CONNECT:  
             

3 hero προϊόντα που βοηθούν στη βραδινή ανανέωση

Αντωνία Θωμοπούλου Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2021
Αντωνία Θωμοπούλου

 

night skin care Τι χρειάζεται η επιδερμίδα για να διατηρείται φρέσκια, φωτεινή και υγιής; Να λειτουργούν άψογα κάθε βράδυ οι φυσικοί επανορθωτικοί και αναπλαστικοί μηχανισμοί. Και τι είναι αυτό που εμποδίζει την καλή τους λειτουργία; Η συσσώρευση νεκρών κυττάρων στην επιφάνεια. Το γλυκολικό οξύ με την ενισχυμένη κερατολυτική του δράση αναδεικνύεται σε πολύτιμο «σύμμαχο» της νυχτερινής κυτταρικής δραστηριότητας. Και τα 3 προϊόντα που έχουμε ξεχωρίσει δίνουν το στίγμα της βραδινής φροντίδας.

Το έχουμε γράψει πολλές φορές και σίγουρα θα ακολουθήσουν άλλες τόσες και πολύ περισσότερες. Το βράδυ, όσο εμείς ξεκουραζόμαστε, η επιδερμίδα εργάζεται σκληρά. Όταν τα πρώτα φώτα ανάβουν και οι εξωτερικές «επιθέσεις» κοπάζουν, ενεργοποιούνται οι φυσικοί επανορθωτικοί και αναπλαστικοί μηχανισμοί για να αποκαταστήσουν τις φθορές και να ενισχύσουν τα δερματικά κύτταρα να αντιμετωπίσουν τις νέες της επόμενης μέρας. Στο χρονικό διάστημα από τις 11.οο μ.μ. έως τις 4.οο το πρωί, λένε οι ειδικοί, ο κυτταρικός μεταβολισμός διπλασιάζεται. Σε αυτό το χρονικό διάστημα η ροή του αίματος αυξάνεται, τα κύτταρα τροφοδοτούνται με θρεπτικά συστατικά και οι τοξίνες που έχουν συσσωρευθεί στη διάρκεια της μέρας αποβάλλονται. Για να λειτουργήσει όμως σωστά η ζωτική αυτή κυτταρική δραστηριότητα χρειάζεται το κατάλληλο …περιβάλλον, χωρίς συσσωρευμένα νεκρά κύτταρα να φράζουν τους πόρους του δέρματος και να δημιουργούν συνθήκες «ασφυξίας». Εδώ ακριβώς επιβεβαιώνεται η πολύτιμη συμβολή της απολέπισης που ενισχύει τη φθίνουσα, στο πέρασμα του χρόνου, φυσική διαδικασία αναγέννησης.

Τι συμβαίνει στην επιφάνεια του δέρματος. Όπως ξέρουμε το δέρμα αποτελείται από διαφορετικές στιβάδες. Τα κύτταρα που συνθέτουν την ανώτερη, εξωτερική στιβάδα ονομάζονται κερατινοκύτταρα και λειτουργούν ως ένα τείχος προστασίας αποτρέποντας την απώλεια των αποθεμάτων υγρασίας και, ταυτόχρονα, εμποδίζοντας την εισβολή ξένων σωματιδίων. Στη νεανική ηλικία κάθε είκοσι οχτώ μέρες τα νέα και υγιή κύτταρα από τη βασική στιβάδα ξεκινούν το…ταξίδι τους προς την επιφάνεια, κερατινοποιούνται - χάνουν, δηλαδή, το 60% περίπου της περιεκτικότητάς τους σε νερό- και αποπίπτουν όταν έρθει η επόμενη «φουρνιά» κυττάρων. Μετά την ηλικία των 25, σύμφωνα με τα επιστημονικά στοιχεία, αλλά εμφανώς στα μέσα, περίπου, της δεκαετίας των 30 οι ρυθμοί κυτταρικής αναγέννησης σταδιακά φθίνουν. Τα κερατινοκύτταρα, τα νεκρά ουσιαστικά κύτταρα, παραμένουν στην επιφάνεια για ολοένα και μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Γλυκολικό οξύ… μία πολύτιμη εξωτερική βοήθεια. Βασικό «εργαλείο» των δερματολόγων στην αντιμετώπιση της ενοχλητικής και επίμονης ακμής, τα πιο γνωστό από την ομάδα των άλφα-υδροξυοξέων έχει γίνει το αγαπημένο συστατικό κοινού και βιομηχανίας της ομορφιάς. Χάρη στην ενισχυμένη κερατολυτική του δράση κατορθώνει να διασπά τους δεσμούς των κερατινοκυττάρων και επιταχύνει την απόπτωσή τους από την επιφανειακή στιβάδα της επιδερμίδας. Επιπλέον είναι το μοναδικό από την ομάδα των ΑΗΑ που χάρη στο μικρό μοριακό του βάρος διεισδύει βαθύτερα και ενεργοποιεί την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Όλα αυτά, όπως μπορούμε να καταλάβουμε, συμβάλλουν στην τόνωση και ενίσχυση της διαδικασίας ανάπλασης των κυττάρων που... λαμβάνει χώρα τις βραδινές ώρες .

Τα 3 προϊόντα με γλυκολικό οξύ που έχουμε ξεχωρίσει. Όπως γράψαμε πιο πάνω, τα τελευταία χρόνια συναντάμε όλο και πιο συχνά το γλυκολικό οξύ να εμπλουτίζει τις καλλυντικές φόρμουλες νέας γενιάς. Με πηγή έμπνευσης τα οφέλη που προσφέρει η χημική απολέπιση - απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και αναζωογονεί την επιφανειακή στιβάδα, ενισχύει τη φυσική διαδικασία κυτταρικής ανανέωσης, προετοιμάζει ιδανικά το δέρμα να δεχτεί τα ενεργά συστατικά των προϊόντων περιποίησης- οι οίκοι ομορφιάς δημιουργούν προϊόντα για την κατ’ οίκον χρήση του. Από τη μακριά λίστα καλλυντικών νέας γενιάς με γλυκολικό οξύ που έχουμε δοκιμάσει - και πιστέψτέ μας είναι πολλά- τα παρακάτω έχουν κερδίσει επάξια την προτίμησή μας. Και τα τρία είναι σε μορφή λοσιόν, εφαρμόζονται σε καθαρή και στεγνή επιδερμίδα εκτός από την περιοχή των ματιών, δεν ξεβγάζονται και «απαιτούν» υψηλή αντηλιακή προστασία στη διάρκεια της μέρας.

1. Darphin, L’Institut Youth Resurfacing Peel. Στη σύνθεσή του συνδυάζει γλυκολικό και σαλικυλικό οξύ με ειδικά επιλεγμένα συστατικά φυτικής προέλευσης αναγνωρισμένα για την απολεπιστική τους δράση που προσφέρουν στην επιδερμίδα, την «εμπειρία» χημικής απολέπισης στο σπίτι.

2. Alpha-H, Liquid Gold Lotion. Θυμάμαι ακόμη την υπεύθυνη του οίκου στην πρώτη παρουσίαση στο ελληνικό κοινό να συστήνει το συγκεκριμένο προϊόν ως το star product. Δύο χρόνια μετά, αν δεν με απατά η μνήμη μου, τα λόγια της επιβεβαιώνονται αφού από τότε και ανεξάρτητα από τα νέα που, στο μεταξύ, έχουν κυκλοφορήσει στην αγορά, η Liquid Gold Lotion για πρόσωπο, λαιμό και ντεκολτέ δεν λείπει από το ράφι του μπάνιου μου. Με βασικό συστατικό της σύνθεσης το γλυκολικό οξύ, έστω και σε χαμηλή συγκέντρωση - 5%-, σε συνδυασμό με εκχύλισμα γλυκόριζας και πρωτεΐνη μεταξιού, προσφέρει ορατή βελτίωση στην υφή αλλά και στον τόνο της επιδερμίδας, ένδειξη της καλής λειτουργίας των φυσικών μηχανισμών επανόρθωσης στη διάρκεια της νύχτας. (www.sephora.gr)

3. Isdin, Isdinceutics Night Peel. Εδώ το γλυκολικό οξύ συνδυάζεται με δύο ακόμη ΑΗΑ- τρυγικό και μηλικό- που ενισχύουν τη φυσική διαδικασία απολέπισης των επιφανειακών νεκρών κυττάρων και με ένα φυσικό ενυδατικό παράγοντα σε μορφή ορού και σε συσκευασία αμπούλας (το αγαπημένο μας εκ Κορέας beauty trend) για εντατική «θεραπεία» και τόνωση της αναζωογόνησης της επιδερμίδας. (www.hondoscenter.com)

 

 

 

© Copyright 2022 - Skingurus.gr

WHO IS WHO SKINGURUS    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

   

Disclaimer
Το περιεχόμενο των άρθρων και των πληροφοριών που δημοσιεύονται στο www.skingurus.gr προορίζονται αποκλειστικά για ενημερωτικό σκοπό. Σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν τη γνώμη των ειδικών (δερματολόγων, διαιτολόγων, γυμναστών κ.λπ.) αλλά ούτε και τη διάγνωση και τη θεραπεία. Αναζητήστε την επιστημονική συμβουλή του γιατρού σας ή άλλου επαγγελματία υγείας και μην αγνοήσετε ή τροποποιήσετε ποτέ την επιστημονική συμβουλή ή οδηγία ενός ιατρού, επειδή ενδεχομένως διαβάσατε κάτι διαφορετικό στο www.skingurus.gr. Η αποδοχή ή χρήση των όποιων πληροφοριών εμφανίζονται στο www.skingurus.gr γίνεται με αποκλειστικά δική σας ευθύνη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
summer holidays

 

2022-08-01
Skingurus go on holidays!

Τον Αύγουστο δεν υπάρχουν ειδήσεις, είχε πει ο Ουμπέρτο Έκο. Ούτε και αυστηροί κανόνες ομορφιάς...  

skinceuticals

 

2022-03-20
Μια εθιστική «θεραπεία» για τον λαιμό

Το λεπτό, εύθραυστο δέρμα του, χάνει εύκολα τη σφριγηλότητά του και οι ρυτίδες  του, είναι πέντε...  

BIOTHERM

 

2022-03-30
Μεγαλώνοντας όμορφα με ένα brand

Ή, πώς οι πλούσιες ιαματικές και αναπλαστικές ιδιότητες ενός και μοναδικού φυσικού ενεργού συστατικού...  

cover 1

 

2022-05-27
Μία φίλη από τα παλιά...

Η θρυλική Sisley Paris, ένας από τα πιο διάσημους, πολυτελείς γαλλικούς οίκους ομορφιάς, επανασυστήνεται...  

FILORGA TESTLAB

 

2022-06-01
​Σφριγηλότητα, λάμψη, πιο απαλές ρυτίδες

Πριν ένα περίπου μήνα, οι 5 φίλες που ανέδειξε η κλήρωση του TestLab, παρέλαβαν τα προϊόντα της...  

premium beauty on sale

 

2022-01-17
6 premium αντιγηραντικά όπλα, που αξίζει να δοκιμάσετε

Οι χειμερινές εκπτώσεις ξεκίνησαν πριν λίγες μέρες. Μήπως τώρα είναι μια καλή ευκαιρία να… «επενδύσετε»...  

KORRES Unscented

 

2022-02-02
Από τους ελαιώνες της Κρήτης στο...μπάνιο μας

Η επιδερμίδα του σώματος δεν ζητάει πολλά. Συστηματική ανανέωση και πλούσια ενυδάτωση. Για το πρώτο...  


ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ
ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ;