CONNECT:  
             

Αντιοξειδωτικά- προστασία και επανόρθωση κατ' αποκλειστικότητα

Skingurus Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021
Skingurus

 

CE FERULIC Μία εφ’ όλης της ύλης διαδικτυακή παρουσίαση για τον σωτήριο ρόλο των αντιοξειδωτικών στην πρόωρη φθορά των δερματικών κυττάρων από την SkinCeuticals, το brand με την τεράστια εξειδίκευση στα πολύτιμα αυτά δραστικά στοιχεία, ήταν η ιδανική ευκαιρία να μοιραστούμε τις εξαιρετικές μας εντυπώσεις από τον εμβληματικό του ορό.

Συχνά ακούμε γι’ αυτά από τους ειδικούς. Το ίδιο συχνά αναφερόμαστε και εμείς στα κείμενά μας αφού γνωρίζουμε πολύ καλά το σωτήριο ρόλο τους στην προστασία του οργανισμού και κατ’ επέκταση, φυσικά, και της επιδερμίδας. Ο λόγος για τα αντιοξειδωτικά τις πολύτιμες αυτές ουσίες που, όπως έχουν αποδείξει οι κλινικές μελέτες, καταφέρνουν να εξουδετερώνουν τη δράση των ελεύθερων ριζών στα κύτταρα του οργανισμού που οδηγεί στην πρόωρη γήρανση. Η SkinCeuticals είναι η διάσημη μάρκα δερμοκαλλυντικών που μπορούμε να πούμε ότι κατέχει τα σκήπτρα στα αντιοξειδωτικά αφού αποτελούν το βασικό πυλώνα δράσης της. Σαράντα χρόνια έρευνας και ανάπτυξης τεχνολογιών για την πρόληψη της επιταχυνόμενης γήρανσης και του καρκίνου του δέρματος, έχουν οδηγήσει στη δημιουργία συνθέσεων που αποτελούνται από ενεργά συστατικά- στην πιο δυνατή, καθαρή μορφή τους- με αποδεδειγμένη δράση κατά των ελευθέρων ριζών. Με αφορμή λοιπόν την πρόσφατη διαδικτυακή μας ενημέρωση για έναν νέο - τι άλλο;- αντιοξειδωτικό ορό της εταιρείας εμείς ανατρέξαμε στον δικό μας αγαπημένο, την κορωνίδα του brand , τον CE Ferulic, τον τριπλό ορό ενισχυμένης δράσης με 15% L-ασκορβικό οξύ (η βιταμίνη C στην πιο καθαρή μορφή), 1% α-τοκοφερόλη ( βιταμίνη Ε) και 0,5% φερουλικό οξύ. Την εμπειρία μας σας την «μεταφέρουμε» σήμερα…

Skingurus say

Η διάγνωση που έγινε πριν από λίγα χρόνια με το προηγμένης τεχνολογίας σύστημα τρισδιάστατης δερμοανάλυσης της SkinCeuticals ήταν η ευκαιρία να συνειδητοποιήσω την έκταση φωτογήρανσης της επιδερμίδας μου, αποτέλεσμα των νεανικών μου …αμαρτιών στον ήλιο. Αρχικά το σοκ ήταν μεγάλο. Στο τέλος όμως της θεραπείας, η ανανεωμένη, φρέσκια και, όσο ποτέ άλλοτε, φωτεινή όψη του προσώπου μου χάρη στο sur mesure πρωτόκολλο της SkinCeuticals με πρωταγωνιστή, φυσικά, τον ορό C E Ferulic και την υψηλής δραστικότητας περιεκτικότητά του σε βιταμίνη C, ήταν το ιδανικό κίνητρο για να ενισχύσω με αντιοξειδωτικά το καθημερινό πρόγραμμα περιποίησης. Από τότε είναι σταθερά στο ράφι με τα καλλυντικά μου. Κι αν ακόμη στη διάρκεια της χρονιάς δοκιμάζω αρκετά νέα προϊόντα, σε τακτά χρονικά διαστήματα επιστρέφω πάντα στον C E Ferulic. Ξέρω καλά - το βλέπω άλλωστε- ότι οι δικές μου κηλίδες είναι αποτέλεσμα μακρόχρονης δράσης της ηλιακής ακτινοβολίας και δεν σβήνουν με τα παραδοσιακά καλλυντικά. Παρόλα αυτά, με μεγάλη μου χαρά διαπιστώνω ότι, τουλάχιστον, δεν έχουν …αποκαλυφθεί νεότερες έστω και αν υπάρχουν κάτω από την επιφάνεια. Άρα, με τη σωστή προστασία και ενίσχυση της άμυνας του δέρματος αποτρέπουμε, τουλάχιστον,την επιδείνωση του φαινομένου. Ταυτόχρονα, δεν μπορώ να μην επισημάνω την εξαιρετική λείανση - χάρη στην ενδυνάμωση του υδρολιπιδικού φραγμού που διασφαλίζει η βιταμίνη Ε- που παρατηρώ στην υφή της ώριμης, ξηρής επιδερμίδας μου κάθε φορά που τον χρησιμοποιώ. Α.Θ.


Αν μου έλεγαν να περιγράψω αυτόν τον ορό, θα τον παρομοίαζα με ένα επώνυμο ρούχο από φίνο μετάξι που δεν κραυγάζει, εσύ όμως που το φοράς ξέρεις πολύ καλά την αξία του. Αυτό είναι το CE Ferulic . Δεν έχει τίποτα glamorous η συσκευασία του-περισσότερο σε φάρμακο παραπέμπει-ούτε ευωδιάζει ανθισμένα λουλούδια. Δεν υπόσχεται θεαματικά αποτελέσματα, ότι θα «εξαφανίσει», ας πούμε, τα σημάδια γήρανσης από το πρόσωπό μου, ή ότι θα «σβήσει» μονομιάς τις κηλίδες -ακόμα αχνές ευτυχώς- που «κέρδισα» από τα χρόνια που απολάμβανα τον καλοκαιρινό ήλιο, χωρίς αρκετή προστασία. Όμως κάθε πρωί που απλώνω αυτόν τον αντιοξειδωτικό ορό στην ώριμη επιδερμίδα μου, αισθάνομαι ότι την εξοπλίζω με μια αόρατη αλλά πανίσχυρη ασπίδα που, μαζί με το αντηλιακό, με καλύπτει απόλυτα, ως και 8 φορές παραπάνω, έτσι ώστε να μη βρουν ξανά το στόχο τους οι επιθέσεις των ελευθέρων ριζών που εξαπολύουν καθημερινά οι ακτίνες UV – αλλά και το μπλε φως της οθόνης του υπολογιστή- ή η πανταχού παρούσα αστική ρύπανση. Και το καλύτερο; Το τρίο βιταμίνης C , Ε και φερουλικού οξέος δουλεύει, μέρα με τη μέρα, αθόρυβα, για να αναστρέψει τις οξειδωτικές βλάβες που έχουν ήδη προκληθεί στα κύτταρα, να αναπληρώσει τα λιπίδια, να περιορίσει την απώλεια σφριγηλότητας -το φερουλικό οξύ μειώνει τη δραστηριότητα του βασικού ενζύμου που αποικοδομεί το κολλαγόνο- και να αποκαταστήσει τη φωτεινότητα και τον ομοιογενή τόνο της επιδερµίδας μου. Τι άλλο να ζητήσω; Λ.Ι.

 

 

 

© Copyright 2022 - Skingurus.gr

WHO IS WHO SKINGURUS    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

   

Disclaimer
Το περιεχόμενο των άρθρων και των πληροφοριών που δημοσιεύονται στο www.skingurus.gr προορίζονται αποκλειστικά για ενημερωτικό σκοπό. Σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν τη γνώμη των ειδικών (δερματολόγων, διαιτολόγων, γυμναστών κ.λπ.) αλλά ούτε και τη διάγνωση και τη θεραπεία. Αναζητήστε την επιστημονική συμβουλή του γιατρού σας ή άλλου επαγγελματία υγείας και μην αγνοήσετε ή τροποποιήσετε ποτέ την επιστημονική συμβουλή ή οδηγία ενός ιατρού, επειδή ενδεχομένως διαβάσατε κάτι διαφορετικό στο www.skingurus.gr. Η αποδοχή ή χρήση των όποιων πληροφοριών εμφανίζονται στο www.skingurus.gr γίνεται με αποκλειστικά δική σας ευθύνη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
ERBORIAN

 

2021-09-06
​Δύο γράμματα για μια -σχεδόν- τέλεια επιδερμίδα

Ανήκουν και οι δύο στην «οικογένεια» CC. Η μια είναι καλτ, η άλλη νέα και πολλά υποσχόμενη. Έχουν...  

MOLTON BROWN BHC

 

2021-09-20
​Απόλαυση επί …κεφαλής

Όταν μιλάμε για «ψαγμένα» προϊόντα μπάνιου ή για ιδιαίτερα αρώματα, δεν υπάρχει περίπτωση να μην...  

Radiant Body-Lift Cream

 

2021-09-27
Ώριμη επιδερμίδα- η φροντίδα που δεν σταματά στο πρόσωπο

Η θετική μας εμπειρία από την ομώνυμη σειρά προσώπου ήταν μία πολύ καλή αφορμή για να δοκιμάσουμε...  

The Ordinary

 

2021-06-26
Ένα… εσπρέσο για τα κουρασμένα μάτια

Περιέχει μια γενναία δόση καφεΐνης αλλά δεν είναι καφές. Είναι υγρό αλλά δεν το πίνουμε σε φλιτζάνι....  

AVON

 

2021-10-18
​Μια δυνατή, σφριγηλή επιδερμίδα

Ένας νέος αντιγηραντικός ορός, ενισχύει, με όπλο του μια καινοτόμο τεχνολογία, το κολλαγόνο της...  

SKIN PHARMACIST 4

 

2021-12-08
Στο ραντάρ των skingurus

Η νέα σειρά δερμοκαλλυντικών που μπήκε πρόσφατα στο μικροσκόπιο των skingurus ονομάζεται The Skin...  

clean beauty greece

 

2021-12-15
​3 clean beauty brands που αξίζει να γνωρίσετε.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα τελευταία χρόνια, η "καθαρή" ομορφιά είναι κυρίαρχη τάση σε όλο τον...  


ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ
ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ;