CONNECT:  
             

Η ομορφιά δίνει ελληνικό χρώμα στη Μέρα της Γης

Αντωνία Θωμοπούλου Παρασκευή, 23 Απριλίου 2021
Αντωνία Θωμοπούλου

 

EARTH DAY Με αφορμή τη χθεσινή Παγκόσμια Μέρα της Γης ξεχωρίσαμε τρεις πρωτοβουλίες για την προστασία και ομαλή λειτουργία του θαλάσσιου οικοσυστήματος από εγχώριους και διεθνείς οίκους ομορφιάς με αντίκτυπο σε ελληνικό έδαφος.

Σύμφωνα με πρόσφατες επιστημονικές έρευνες του πανεπιστημίου του Cambridge μόλις το 2,8% των οικοσυστημάτων του πλανήτη παραμένει ανέπαφο στις μέρες μας ! Δεν είναι λοιπόν τυχαίο που η ανησυχία για την κλιματική αλλαγή και οι επιπτώσεις της στον πλανήτη έχουν ευαισθητοποιήσει και τη βιομηχανία των καλλυντικών. Σχεδιασμός, σύνθεση, παραγωγή και συσκευασίες της μεγάλης πλειοψηφίας καλλυντικών προϊόντων έχουν πλέον ως βασική αρχή τη βιώσιμη ανάπτυξη και τη μείωση του περιβαλλοντικού τους αποτυπώματος. Ολοένα και περισσότεροι παραδοσιακοί οίκοι ομορφιάς κάνουν στροφή στο clean beauty με συστατικά φυσικής προέλευσης που προέρχονται από πιστοποιημένες, βιώσιμες καλλιέργειες, υιοθετούν «πράσινες» τεχνολογίες και αξιοποιούν ανακυκλώσιμα υλικά για τις συσκευασίες μειώνοντας έτσι δραστικά τον αντίκτυπο στο περιβάλλον. Παράλληλα όμως με τη βιώσιμη ανάπτυξη κάποιοι αναζητούν και στηρίζουν οργανωμένες δράσεις που στοχεύουν στην προστασία του οικοσυστήματος. Εμείς σήμερα ξεχωρίσαμε τρεις εξαιρετικές πρωτοβουλίες από αγαπημένα beauty brands που έχουν ένα κοινό σημείο: πεδίο δράσης τους είναι οι ελληνικές θάλασσες. Αξίζει να τις γνωρίσετε.

1. Korres- Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας Αρχιπέλαγος.

Η νέα συλλογή αντηλιακών Korres Γιαούρτι που βασίζεται στη μοναδική αυτή ελληνική υπερτροφή - εμβληματικό συστατικό του οίκου και σε απόλυτη ακολουθία με την αρχή « από τη φύση στην επιδερμίδα και ξανά πίσω» που συνθέτει τη φιλοσοφία της εταιρείας, έδωσε την αφορμή για τη συνεργασία της με το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας Αρχιπέλαγος. Η ανάσχεση της καταστροφής των θαλάσσιων λιβαδιών Ποσειδωνίας και η επαναφύτευσή τους αποτελούν τις κύριες δράσεις του Ινστιτούτου. Τα «δάση των θαλασσών μας», όπως ονομάζονται, με το ενδημικό είδος Posidonia oceanica, έχουν θεμελιώδη ρόλο στη διατήρηση της υγείας και παραγωγικότητας των υγρού στοιχείου ενώ, έχει αποδειχτεί, ότι συμβάλλουν σημαντικά- έως και 35 φορές περισσότερο από τα τροπικά δάση- στη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα. Η Korres που επιθυμεί να βελτιώνει συνεχώς -και σε αρμονία πάντα με τη φύση- την προσφορά της για τη διατήρηση της ομορφιάς του πλανήτη, υποστηρίζει το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας Αρχιπέλαγος στην αποστολή του ενισχύοντας την απήχηση της προσπάθειας.

2. Apivita- Aegean Rebreath. Το φετινό καλοκαίρι τη νέα σειρά αντηλιακών Bee Sun Safe θα …ακολουθεί το μήνυμα « Μαζί για το μέλλον των θαλασσών», εγκαινιάζοντας έτσι τη συνεργασία της εταιρείας με την Aegean Rebreath, μέλος του « 1% for the Planet». Η Apivita, όπως άλλωστε όλα τα μέλη του παγκόσμιου αυτού οργανισμού, δεσμεύεται να επιστρέψει στον πλανήτη, το 1% των πωλήσεων της αντηλιακής σειράς Bee Sun Safe και το 1% των πωλήσεων του APIVITA Experience Store και των APIVITA e-shop παγκοσμίως. Ταυτόχρονα, στη διάρκεια του καλοκαιριού έχουν προγραμματιστεί, από κοινού με τα μέλη της Aegean Rebreath, εξορμήσεις σε ελληνικά νησιά για τον καθαρισμό βυθού και ακτών καθώς και εκπαιδευτικά προγράμματα σε συνεργασία με την αλιευτική κοινότητα και τις δημοτικές αρχές για την καλύτερη αξιοποίηση του Δικτύου συλλογής και διαχείρισης των θαλάσσιων απορριμμάτων που υλοποιείται με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος-ΙΣΝ.

3. Garnier- All for Blue. Το 2020 η Garnier στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού της εταιρείας "Green Beauty", να γίνει μία πλήρως αφοσιωμένη, βιώσιμη, διαφανής εταιρεία για τη μείωση σε παγκόσμιο επίπεδο του περιβαλλοντικού της αντίκτυπου, προχώρησε στην αλλαγή ενός μεγάλου αριθμού συσκευασιών χρησιμοποιώντας ανακυκλωμένο και ανακυκλώσιμο πλαστικό καθώς και συσκευασίες από χαρτόνι που φέρουν πιστοποίηση FSC. Ένα χρόνο μετά, η ελληνική ομάδα της εταιρείας ανακοινώνει τη συνεργασία με την All For Blue «μεταφέροντας» έτσι έμπρακτα την παγκόσμια στρατηγική της, σε εθνικό επίπεδο. Η All For Blue είναι μια περιβαλλοντική, μη κερδοσκοπική οργάνωση (ΑΜΚΕ), με διεθνείς δράσεις αμιγώς εκπαιδευτικού χαρακτήρα. Σκοπός της είναι η προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος και η ενημέρωση για τα πλαστικά μιας χρήσης και τους τρόπους αποφυγής τους. Στις δράσεις της εντάσσεται η ενημέρωση του κοινού για τη μείωση χρήσης των πλαστικών, μέσα από εκπαιδευτικά σεμινάρια και οι υποβρύχιοι και παράκτιοι καθαρισμοί. Η συνεργασία λοιπόν με την Garnier στοχεύει στην ευαισθητοποίηση ως προς την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και τη μείωση χρήσης πλαστικού μέσα από δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στη διάρκεια του 2021.

 

 

 

© Copyright 2023 - Skingurus.gr

WHO IS WHO SKINGURUS    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

   

Disclaimer
Το περιεχόμενο των άρθρων και των πληροφοριών που δημοσιεύονται στο www.skingurus.gr προορίζονται αποκλειστικά για ενημερωτικό σκοπό. Σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν τη γνώμη των ειδικών (δερματολόγων, διαιτολόγων, γυμναστών κ.λπ.) αλλά ούτε και τη διάγνωση και τη θεραπεία. Αναζητήστε την επιστημονική συμβουλή του γιατρού σας ή άλλου επαγγελματία υγείας και μην αγνοήσετε ή τροποποιήσετε ποτέ την επιστημονική συμβουλή ή οδηγία ενός ιατρού, επειδή ενδεχομένως διαβάσατε κάτι διαφορετικό στο www.skingurus.gr. Η αποδοχή ή χρήση των όποιων πληροφοριών εμφανίζονται στο www.skingurus.gr γίνεται με αποκλειστικά δική σας ευθύνη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
2023 beauty routine1

 

2023-01-09
Στοχευμένη, ενισχυμένη και αποτελεσματική: η ρουτίνα ομορφιάς το 2023

Με δύναμη από το πρόσφατο παρελθόν, το skinimalism, ένα από τα πιο διάσημα beauty trends, επανέρχεται...  

332300984

 

2023-02-27
Ο σπόρος που αγαπά την επιδερμίδα!

 

cover 3

 

2022-07-08
Πράσινο ''αποτύπωμα'' - η ομορφιά μας δείχνει τον... τρόπο

Ο ειδικά διαμορφωμένος κήπος στην ταράτσα των κεντρικών γραφείων της L’ Oréal Hellas, που είχαμε...  

3BiothermBottles

 

2021-07-02
Με δύναμη από το...μέλλον

Η κλιματική αλλαγή και οι επιπτώσεις της στον πλανήτη όπως και στη ζωή μας έχουν ευαισθητοποιήσει...  

 

2020-03-13
​Ένα βραβείο για την ομορφιά

Ανάμεσα στα  αμέτρητα καλλυντικά προϊόντα που κυκλοφόρησαν την περασμένη χρονιά, ήταν εκείνα που...  

microbeads

 

2018-09-08
Καθαρίζουν την επιδερμίδα, ρυπαίνουν τις θάλασσες...

Τα μικροσφαιρίδια, οι μικροσκοπικοί συνθετικοί κόκκοι των απολεπιστικών, κυρίως, προϊόντων θα απειλήσουν...  

 

2018-06-28
Με πόσες κουταλιές ζάχαρη πίνετε το τσάι σας;

Σίγουρα γνωρίζετε πως το τσάι είναι πηγή πολύτιμων αντιοξειδωτικών συστατικών. Αυτό που ίσως δεν...  


ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ
ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ;