CONNECT:  
             

Χτενίζετε σωστά τα μαλλιά σας;

Λένα Ιωαννίδου Κυριακή, 22 Ιουνίου 2014
Λένα Ιωαννίδου

 

Επαγγελματικά μυστικά και συμβουλές styling για να επιλέξετε τα κατάλληλα εργαλεία και να αναδείξετε τα μαλλιά σας χωρίς να τα ταλαιπωρήσετε

Καλά... ξεμπερδέματα

Το λάθος : Όταν μετά το λούσιμο επιχειρείτε να ξεμπερδέψετε τους κόμπους βουρτσίζοντας με δύναμη τα μαλλιά από την κορυφή προς τις άκρες, με τη συνηθισμένη πλακέ βούρτσα σας , το μόνο που κατορθώνετε είναι να «μαδάτε» ολόκληρες τούφες

Το σωστό: Για να περιορίσετε το σπάσιμο, χρησιμοποιήστε μια χτένα με αραιά δόντια, μια βούρτσα με χονδρές συνθετικές ακίδες ή τις ειδικές βούρτσες για το ξεμπέρδεμα των μαλλιών που κυκλοφορούν τελευταία στην αγορά (detangling teezer) . Ξεκινάτε πάντα από κάτω προς τα πάνω. Το ξεμπέρδεμα με την αντίθετη φορά κάνει τους κόμπους πολύ περισσότερους.

Το βιαστικό στέγνωμα

Το λάθος: Μόλις ξετυλίξετε τα μαλλιά από την πετσέτα, γυρίζετε το κεφάλι προς τα κάτω και αρχίζετε να τα στεγνώνετε με το σεσουάρ. Τα λέπια όμως της υγρής τρίχας είναι ιδιαίτερα εύθραυστα και η επίθεση καυτού αέρα που δέχονται τα κάνει ξηρά και άγρια.

Το σωστό: Αρχίζετε το στέγνωμα μόνο όταν τα μαλλιά είναι 70-80% στεγνά. Με τον τρόπο αυτό μειώνετε στο ελάχιστο την έκθεσή τους στη θερμότητα. Αν έχετε μακριά μαλλιά που φριζάρουν εύκολα μπορείτε να λειάνετε την επιφάνειά τους τυλίγοντάς τα τούφα-τούφα με μια μεγάλη στρογγυλή βούρτσα και ισιώνοντάς τα πάντα με τη φορά της τρίχας.

Επόμενος στόχος: λεία και στιλπνά μαλλιά

Το λάθος: Χρησιμοποιείτε την κοινή βούρτσα με τις μικρές μπίλιες στην άκρη της μεταλλικής ή πλαστικής ακίδας . Τα μαλλιά ευαισθητοποιούνται, γίνονται πιο εύθραυστα και ηλεκτρίζονται, για τον απλό λόγο ότι χρειάζεται να τα βουρτσίσετε περισσότερες φορές για να αποκτήσουν απαλότητα και λάμψη .

Το σωστό: Αντίθετα η βούρτσα από φυσική τρίχα-ιδανικά από αγριογούρουνο- λόγω της πορώδους σύστασής της μεταφέρει ευκολότερα από το δέρμα του κεφαλιού μέχρι την άκρη της τρίχας τα έλαια -το φυσικό λιπαντικό της – που θα της δώσουν στιλπνότητα και πειθαρχία.

Ζήτημα όγκου

Το λάθος: Χρησιμοποιείτε χτένα για να ξάνετε τα μαλλιά, επιπλέον δε ξεκινάτε από τη ρίζα. Η κίνηση αυτή δίνει μεν όγκο αλλά συγχρόνως ταλαιπωρεί αφάνταστα την τρίχα.

Το σωστό: Επιλέξτε καλύτερα μια στενή βούρτσα και αρχίστε το ξάσιμο μερικά εκατοστά πριν τη ρίζα. Με τον τρόπο αυτό τα μαλλιά σας θα αποκτήσουν απαλό και ανάλαφρο όγκο και η τρίχα θα υποστεί μικρότερη φθορά.

Ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα

Το λάθος: Προσπαθείτε να τιθασεύσετε τα μαλλιά που «πετάνε» από τον στατικό ηλεκτρισμό ψεκάζοντάς τα με απανωτά σύννεφα… λακ, ενώ το οινόπνευμα που περιέχουν τα περισσότερα hairsprays αφαιρεί την υγρασία από την τρίχα με αποτέλεσμα τα μαλλιά να ηλεκτρίζονται ακόμα περισσότερο.

Το σωστό: Εφόσον η έλλειψη υγρασίας ευνοεί τον στατικό ηλεκτρισμό, ένα απλό τρικ είναι να ψεκάσετε τη βούρτσα σας με λίγο νερό και να χτενίσετε απαλά τα μαλλιά από τη ρίζα ως τη άκρη για να «στρώσετε» τα λέπια της τρίχας. Εναλλακτικά, μπορείτε να αναζητήσετε στην αγορά τις επαγγελματικές χτένες που κατασκευάζονται από ανθρακονήματα (carbon), δηλαδή ίνες άνθρακα, οι οποίες έχουν την ιδιότητα να απορροφούν τα αρνητικά φορτισμένα ηλεκτρόνια που προκαλούν τον στατικό ηλεκτρισμό.

Όχι άλλο φριζάρισμα

Το λάθος: Φορτώνετε τα μαλλιά με serum anti-frizz , κερί και από πάνω, άφθονο hairspray. Η συσσώρευση όμως τόσων προϊόντων styling αφαιρεί τη φυσική υγρασία της τρίχας και συγχρόνως βαραίνει τα μαλλιά, με αποτέλεσμα να έχετε τελικά το αντίθετο αποτέλεσμα.

Το σωστό: Την ώρα που φορμάρετε τα μαλλιά, χρησιμοποιήστε ένα εξειδικευμένο σπρέι anti-frizz που θα τα προστατεύσει και από τη θερμότητα του σεσουάρ και μια στρογγυλή βούρτσα από συνθετική και φυσική τρίχα που θα λειάνει τις άκρες των μαλλιών και θα τιθασεύσει το φριζάρισμα .

Μπρος στις μπούκλες….

Το λάθος: Για να πετύχετε τις μπούκλες που ονειρεύεστε χρησιμοποιείτε κάθε θερμαινόμενο εργαλείο που έχετε στη διάθεσή σας με αποτέλεσμα τα «ψήνετε» τα μαλλιά προκαλώντας ανεπανόρθωτη φθορά στα λέπια της τρίχας.

Το σωστό: Αποφύγετε όσο γίνεται, να χρησιμοποιείτε σεσουάρ και αμέσως μετά ψαλίδι για μπούκλες. Αν επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία έπειτα από κάθε λούσιμο, αξίζει να επενδύσετε σε ένα styler νέας τεχνολογίας, με στρογγυλή περιστρεφόμενη βούρτσα, κεραμική επένδυση και διαβάθμιση θερμοκρασίας. Στεγνώνοντας και φορμάροντας τα μαλλιά ταυτόχρονα , θα έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα σε λιγότερο χρόνο και με μικρότερες συνέπειες για την τρίχα.

 

 

 

© Copyright 2023 - Skingurus.gr

WHO IS WHO SKINGURUS    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

   

Disclaimer
Το περιεχόμενο των άρθρων και των πληροφοριών που δημοσιεύονται στο www.skingurus.gr προορίζονται αποκλειστικά για ενημερωτικό σκοπό. Σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν τη γνώμη των ειδικών (δερματολόγων, διαιτολόγων, γυμναστών κ.λπ.) αλλά ούτε και τη διάγνωση και τη θεραπεία. Αναζητήστε την επιστημονική συμβουλή του γιατρού σας ή άλλου επαγγελματία υγείας και μην αγνοήσετε ή τροποποιήσετε ποτέ την επιστημονική συμβουλή ή οδηγία ενός ιατρού, επειδή ενδεχομένως διαβάσατε κάτι διαφορετικό στο www.skingurus.gr. Η αποδοχή ή χρήση των όποιων πληροφοριών εμφανίζονται στο www.skingurus.gr γίνεται με αποκλειστικά δική σας ευθύνη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
LONG HAIR

 

2022-01-21
Άλμα… εις μήκος: 8 tips για όμορφα, υγιή, μακριά μαλλιά

Πολλές τα ονειρευόμαστε, λίγες όμως το επιχειρούμε, ίσως γιατί γνωρίζουμε ότι δεν είναι τόσο το...  

hair sun

 

2022-06-17
​​Αντηλιακή προστασία: Αρχίστε από ...ψηλά

Ήλιος, αλάτι, χλώριο. Τρεις καλοκαιρινές απειλές για την ομορφιά των μαλλιών. Προστατέψτε τα, όπως...  

air dry2

 

2022-11-11
Air-dry ή πώς θα στεγνώσουμε τα μαλλιά μας ανέξοδα!

Η παρουσία του σεσουάρ στο top10 των πιο ενεργοβόρων συσκευών που χρησιμοποιούμε στο σπίτι, προξενεί...  

scalp-care

 

2021-12-03
Γιατί όλοι μιλούν πια για υγιές τριχωτό;

Οι ειδικοί επιμένουν. Το μυστικό για να διατηρούν πάντα τα μαλλιά μας τη φυσική τους λάμψη και ζωντάνια...  

HAIR MASKS

 

2020-11-23
Και τα μαλλιά θέλουν τη μάσκα τους…

Όποιος κι αν είναι ο τύπος τους, όποιες κι αν είναι οι ανάγκες τους, όσο λίγη ώρα και αν έχετε στη...  

static hair

 

2021-01-17
​Όταν τα μαλλιά «ηλεκτρίζονται»

Με το χειμωνιάτικο κρύο-άργησε φέτος αλλά ήρθε- τα μαλλιά μας, ιδίως αν είναι λεπτά και ίσια, ξαφνικά...  

hair changes

 

2021-04-07
​Μια μικρή αλλαγή στα μαλλιά, μια μεγάλη αλλαγή στη διάθεση

Διατηρώντας για χρόνια το ίδιο μήκος, το ίδιο χρώμα, το ίδιο στιλ, κάποτε θα βαρεθείτε όχι μόνο...  


ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ
ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ;