CONNECT:  
             

Οι dream teams της περιποίησης

Αντωνία Θωμοπούλου Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020
Αντωνία Θωμοπούλου

 

skin heroes ingredients Αφού κάναμε εντατική απολέπιση, βάλαμε τις μάσκες μας , αφιερώσαμε τον απαραίτητο χρόνο στον καθημερινό καθαρισμό ήρθε η ώρα να μάθουμε ποια είναι τα hero συστατικά που θα βελτιώσουν ακόμη περισσότερα τα θετικά αποτελέσματα στην καλή όψη και υφή της επιδερμίδας μας την οποία, ομολογουμένως, απολαμβάνουμε όσο #MenoumeSpiti.

# Σαλικυλικό οξύ + Νιασιναμίδη : λιπαρότητα υπό έλεγχο

Τι μας ενοχλεί.

Εμφανείς πόροι και έντονη γυαλάδα στη διάρκεια της μέρας, ιδιαίτερα στη ζώνη Τ του προσώπου -μέτωπο, μύτη και πιγούνι- αποτυπώνουν την υπερβολική παραγωγή σμήγματος που, όταν δεν είναι θέμα γονιδίων, πυροδοτείται, στην ενήλικη, κυρίως ζωή, από ορμονικές διαταραχές, στρες, κακή διατροφή αλλά και χρήση ακατάλληλων καλλυντικών προϊόντων. Η καθημερινότητα με τη λιπαρή επιδερμίδα δεν είναι εύκολη και δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα για να ανατρέψουμε την κατάσταση. Μπορούμε όμως να ελέγξουμε την ποσότητα σμήγματος και να περιορίσουμε την ενοχλητική γυαλάδα.

Η ομάδα που κερδίζει.

Σαλικυλικό οξύ για σωστό καθαρισμό και εξυγίανση: Το πιο γνωστό από την ομάδα των βήτα-υδροξυοξέων χάρη στη λιποδιαλυτή φύση του διαπερνά με ευκολία τους πόρους της λιπαρής επιδερμίδας, εισχωρεί σε μεγαλύτερο βάθος, απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και απελευθερώνει το παραπανίσιο σμήγμα, το λόγο που το δέρμα μας γυαλίζει στη διάρκεια της μέρας και αλλοιώνει το μακιγιάζ.

Νιασιναμίδη για την καθημερινή ενυδάτωση: Η λιπαρή επιδερμίδα ξεχωρίζει για την περίσσεια σμήγματος και όχι νερού. Καταλαβαίνουμε λοιπόν πως όταν τα επίπεδα υγρασίας υπολείπονται των φυσιολογικών ακόμη και ένα λιπαρό δέρμα κινδυνεύει να αφυδατωθεί. Η νιασιναμίδη ή νιασιναμίδιο, η υδροδιαλυτή μορφή της βιταμίνης Β3, έχει αποδείξει ότι ακόμη και σε χαμηλές περιεκτικότητες- αρκεί μόνο 2%- καταφέρνει να συγκρατεί τα αποθέματα νερού από την επιφάνεια και να ρυθμίζει τη λιπαρότητα.

# Γλυκολικό οξύ+ Γλυκερίνη: λείανση της τραχιάς υφής

Τι μας ενοχλεί.

Ξέρουμε καλά ότι το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του ανθρωπίνου σώματος για την προστασία του οργανισμού από το εξωτερικό περιβάλλον. Η αναπόφευκτη, καθημερινή έκθεση στο περιβάλλον- ήλιος και αστική ρύπανση- είναι η κύρια αιτία για την πρόωρη, συχνά, φθορά του. Και το οξειδωτικό στρες ο λόγος για την αλλοίωση της υφής και χροιάς του, που από λεία, ομοιόμορφη και απαλή καταλήγει σε θαμπή και τραχιά. Στα πιο ώριμα δέρματα, λίγο πριν, στη διάρκεια και μετά την εμμηνόπαυση, οι σμηγματογόνοι αδένες που υπολειτουργούν οδηγούν σε σταδιακή μείωση των λιπιδίων και, κατά συνέπεια, έντονη ξηρότητα και τραχιά υφή της επιδερμίδας.

Η ομάδα που κερδίζει.

Γλυκολικό οξύ για εντατική απολέπιση: Το πιο γνωστό από την ομάδα των άλφα- υδροξυοξέων (ΑΗΑ) παράγεται από το ζαχαροκάλαμο και έχει αποδείξει ότι με τη συστηματική του χρήση και στη σωστή περιεκτικότητα λειαίνει άμεσα την επιδερμίδα βελτιώνοντας ορατά την υφή της. Λόγω του μικρού μοριακού του βάρους, εισχωρεί ευκολότερα, κάνει βαθιά απολέπιση στην κερατίνη στιβάδα,διατηρεί καθαρούς τους πόρους και συμβάλλει στην ομαλή κυτταρική ανανέωση.

Γλυκερίνη για ενισχυμένη ενυδάτωση: Εξαιρετικός υγραντικός παράγοντας που έλκει νερό από το περιβάλλον για να αυξάνει και να διατηρεί την υγρασία στα φυσιολογικά επίπεδα διασφαλίζοντας λεία υφή στην επιφάνεια. Ταυτόχρονα, ενδυναμώνει τον προστατευτικό φραγμό ενισχύοντας σημαντικά τα όρια αντοχής του στις καθημερινές επιθέσεις.

# Ρετινόλη + L-Ασκορβικό οξύ : ενισχυμένη αντιρυτιδική δράση

Τι μας ενοχλεί. Στα μέσα της δεκαετίας των 30 και στο κατώφλι των 40 κάποιες λεπτές, αδιόρατες, αρχικά, γραμμές που σταδιακά βαθαίνουν και εγκαθίστανται στο πρόσωπό μας σηματοδοτούν τη γήρανση της επιδερμίδας απειλώντας σοβαρά την ελαστική και σφριγηλή όψη της νεανικής ηλικίας. Η επιβράδυνση του κυτταρικού μεταβολισμού και η μείωση της παραγωγής των ινών κολλαγόνου και ελαστίνης είναι η βασική αιτία για τη δημιουργία και εμφάνιση των ρυτίδων. Όμως, έχει αποδειχτεί ότι οι παραπάνω φυσιολογικές διαδικασίες ευθύνονται μόνο για το 20% των ρυτίδων. Γιατί ο βασικός ένοχος - σε ποσοστό 80%- είναι το περιβάλλον και το καθημερινό μας life style. Ο μεγάλος αριθμός ελεύθερων ριζών που παράγονται από την έκθεση σε όλους τους γνωστούς εχθρικούς παράγοντες προκαλούν σοβαρές βλάβες στα δερματικά κύτταρα και επιταχύνουν τη γήρανσή τους.

Η ομάδα που κερδίζει.

Ρετινόλη για τόνωση του κυτταρικού μεταβολισμού: Λιποδιαλυτό συστατικό, η ενεργή μορφή της βιταμίνης Α, που στις βαθύτερες στιβάδες του δέρματος μετατρέπεται σε ρετινοϊκό οξύ το οποίο ενεργοποιεί τον κυτταρικό μεταβολισμό, κάνει ήπια απολέπιση και ενισχύει τη μειωμένη παραγωγή των δύο δομικών ινών στήριξης, του κολλαγόνου και ελαστίνης. Με τη συστηματική της χρήση, ακόμη και σε μικρή περιεκτικότητα - μόλις 0,4%- , οι ρυτίδες απαλύνουν αισθητά. Εφαρμόζεται, κατά προτίμηση, τις βραδινές ώρες αφήνοντας το πεδίο ελεύθερο κάθε πρωί στο… έτερον ήμισυ.

L- Ασκορβικό οξύ για προστασία από τις ελεύθερες ρίζες: Η βιταμίνη C στην πιο καθαρή της μορφή. Ένα από τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά που εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες, τα καταστροφικά αυτά μόρια τα οποία οδηγούν στην πρόωρη γήρανση ενώ, επιπλέον, μειώνει τις ρυτίδες ενισχύοντας την παραγωγή νέων ινών κολλαγόνου και ελαστίνης από τους ινοβλάστες.

# Γαλακτικό οξύ ( lactic acid) + Φυτικά έλαια : κατά της έντονης ξηρότητας

Τι μας ενοχλεί.

Είναι λεπτή, ευαίσθητη σε κρύο, αέρα και νερό, ξεφλουδίζει, τραβάει και συχνά κοκκινίζει. Στην ξηρή επιδερμίδα η παραγωγή λιπιδίων - απαραίτητα για τη συγκράτηση υγρασίας στην κεράτινη στιβάδα- είναι μειωμένη. Αναζητήστε τον «ένοχο» στα γονίδια, στην ορμονική γήρανση,αφού η έλλειψη οιστρογόνων, που χαρακτηρίζει την περίοδο της εμμηνόπαυσης και μετά από αυτήν, είναι ο λόγος για την απώλεια των φυσικών λιπιδίων και την αποδυνάμωση του προστατευτικού φραγμού όπως βέβαια και στην έκθεση του δέρματος σε ακραίες κλιματολογικές συνθήκες, κρύο, παγωμένο αέρα, ηλιακή ακτινοβολία.

Η ομάδα που κερδίζει.

Γαλακτικό οξύ για ήπια απολέπιση: Ανήκει και αυτό στην ομάδα των άλφα-υδροξυοξέων, προέρχεται από το γάλα και θεωρείται ένας από τους πιο δραστικούς απολεπιστικούς και μαλακτικούς παράγοντες. Λόγω του υψηλού μοριακού του βάρους δρα στην επιφάνεια, απομακρύνει άμεσα τα συσσωρευμένα νεκρά κύτταρα, βελτιώνει την απαραίτητη κυτταρική ανανέωση και επαναφέρει άμεσα απαλότητα και ελαστικότητα στη θαμπή, άτονη ξηρή επιδερμίδα.

Φυτικά έλαια για πλούσια θρέψη: Με πλούσια μαλακτική δράση τα φυτικά έλαια μόνα τους ή, κατά προτίμηση, σε μία ενυδατική κρέμα και χάρη στην υψηλή τους περιεκτικότητα σε πολύτιμα λιπαρά οξέα ωμέγα 3 και 6 τροφοδοτούν την επιδερμίδα με τα απαραίτητα λιπίδια, δημιουργούν ένα λεπτό φιλμ στην επιφάνεια του δέρματος που αποτρέπει την απώλεια υγρασίας και σταδιακά αποκαθιστούν τον προστατευτικό φραγμό.

 

 

 

© Copyright 2022 - Skingurus.gr

WHO IS WHO SKINGURUS    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

   

Disclaimer
Το περιεχόμενο των άρθρων και των πληροφοριών που δημοσιεύονται στο www.skingurus.gr προορίζονται αποκλειστικά για ενημερωτικό σκοπό. Σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν τη γνώμη των ειδικών (δερματολόγων, διαιτολόγων, γυμναστών κ.λπ.) αλλά ούτε και τη διάγνωση και τη θεραπεία. Αναζητήστε την επιστημονική συμβουλή του γιατρού σας ή άλλου επαγγελματία υγείας και μην αγνοήσετε ή τροποποιήσετε ποτέ την επιστημονική συμβουλή ή οδηγία ενός ιατρού, επειδή ενδεχομένως διαβάσατε κάτι διαφορετικό στο www.skingurus.gr. Η αποδοχή ή χρήση των όποιων πληροφοριών εμφανίζονται στο www.skingurus.gr γίνεται με αποκλειστικά δική σας ευθύνη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
EYE CREAMS

 

2022-05-09
Πες μου πόσο χρονών είσαι, να σου πω ποια κρέμα ματιών σου ταιριάζει

Στο ίδιο μήκος κύματος με την επιδερμίδα του προσώπου οι ανάγκες της ευαίσθητης περιοχής γύρω από...  

ACIDS

 

2022-03-04
Τύπος επιδερμίδας αναζητά κατάλληλα οξέα φρούτων

Είναι, χωρίς αμφιβολία, τα συστατικά-πολυεργαλεία που προσφέρουν άμεσα ορατά αποτελέσματα στην όψη...  

face mists

 

2022-05-16
Face mists : πολύ περισσότερο από απλή δροσιά

Η θερμοκρασία στην πόλη αρχίζει να ανεβαίνει. Kαι η επιδερμίδα, όσο και εμείς, θα αναζητά όλο και...  

retinol for beginners

 

2021-09-29
Ρετινόλη από τα 20; Μάλλον βιάζεστε…

Ναι, είναι αλήθεια, όσο νωρίτερα αρχίσετε να αντιμετωπίζετε τα σημάδια γήρανσης, τόσο καλύτερα....  

inflammaging

 

2021-11-15
​Inflammaging: ένα «λάθος», που μας γερνά πρόωρα.

 Ίσως να μην έχετε ξανακούσει τη λέξη, όμως τις συνέπειές της μπορεί να τις βλέπετε ήδη στον καθρέφτη...  

woman with eye cream

 

2021-11-17
5+1 συχνές ερωτήσεις για τις κρέμες ματιών

Στο ξεκίνημα της επαγγελματικής μας ενασχόλησης με την ομορφιά τις έχουμε διατυπώσει και εμείς στους...  

skin types

 

2022-01-12
​Όταν η επιδερμίδα συμπεριφέρεται…αλλιώς

Ο τύπος δέρματος με τον οποίο μας προίκισε η φύση δύσκολα αλλάζει. Συμβαίνει συχνά όμως, να αλλάζει...  


ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ
ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ;