CONNECT:  
             

Δύο ηθικές εταιρείες

Λένα Ιωαννίδου Δευτέρα, 7 Απριλίου 2014
Λένα Ιωαννίδου

 

Η L’Oréal και η Shiseido είναι οι μεγάλες νικήτριες του βραβείου «World’s Most Ethical Companies», στην κατηγορία Υγεία και Ομορφιά, για το 2014 .

Σε όλο τον κόσμο, είναι μόλις 142 οι επιχειρήσεις οι οποίες, σύμφωνα με το διεθνώς αναγνωρισμένο ανεξάρτητο Ινστιτούτο Ερευνών Ethisphere, «δεν αρκούνται στο να κάνουν δηλώσεις για την ηθική επιχειρηματικότητα αλλά μετατρέπουν τα λόγια σε πράξη». Ανάμεσά τους, δύο κολοσσοί της βιομηχανίας καλλυντικών. Για τη Shiseido είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά βράβευσης. Αλλά και η LOréal έχει αναδειχθεί « η πιο Ηθική Εταιρεία στον Κόσμο», άλλες τέσσερις φορές !

Δεσμεύσεις

«Είναι ευχάριστη σύμπτωση που η βράβευσή μας συμπίπτει με τη νέα μας καμπάνια “Beauty for All”. Η υιοθέτηση υψηλών ηθικών στάνταρντς και η προσφορά στο κοινό καλό, δεν θα αποτελέσουν απλώς ένα αληθινά διαφοροποιό στοιχείο για τον 21ο αιώνα αλλά θα διαμορφώσουν, μέσα από τις αλλαγές που θα προκύψουν, θετικό πρόσημο στην κερδοφορία της επιχείρησής μας» , τόνισε ο Ζαν Πολ Αγκόν, CEO και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της LOréal.

"' Δεν θα αρκεστούμε στη διοίκηση της εταιρείας μας με ακόμα μεγαλύτερη διαφάνεια αλλά φιλοδοξούμε να προσφέρουμε στην κοινωνία μέσα από ποικίλες εταιρικές δραστηριότητες" , δεσμεύτηκαν οι επικεφαλής της Shiseido Group.

Η ομορφιά, οι γυναίκες, η επιστήμη, η ηθική

Είναι ίσως γνωστός ο θεσμός «Γυναίκες στην επιστήμη» που καθιέρωσε τα τελευταία 16 χρόνια η LOréal σε συνεργασία με την UNESCO , χάρη στον οποίο κάθε χρόνο πέντε νέες γυναίκες επιστήμονες από όλο τον κόσμο που βραβεύονται «για την συμβολή τους την αντιμετώπιση των παγκόσμιων προκλήσεων του αύριο» και λαμβάνουν ένα σημαντικό χρηματικό έπαθλο.

Ανάλογο πρόγραμμα όμως στηρίζει και η Shiseido. Κάθε χρόνο επιλέγει 10 νέες ερευνήτριες « που ειδικεύονται στις φυσικές επιστήμες και φιλοδοξούν να κατακτήσουν ηγετική θέση στον τομέα τους για να υποστηρίξουν την ερευνητική τους δράση» οι οποίες διεκδικούν υποτροφία 1 εκατομμυρίου γιέν.

Info: http://ethisphere.com/worlds-most-ethical/wme-hon...

Πηγή: http://www.cosmeticsdesign-europe.com/

Δείτε: LOréal, "Beauty for All" https://www.youtube.com/watch?v=McCUVz-5Ygc


 

 

 

© Copyright 2023 - Skingurus.gr

WHO IS WHO SKINGURUS    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

   

Disclaimer
Το περιεχόμενο των άρθρων και των πληροφοριών που δημοσιεύονται στο www.skingurus.gr προορίζονται αποκλειστικά για ενημερωτικό σκοπό. Σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν τη γνώμη των ειδικών (δερματολόγων, διαιτολόγων, γυμναστών κ.λπ.) αλλά ούτε και τη διάγνωση και τη θεραπεία. Αναζητήστε την επιστημονική συμβουλή του γιατρού σας ή άλλου επαγγελματία υγείας και μην αγνοήσετε ή τροποποιήσετε ποτέ την επιστημονική συμβουλή ή οδηγία ενός ιατρού, επειδή ενδεχομένως διαβάσατε κάτι διαφορετικό στο www.skingurus.gr. Η αποδοχή ή χρήση των όποιων πληροφοριών εμφανίζονται στο www.skingurus.gr γίνεται με αποκλειστικά δική σας ευθύνη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
2023 beauty routine1

 

2023-01-09
Στοχευμένη, ενισχυμένη και αποτελεσματική: η ρουτίνα ομορφιάς το 2023

Με δύναμη από το πρόσφατο παρελθόν, το skinimalism, ένα από τα πιο διάσημα beauty trends, επανέρχεται...  

332300984

 

2023-02-27
Ο σπόρος που αγαπά την επιδερμίδα!

 

cover 3

 

2022-07-08
Πράσινο ''αποτύπωμα'' - η ομορφιά μας δείχνει τον... τρόπο

Ο ειδικά διαμορφωμένος κήπος στην ταράτσα των κεντρικών γραφείων της L’ Oréal Hellas, που είχαμε...  

3BiothermBottles

 

2021-07-02
Με δύναμη από το...μέλλον

Η κλιματική αλλαγή και οι επιπτώσεις της στον πλανήτη όπως και στη ζωή μας έχουν ευαισθητοποιήσει...  

 

2020-03-13
​Ένα βραβείο για την ομορφιά

Ανάμεσα στα  αμέτρητα καλλυντικά προϊόντα που κυκλοφόρησαν την περασμένη χρονιά, ήταν εκείνα που...  

microbeads

 

2018-09-08
Καθαρίζουν την επιδερμίδα, ρυπαίνουν τις θάλασσες...

Τα μικροσφαιρίδια, οι μικροσκοπικοί συνθετικοί κόκκοι των απολεπιστικών, κυρίως, προϊόντων θα απειλήσουν...  

 

2018-06-28
Με πόσες κουταλιές ζάχαρη πίνετε το τσάι σας;

Σίγουρα γνωρίζετε πως το τσάι είναι πηγή πολύτιμων αντιοξειδωτικών συστατικών. Αυτό που ίσως δεν...  


ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ
ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ;