CONNECT:  
             

​Η «πράσινη»  Γαλλική επανάσταση

Λένα Ιωαννίδου Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020
Λένα Ιωαννίδου

 

L'OREAL FOR THE FUTURE Μέσα από το πρόγραμμα “L'Oréal for the Future”, ο γαλλικός κολοσσός καλλυντικών κάνει τη δική του… επανάσταση, γίνεται καταλύτης αλλαγής, αποδεικνύοντας έμπρακτα την αφοσίωσή του στο περιβάλλον και την κοινωνία και μας υπόσχεται, έναν πιο βιώσιμο κόσμο ομορφιάς, ένα καλύτερο μέλλον…

Στη Γαλλία, χρονιά ορόσημο θα είναι πάντα το 1789, όταν μια επανάσταση σήμανε το ξεκίνημα μιας νέας εποχής για την κοινωνία. Στην πολυεθνική- αλλά πάνω απ' όλα γαλλική- L'Oréal , η χρονιά ορόσημο για τη δική της «πράσινη» επανάσταση, τοποθετείται στο μέλλον, στο 2030, όταν όλοι οι φιλόδοξοι στόχοι του προγράμματος “L'Oréal for the Future” θα έχουν υλοποιηθεί. Αρχίζει όμως από τώρα…

Τι είναι όμως αυτό το πρόγραμμα και γιατί μας αφορά; Ο Ζαν Πολ Αγκόν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου L’Oréal μας δίνει μια πρώτη ιδέα: «Η αναγκαιότητα να κάνουμε όλοι κάτι για να προφυλάξουμε το περιβάλλον και να διασφαλίσουμε το ίδιο το μέλλον μας είναι πλέον επιτακτική. Ως ηγέτιδα δύναμη στον κόσμο, αισθανόμαστε την ευθύνη να βγούμε μπροστά και να αποτελέσουμε παράδειγμα. Να δείξουμε στον κόσμο τι χρειάζεται για ένα καλύτερο μέλλον».

2020-2030: Μια δεκαετία αλλαγών και δράσεων …

Το πρόγραμμα L'Oréal for the Future” είναι η νέα φάση ενός ταξιδιού βιωσιμότητας που ξεκίνησε 15 χρόνια πριν, το 2005. Πολλοί στόχοι έχουν ήδη επιτευχθεί . Τώρα όμως οι νέες συνθήκες που διαμορφώνονται απαιτούν άλματα προς τα εμπρός .Η LOréal απαντά στις νέες προκλήσεις με ακόμα ισχυρότερες δεσμεύσεις. Στα 10 χρόνια που μας χωρίζουν από το 2030 θα τη δούμε να μετασχηματίζεται για να περιορίσει τον αντίκτυπο όλων των δραστηριοτήτων της στο κλίμα, το νερό, τη βιοποικιλότητα και τους φυσικούς πόρους και να λειτουργήσει με σεβασμό στα όρια του πλανήτη. Να ενδυναμώνει το επιχειρηματικό της οικοσύστημα, βοηθώντας τη μετάβαση σε ένα πιο βιώσιμο κόσμο. Να συμβάλλει αποφασιστικά στην επίλυση των προκλήσεων του κόσμου, υποστηρίζοντας επείγουσες κοινωνικές και περιβαλλοντικές ανάγκες. Τέλος, να βοηθήσει εμάς, το 1,5 δισεκατομμύριο καταναλωτές, να περιορίσουμε το αποτύπωμά μας κάθε φορά που χρησιμοποιούμε προϊόντα από όλα τα μεγάλα beauty brands της οικογένειας LOréal και να μας ενθαρρύνει να κάνουμε πιο βιώσιμες επιλογές.

3 δεσμεύσεις

· Μέχρι το 2025, όλες οι εγκαταστάσεις της L'Oréal θα έχουν επιτύχει ουδετερότητα άνθρακα, μέσα από τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης και τη χρήση 100% ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

· Μέχρι το 2030, το 100% των πλαστικών που χρησιμοποιούνται στις συσκευασίες των προϊόντων της θα προέρχονται είτε από ανακυκλωμένες πηγές είτε από πηγές βιολογικής προέλευσης.

· Μέχρι το 2030, η L'Oréal θα μειώσει κατά 50% ανά τελικό προϊόν, σε σύγκριση με το 2016, τις συνολικές εκπομπές της σε αέρια του θερμοκηπίου.

και…

150 εκατομμύρια ευρώ, για την προστασία του οικοσυστήματος του πλανήτη και την υποστήριξη ευάλωτων γυναικών σε όλο τον κόσμο.

L'Oréal for the Future… αλλά τώρα

Όλες οι μάρκες του Ομίλου L'Oréal συμμετέχουν ενεργά στο φιλόδοξο αυτό πρόγραμμα, το καθένα με διαφορετικές δράσεις και δεσμεύσεις. Εμείς ενδεικτικά επιλέξαμε 5 πασίγνωστα brands που μας δείχνουν στην πράξη πώς το μέλλον της ομορφιάς μπορεί να γίνει πραγματικά βιώσιμο.

BIOTHERM. Πρωτοπόρος στη βιολογία του δέρματος από το 1952, η Biotherm ήταν αυτή που ανακάλυψε στις ιαματικές πηγές των Γαλλικών Πυρηναίων, το Vitreoscilla Filiformis, μια μορφή πλανκτόν από το οποίο γεννήθηκε το διάσημο Life Plankton ™ , το ενεργό συστατικό που βρίσκεται σήμερα σε σχεδόν όλα τα προϊόντα της. Ήδη από το 1994, η Biotherm το αναπαράγει χωρίς να χρειάζεται να το αντλεί από τη φύση, χρησιμοποιώντας την Fermogenesis ™ , μια ειδική τεχνική βιοζύμωσης. Το Life Plankton ™, παράγεται σήμερα με οικολογικά σχεδιασμένη διαδικασία και είναι 100% Φυσικό, 100% Ανανεώσιμο και 100% Βιοδιασπώμενο.

Με το νερό στην καρδιά της μάρκας, η Biotherm εργάζεται εδώ και χρόνια για τη μείωση του υδάτινου αποτυπώματος των προϊόντων της, αναπτύσσοντας συνθέσεις που σέβονται τη θαλάσσια ζωή όπως για παράδειγμα, τα προϊόντα της αντηλιακής σειράς Waterlover Sun Milk με 97% βιοδιασπώμενη φόρμουλα και προσεκτικά επιλεγμένα φίλτρα. Μάλιστα από φέτος, το Waterlover Sun Milk SPF30 και το SPF50 είναι eco-labelled καθώς έλαβαν πιστοποίηση από το Nordic Swan Ecolabel, έναν οργανισμό που αξιολογεί με μεγάλη αυστηρότητα, την περιβαλλοντική επίπτωση ολόκληρου του κύκλου ζωής ενός προϊόντος.

KÉRASTASE. Ένα όνομα συνώνυμο της επαγγελματικής περιποίησης μαλλιών. Πέρα όμως από τα μαλλιά, η Kérastase φροντίζει και τον κόσμο που ζούμε. Με την εμβληματική της σειρά σαμπουάν Bain αποδεικνύει ότι η πολυτέλεια μπορεί να είναι βιώσιμη. Το 100% των προϊόντων Bain παράγονται σε εργοστάσιο του Burgos, με ουδετερότητα άνθρακα και νερού. Φιλοδοξία της είναι ως το 2021, όλα τα προϊόντα της να κατασκευάζονται από ανακυκλωμένο πλαστικό, ενώ από φέτος εισάγει πιλοτικά την ιδέα των επαναχρησιμοποιούμενων προϊόντων- μετά την αγορά ενός μπουκαλιού Bain, οι καταναλωτές θα μπορούν να το ξαναγεμίσουν σε ένα κομμωτήριο Kérastase !

LA ROCHE-POSAY. Τα Δερματολογικά Εργαστήρια La Roche-Posay , είναι η μάρκα που απέδειξε, χρόνια τώρα, ότι «αλλάζει τη ζωή του ευαίσθητου δέρματος». Αλλάζει όμως και τη ζωή των ανθρώπων, καθώς , πάνω από 15.000 γυναίκες στην Μπουρκίνα Φάσο λαμβάνουν άμεση και δίκαιη αμοιβή, για τη συλλογή των καρπών shea – το shea butter ή Βούτυρο Καριτέ είναι βασικό συστατικό όλων των προϊόντων στη σειρά περιποίησης και καθαρισμού σώματος Lipikar- μέσω του προγράμματος υπεύθυνου πορισμού για το shea butter , το μεγαλύτερο του Ομίλου L’Oréal. Επιπλέον, στην ίδια σειρά επωφελείται από μια πρωτοποριακή καινοτομία στον τομέα των συσκευασιών καλλυντικών προϊόντων και εντάσσει το πρώτο σωληνάριο καλλυντικής χρήσης με βάση το χαρτόνι, όπου το μεγαλύτερο μέρος του πλαστικού αντικαθίσταται από πιστοποιημένο βιολογικό υλικό σαν χαρτί.

VICHY. Τα Nutrients που δημιούργησαν πρόσφατα τα εργαστήρια Dercos της Vichy για να προσφέρουν την ισορροπημένη διατροφή και τη φροντίδα που χρειάζονται τα μαλλιά και το τριχωτό είναι μια αληθινά «πράσινη» σειρά. Το 100% των μπουκαλιών και το 50% των tubes προέρχεται από ανακυκλωμένους πόρους, το αδιαφανές τους χρώμα -που δεν μπορεί να ανακυκλωθεί- αφαιρέθηκε, ενώ αυξήθηκε η περιεκτικότητά τους για ακόμα μεγαλύτερη μείωση της χρήσης πλαστικού. Υπάρχει όμως και κάτι ακόμα. Ανάμεσα στα υψηλής απόδοσης φυσικά δραστικά που περιέχουν οι φόρμουλες των προϊόντων Nutrients η quinoa, έχει ιδιαίτερη αξία αλλά όχι μόνο θρεπτική … Στο πλαίσιο μιας συνεργασίας που ανέπτυξε L'Oréal με τη Βολιβία, για τη βιώσιμη προμήθεια του φλοιού quinoa που χρησιμοποιείται στα καλλυντικά, οι αγρότες εκπαιδεύονται σε βέλτιστες γεωργικές πρακτικές και στην πρόληψη της διάβρωσης φυτεύοντας τοπικά όσπρια, θάμνους και ποώδη φυτά.

GARNIER. Είναι γνωστή η βαθιά σύνδεση της Garnier με τη φύση και την επιστήμη. Τώρα, με την πρωτοβουλία «Green Beauty» , την ολιστική, ολοκληρωμένη στρατηγική βιωσιμότητας που εφαρμόζει, κάνει ένα βήμα ακόμα πιο πέρα. Για παράδειγμα, ως το 2022, όλα τα φυτικής προέλευσης συστατικά θα προέρχονται από βιώσιμες πηγές. Ως το 2025, η χρήση νέου πλαστικού στις συσκευασίες της θα φτάσει στο 0% -θα είναι επαναχρησιμοποιoύμενες, ανακυκλώσιμες ή κομποστοποιήσιμες-, που σημαίνει εξοικονόμηση 37.000 τόνων πλαστικού τον χρόνο! Επίσης, χάρη στο Green Science, το σύνολο της επιστημονικής γνώσης που ήδη χρησιμοποιεί, δημιουργεί προϊόντα υψηλής αποτελεσματικότητας-όπως η σειρά περιποίησης Hemp με βιολογικό έλαιο σπόρου κάνναβης που θα κυκλοφορήσει σύντομα- που παραμένουν βιώσιμα και με το χαμηλότερο δυνατόν περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Αλλά και στην περιποίηση μαλλιών η φύση έχει τον πρώτο λόγο. Η vegan σύνθεση των προϊόντων της νέας σειράς Fructis Hairfood Menu περιέχει συστατικά 98% φυσικής προέλευσης, είναι βιοδιασπώμενη και οι συσκευασίες τους είναι 100% ανακυκλώσιμες.

 

 

 

© Copyright 2023 - Skingurus.gr

WHO IS WHO SKINGURUS    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

   

Disclaimer
Το περιεχόμενο των άρθρων και των πληροφοριών που δημοσιεύονται στο www.skingurus.gr προορίζονται αποκλειστικά για ενημερωτικό σκοπό. Σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν τη γνώμη των ειδικών (δερματολόγων, διαιτολόγων, γυμναστών κ.λπ.) αλλά ούτε και τη διάγνωση και τη θεραπεία. Αναζητήστε την επιστημονική συμβουλή του γιατρού σας ή άλλου επαγγελματία υγείας και μην αγνοήσετε ή τροποποιήσετε ποτέ την επιστημονική συμβουλή ή οδηγία ενός ιατρού, επειδή ενδεχομένως διαβάσατε κάτι διαφορετικό στο www.skingurus.gr. Η αποδοχή ή χρήση των όποιων πληροφοριών εμφανίζονται στο www.skingurus.gr γίνεται με αποκλειστικά δική σας ευθύνη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
2023 beauty routine1

 

2023-01-09
Στοχευμένη, ενισχυμένη και αποτελεσματική: η ρουτίνα ομορφιάς το 2023

Με δύναμη από το πρόσφατο παρελθόν, το skinimalism, ένα από τα πιο διάσημα beauty trends, επανέρχεται...  

332300984

 

2023-02-27
Ο σπόρος που αγαπά την επιδερμίδα!

 

cover 3

 

2022-07-08
Πράσινο ''αποτύπωμα'' - η ομορφιά μας δείχνει τον... τρόπο

Ο ειδικά διαμορφωμένος κήπος στην ταράτσα των κεντρικών γραφείων της L’ Oréal Hellas, που είχαμε...  

3BiothermBottles

 

2021-07-02
Με δύναμη από το...μέλλον

Η κλιματική αλλαγή και οι επιπτώσεις της στον πλανήτη όπως και στη ζωή μας έχουν ευαισθητοποιήσει...  

 

2020-03-13
​Ένα βραβείο για την ομορφιά

Ανάμεσα στα  αμέτρητα καλλυντικά προϊόντα που κυκλοφόρησαν την περασμένη χρονιά, ήταν εκείνα που...  

microbeads

 

2018-09-08
Καθαρίζουν την επιδερμίδα, ρυπαίνουν τις θάλασσες...

Τα μικροσφαιρίδια, οι μικροσκοπικοί συνθετικοί κόκκοι των απολεπιστικών, κυρίως, προϊόντων θα απειλήσουν...  

 

2018-06-28
Με πόσες κουταλιές ζάχαρη πίνετε το τσάι σας;

Σίγουρα γνωρίζετε πως το τσάι είναι πηγή πολύτιμων αντιοξειδωτικών συστατικών. Αυτό που ίσως δεν...  


ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ
ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ;