CONNECT:  
             

Μένουμε ασφαλείς και στην... beauty routine

Αντωνία Θωμοπούλου Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2021
Αντωνία Θωμοπούλου

 

skin hygiene Ο σχολαστικός καθαρισμός των χεριών όπως και η προτροπή των ειδικών να αποφεύγουμε να αγγίζουμε το πρόσωπό μας δεν είναι μόνο ένας τρόπος προστασίας από τον ιό. Eίναι η πρώτη από μία σειρά μικρές, καθημερινές υγιεινές συνήθειες, με πολλαπλά οφέλη στη ρουτίνα περιποίησης και τελικό αποδέκτη την ...επιδερμίδα μας, που αξίζει να ακολουθούμε.

1. Πλένουμε πάντα τα χέρια. Ακόμη κι όταν μένουμε όλη τη μέρα στο σπίτι, τόσο η πρωινή όσο και η βραδινή ρουτίνα περιποίησης πρέπει να γίνεται μόνο με χέρια που έχουμε μόλις πλύνει διεξοδικά με νερό και σαπούνι, για να αποτρέψουμε την πιθανή μεταφορά ιών, μυκήτων ή βακτηρίων στο πρόσωπό μας. Σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών η σωστή διαδικασία για το πλύσιμο των χεριών διαρκεί 40-60 δευτερόλεπτα και περιλαμβάνει τα παρακάτω βήματα:

-Ανοίγουμε τη βρύση και βρέχουμε τα χέρια μας με τρεχούμενο νερό.

-Κάνουμε σαπουνάδα τρίβοντας τα χέρια και βεβαιωνόμαστε ότι ο αφρός καλύπτει όλες τις επιφάνειες.

-Τρίβουμε τις παλάμες καλά μεταξύ τους.

-Τρίβουμε την παλάμη του δεξιού χεριού πάνω στη ραχιαία επιφάνεια του αριστερού βάζοντας τα δάκτυλα του δεξιού στα μεσοδακτύλια διαστήματα του αριστερού και αντίστροφα.

-Τρίβουμε τις παλαμιαίες επιφάνειες των χεριών και τα μεσοδακτύλια διαστήματα τοποθετώντας τα δάκτυλα σταυρωτά.

-Ξεπλένουμε πολύ καλά τα χέρια μας με τρεχούμενο νερό.

-Σκουπίζουμε τα χέρια μας με χαρτί και, αν γίνεται, χρησιμοποιούμε την ίδια χειροπετσέτα για να κλείσουμε τη βρύση.

2. Δεν αγγίζουμε το πρόσωπό μας. Είναι ίσως το μεγαλύτερο «μάθημα» της πανδημίας. Αποφεύγουμε να αγγίζουμε με τα χέρια το πρόσωπό μας, ιδιαίτερα όσο βρισκόμαστε σε εξωτερικούς χώρους.

3. Δεν βάζουμε το δάχτυλό μας στο βαζάκι της κρέμας. Ακόμη και αν είναι καθαρά τα χέρια μας είναι προτιμότερο να χρησιμοποιούμε την ειδική σπάτουλα που βρίσκουμε πλέον στις συσκευασίες των καλλυντικών. Διατηρούμε έτσι το περιεχόμενο απόλυτα ανέπαφο και καθαρό. Ή, ακόμη καλύτερα επιλέγουμε προϊόντα σε μορφή tube ή μπουκάλι με αντλία. Προσοχή στο τελευταίο. Δεν ακουμπάμε το στόμιο στην επιδερμίδα. Πιέζουμε απλώς την αντλία στη ράχη του χεριού μας και εφαρμόζουμε το προϊόν με τα δάχτυλα στο πρόσωπο και στο λαιμό. Ιδανικά μετά από κάθε χρήση, σκουπίζουμε το στόμιο ή τη σπάτουλα με χαρτομάντηλο- με οινόπνευμα οι πιο σχολαστικές- απομακρύνοντας τυχόν υπολείμματα.

4. Καθαρίζουμε συστηματικά, σφουγγαράκια καθαρισμού ή μακιγιάζ και πινέλα. Τα σφουγγαράκια καθαρισμού ή μακιγιάζ που βρίσκουμε πια σε μεγάλη αφθονία στην αγορά, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να περιορίσουμε τις...στενές επαφές με το δέρμα μας. Όμως, μετά από κάθε διαδικασία φροντίζουμε να τα ξεπλένουμε πολύ καλά με χλιαρό νερό για να κρατάμε τυχόν μικρόβια μακριά. Για τα πινέλα μακιγιάζ, που είναι μία από τις πιο συχνές αιτίες ερεθισμού των ευαίσθητων, κυρίως, επιδερμίδων, συστήνεται καθαρισμός με νερό και σαπούνι κάθε δύο εβδομάδες.

Εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιούμε τις ηλεκτρικές συσκευές καθαρισμού που έχουν γίνει το νέο beauty trend. Εύχρηστες και απολύτως ασφαλείς, χάρη στις μικροδονήσεις καθαρίζουν σε βάθος απομακρύνοντας εύκολα και γρήγορα ρύπους, σμήγμα και μακιγιάζ και βοηθούν σημαντικά στην τόνωση του δέρματος.

5. Και τα καλλυντικά έχουν…ημερομηνία λήξης. Δεν είναι μόνο ότι χάνουν τη δραστικότητά τους. Ενδέχεται, κυρίως, να αναπτυχθούν βακτήρια στο περιεχόμενο όταν οι συνθήκες φύλαξης δεν είναι σωστές. Αφήνουμε, για παράδειγμα, τα καλλυντικά για μεγάλο χρονικό διάστημα κοντά σε πηγές θερμότητας ή στο φως του ήλιου ή, πάλι, ξεχνάμε να κλείσουμε καλά το καπάκι του βάζου. Η σήμανση με το ανοιχτό βαζάκι και τον αναγραφόμενο αριθμό ( 6Μ, 12Μ…) στο πίσω μέρος της συσκευασίας, που δείχνει με ακρίβεια τη διάρκεια ζωής του προϊόντος που χρησιμοποιούμε, είναι μία σημαντική λεπτομέρεια που αξίζει να έχουμε πάντα κατά νου…

6. Αλλάζουμε τακτικά τη μαξιλαροθήκη. To beauty sleep- σωστές ώρες ύπνου και κατάλληλη νυχτερινή περιποίηση- αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής ρουτίνας φροντίδας του δέρματος. Προσθετική…αξία η καθαρή μαξιλαροθήκη- κάθε δύο μέρες σε περιπτώσεις έντονης λιπαρότητας ή ακμής- γιατί τυχόν βακτήρια ή σμήγμα που συσσωρεύονται στην επιφάνεια του υφάσματος μπορεί να γίνουν η αφορμή για ανεπιθύμητους ερεθισμούς ή φλεγμονές.

Εxtra tip: Επιλέγουμε, κατά προτίμηση, μαξιλαροθήκες από σατέν ύφασμα που είναι πιο φιλικές προς την επιδερμίδα.

 

 

 

© Copyright 2021 - Skingurus.gr

WHO IS WHO SKINGURUS    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

   

Disclaimer
Το περιεχόμενο των άρθρων και των πληροφοριών που δημοσιεύονται στο www.skingurus.gr προορίζονται αποκλειστικά για ενημερωτικό σκοπό. Σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν τη γνώμη των ειδικών (δερματολόγων, διαιτολόγων, γυμναστών κ.λπ.) αλλά ούτε και τη διάγνωση και τη θεραπεία. Αναζητήστε την επιστημονική συμβουλή του γιατρού σας ή άλλου επαγγελματία υγείας και μην αγνοήσετε ή τροποποιήσετε ποτέ την επιστημονική συμβουλή ή οδηγία ενός ιατρού, επειδή ενδεχομένως διαβάσατε κάτι διαφορετικό στο www.skingurus.gr. Η αποδοχή ή χρήση των όποιων πληροφοριών εμφανίζονται στο www.skingurus.gr γίνεται με αποκλειστικά δική σας ευθύνη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Cosmetic results2

 

2021-05-10
Πόσο γρήγορα θα δω αλλαγές στην επιδερμίδα μου;

Σε πείσμα των διαφημιστικών μηνυμάτων, που υπόσχονται θαύματα σε λίγα λεπτά, τα προϊόντα καθημερινής...  

what goes first; moisturizer or sunscreen;

 

2021-06-18
Ποιο πάει πρώτο; Η ενυδατική ή το αντηλιακό;

Τα καλά νέα είναι πως τα αντηλιακά έχουν μπει πλέον στην καθημερινή ρουτίνα περιποίησης. Όμως ο...  

retinol2

 

2021-01-13
​Ρετινόλη: Μια ντίβα με απαιτήσεις

Εδώ και 40 σχεδόν χρόνια θεωρείται "gold standard”, αφού είναι το μόνο συστατικό, μετά τα αντηλιακά...  

freckles

 

2021-03-29
2 λόγοι που οι κηλίδες επιμένουν

Η σύγχρονη κοσμητολογία διαθέτει πληθώρα αποχρωματιστικών και απολεπιστικών ενεργών συστατικών που...  

Tinted sunscreens

 

2021-04-05
Αντηλιακά με χρώμα- τώρα είναι η ώρα

Σιγά-σιγά μπαίνουμε σε ανοιξιάτικη διάθεση ανανεώνοντας τη ρουτίνα περιποίησης. Τώρα που η μέρα...  

skincare mistakes

 

2021-04-12
Περιποίηση: Μήπως κάνουμε κάτι λάθος;

Ονειρευόμαστε μια επιδερμίδα λαμπερή, σφριγηλή, χωρίς ατέλειες, χωρίς ρυτίδες γι’ αυτό και της προσφέρουμε...  

sunscreen application mistakes

 

2021-05-17
5 λάθη που κάνουμε με το αντηλιακό μας

Είναι η καλύτερη άμυνα που διαθέτουμε για να προστατεύσουμε την επιδερμίδα μας από την φωτογήρανση,...  


ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ
ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ;