CONNECT:  
             

VocabuHair: «Ξεφυλλίσετε» το από το Α ως το Ω!

Skingurus Κυριακή, 17 Μαΐου 2020
Skingurus

 

VocabuHair Τα προσέχουμε σαν τα μάτια μας αλλά και τα ταλαιπωρούμε. Αλλάζουμε το χρώμα τους, παίζουμε με το μήκος και τη φόρμα τους, ανησυχούμε όταν τα ...χάνουμε. Πόσα όμως γνωρίζουμε στ’ αλήθεια για τα μαλλιά μας; Τι χρειάζονται για να παραμείνουν όμορφα και υγιή; Ποιες είναι οι σωστές κινήσεις για τη φροντίδα τους; Αν αναζητάτε απαντήσεις στα ερωτήματα και τις ανησυχίες σας, τώρα, δεν έχετε παρά να συμβουλευτείτε VocabuHair, το αλφαβητάρι των μαλλιών που ετοιμάσαμε με την πολύτιμη συνεργασία της René Furterer.

«Ξεφυλλίστε», από το Α ως το Ω, το ολοκαίνουργιο VocabuHair μας!

Γ όπως...Γκρίζα μαλλιά

Φυσιολογικά οι πρώτες λευκές τρίχες εμφανίζονται στα μέσα περίπου της δεκαετίας των 30 ενώ, στο κατώφλι των 50 χρόνων το μισό, τουλάχιστον, του ανθρώπινου πληθυσμού έχει αποκτήσει γκρίζα μαλλιά. Η αιτία για την απώλεια χρώματος των μαλλιών είναι η συγκέντρωση υπεροξειδίου του υδρογόνου- το επονομαζόμενο οξυζενέ της φύσης- στους θύλακες των τριχών. Πρόκειται για ένα υποπροϊόν του κυτταρικού μεταβολισμού που συντίθεται σε μεγάλες ποσότητες σε όλο το σώμα και εξουδετερώνεται από το ένζυμο καταλάση, το οποίο το διασπά σε νερό και οξυγόνο. Με το πέρασμα του χρόνου η δραστηριότητα του παραπάνω ενζύμου φθίνει, με αποτέλεσμα το υπεροξείδιο του υδρογόνου να συσσωρεύεται στους θύλακες και να εμποδίζει τη σύνθεση της μελανίνης. Το πότε θα εμφανιστούν τα πρώτα γκρίζα είναι θέμα γονιδίων. Όμως μελέτες έχουν δείξει πως το οξειδωτικό στρες από την UV ακτινοβολία και το lifestyle - έντονο στρες, κάπνισμα και κακή διατροφή που συνεπάγεται σημαντικές ελλείψεις στον οργανισμό- μπορεί να οδηγήσουν στην πρόωρη απώλεια του φυσικού χρώματος των μαλλιών.

Η πρόταση René Furterer. To σαμπουάν και η μαλακτική κρέμα Okara Silver με εκχύλισμα okara, ένα δραστικό φυτικό συστατικό που προέρχεται από τον πολτό του σπόρου σόγιας και συμπυκνωμένες μοβ διορθωτικές χρωστικές, επανορθώνουν την εύθραυστη τρίχα και εξουδετερώνουν τις ενοχλητικές κίτρινες ανταύγειες που στερούν τη λάμψη από τα γκρίζα και λευκά μαλλιά.

 

 

 

© Copyright 2023 - Skingurus.gr

WHO IS WHO SKINGURUS    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

   

Disclaimer
Το περιεχόμενο των άρθρων και των πληροφοριών που δημοσιεύονται στο www.skingurus.gr προορίζονται αποκλειστικά για ενημερωτικό σκοπό. Σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν τη γνώμη των ειδικών (δερματολόγων, διαιτολόγων, γυμναστών κ.λπ.) αλλά ούτε και τη διάγνωση και τη θεραπεία. Αναζητήστε την επιστημονική συμβουλή του γιατρού σας ή άλλου επαγγελματία υγείας και μην αγνοήσετε ή τροποποιήσετε ποτέ την επιστημονική συμβουλή ή οδηγία ενός ιατρού, επειδή ενδεχομένως διαβάσατε κάτι διαφορετικό στο www.skingurus.gr. Η αποδοχή ή χρήση των όποιων πληροφοριών εμφανίζονται στο www.skingurus.gr γίνεται με αποκλειστικά δική σας ευθύνη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
scalp-care

 

2021-12-03
Γιατί όλοι μιλούν πια για υγιές τριχωτό;

Οι ειδικοί επιμένουν. Το μυστικό για να διατηρούν πάντα τα μαλλιά μας τη φυσική τους λάμψη και ζωντάνια...  

LONG HAIR

 

2022-01-21
Άλμα… εις μήκος: 8 tips για όμορφα, υγιή, μακριά μαλλιά

Πολλές τα ονειρευόμαστε, λίγες όμως το επιχειρούμε, ίσως γιατί γνωρίζουμε ότι δεν είναι τόσο το...  

hair sun

 

2022-06-17
​​Αντηλιακή προστασία: Αρχίστε από ...ψηλά

Ήλιος, αλάτι, χλώριο. Τρεις καλοκαιρινές απειλές για την ομορφιά των μαλλιών. Προστατέψτε τα, όπως...  

air dry2

 

2022-11-11
Air-dry ή πώς θα στεγνώσουμε τα μαλλιά μας ανέξοδα!

Η παρουσία του σεσουάρ στο top10 των πιο ενεργοβόρων συσκευών που χρησιμοποιούμε στο σπίτι, προξενεί...  

static hair

 

2021-01-17
​Όταν τα μαλλιά «ηλεκτρίζονται»

Με το χειμωνιάτικο κρύο-άργησε φέτος αλλά ήρθε- τα μαλλιά μας, ιδίως αν είναι λεπτά και ίσια, ξαφνικά...  

hair changes

 

2021-04-07
​Μια μικρή αλλαγή στα μαλλιά, μια μεγάλη αλλαγή στη διάθεση

Διατηρώντας για χρόνια το ίδιο μήκος, το ίδιο χρώμα, το ίδιο στιλ, κάποτε θα βαρεθείτε όχι μόνο...  

eco friendly haircare

 

2021-05-12
Πόσο eco-friendly είναι η φροντίδα των μαλλιών μας;

Στη λίστα με τις φιλικές προς το περιβάλλον τελετουργίες ομορφιάς, η περιποίηση επί….κεφαλής φιγουράρει...  


ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ
ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ;