CONNECT:  
             

Ένα μπουμπούκι φέρνει την άνοιξη στην επιδερμίδα

Λένα Ιωαννίδου Παρασκευή, 7 Μαΐου 2021
Λένα Ιωαννίδου

 

YVES ROCHER Η φύση προσφέρει πάντα απλόχερα τα πολύτιμα συστατικά της στην επιστήμη της ομορφιάς. Ακόμα και τα μπουμπούκια της, τα... «μάτια» των νεαρών βλαστών της, μπορούν να γίνουν ένας πανίσχυρος σύμμαχος για την αναγέννηση της επιδερμίδας μας. Το πώς, μας το αποκαλύπτει η άγνωστη τέχνη της γεμμοθεραπείας.

Τι είναι η γεμμοθεραπεία; Ο γαλλικός όρος Gemmothérapie προέρχεται από τη λατινική λέξη "gemmae" που σημαίνει "μπουμπούκι"-αλλά και πολύτιμος λίθος- και είναι μια εναλλακτική μορφή βοτανοθεραπείας που έχει στόχο της, τη βαθιά αποτοξίνωση του οργανισμού και την αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας του αλλά και την αντιμετώπιση διαφόρων παθήσεων. Σε αντίθεση με την κλασική βοτανοθεραπεία που χρησιμοποιεί το ενήλικο φυτό, στην γεμμοθεραπεία επιλέγονται αποκλειστικά φυτικοί εμβρυικοί ιστοί από νεαρούς βλαστούς, που βρίσκονται σε ανάπτυξη. Είναι τα bourgeons, δηλαδή τα μπουμπούκια ή τα «μάτια» ενός βλαστού - γι’ αυτό άλλωστε αποκαλείται και "ιατρική των οφθαλμών"...

Μια παλιά ιστορία. Η χρήση των μπουμπουκιών χρονολογείται από τον Μεσαίωνα, από την εποχή που οι αλχημιστές παρασκεύαζαν σιρόπια και αλοιφές από οφθαλμούς βλαστών λεύκης για τη θεραπεία ασθενειών του αναπνευστικού και η περίφημη Αγία Χίλντεγκαρντ του Μπίνγκεν συνδύαζε για πρώτη φορά οφθαλμούς από 8 δέντρα και φυτά για την παρασκευή θεραπευτικών ποτών. Αλλά μόλις το 1959 ο Dr. Pol Henry (1918-1988), ένας Βέλγος φυσιοθεραπευτής ιατρός, έθεσε τις βάσεις αυτού που θα αποκαλούσε "φυτοεμβρυοθεραπεία", μελετώντας συστηματικά οφθαλμούς και νεαρούς βλαστούς φυτών. Τελικά, στη δεκαετία του 1970, ο ομοιοπαθητικός Max Tétau μετονόμασε τη μέθοδο σε γεμμοθεραπεία και με το όνομα αυτό είναι αναγνωρισμένη και αποδεκτή μέχρι σήμερα.

Γιατί ξεχωρίζει; Οι υποστηρικτές της γεμμοθεραπείας μιλούν για την "ολότητα" των οφθαλμών ενός φυτού. Όντας εμβρυϊκοί ιστοί, φέρουν όλες τις πληροφορίες για την ανάπτυξή του, μπορούν να είναι δηλαδή συγχρόνως, οι ρίζες, οι βλαστοί, τα φύλλα, τα άνθη και οι καρποί του. Επιπλέον όμως, προσφέρουν υψηλότερη περιεκτικότητα ενεργών συστατικών- ορμόνες, ιχνοστοιχεία, βιταμίνες, μέταλλα κ.λπ. – συγκριτικά με εκείνα που λαμβάνονται μεμονωμένα, από ένα μέρος του ενήλικου φυτού. Έτσι, τα διαλύματα που παράγονται με μια ειδική διαδικασία εκχύλισης των ιστών σε μείγμα νερού, αλκοόλης και γλυκερίνης, η οποία ονομάζεται διαβροχή (macération), συγκεντρώνουν όλες τις δραστικές ουσίες του επιλεγμένου φυτού, στη μέγιστη συγκέντρωση.

Όταν η γεμμοθεραπεία συνάντησε την ομορφιά. Η βιομηχανία καλλυντικών άρχισε να ενδιαφέρεται για την μέθοδο αυτή στη δεκαετία του 80, όταν η χρήση συστατικών ζωικής προέλευσης (όπως τα βιολογικά εκχυλίσματα πλακούντα) άρχισε να αμφισβητείται έντονα. Αναζήτησε τότε ομάδες ουσιών με παρόμοιες ιδιότητες και πολύ γρήγορα, οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι τα εκχυλίσματα από μεριστώματα- έτσι αποκαλούνται τα κύτταρα των εμβρυϊκών ιστών των φυτών- που χρησιμοποιεί η γεμμοθεραπεία περιέχουν συστατικά τα οποία μπορούν να ενισχύσουν τη δραστηριότητα και την ανάπτυξη των κυττάρων της επιδερμίδας. Η εταιρεία που παρουσίασε στα τέλη εκείνης της δεκαετίας την πρώτη σειρά προϊόντων με φόρμουλα βασισμένη στα πολύτιμα «μπουμπούκια» δεν ήταν άλλη από την Yves Rocher... Από αυτήν άλλωστε μάθαμε τι σημαίνει γεμμοθεραπεία στη γλώσσα της ομορφιάς.

Τριανταπέντε σχεδόν χρόνια μετά, το ξεχωριστό αυτό brand αναζητώντας όλα όσα επανασυνδέουν την Επιστήμη με τη Φύση, συνεχίζει να εμπνέεται από τη γεμμοθεραπεία και εφαρμόζοντας καινοτόμες τεχνολογίες, να αξιοποιεί με τη δύναμη των μπουμπουκιών για την αναγέννηση της επιδερμίδας.

Actif Végétal ή, το νέκταρ των μπουμπουκιών

Ο οφθαλμός έχει μια αξιοθαύμαστη δομή που του επιτρέπει να δημιουργεί οποιοδήποτε μέρος του φυτού: το φύλλο, τη ρίζα, τον μίσχο, το λουλούδι. Συγχρόνως συγκεντρώνει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για τη ζωή και την ανάπτυξή του, ενώ τα κύτταρα στους ιστούς του έχουν εξαιρετικές αναπλαστικές ικανότητες. Για τους ερευνητές βοτανολόγους της Yves Rocher ο μετασχηματισμός της δύναμής του σε ενεργό συστατικό είναι πάντα ένα στοίχημα. Το τελευταίο τους δημιούργημα όμως, το Botanical Bud Nectar, ένα νέκταρ από τα «μάτια» των βλαστών της γνώριμης σε όλες μας πασχαλιάς (Syringa vulgaris), ήταν ένα πραγματικό επιστημονικό επίτευγμα. Χρησιμοποίησαν μια καινοτόμο φυτική βιοτεχνολογική μέθοδο- κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας- κατά την οποία λαμβάνεται ένα μόνο δείγμα από το επιλεγμένο φυτό. Με αυτή τη διαδικασία τα κύτταρά του, μόλις απομονωθούν, ενισχύονται, πολλαπλασιάζονται και στη συνέχεια κατακερματίζονται για να μπορούν να αφομοιωθούν καλύτερα από το δέρμα έτσι ώστε το υπερσυμπυκνωμένο βοτανικό νέκταρ μπουμπουκιού, να φτάσει στην καρδιά των κυττάρων και από τις πρώτες 72 ώρες να διεγείρει τον μεταβολισμό τους, να «ξυπνήσει» τη δράση των ινοβλαστών που παράγουν κολλαγόνο, να διορθώσει σε βάθος τα σημάδια της γήρανσης και του στρες και να ξαναδώσει στην επιδερμίδα τη νεανική της φρεσκάδα.

· Η «επιστήμη των μπουμπουκιών» βρίσκεται και στην καρδιά της φόρμουλας του νέου διφασικού ορού νύχτας Bi-Phased Night Recovery Concentrate όπως και όλων των προϊόντων της αντιγηραντικής σειράς Anti-Age Global.

 

 

 

© Copyright 2022 - Skingurus.gr

WHO IS WHO SKINGURUS    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

   

Disclaimer
Το περιεχόμενο των άρθρων και των πληροφοριών που δημοσιεύονται στο www.skingurus.gr προορίζονται αποκλειστικά για ενημερωτικό σκοπό. Σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν τη γνώμη των ειδικών (δερματολόγων, διαιτολόγων, γυμναστών κ.λπ.) αλλά ούτε και τη διάγνωση και τη θεραπεία. Αναζητήστε την επιστημονική συμβουλή του γιατρού σας ή άλλου επαγγελματία υγείας και μην αγνοήσετε ή τροποποιήσετε ποτέ την επιστημονική συμβουλή ή οδηγία ενός ιατρού, επειδή ενδεχομένως διαβάσατε κάτι διαφορετικό στο www.skingurus.gr. Η αποδοχή ή χρήση των όποιων πληροφοριών εμφανίζονται στο www.skingurus.gr γίνεται με αποκλειστικά δική σας ευθύνη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
skin ageing

 

2021-06-14
Ο χρόνος, τα σημάδια του και τα… γονίδιά μας

Είναι γεγονός ότι κάποιες γυναίκες μεγαλώνουν πιο όμορφα από κάποιες άλλες. Γιατί; Διότι από καθαρή...  

list of ingredients

 

2020-03-11
​Τι κάνει, τελικά, μια κρέμα αποτελεσματική;

Η υψηλή περιεκτικότητά της σε δραστικά συστατικά είναι η προφανής απάντηση. Όμως τα πράγματα δεν...  

gluten free cosmetics

 

2020-08-24
Καλλυντικά χωρίς γλουτένη: μήπως υπερβάλλουμε;  

Εδώ και αρκετά χρόνια, η βιομηχανία καλλυντικών, θέλοντας να συμβαδίσει με το πανίσχυρο πλέον trend του...  

skin penetration

 

2020-10-12
​Μέχρι πού φτάνουν τα συστατικά των καλλυντικών;

«Διεισδύει σε βάθος, δρα στην καρδιά των κυττάρων…». Όλες έχουμε κάποια στιγμή αναρωτηθεί τι ακριβώς...  

mature skin

 

2021-04-14
Στο κατώφλι των 50

Το πέρασμα στην ωριμότητα που σηματοδοτεί η δεκαετία των 50 συνοδεύεται από μία σειρά έντονων αλλαγών...  

microbiome

 

2021-04-16
Τα βακτήρια αγαπούν την επιδερμίδα μας

Γιατί μιλούν όλοι για το μικροβίωμα; Τι γυρεύουν τα προβιοτικά στα καλλυντικά μας; Και γιατί η βιολογική...  

 

2021-06-09
​Πίσω από τις λέξεις της ομορφιάς

Αν οι εντυπωσιακές «λέξεις-κλειδιά» στην ετικέτα μιας καλλυντικής κρέμας ήταν η μόνη σας πηγή ενημέρωσης...  


ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ
ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ;