CONNECT:  
             

Μια μπλε καρδιά για τους ωκεανούς

Λένα Ιωαννίδου Κυριακή, 8 Ιουνίου 2014
Λένα Ιωαννίδου

 

Με αφορμή την παγκόσμια μέρα των ωκεανών που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Ιουνίου, σας παρουσιάζουμε την «ηθική» πλευρά μιας διάσημης μάρκας ομορφιάς που αποδεικνύει έμπρακτα την αγάπη της για το νερό.

Τα νερά της γης καλύπτουν το 70% του πλανήτη, ελέγχουν το κλίμα και παράγουν το 50% του οξυγόνου που αναπνέουμε. Εκεί ζει το 80% όλων των ζωντανών οργανισμών. Το γεγονός ότι τα προϊόντα φροντίδας της Biotherm στηρίζονται , σε μεγάλο βαθμό, στα πλούσια σε μικροοργανισμούς υδάτινα συστατικά, στάθηκε η αφορμή για την ανάπτυξη ενός σχεδίου που βάζει σε προτεραιότητα την αειφόρο χρήση του νερού σε μια μακροχρόνια στρατηγική προστασίας του περιβάλλοντος .

Η στρατηγική

Με τη βοήθεια των ειδικών της Quantis, η Biotherm υπολογίζει το υδάτινο αποτύπωμα κάθε προϊόντος, σε κάθε στάδιο του κύκλου της ζωής του-από τα συστατικά, την παραγωγή και τις συσκευασίες, ως τη χρήση και την ανακύκλωση-έτσι ώστε να καθορίσει την κατανάλωση του νερού και την ρύπανση που προκαλούν και να είναι σε θέση να βελτιώσει το περιβαλλοντικό της προφίλ σε όλα τα προϊόντα Biotherm.

Στην πράξη
  1. Η Biotherm αξιολογεί αυστηρά κάθε συστατικό και προμηθευτή για να εξασφαλίσει ότι συμμορφώνεται με τις αρχές της διεθνούς Σύμβασης για τη Βιολογική Ποικιλότητα. Κατά τη διάρκεια της επιλογής των υδάτινων ενεργών συστατικών, προτιμά εκείνα που προέρχονται από τη μπλε Βιοτεχνολογία, μια αειφόρο και ελεγχόμενη πηγή.
  2. Κάθε νέα σύνθεση που απαιτεί νερό για να ξεπλυθεί θα πρέπει να είναι κατά 90% βιοδιασπώμενη, ενώ επανασχεδιάζονται και οι υπάρχουσες συνθέσεις. Παράλληλα, για να μειωθεί η κατανάλωση νερού την ώρα του μπάνιου οι ειδικοί της Biotherm ερευνούν νέες τεχνολογίες που θα επιτρέψουν τη δημιουργία προϊόντων ξεπλένονται ευκολότερα
  3. Από φέτος, το 100% των χάρτινων συσκευασιών της Biotherm είναι πιστοποιημένα από το συμβούλιο Forest Stewardship Council (FSC), ενώ έχουν μειωθεί σημαντικά τα φυλλάδια. Οι πλαστικές συσκευασίες έχουν ανασχεδιαστεί με οικολογικό τρόπο και το 40% από κάθε γυάλινο βαζάκι προέρχεται από ανακυκλωμένο γυαλί. Αποτέλεσμα; 35 τόνοι λιγότερο χαρτί, 26 τόνοι λιγότερο πλαστικό μόλις τα 2 τελευταία χρόνια!
  4. Μέχρι το 2020 η Biotherm έχει δεσμευτεί να μειώσει το ενεργειακό της αποτύπωμα κατά 60% στις εκπομπές CO2, την κατανάλωση νερού και την παραγωγή αποβλήτων.
  5. Τέλος, ενθαρρύνει τους καταναλωτές να επιλέξουν εναλλακτικούς τρόπους ώστε να εξοικονομήσουν νερό.
Οι συνεργασίες

Η Biotherm , μέσω της πλατφόρμας Water Lovers, συνεργάζεται με καινοτόμες φιλανθρωπικές οργανώσεις που υποστηρίζουν τα νερά της γης. H αρχή έγινε το 2012 με το

Mission Blue, μια παγκόσμια πρωτοβουλία της Sylvia Earle, που στόχο έχει να προστατεύσει τους ωκεανούς αυξάνοντας τους προστατευόμενους θαλάσσιους χώρους κατά 20% μέχρι το 2020. Οι συλλεκτικές συσκευασίες των εμβληματικών προϊόντων της Biotherm, σχεδιασμένες από ταλαντούχους νέους καλλιτέχνες για να ευαισθητοποιήσουν το κοινό και να χρηματοδοτήσουν ενέργειες του Mission Blue έχουν ήδη αποφέρει πάνω από 350.000 ευρώ!

Και …ένα δώρο από τη Biotherm για εσάς και το περιβάλλον

Πόσο νερό ξοδεύετε καθημερινά; Πώς μπορείτε να μειώσετε την κατανάλωση;

Μετρήστε το δικό σας προσωπικό αποτύπωμα με τον μετρητή υδάτινου αποτυπώματος που σας «προσφέρει» η Biotherm.

Μπείτε στο: https://apps.facebook.com/biotherm-bathroom/ και κάντε το τεστ!

Μάθετε περισσότερα για την πλατφόρμα Water Lovers

 

 

 

© Copyright 2023 - Skingurus.gr

WHO IS WHO SKINGURUS    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

   

Disclaimer
Το περιεχόμενο των άρθρων και των πληροφοριών που δημοσιεύονται στο www.skingurus.gr προορίζονται αποκλειστικά για ενημερωτικό σκοπό. Σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν τη γνώμη των ειδικών (δερματολόγων, διαιτολόγων, γυμναστών κ.λπ.) αλλά ούτε και τη διάγνωση και τη θεραπεία. Αναζητήστε την επιστημονική συμβουλή του γιατρού σας ή άλλου επαγγελματία υγείας και μην αγνοήσετε ή τροποποιήσετε ποτέ την επιστημονική συμβουλή ή οδηγία ενός ιατρού, επειδή ενδεχομένως διαβάσατε κάτι διαφορετικό στο www.skingurus.gr. Η αποδοχή ή χρήση των όποιων πληροφοριών εμφανίζονται στο www.skingurus.gr γίνεται με αποκλειστικά δική σας ευθύνη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
2023 beauty routine1

 

2023-01-09
Στοχευμένη, ενισχυμένη και αποτελεσματική: η ρουτίνα ομορφιάς το 2023

Με δύναμη από το πρόσφατο παρελθόν, το skinimalism, ένα από τα πιο διάσημα beauty trends, επανέρχεται...  

332300984

 

2023-02-27
Ο σπόρος που αγαπά την επιδερμίδα!

 

cover 3

 

2022-07-08
Πράσινο ''αποτύπωμα'' - η ομορφιά μας δείχνει τον... τρόπο

Ο ειδικά διαμορφωμένος κήπος στην ταράτσα των κεντρικών γραφείων της L’ Oréal Hellas, που είχαμε...  

3BiothermBottles

 

2021-07-02
Με δύναμη από το...μέλλον

Η κλιματική αλλαγή και οι επιπτώσεις της στον πλανήτη όπως και στη ζωή μας έχουν ευαισθητοποιήσει...  

 

2020-03-13
​Ένα βραβείο για την ομορφιά

Ανάμεσα στα  αμέτρητα καλλυντικά προϊόντα που κυκλοφόρησαν την περασμένη χρονιά, ήταν εκείνα που...  

microbeads

 

2018-09-08
Καθαρίζουν την επιδερμίδα, ρυπαίνουν τις θάλασσες...

Τα μικροσφαιρίδια, οι μικροσκοπικοί συνθετικοί κόκκοι των απολεπιστικών, κυρίως, προϊόντων θα απειλήσουν...  

 

2018-06-28
Με πόσες κουταλιές ζάχαρη πίνετε το τσάι σας;

Σίγουρα γνωρίζετε πως το τσάι είναι πηγή πολύτιμων αντιοξειδωτικών συστατικών. Αυτό που ίσως δεν...  


ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ
ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ;