CONNECT:  
             

​Επιδερμίδα σε μόνιμη διαδικασία…ανάκαμψης

Αντωνία Θωμοπούλου Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2020
Αντωνία Θωμοπούλου

 

REGENERATION Αναζωογόνηση, τόνωση, μεταμόρφωση. Με έμπνευση τους φυσικούς μηχανισμούς κυτταρικής ανανέωσης, λάμψη, φρεσκάδα και σφριγηλότητα επανέρχονται για να αλλάξουν άρδην όψη και υφή της επιδερμίδας.

Ο κύκλος της αναγέννησης. Είναι γνωστό ότι το δέρμα αποτελείται από τρεις στιβάδες, την επιδερμίδα, το χόριο και τον υποδόριο ή λιπώδη ιστό. Κάθε μία από αυτές έχει διαφορετική κυτταρική σύσταση και, κατά συνέπεια, διαφορετική δομή και λειτουργία. Αυτό που εμείς βλέπουμε είναι η κεράτινη που λειτουργεί σαν ένα ισχυρό και ανθεκτικό οχυρό το οποίο αποτρέπει την απώλεια υγρασίας από τις βαθύτερες και, ταυτόχρονα, εμποδίζει βακτήρια και μικροσωματίδια να διεισδύσουν στο εσωτερικό του δέρματος. Κάθε μήνα στη βασική στιβάδα γεννιούνται νέα και υγιή κύτταρα που ξεκινούν την πορεία τους προς την επιφάνεια. Στο διάστημα των 28 ημερών, που διαρκεί αυτό το ταξίδι, τα κύτταρα χάνουν ένα μεγάλο ποσοστό της περιεκτικότητάς τους σε νερό, και κερατινοποιούνται. Πολλές φορές το ταξίδι- λόγω ενδογενών ή εξωγενών παραγόντων- κρατάει πολύ περισσότερο, η επιδερμίδα, τότε, ασφυκτιά, χάνει το χρώμα της, την ομοιογένειά της και καταλήγει θαμπή, τραχιά και άτονη.

Τι απειλεί τη φυσική διαδικασία αναζωογόνησης. Καθημερινά εκθέτουμε την επιδερμίδα μας σε στρεσογόνες καταστάσεις που προκαλούνται είτε από το προσωπικό μας life style- έλλειψη ύπνου, κάπνισμα, άγχος- είτε από το περιβάλλον- ηλιακή ακτινοβολία, αστική και ψηφιακή ρύπανση- με αρνητικές συνέπειες στην όψη και υφή της. Η έντονη αφυδάτωση είναι η πρώτη ένδειξη ότι η ισορροπία στην επιφάνεια έχει διαταραχθεί και υπάρχουν… κενά που επιτρέπουν την απώλεια υγρασίας. Αυτό εξηγεί και την ενοχλητική αίσθηση τραβήγματος, την απώλεια λάμψης, την άτονη όψη και τις λεπτές γραμμές που, όσο η επιδερμίδα παραμένει αφυδατωμένη, γίνονται εντονότερες και σταδιακά εγκαθίστανται μόνιμα. Επιπλέον, το οξειδωτικό στρες που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες στα κύτταρα του δέρματος αποδιοργανώνει τους μηχανισμούς άμυνας και επιδιόρθωσης, ο κυτταρικός μεταβολισμός επιβραδύνεται και η φυσική διαδικασία αναζωογόνησης του δέρματος αποσταθεροποιείται. Το διαπιστώνουμε εύκολα από το θαμπό χρώμα και την έλλειψη τονικότητας.

Μπορούμε να… βοηθήσουμε; Σίγουρα ναι. Πηγή έμπνευσης ο κύκλος ζωής των κυττάρων. Είναι εύκολο να καταλάβουμε πως προσφέροντας στα κύτταρα τις ιδανικές συνθήκες για να λειτουργούν σωστά και να ανανεώνονται φυσιολογικά η επιδερμίδα παραμένει φωτεινή, φρέσκια και τονωμένη ανεξάρτητα από τον τύπο ή τη δεκαετία ζωής της. Για να μπορέσει να ανακάμψει, όταν τα σημάδια κόπωσης ή πρόωρης φθοράς είναι ορατά, έχει ανάγκη από ισχυρό επιδερμικό φραγμό και συστηματικό κυτταρικό μεταβολισμό. Τη λύση στο πρώτο τη βρίσκουμε στην εντατική ενυδάτωση του δέρματος. Το λεπτό φιλμ που δημιουργούν στην επιφάνεια συστατικά με μαλακτική δράση αποτρέπει την εξάτμιση νερού και συμβάλλει στην επανόρθωση, ενδυνάμωση και αποκατάσταση του διαταραγμένου προστατευτικού φραγμού. Ενώ ήπιοι κερατολυτικοί παράγοντες έχουν τη δύναμη να «ξυπνήσουν» τον κυτταρικό μεταβολισμό και να επιταχύνουν τη φυσιολογική διαδικασία κυτταρικής ανανέωσης βοηθώντας έτσι την επιδερμίδα να ανακτήσει τη λάμψη και τη λεία υφή της λειαίνοντας αισθητά τις λεπτές γραμμές.

 

 

 

© Copyright 2020 - Skingurus.gr

WHO IS WHO SKINGURUS    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

   

Disclaimer
Το περιεχόμενο των άρθρων και των πληροφοριών που δημοσιεύονται στο www.skingurus.gr προορίζονται αποκλειστικά για ενημερωτικό σκοπό. Σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν τη γνώμη των ειδικών (δερματολόγων, διαιτολόγων, γυμναστών κ.λπ.) αλλά ούτε και τη διάγνωση και τη θεραπεία. Αναζητήστε την επιστημονική συμβουλή του γιατρού σας ή άλλου επαγγελματία υγείας και μην αγνοήσετε ή τροποποιήσετε ποτέ την επιστημονική συμβουλή ή οδηγία ενός ιατρού, επειδή ενδεχομένως διαβάσατε κάτι διαφορετικό στο www.skingurus.gr. Η αποδοχή ή χρήση των όποιων πληροφοριών εμφανίζονται στο www.skingurus.gr γίνεται με αποκλειστικά δική σας ευθύνη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Absolue Soft Cream

 

2020-02-19
​Η περιπέτεια μιας κρέμας

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς δημιουργήθηκε η αγαπημένη σας κρέμα; Πόσα βήματα χρειάστηκε να γίνουν...  

LANCOME ABSOLUE

 

2020-02-12
Εθισμός στα… τριαντάφυλλα

Μια κρέμα αναζωογόνησης και λάμψης, με οικολογική σχεδίαση, ενεργά συστατικά υψηλής καθαρότητας...  

LANCOME ROSE

 

2020-02-01
​Το όνομα του ρόδου

Ένα σύντομο ταξίδι στην ιστορία του εμβληματικού τριαντάφυλλου της Lancôme, από τη γέννησή...  

eco luxury

 

2020-01-24
​Eco Luxury ή μια ελπίδα για το περιβάλλον

Όταν βιομηχανία καλλυντικών ευαισθητοποιείται πάνω σε σημαντικά περιβαλλοντικά ζητήματα και η πολυτέλεια...  


ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ
ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ;