CONNECT:  
             

Acqua for Life ή το δικαίωμα στο νερό

Αντωνία Θωμοπούλου Κυριακή, 23 Μαρτίου 2014
Αντωνία Θωμοπούλου

 

PLV Το πρόγραμμα Acqua for Lilfe, που στηρίζει ο Giorgio Armani, συνεχίζει για τέταρτη χρονιά να συγκεντρώνει χρήματα με στόχο τη δημιουργία βιώσιμων συστημάτων παροχής νερού σε κοινωνίες που αντιμετωπίζουν σοβαρές ελλείψεις του πολύτιμου αυτού αγαθού.

Έτος 2011. Το πρόγραμμα Acqua for Life με τη στήριξη του Giorgio Armani και σε συνεργασία με τον οργανισμό Green Cross International αναλαμβάνει δράση για τη δημιουργία των απαραίτητων υποδομών σε κοινωνίες που αντιμετωπίζουν σοβαρές ελλείψεις σε νερό. Το Acqua for Life συγκεντρώνει τα χρήματα και ο οργανισμός Green Cross εγκαθιστά τα απαραίτητα συστήματα παροχής πόσιμου νερού και αναλαμβάνει τη δημιουργία πρότυπων μεθόδων συλλογής. Στα τρία προηγούμενα χρόνια χάρη στην καμπάνια Acqua for Life έχουν εγκατασταθεί αντλίες νερού, πηγάδια και συστήματα συλλογής βρόχινου νερού σε πάνω από 60 κοινότητες και σχολεία στη Γκάνα, τη Βολιβία, το Μεξικό και την Κίνα παρέχοντας πάνω από 150 εκατομμύρια λίτρα νερού κάθε χρόνο. Με τη δημιουργία των απαραίτητων υποδομών το πρόγραμμα Acqua for Life και ο οργανισμός Green Cross διασφαλίζουν ότι τα μέλη των κοινωνιών, ειδικά οι γυναίκες και τα παιδιά, θα έχουν πρόσβαση σε ασφαλές πόσιμο νερό. Για τη φετινή χρονιά στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων του προγράμματος Acqua for Life βρίσκονται η Ακτή Ελεφαντοστού, η Σενεγάλη από την Αφρική και η Σρι Λάνκα από την Ασία, όπου την περίοδο της ξηρασίας οι 1000 κάτοικοι ενός απομονωμένου χωριού, κυρίως τα παιδιά, περπατούν 10-15 χιλιόμετρα την ημέρα για να μεταφέρουν νερό στις οικογένειές τους! Ειδικά δε για την Ακτή Ελεφαντοστού και τη Σενεγάλη οι υπεύθυνοι του προγράμματος σχεδιάζουν να υιοθετήσουν το παράδειγμα της Γκάνας, στην οποία το πρόγραμμα Acqua for Life από τις αγροτικές περιοχές επεκτάθηκε στις αστικές. Χάρη στη δημιουργία μηχανοκίνητων γεωτρήσεων, οι κάτοικοι από τις φτωχογειτονιές της πόλης Κουμάσι, μια από τις μεγαλύτερες της χώρας και πρωτεύουσα της φυλής των Ασάντε, από τις πιο ισχυρές, έχουν πλέον πρόσβαση σε πόσιμο νερό.

 

 

 

© Copyright 2023 - Skingurus.gr

WHO IS WHO SKINGURUS    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

   

Disclaimer
Το περιεχόμενο των άρθρων και των πληροφοριών που δημοσιεύονται στο www.skingurus.gr προορίζονται αποκλειστικά για ενημερωτικό σκοπό. Σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν τη γνώμη των ειδικών (δερματολόγων, διαιτολόγων, γυμναστών κ.λπ.) αλλά ούτε και τη διάγνωση και τη θεραπεία. Αναζητήστε την επιστημονική συμβουλή του γιατρού σας ή άλλου επαγγελματία υγείας και μην αγνοήσετε ή τροποποιήσετε ποτέ την επιστημονική συμβουλή ή οδηγία ενός ιατρού, επειδή ενδεχομένως διαβάσατε κάτι διαφορετικό στο www.skingurus.gr. Η αποδοχή ή χρήση των όποιων πληροφοριών εμφανίζονται στο www.skingurus.gr γίνεται με αποκλειστικά δική σας ευθύνη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
2023 beauty routine1

 

2023-01-09
Στοχευμένη, ενισχυμένη και αποτελεσματική: η ρουτίνα ομορφιάς το 2023

Με δύναμη από το πρόσφατο παρελθόν, το skinimalism, ένα από τα πιο διάσημα beauty trends, επανέρχεται...  

332300984

 

2023-02-27
Ο σπόρος που αγαπά την επιδερμίδα!

 

cover 3

 

2022-07-08
Πράσινο ''αποτύπωμα'' - η ομορφιά μας δείχνει τον... τρόπο

Ο ειδικά διαμορφωμένος κήπος στην ταράτσα των κεντρικών γραφείων της L’ Oréal Hellas, που είχαμε...  

3BiothermBottles

 

2021-07-02
Με δύναμη από το...μέλλον

Η κλιματική αλλαγή και οι επιπτώσεις της στον πλανήτη όπως και στη ζωή μας έχουν ευαισθητοποιήσει...  

 

2020-03-13
​Ένα βραβείο για την ομορφιά

Ανάμεσα στα  αμέτρητα καλλυντικά προϊόντα που κυκλοφόρησαν την περασμένη χρονιά, ήταν εκείνα που...  

microbeads

 

2018-09-08
Καθαρίζουν την επιδερμίδα, ρυπαίνουν τις θάλασσες...

Τα μικροσφαιρίδια, οι μικροσκοπικοί συνθετικοί κόκκοι των απολεπιστικών, κυρίως, προϊόντων θα απειλήσουν...  

 

2018-06-28
Με πόσες κουταλιές ζάχαρη πίνετε το τσάι σας;

Σίγουρα γνωρίζετε πως το τσάι είναι πηγή πολύτιμων αντιοξειδωτικών συστατικών. Αυτό που ίσως δεν...  


ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ
ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ;