CONNECT:  
             

3 hero προϊόντα που βοηθούν στη βραδινή ανανέωση

Αντωνία Θωμοπούλου Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2021
Αντωνία Θωμοπούλου

 

night skin care Τι χρειάζεται η επιδερμίδα για να διατηρείται φρέσκια, φωτεινή και υγιής; Να λειτουργούν άψογα κάθε βράδυ οι φυσικοί επανορθωτικοί και αναπλαστικοί μηχανισμοί. Και τι είναι αυτό που εμποδίζει την καλή τους λειτουργία; Η συσσώρευση νεκρών κυττάρων στην επιφάνεια. Το γλυκολικό οξύ με την ενισχυμένη κερατολυτική του δράση αναδεικνύεται σε πολύτιμο «σύμμαχο» της νυχτερινής κυτταρικής δραστηριότητας. Και τα 3 προϊόντα που έχουμε ξεχωρίσει δίνουν το στίγμα της βραδινής φροντίδας.

Το έχουμε γράψει πολλές φορές και σίγουρα θα ακολουθήσουν άλλες τόσες και πολύ περισσότερες. Το βράδυ, όσο εμείς ξεκουραζόμαστε, η επιδερμίδα εργάζεται σκληρά. Όταν τα πρώτα φώτα ανάβουν και οι εξωτερικές «επιθέσεις» κοπάζουν, ενεργοποιούνται οι φυσικοί επανορθωτικοί και αναπλαστικοί μηχανισμοί για να αποκαταστήσουν τις φθορές και να ενισχύσουν τα δερματικά κύτταρα να αντιμετωπίσουν τις νέες της επόμενης μέρας. Στο χρονικό διάστημα από τις 11.οο μ.μ. έως τις 4.οο το πρωί, λένε οι ειδικοί, ο κυτταρικός μεταβολισμός διπλασιάζεται. Σε αυτό το χρονικό διάστημα η ροή του αίματος αυξάνεται, τα κύτταρα τροφοδοτούνται με θρεπτικά συστατικά και οι τοξίνες που έχουν συσσωρευθεί στη διάρκεια της μέρας αποβάλλονται. Για να λειτουργήσει όμως σωστά η ζωτική αυτή κυτταρική δραστηριότητα χρειάζεται το κατάλληλο …περιβάλλον, χωρίς συσσωρευμένα νεκρά κύτταρα να φράζουν τους πόρους του δέρματος και να δημιουργούν συνθήκες «ασφυξίας». Εδώ ακριβώς επιβεβαιώνεται η πολύτιμη συμβολή της απολέπισης που ενισχύει τη φθίνουσα, στο πέρασμα του χρόνου, φυσική διαδικασία αναγέννησης.

Τι συμβαίνει στην επιφάνεια του δέρματος. Όπως ξέρουμε το δέρμα αποτελείται από διαφορετικές στιβάδες. Τα κύτταρα που συνθέτουν την ανώτερη, εξωτερική στιβάδα ονομάζονται κερατινοκύτταρα και λειτουργούν ως ένα τείχος προστασίας αποτρέποντας την απώλεια των αποθεμάτων υγρασίας και, ταυτόχρονα, εμποδίζοντας την εισβολή ξένων σωματιδίων. Στη νεανική ηλικία κάθε είκοσι οχτώ μέρες τα νέα και υγιή κύτταρα από τη βασική στιβάδα ξεκινούν το…ταξίδι τους προς την επιφάνεια, κερατινοποιούνται - χάνουν, δηλαδή, το 60% περίπου της περιεκτικότητάς τους σε νερό- και αποπίπτουν όταν έρθει η επόμενη «φουρνιά» κυττάρων. Μετά την ηλικία των 25, σύμφωνα με τα επιστημονικά στοιχεία, αλλά εμφανώς στα μέσα, περίπου, της δεκαετίας των 30 οι ρυθμοί κυτταρικής αναγέννησης σταδιακά φθίνουν. Τα κερατινοκύτταρα, τα νεκρά ουσιαστικά κύτταρα, παραμένουν στην επιφάνεια για ολοένα και μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Γλυκολικό οξύ… μία πολύτιμη εξωτερική βοήθεια. Βασικό «εργαλείο» των δερματολόγων στην αντιμετώπιση της ενοχλητικής και επίμονης ακμής, τα πιο γνωστό από την ομάδα των άλφα-υδροξυοξέων έχει γίνει το αγαπημένο συστατικό κοινού και βιομηχανίας της ομορφιάς. Χάρη στην ενισχυμένη κερατολυτική του δράση κατορθώνει να διασπά τους δεσμούς των κερατινοκυττάρων και επιταχύνει την απόπτωσή τους από την επιφανειακή στιβάδα της επιδερμίδας. Επιπλέον είναι το μοναδικό από την ομάδα των ΑΗΑ που χάρη στο μικρό μοριακό του βάρος διεισδύει βαθύτερα και ενεργοποιεί την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Όλα αυτά, όπως μπορούμε να καταλάβουμε, συμβάλλουν στην τόνωση και ενίσχυση της διαδικασίας ανάπλασης των κυττάρων που... λαμβάνει χώρα τις βραδινές ώρες .

Τα 3 προϊόντα με γλυκολικό οξύ που έχουμε ξεχωρίσει. Όπως γράψαμε πιο πάνω, τα τελευταία χρόνια συναντάμε όλο και πιο συχνά το γλυκολικό οξύ να εμπλουτίζει τις καλλυντικές φόρμουλες νέας γενιάς. Με πηγή έμπνευσης τα οφέλη που προσφέρει η χημική απολέπιση - απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και αναζωογονεί την επιφανειακή στιβάδα, ενισχύει τη φυσική διαδικασία κυτταρικής ανανέωσης, προετοιμάζει ιδανικά το δέρμα να δεχτεί τα ενεργά συστατικά των προϊόντων περιποίησης- οι οίκοι ομορφιάς δημιουργούν προϊόντα για την κατ’ οίκον χρήση του. Από τη μακριά λίστα καλλυντικών νέας γενιάς με γλυκολικό οξύ που έχουμε δοκιμάσει - και πιστέψτέ μας είναι πολλά- τα παρακάτω έχουν κερδίσει επάξια την προτίμησή μας. Και τα τρία είναι σε μορφή λοσιόν, εφαρμόζονται σε καθαρή και στεγνή επιδερμίδα εκτός από την περιοχή των ματιών, δεν ξεβγάζονται και «απαιτούν» υψηλή αντηλιακή προστασία στη διάρκεια της μέρας.

1. Darphin, L’Institut Youth Resurfacing Peel. Στη σύνθεσή του συνδυάζει γλυκολικό και σαλικυλικό οξύ με ειδικά επιλεγμένα συστατικά φυτικής προέλευσης αναγνωρισμένα για την απολεπιστική τους δράση που προσφέρουν στην επιδερμίδα, την «εμπειρία» χημικής απολέπισης στο σπίτι.

2. Alpha-H, Liquid Gold Lotion. Θυμάμαι ακόμη την υπεύθυνη του οίκου στην πρώτη παρουσίαση στο ελληνικό κοινό να συστήνει το συγκεκριμένο προϊόν ως το star product. Δύο χρόνια μετά, αν δεν με απατά η μνήμη μου, τα λόγια της επιβεβαιώνονται αφού από τότε και ανεξάρτητα από τα νέα που, στο μεταξύ, έχουν κυκλοφορήσει στην αγορά, η Liquid Gold Lotion για πρόσωπο, λαιμό και ντεκολτέ δεν λείπει από το ράφι του μπάνιου μου. Με βασικό συστατικό της σύνθεσης το γλυκολικό οξύ, έστω και σε χαμηλή συγκέντρωση - 5%-, σε συνδυασμό με εκχύλισμα γλυκόριζας και πρωτεΐνη μεταξιού, προσφέρει ορατή βελτίωση στην υφή αλλά και στον τόνο της επιδερμίδας, ένδειξη της καλής λειτουργίας των φυσικών μηχανισμών επανόρθωσης στη διάρκεια της νύχτας. (www.sephora.gr)

3. Isdin, Isdinceutics Night Peel. Εδώ το γλυκολικό οξύ συνδυάζεται με δύο ακόμη ΑΗΑ- τρυγικό και μηλικό- που ενισχύουν τη φυσική διαδικασία απολέπισης των επιφανειακών νεκρών κυττάρων και με ένα φυσικό ενυδατικό παράγοντα σε μορφή ορού και σε συσκευασία αμπούλας (το αγαπημένο μας εκ Κορέας beauty trend ) για εντατική «θεραπεία» και τόνωση της αναζωογόνησης της επιδερμίδας. (www.hondoscenter.com)

 

 

 

© Copyright 2021 - Skingurus.gr

WHO IS WHO SKINGURUS    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

   

Disclaimer
Το περιεχόμενο των άρθρων και των πληροφοριών που δημοσιεύονται στο www.skingurus.gr προορίζονται αποκλειστικά για ενημερωτικό σκοπό. Σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν τη γνώμη των ειδικών (δερματολόγων, διαιτολόγων, γυμναστών κ.λπ.) αλλά ούτε και τη διάγνωση και τη θεραπεία. Αναζητήστε την επιστημονική συμβουλή του γιατρού σας ή άλλου επαγγελματία υγείας και μην αγνοήσετε ή τροποποιήσετε ποτέ την επιστημονική συμβουλή ή οδηγία ενός ιατρού, επειδή ενδεχομένως διαβάσατε κάτι διαφορετικό στο www.skingurus.gr. Η αποδοχή ή χρήση των όποιων πληροφοριών εμφανίζονται στο www.skingurus.gr γίνεται με αποκλειστικά δική σας ευθύνη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
PANTENE

 

2021-02-10
​Μια “Great Hair Day”, κάθε μέρα!

Τα λεπτά, χωρίς όγκο μαλλιά, έχουν… ιδιαίτερες απαιτήσεις από τα προϊόντα φροντίδας που χρησιμοποιούμε....  

CE FERULIC

 

2021-04-19
Αντιοξειδωτικά- προστασία και επανόρθωση κατ' αποκλειστικότητα

Μία εφ’ όλης της ύλης διαδικτυακή παρουσίαση για τον σωτήριο ρόλο των αντιοξειδωτικών στην πρόωρη...  

KLAPP COSMETICS

 

2021-05-31
​ Ομορφιά…“Made in Germany”

Μετρά ήδη πάνω από 40 χρόνια ζωής και το όνομά της στον κόσμο των καλλυντικών και των ειδικών θεραπειών,...  

YVES ROCHER

 

2021-06-16
​Ένα νεσεσέρ γεμάτο φύση

Πώς θα αποκτήσουμε ένα όμορφο μαύρισμα, χωρίς όμως να αφήσουμε την επιδερμίδα μας απροστάτευτη κάτω...  

The Ordinary

 

2021-06-26
Ένα… εσπρέσο για τα κουρασμένα μάτια

Περιέχει μια γενναία δόση καφεΐνης αλλά δεν είναι καφές. Είναι υγρό αλλά δεν το πίνουμε σε φλιτζάνι....  

MOLTON BROWN BHC

 

2021-09-20
​Απόλαυση επί …κεφαλής

Όταν μιλάμε για «ψαγμένα» προϊόντα μπάνιου ή για ιδιαίτερα αρώματα, δεν υπάρχει περίπτωση να μην...  

Youth lab

 

2021-02-15
Η… άλλη μάσκα

Αφυδάτωση, μαύροι κύκλοι, λεπτές γραμμές και ρυτίδες στο «πόδι της χήνας» σβήνουν τη λάμψη από το...  


ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ
ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ;