CONNECT:  
             

Το κίνημα Stand Up μιλά… Ελληνικά

Skingurus Πέμπτη, 11 Μαρτίου 2021
Skingurus

 

STAND UP "Γιατί σου αξίζει". Η L'Oréal Paris τιμά φέτος την 50η επέτειο της εμβληματικής υπογραφής της και επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της για προστασία της ατομικής αξίας κάθε γυναίκας, με το διεθνές πρόγραμμα Stand Up, μια έκκληση για ανάληψη δράσης ενάντια στην παρενόχληση σε δημόσιους χώρους που έκανε πρεμιέρα -και στην Ελλάδα- στις 8 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Εδώ και μισό αιώνα, χαρίζει αυτοπεποίθηση στις γυναίκες μέσω της ομορφιάς. Η L’Oréal Paris όμως ποτέ δεν αρκέστηκε μόνο σ’ αυτό. Από την πρωτοποριακή επιστήμη και τις καινοτομίες της, τη σταθερή θέση της ενάντια σε κάθε μορφή στερεότυπων και την έμφαση που δίνει στη διαφορετικότητα - το αποδεικνύει, η οικογένεια των spokespersons της – συνεχίζει αδιάκοπα την προσπάθειά της να διαλύσει τα εμπόδια με μοναδικό στόχο, την ενδυνάμωση των γυναικών έτσι ώστε να διεκδικήσουν τη θέση που αξίζουν στην κοινωνία.

«Η αποστολή μας θα ολοκληρωθεί μόνο όταν δεν χρειάζεται πλέον να υπενθυμίσουμε στις γυναίκες την αξία τους» τονίζει η Delphine Viguier-Hovasse, Global President της L’Oréal Paris.

Στον άξονα αυτόν κινείται και τώρα η μάρκα, μέσω του εκπαιδευτικού της προγράμματος Stand Up, ενάντια στην παρενόχληση σε δημόσιους χώρους (Stand Up against Street Harassment_, το οποίο ενεργοποιήθηκε παγκοσμίως στις 8 Μαρτίου 2020 σε συνεργασία με τη διεθνή ΜΚΟ Hollaback.

Μια ανησυχητική έρευνα

Η παρενόχληση σε δημόσιο χώρο- οποιαδήποτε λεκτική, μη λεκτική, σωματική ή σεξουαλική ανεπιθύμητη συμπεριφορά- αποτελεί μια εμπειρία που υποτιμά τις γυναίκες και τους άνδρες κάθε σεξουαλικού προσανατολισμού, πολιτισμού και πεποιθήσεων, καθώς τους κάνει να αμφιβάλλουν για τον εαυτό τους.

Όπως αποκαλύφθηκε σε πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Ipsos, μια στις τρεις γυναίκες έχουν βιώσει μια τουλάχιστον σεξουαλική παρενόχληση σε δημόσιο χώρο και μάλιστα εν μέσω πανδημίας! Οι γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα ανέφεραν ότι τώρα προσαρμόζουν τη συμπεριφορά τους περισσότερο από πριν, ειδικά για να αποφύγουν τη σεξουαλική παρενόχληση ενώ το 72% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι η χρήση μάσκας επιτρέπει στους θύτες να κρύβονται και να αισθάνονται ότι μπορούν να δρουν ανενόχλητοι.

Επιπλέον, από την έρευνα έγινε σαφές ότι υπάρχει ανάγκη για περισσότερη εκπαίδευση και υποστήριξη: Από τις γυναίκες που βίωσαν σεξουαλική παρενόχληση σε δημόσιο χώρο μόνο το 25% ανέφεραν ότι κάποιος τις βοήθησε. Για τους περισσότερους ερωτηθέντες το γεγονός ότι τα άτομα δεν παρεμβαίνουν σε ανάλογα περιστατικά αποδίδεται στο ότι δεν ξέρουν τι να κάνουν - το 34% ισχυρίζεται ότι εάν γνώριζε τι έπρεπε να κάνει θα είχε ενεργήσει.

Μαθαίνοντας τα 5 D

Για τον λόγο αυτόν, η L’Oréal Paris και η Hollaback! ένωσαν τις δυνάμεις τους για να προστατεύσουν την αυτοεκτίμηση γυναικών και ανδρών, δημιουργώντας ένα σύνολο εργαλείων που βοηθούν τους ανθρώπους να παρεμβαίνουν με ασφάλεια όταν είναι μάρτυρες κάποιου περιστατικού παρενόχλησης σε δημόσιους χώρους. Συγκεκριμένα, το Stand Up θα εστιάσει στην «παρέμβαση παρευρισκόμενων» δηλαδή, στην ανάληψη δράσης εκ μέρους των μαρτύρων, για την εκτόνωση μιας κατάστασης. Φιλοδοξεί δε να δημιουργήσει μια παγκόσμια κοινότητα, από τα σχολεία και τις δημόσιες συγκοινωνίες έως τα φεστιβάλ και το διαδίκτυο, με 1 εκατομμύριο Upstanders, μέλη-υπερασπιστές που θα εκπαιδευτούν στα 5 D:

  1. Direct (Μιλώ ευθέως)
  2. Distract (Απόσπαση προσοχής)
  3. Delegate (Αντιπρόσωπος)
  4. Document (Καταγραφή)
  5. Delay (Καθυστέρηση)

Στην Ελλάδα το πρόγραμμα Stand Up μιλά φυσικά Ελληνικά και μας καλεί να κάνουμε κλικ στο www.standup-greece.com για να μάθουμε περισσότερα, να γίνουμε μέλη του κινήματος και να ενθαρρύνουμε ακόμα περισσότερους να κάνουν το ίδιο, με ένα share στα κοινωνικά δίκτυα και το hashtag #WeStandUp . Έτσι θα συμβάλλουμε ώστε να οικοδομηθεί επιτέλους μια κουλτούρα όπου η παρενόχληση σε δημόσιους χώρους θα θεωρείται απαράδεκτη συμπεριφορά….


 

 

 

© Copyright 2022 - Skingurus.gr

WHO IS WHO SKINGURUS    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

   

Disclaimer
Το περιεχόμενο των άρθρων και των πληροφοριών που δημοσιεύονται στο www.skingurus.gr προορίζονται αποκλειστικά για ενημερωτικό σκοπό. Σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν τη γνώμη των ειδικών (δερματολόγων, διαιτολόγων, γυμναστών κ.λπ.) αλλά ούτε και τη διάγνωση και τη θεραπεία. Αναζητήστε την επιστημονική συμβουλή του γιατρού σας ή άλλου επαγγελματία υγείας και μην αγνοήσετε ή τροποποιήσετε ποτέ την επιστημονική συμβουλή ή οδηγία ενός ιατρού, επειδή ενδεχομένως διαβάσατε κάτι διαφορετικό στο www.skingurus.gr. Η αποδοχή ή χρήση των όποιων πληροφοριών εμφανίζονται στο www.skingurus.gr γίνεται με αποκλειστικά δική σας ευθύνη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
2022

 

2022-01-03
Πού πάει η ομορφιά το 2022;

Η καινούργια χρονιά κάνει τα πρώτα της βήματα και ελπίδα όλων μας είναι να μας οδηγήσουν όσο γίνεται...  

FILORGA TESTLAB

 

2022-04-15
​And the winners are…

Πριν μια εβδομάδα σας προσκαλέσαμε να συμμετάσχετε σε ένα TestLab για να γνωρίσετε την κορυφαία...  

PRIX DE BEAUTE 2021

 

2021-11-18
Η ομορφιά βραβεύεται

Προϊόντα που ξεχώρισαν το 2021 για την ποιότητα και την καινοτομία τους, προϊόντα που δοκιμάσαμε...  

most searched beauty

 

2021-12-17
Φροντίδα επιδερμίδας - τι αναζητήσαμε στην Google το 2021

Ποιες είναι οι πιο συχνές ερωτήσεις ή οι λέξεις-κλειδιά για την καθημερινή περιποίηση της επιδερμίδας...  

insta-antiaging

 

2020-04-21
Τι ζητάμε στα προϊόντα αντιγήρανσης

Ποια είναι τα συστατικά που προσδίδουν ολοκληρωμένη αντιγηραντική δράση σε ένα καλλυντικό προϊόν....  

L'OREAL FOR THE FUTURE

 

2020-07-15
​Η «πράσινη»  Γαλλική επανάσταση

Μέσα από το πρόγραμμα “L'Oréal for the Future”, ο γαλλικός κολοσσός καλλυντικών κάνει τη δική...  

FREE FROM CLAIMS

 

2019-07-24
​Έρχεται το τέλος του “Free from” στα καλλυντικά μας;

 Μια νέα οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που τέθηκε σε ισχύ την 1η Ιουλίου, βάζει αυστηρούς κανόνες...  


ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ
ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ;