CONNECT:  
             

​Τα δερμοκαλλυντικά στο… μικροσκόπιο

Λένα Ιωαννίδου Δευτέρα, 26 Μαΐου 2014
Λένα Ιωαννίδου

 

Ποια πρωτεΐνη επιταχύνει τη διαδικασία γήρανσης; Πότε τα ενεργά συστατικά μιας καλλυντικής φόρμουλας είναι όντως αποτελεσματικά; Σε τι διαφέρουν τα δερμοκαλλυντικά από τα συνηθισμένα προϊόντα ομορφιάς; Η χημικός κ. Μάρθα Μητσοπούλου, διευθύντρια Έρευνας & Ανάπτυξης της Beatific έχει όλες τις απαντήσεις!

Η πιο συχνή ερώτηση που δέχομαι από φίλες και γνωστές, αν η κουβέντα μας φτάσει στα καλλυντικά-δηλαδή σχεδόν πάντα- είναι, «κάνουν τελικά τίποτα;». Κι εγώ συνήθως απαντώ, «εξαρτάται».

Όταν λοιπόν, πριν λίγες μέρες συνάντησα την κυρία Μάρθα Μητσοπούλου, Διευθύντρια R& D της Beatific, σκέφτηκα πως μια χημικός με master στον τομέα του Cosmetic Science και με 15χρονη πείρα πάνω στην Έρευνα και την Ανάπτυξη Καλλυντικών, θα μπορεί να μου δώσει σαφέστερες απαντήσεις στο… φλέγον ερώτημα.

Αφορμή για την κουβέντα μας στάθηκε η δημοσιογραφική μου περιέργεια. Ήθελα να μάθω «από πρώτο χέρι» για το περίφημο σύμπλεγμα Youthgene Pro C που εμπλουτίζει τη φόρμουλα της αντιγηραντικής σειράς προσώπου της Beatific και την κάνει τόσο ξεχωριστή. Τελικά έμαθα πολλά περισσότερα: Για τη μακρόχρονη έρευνα και τη διαδικασία που ακολούθησε η Επιστημονική ομάδα του Ομίλου Υγεία στην ανάπτυξη του συμπλέγματος αυτού. Για τον τρόπο με τον οποίο ενσωματώθηκαν τα ενεργά συστατικά έτσι ώστε να μεγιστοποιείται η δράση τους. Για τους κανόνες ασφαλείας που τηρήθηκαν από το πρώτο μέχρι το τελευταίο στάδιο παραγωγής όλων των δερμοκαλλυντικών προϊόντων Beatific. Κάπου εκεί βρήκα και τις απαντήσεις που ζητούσα…

Ιατρική έρευνα και ομορφιά: συγκοινωνούντα δοχεία

Όπως μου εξήγησε η κυρία Μητσοπούλου, η ανάπτυξη της εξειδικευμένης αντιγηραντικής σειράς Beatific στηρίχθηκε σε μια πρόσφατη ιατρική έρευνα (2011), η οποία πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Ιατρικής Βιολογίας σε συνεργασία με το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων των ΗΠΑ και το Ινστιτούτο Κυτταρικής και Ιατρικής της Ταϊβάν. Η έρευνα αυτή αποκάλυψε, μεταξύ άλλων, ότι οι μηχανισμοί φυσιολογικής γήρανσης συνδέονται με την αυξημένη παρουσία προγερίνης στον πυρήνα των κυττάρων. Πρόκειται για μια πρωτεΐνη η οποία επηρεάζει τους επιδιορθωτικούς μηχανισμούς του DNA και απορρυθμίζει τη λειτουργία σημαντικών δομικών μονάδων του κυττάρου, που συνδέονται άμεσα με τη γήρανση, όπως είναι τα πρωτεασώματα . Με βάση τα ευρήματα αυτά, η επιστημονική ομάδα του Ομίλου Υγεία, ανέπτυξε το Youthgene Pro C ένα προηγμένο αντιγηραντικό σύμπλεγμα, βασικό συστατικού του οποίου αποτελεί η Alaria SP. Το δραστικό συστατικό αυτό- προέρχεται από το θαλάσσιο φύκι- εισχωρεί στον πυρήνα του κυττάρου και ρυθμίζει τα επίπεδα της προγερίνης στα γηρασμένα κύτταρα, επαναφέροντάς τα στα επίπεδα ενός νεανικού κυττάρου, ενώ συγχρόνως ενεργοποιεί τον μεταβολισμό τους.

Υαλουρονικό οξύ και βιταμίνη C : Θέλουν το …όχημά τους

Εκτός από την Alaria SP, το σύμπλεγμα Youthgene Pro C περιέχει υαλουρονικό οξύ και βιταμίνη C, δύο ενεργά συστατικά με γνωστή και αποδεδειγμένη ενυδατική, αντιοξειδωτική και αντιρυτιδική δράση. «Όπως και πολλές άλλες καλλυντικές συνθέσεις» έσπευσα να παρατηρήσω. Η κυρία Μητσοπούλου όμως μου διευκρίνισε αμέσως ότι σε σχέση με προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά και μπορεί να χρησιμοποιούν βιταμίνη C και υαλουρονικό οξύ, τα προϊόντα της Beatific διαφοροποιούνται σημαντικά γιατί οι δύο δραστικές ουσίες είναι ενκαψυλιωμένες, δηλαδή προστατευμένες, σε κηραμίδια (ceramides). Σε τι χρησιμεύει η τεχνολογία αυτή; Είναι το όχημα μεταφοράς τους! Λόγω της χημικής τους συγγένειας με τα κηραμίδια του δέρματος, τα κηραμίδια του συμπλέγματος απορροφώνται ταχύτατα και εξασφαλίζουν την διείσδυση του υαλουρονικού οξέως και της βιταμίνης C ως τις κατώτερες στιβάδες του δέρματος, συγκεκριμένα το χόριο. Επιπλέον, αναζωογονούν και αναδομούν το λιπιδικό στρώμα της ξηρής και ευαίσθητης ώριμης επιδερμίδας ενώ η παρουσία της βιταμίνης Β3, ενισχύει την φυσική άμυνα της επιδερμίδας, τονώνει την μικροκυκλοφορία και συμβάλλει καθοριστικά στη νεανικότερη όψη της.

Δερμοκαλλυντικά: Πιο δραστικά, πιο ασφαλή

Τα προϊόντα της Beatific κατατάσσονται στα δερμοκαλλυντικά ή, ακόμα πιο σωστά στα doctors brands. Σε τι διαφοροποιούνται από τα συμβατικά προϊόντα ομορφιάς; Η κυρία Μητσοπούλου είναι σαφής: Τα δερμοκαλλυντικά, ειδικότερα μάλιστα αυτά που αναπτύσσονται από δερματολόγους, έχουν πιο ενισχυμένες συνθέσεις –με υψηλή περιεκτικότητα σε ενεργά συστατικά- και πιο στοχευμένη δράση από τα υπόλοιπα καλλυντικά, γεγονός που τα φέρνει στο border line, στη γραμμή ακριβώς που χωρίζει το καλλυντικό από το φάρμακο. Η ανάπτυξή τους όμως είναι μια μακρά και σύνθετη διαδικασία. Κανένα προϊόν δεν εμφανίζεται στην αγορά απλά και μόνο επειδή… «υπάρχει ζήτηση». Προηγείται συστηματική έρευνα-στη Beatific για παράδειγμα διαρκεί τουλάχιστον δύο χρόνια-, προσεκτική επιλογή συστατικών και αυστηρές κλινικές μελέτες , έτσι ώστε να διασφαλίζεται όχι μόνο η αποτελεσματικότητα αλλά και η ασφάλεια για την επιδερμίδα . Άλλωστε το «δυνατό χαρτί» των δερμοκαλλυντικών είναι η ασφάλεια. Όσο για τα προϊόντα Beatific, η φόρμουλά τους είναι σύμφωνη με τις νέες απαιτήσεις του Κανονισμού των Καλλυντικών (2013), έχουν γνωστοποιηθεί στην Ευρωπαϊκή πλατφόρμα CPNP, έχουν παραχθεί σε ελληνική πιστοποιημένη κατά ISO 22716 (GMP) παραγωγική μονάδα και έχουν ελεγχθεί πλήρως ως προς την αποτελεσματικότητα τους σε πιστοποιημένο Ευρωπαϊκό εργαστήριο σύμφωνα με τελευταίας γενιάς πρωτόκολλα.

Skingurus say: χρειάζεται γνώση και σοβαρότητα για τη δημιουργία προϊόντων ομορφιάς που όντως θα «κάνουν κάτι» για την επιδερμίδα…

Η Beatific σίγουρα τα διαθέτει και τα δύο…

Sponsored by Beatific

 

 

 

© Copyright 2023 - Skingurus.gr

WHO IS WHO SKINGURUS    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

   

Disclaimer
Το περιεχόμενο των άρθρων και των πληροφοριών που δημοσιεύονται στο www.skingurus.gr προορίζονται αποκλειστικά για ενημερωτικό σκοπό. Σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν τη γνώμη των ειδικών (δερματολόγων, διαιτολόγων, γυμναστών κ.λπ.) αλλά ούτε και τη διάγνωση και τη θεραπεία. Αναζητήστε την επιστημονική συμβουλή του γιατρού σας ή άλλου επαγγελματία υγείας και μην αγνοήσετε ή τροποποιήσετε ποτέ την επιστημονική συμβουλή ή οδηγία ενός ιατρού, επειδή ενδεχομένως διαβάσατε κάτι διαφορετικό στο www.skingurus.gr. Η αποδοχή ή χρήση των όποιων πληροφοριών εμφανίζονται στο www.skingurus.gr γίνεται με αποκλειστικά δική σας ευθύνη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
skin ageing

 

2021-06-14
Ο χρόνος, τα σημάδια του και τα… γονίδιά μας

Είναι γεγονός ότι κάποιες γυναίκες μεγαλώνουν πιο όμορφα από κάποιες άλλες. Γιατί; Διότι από καθαρή...  

list of ingredients

 

2020-03-11
​Τι κάνει, τελικά, μια κρέμα αποτελεσματική;

Η υψηλή περιεκτικότητά της σε δραστικά συστατικά είναι η προφανής απάντηση. Όμως τα πράγματα δεν...  

gluten free cosmetics

 

2020-08-24
Καλλυντικά χωρίς γλουτένη: μήπως υπερβάλλουμε;  

Εδώ και αρκετά χρόνια, η βιομηχανία καλλυντικών, θέλοντας να συμβαδίσει με το πανίσχυρο πλέον trend του...  

skin penetration

 

2020-10-12
​Μέχρι πού φτάνουν τα συστατικά των καλλυντικών;

«Διεισδύει σε βάθος, δρα στην καρδιά των κυττάρων…». Όλες έχουμε κάποια στιγμή αναρωτηθεί τι ακριβώς...  

mature skin

 

2021-04-14
Στο κατώφλι των 50

Το πέρασμα στην ωριμότητα που σηματοδοτεί η δεκαετία των 50 συνοδεύεται από μία σειρά έντονων αλλαγών...  

microbiome

 

2021-04-16
Τα βακτήρια αγαπούν την επιδερμίδα μας

Γιατί μιλούν όλοι για το μικροβίωμα; Τι γυρεύουν τα προβιοτικά στα καλλυντικά μας; Και γιατί η βιολογική...  

 

2021-06-09
​Πίσω από τις λέξεις της ομορφιάς

Αν οι εντυπωσιακές «λέξεις-κλειδιά» στην ετικέτα μιας καλλυντικής κρέμας ήταν η μόνη σας πηγή ενημέρωσης...  


ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ
ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ;