CONNECT:  
             

Νέο πεδίον πράσινης ανάπτυξης λαμπρόν

Αντωνία Θωμοπούλου Σάββατο, 19 Ιουλίου 2014
Αντωνία Θωμοπούλου

 

LAB Η Κorres εκπροσωπεί την ευρωπαϊκή βιομηχανία φυσικών καλλυντικών στο νέο πρόγραμμα Optibioticat με βασικό αντικείμενο έρευνας και μελέτης, την παραγωγή 100% φυσικών εστέρων.

Η αρχή για την Κorresέγινε με τη συμμετοχή στο πρώτο πανευρωπαϊκό ερευνητικό πρόγραμμα Agrocos που αφορά στην ανακάλυψη και μελέτη της καλλυντικής και αγροχημικής δράσης 1800 στον αριθμό φυτών και 3600 εκχυλισμάτων με στόχο την τελική επιλογή των πέντε καλύτερων. Το Optibioticat είναι το νέο ερευνητικό πρόγραμμα, το οποίο επιδοτεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με βασικό στόχο την ανακάλυψη καινοτομικών πράσινων μεθόδων παραγωγής καλλυντικών προϊόντων με τεκμηριωμένο, τόσο περιβαλλοντικά όσο και ενεργειακά, φιλικό προφίλ. Η Korres, αυτήν τη φορά, εκπροσωπεί την ευρωπαϊκή βιομηχανία φυσικών καλλυντικών. Στο πλαίσιο λοιπόν της έρευνας ,που πρόκειται να διαρκέσει τέσσερα χρόνια, η Korres θα συνεργαστεί με δεκαπέντε διακεκριμένα εκπαιδευτικά και ερευνητικά ιδρύματα από επτά χώρες της Ευρώπης.

Με αφετηρία τη μεγάλη ανάπτυξη- σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, η αγορά υπολογίζεται ότι έως το 2018 θα ξεπεράσει τα €10 δις- που παρουσιάζει η βιομηχανία φυσικών καλλυντικών, το ερευνητικό πρόγραμμα Optibioticat αναζητά νέες παραγωγικές μεθόδους με σεβασμό στην αειφορία και χρήση συστατικών , τα οποία θα αφήνουν το μικρότερο, δυνατόν, περιβαλλοντικό αποτύπωμα . To αντικείμενο του νέου ερευνητικού προγράμματος είναι οι εστέρες. Πρόκειται για μια από τις πλέον γνωστές ομάδες συστατικών "εργαστηρίου", συνθετικής προέλευσης, τα οποία χρησιμοποιούνται ευρέως από τη σύγχρονη κοσμητολογία για την απαλή υφή που προσδίδουν στη φόρμουλα, οι οποίοι όμως είναι επιβλαβείς για το περιβάλλον. Το ζητούμενο λοιπόν του ερευνητικού προγράμματος Optibioticat είναι η αναζήτηση της πράσινης παραγωγικής διαδικασίας που θα οδηγήσει στη δημιουργία 100% φυσικών εστέρων και συγχρόνως θα εξοικονομεί πόρους και ενέργεια . Επιπλέον, η Korres στοχεύει στην περαιτέρω μελέτη, έρευνα και εντοπισμό τυχόν ευεργετικών ιδιοτήτων, όπως για παράδειγμα είναι οι αντιοξειδωτικές, που θα δώσουν νέα διάσταση για περαιτέρω αξιοποίηση σ' ένα «κοινό» , έως τώρα , συστατικό. Στα συν του προγράμματος όπως επισημαίνουν οι υπεύθυνοι είναι και η δημιουργία μιας βάσης δεδομένων, πολύτιμης και για άλλους κλάδους, βλέπε φαρμακευτική ή τρόφιμα.

 

 

 

© Copyright 2023 - Skingurus.gr

WHO IS WHO SKINGURUS    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

   

Disclaimer
Το περιεχόμενο των άρθρων και των πληροφοριών που δημοσιεύονται στο www.skingurus.gr προορίζονται αποκλειστικά για ενημερωτικό σκοπό. Σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν τη γνώμη των ειδικών (δερματολόγων, διαιτολόγων, γυμναστών κ.λπ.) αλλά ούτε και τη διάγνωση και τη θεραπεία. Αναζητήστε την επιστημονική συμβουλή του γιατρού σας ή άλλου επαγγελματία υγείας και μην αγνοήσετε ή τροποποιήσετε ποτέ την επιστημονική συμβουλή ή οδηγία ενός ιατρού, επειδή ενδεχομένως διαβάσατε κάτι διαφορετικό στο www.skingurus.gr. Η αποδοχή ή χρήση των όποιων πληροφοριών εμφανίζονται στο www.skingurus.gr γίνεται με αποκλειστικά δική σας ευθύνη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
2023 beauty routine1

 

2023-01-09
Στοχευμένη, ενισχυμένη και αποτελεσματική: η ρουτίνα ομορφιάς το 2023

Με δύναμη από το πρόσφατο παρελθόν, το skinimalism, ένα από τα πιο διάσημα beauty trends, επανέρχεται...  

332300984

 

2023-02-27
Ο σπόρος που αγαπά την επιδερμίδα!

 

cover 3

 

2022-07-08
Πράσινο ''αποτύπωμα'' - η ομορφιά μας δείχνει τον... τρόπο

Ο ειδικά διαμορφωμένος κήπος στην ταράτσα των κεντρικών γραφείων της L’ Oréal Hellas, που είχαμε...  

3BiothermBottles

 

2021-07-02
Με δύναμη από το...μέλλον

Η κλιματική αλλαγή και οι επιπτώσεις της στον πλανήτη όπως και στη ζωή μας έχουν ευαισθητοποιήσει...  

 

2020-03-13
​Ένα βραβείο για την ομορφιά

Ανάμεσα στα  αμέτρητα καλλυντικά προϊόντα που κυκλοφόρησαν την περασμένη χρονιά, ήταν εκείνα που...  

microbeads

 

2018-09-08
Καθαρίζουν την επιδερμίδα, ρυπαίνουν τις θάλασσες...

Τα μικροσφαιρίδια, οι μικροσκοπικοί συνθετικοί κόκκοι των απολεπιστικών, κυρίως, προϊόντων θα απειλήσουν...  

 

2018-06-28
Με πόσες κουταλιές ζάχαρη πίνετε το τσάι σας;

Σίγουρα γνωρίζετε πως το τσάι είναι πηγή πολύτιμων αντιοξειδωτικών συστατικών. Αυτό που ίσως δεν...  


ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ
ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ;