόρμουλες νέας εσοδείας αναζωογονούν και χαρίζουν λάμψη στην επιδερμίδα δίχως το ενοχλητικό ξεφλούδισμα. Σ αυτό συμβάλλει η συνδυαστική δράση σε μία φόρμουλα διαφορετικών οξέων, σε μικρότερες συγκεντρώσεις το καθένα, αντί της χρήσης ενός μόνον ενεργού συστατικού σε υψηλή συγκέντρωση. Έτσι αποτρέπονται πιθανοί ερεθισμοί της επιδερμίδας και τα νεκρά κύτταρα απομακρύνονται χωρίς να γίνονται ορατά δια γυμνού οφθαλμού. Η φωτεινή όψη και η απαλή υφή της επιδερμίδας μετά την εφαρμογή του προϊόντος επιβεβαιώνουν με το παραπάνω την απολεπιστική δράση.

Είναι ανεκτά ακόμη και από τις ευαίσθητες επιδερμίδες.

Τα οξέα φρούτων διασπούν τις ενώσεις των νεκρών κυττάρων με αποτέλεσμα να επιταχύνεται η διαδικασία απόπτωσης από την επιφανειακή στιβάδα και ενεργοποιούν τους φυσικούς μηχανισμούς παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης. Οι ευαίσθητες, λοιπόν, επιδερμίδες μπορούν άνετα να «απολαμβάνουν» την πολύτιμη δράση τους με την προϋπόθεση ότι η περιεκτικότητα σε οξέα της φόρμουλας, που έχουν επιλέξει, να μην ξεπερνά το 6%. Σε ιδανικές συνθήκες τα οξέα μπορούν να συνδυάζονται με αργινίνη, ένα ευεργετικό αμινοξύ, η οποία αναχαιτίζει την άμεση απορροφητικότητά τους από την επιδερμίδα, προστατεύοντάς την από πιθανούς ερεθισμούς.

Δεν είναι όλα τα οξέα ίδια.

Από το σύνολο των οξέων το γλυκολικό οξύ αποδεικνύεται το πλέον αποτελεσματικό. Χάρη στο μικρό μοριακό βάρος του εισχωρεί ευκολότερα στις κατώτερες στιβάδες της επιδερμίδας , τονώνει την κυκλοφορία του αίματος , ενεργοποιεί τον κυτταρικό μεταβολισμό , βελτιώνει το χρωματικό τόνο της επιδερμίδας και διεγείρει τους ινοβλάστες , με αποτέλεσμα να παράγουν περισσότερο κολλαγόνο και ελαστίνη.

Τα οξέα δεν σβήνουν τις βαθιές ρυτίδες.

Στην πραγματικότητα, οι ρυτίδες άμα τη εμφανίσει τους δεν φεύγουν παρά μόνον με επεμβατικές μεθόδους. Η ευεργετική δράση των οξέων αφορά στη λείανση των λεπτών γραμμών και των χρωματικών κηλίδων.

Δράση με αποδείξεις.

Η ειδοποιός διαφορά των οξέων από το σύνολο, σχεδόν, των ενεργών συστατικών της σύγχρονης κοσμητολογίας είναι η ένδειξη της πολύτιμης δράσης τους την πρώτη, κιόλας, στιγμή της εφαρμογής με ένα απαλό αίσθημα τσιμπήματος στην επιδερμίδα. Επιπλέον, τα αποτελέσματα- φωτεινή, ανανεωμένη όψη και απαλή υφή της επιδερμίδας-είναι άμεσα ορατά.

 

Οι SkinGurus σας προτείνουν

                             

Σχετικά θέματα
Υπάρχει τρόπος να φύγουν οι πανάδες;
2013-12-01
Υπάρχει τρόπος να φύγουν οι πανάδες;
 
Φυσική vs χημική απολέπιση. Πολλές οι διαφορές, ένα το αποτέλεσμα
2015-03-02
Φυσική vs χημική απολέπιση. Πολλές οι διαφορές, ένα το αποτέλεσμα
 
Γνωρίστε τα καλλυντικά σας.
2014-03-13
Γνωρίστε τα καλλυντικά σας.
 
8+1 μύθοι για την ενήλικη ακμή
2015-03-04
8+1 μύθοι για την ενήλικη ακμή
 

 

 

 

© Copyright 2023 - Skingurus.gr

WHO IS WHO SKINGURUS    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

   

Disclaimer
Το περιεχόμενο των άρθρων και των πληροφοριών που δημοσιεύονται στο www.skingurus.gr προορίζονται αποκλειστικά για ενημερωτικό σκοπό. Σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν τη γνώμη των ειδικών (δερματολόγων, διαιτολόγων, γυμναστών κ.λπ.) αλλά ούτε και τη διάγνωση και τη θεραπεία. Αναζητήστε την επιστημονική συμβουλή του γιατρού σας ή άλλου επαγγελματία υγείας και μην αγνοήσετε ή τροποποιήσετε ποτέ την επιστημονική συμβουλή ή οδηγία ενός ιατρού, επειδή ενδεχομένως διαβάσατε κάτι διαφορετικό στο www.skingurus.gr. Η αποδοχή ή χρήση των όποιων πληροφοριών εμφανίζονται στο www.skingurus.gr γίνεται με αποκλειστικά δική σας ευθύνη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
EYE CREAMS

 

2022-05-09
Πες μου πόσο χρονών είσαι, να σου πω ποια κρέμα ματιών σου ταιριάζει

Στο ίδιο μήκος κύματος με την επιδερμίδα του προσώπου οι ανάγκες της ευαίσθητης περιοχής γύρω από...  

ACIDS

 

2022-03-04
Τύπος επιδερμίδας αναζητά κατάλληλα οξέα φρούτων

Είναι, χωρίς αμφιβολία, τα συστατικά-πολυεργαλεία που προσφέρουν άμεσα ορατά αποτελέσματα στην όψη...  

skincare

 

2022-06-24
Μήπως τα καλλυντικά που χρησιμοποιείτε δεν ''ταιριάζουν'' στην επιδερμίδα σας;

Το δέρμα είναι ίσως το μοναδικό όργανο του ανθρώπινου σώματος που, όταν «δυσανασχετεί», αντιδρά....  

spring allergies irritated eyes

 

2023-03-22
SOS, ερεθισμένα μάτια… Και τώρα τι γίνεται;

Λίγο οι αλλεργίες της άνοιξης που μπήκε επίσημα χθες, λίγο οι ρύποι της πόλης, συνήθως όμως, ένα...  

face mists

 

2022-05-16
Face mists : πολύ περισσότερο από απλή δροσιά

Η θερμοκρασία στην πόλη αρχίζει να ανεβαίνει. Kαι η επιδερμίδα, όσο και εμείς, θα αναζητά όλο και...  

it ingredient

 

2022-11-02
4 ''τύποι'' επιδερμίδας αναζητούν το it συστατικό

Αν ξεχωρίζει για κάτι η σύγχρονη βιομηχανία της ομορφιάς είναι η πληθώρα των ενεργών συστατικών...  

hydration

 

2023-06-28
5+1 κινήσεις που ''κλειδώνουν'' την υγρασία στο δέρμα

Ενυδατώνουμε καθημερινά, και καλά κάνουμε, την επιδερμίδα. Όμως το να τροφοδοτούμε το δέρμα συστηματικά...  


ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ
ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ;