CONNECT:  
             

8 μυστικά που σώζουν τα μαλλιά από το καθημερινό styling

Αντωνία Θωμοπούλου Κυριακή, 30 Μαρτίου 2014
Αντωνία Θωμοπούλου

 

lj0UXVF Εύκολες, πρακτικές κινήσεις που εγγυώνται τη μικρότερη, κατά το δυνατόν, φθορά της τρίχας δίχως να χρειαστεί να θυσιάσετε την άψογη εμφάνιση των μαλλιών σας.

Γνωρίζετε σίγουρα το ότι η διαδικασία του styling με τις υψηλές θερμοκρασίες και το έντονο βούρτσισμα ταλαιπωρούν την τρίχα. Να το αποφύγετε αδύνατον. Μπορείτε όμως να προλάβετε τη φθορά της τρίχας υιοθετώντας μερικές απλές αλλά αποτελεσματικές κινήσεις.

1.Βρεγμένα μαλλιά....την αγάπη σας παρακαλώ! Τα βρεγμένα μαλλιά είναι ιδιαίτερα ευάλωτα, γιατί είναι πιθανόν τα λέπια της τρίχας να είναι ακόμη ανοικτά. Μετά το λούσιμο λοιπόν τα τυλίγετε με μία πετσέτα και ταμπονάρετε απαλά χωρίς τρίψιμο. Να θυμάστε ότι οι βίαιες κινήσεις είναι μια πολύ καλή αιτία για να φριζάρουν τα μαλλιά. Χρησιμοποιείτε πάντα μια ξύλινη χτένα με αραιά δόντια. Αφήνετε κατά μέρος τις βούρτσες για την ώρα του styling. Αν είναι ίσια, τα αφήνετε λίγη ώρα να στεγνώσουν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος πριν τα ξεμπερδέψετε. Αντίθετα, αν είναι κατσαρά τα ξεμπερδεύετε όσο είναι ακόμη νωπά.

2.Δώστε «άδεια»στο πιστολάκι. Όταν υπάρχει χρόνος, αφήνετε τα μαλλιά να στεγνώνουν φυσικά σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Η τρίχα ξεκουράζεται και τα μαλλιά διατηρούν τη φυσική τους λάμψη και ζωντάνια.

3.Συντομεύετε! Ξεκινάτε με το πιστολάκι σε μέτρια θερμοκρασία που χαμηλώνετε ακόμη περισσότερο όταν τα μαλλιά αρχίζουν να στεγνώνουν. Κρατάτε το πιστολάκι σε απόσταση ασφαλείας από τα μαλλιά, τουλάχιστον 10-15 εκατοστά και «δουλεύετε» με ταχύτητα. Όσο πιο σύντομη είναι η διαδικασία του στεγνώματος, τόσο μικρότερη είναι η επιβάρυνση για την τρίχα. Χωρίζετε τα μαλλιά σε τούφες και στεγνώνετε κάθε τούφα ξεχωριστά για τρία, τουλάχιστον λεπτά. Στη συνέχεια, τη στερεώνετε στη μια πλευρά του κεφαλιού για να μην εκτίθεται περισσότερο στην υψηλή θερμοκρασία και συνεχίζετε με τις υπόλοιπες τούφες.

4.Επιλέγετε τη σωστή θερμοκρασία για τον τύπο των μαλλιών σας. Κανόνας πρώτος. Η θερμοκρασία δεν πρέπει να ξεπερνά τους 200ο C, ακόμη κι αν τα μαλλιά είναι απόλυτα υγιή. Αν έχετε λεπτά, πορώδη μαλλιά ρυθμίζετε τις συσκευές στους 130ο-160ο C. Για τα κανονικά ή τα βαμμένα μαλλιά οι ειδικοί συστήνουν τους 160ο-180ο C. Τέλος, για τα κανονικά, υγιή μαλλιά με χοντρή και ανθεκτική τρίχα η θερμοκρασία μπορεί να ρυθμίζεται στους 180ο-200ο C.

5.Προσοχή…εύφλεκτον. Επιλέγετε πάντα συσκευές- πιστολάκι ή σίδερο ισιώματος- με ρυθμιζόμενη θερμοκρασία και φροντίστε για την όσο το δυνατόν πιο σύντομη επαφή με τα μαλλιά σας.

Αν χρησιμοποιείτε σίδερο για μπούκλες, το ρυθμίζετε στη χαμηλή ή μέτρια θερμοκρασία και περιορίζετε το χρόνο εφαρμογής σε 1-2’’.

Χρησιμοποιείτε το σίδερο ισιώματος μόνο σε στεγνά μαλλιά. Να θυμάστε ότι η συσκευή πρέπει να βρίσκεται συνεχώς σε κίνηση, να παραμένει το πολύ 2’’ σε ένα σημείο και, στη συνέχεια, να μετακινείται το σίδερο σε άλλη τούφα.

6.Το χρώμα που σώζει. Τα βαμμένα μαλλιά υποφέρουν λιγότερο, αν η απόχρωση της βαφής είναι σε ένα-δύο τόνους πιο ανοικτή ή πιο σκούρα από το φυσικό σας χρώμα. Κι αν πρέπει να επιλέξετε, προτιμάτε πάντα την πιο σκούρα απόχρωση. Εννοείται ότι για τον καθαρισμό και την εντατική ενυδάτωση χρησιμοποιείτε τα εξειδικευμένα προϊόντα για βαμμένα μαλλιά και δεν αμελείτε την αντιηλιακή προστασία στη διάρκεια του καλοκαιριού.

7.Free style για υγιή μαλλιά. Επιλέγετε χτενίσματα που δεν απαιτούν καθημερινό πιστολάκι. Παράλληλα, φροντίζετε να ανανεώνετε το κούρεμα ανά 8 εβδομάδες για τα κοντά και μέτριου μήκους μαλλιά ή 3 μήνες, για τα μακριά.

8.Επένδυση με υψηλές αποδόσεις. Αναζητήστε τα έξυπνα προϊόντα ,που η σύγχρονη βιομηχανία της ομορφιάς προσφέρει πλέον σε μεγάλη ποικιλία, τα οποία προστατεύουν και συμβάλλουν στην εύκολο και γρήγορο styling μειώνοντας έτσι το χρόνο έκθεσης στις υψηλές θερμοκρασίες .

 

Οι SkinGurus σας προτείνουν

                                            

 

 

© Copyright 2023 - Skingurus.gr

WHO IS WHO SKINGURUS    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

   

Disclaimer
Το περιεχόμενο των άρθρων και των πληροφοριών που δημοσιεύονται στο www.skingurus.gr προορίζονται αποκλειστικά για ενημερωτικό σκοπό. Σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν τη γνώμη των ειδικών (δερματολόγων, διαιτολόγων, γυμναστών κ.λπ.) αλλά ούτε και τη διάγνωση και τη θεραπεία. Αναζητήστε την επιστημονική συμβουλή του γιατρού σας ή άλλου επαγγελματία υγείας και μην αγνοήσετε ή τροποποιήσετε ποτέ την επιστημονική συμβουλή ή οδηγία ενός ιατρού, επειδή ενδεχομένως διαβάσατε κάτι διαφορετικό στο www.skingurus.gr. Η αποδοχή ή χρήση των όποιων πληροφοριών εμφανίζονται στο www.skingurus.gr γίνεται με αποκλειστικά δική σας ευθύνη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
scalp-care

 

2021-12-03
Γιατί όλοι μιλούν πια για υγιές τριχωτό;

Οι ειδικοί επιμένουν. Το μυστικό για να διατηρούν πάντα τα μαλλιά μας τη φυσική τους λάμψη και ζωντάνια...  

LONG HAIR

 

2022-01-21
Άλμα… εις μήκος: 8 tips για όμορφα, υγιή, μακριά μαλλιά

Πολλές τα ονειρευόμαστε, λίγες όμως το επιχειρούμε, ίσως γιατί γνωρίζουμε ότι δεν είναι τόσο το...  

hair sun

 

2022-06-17
​​Αντηλιακή προστασία: Αρχίστε από ...ψηλά

Ήλιος, αλάτι, χλώριο. Τρεις καλοκαιρινές απειλές για την ομορφιά των μαλλιών. Προστατέψτε τα, όπως...  

air dry2

 

2022-11-11
Air-dry ή πώς θα στεγνώσουμε τα μαλλιά μας ανέξοδα!

Η παρουσία του σεσουάρ στο top10 των πιο ενεργοβόρων συσκευών που χρησιμοποιούμε στο σπίτι, προξενεί...  

static hair

 

2021-01-17
​Όταν τα μαλλιά «ηλεκτρίζονται»

Με το χειμωνιάτικο κρύο-άργησε φέτος αλλά ήρθε- τα μαλλιά μας, ιδίως αν είναι λεπτά και ίσια, ξαφνικά...  

hair changes

 

2021-04-07
​Μια μικρή αλλαγή στα μαλλιά, μια μεγάλη αλλαγή στη διάθεση

Διατηρώντας για χρόνια το ίδιο μήκος, το ίδιο χρώμα, το ίδιο στιλ, κάποτε θα βαρεθείτε όχι μόνο...  

eco friendly haircare

 

2021-05-12
Πόσο eco-friendly είναι η φροντίδα των μαλλιών μας;

Στη λίστα με τις φιλικές προς το περιβάλλον τελετουργίες ομορφιάς, η περιποίηση επί….κεφαλής φιγουράρει...  


ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ
ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ;