CONNECT:  
             

Στον ήλιο με ασφάλεια: 6 σημεία ζητούν την προσοχή μας.

Αντωνία Θωμοπούλου Κυριακή, 3 Ιουλίου 2016
Αντωνία Θωμοπούλου

 

sunburn Ακόμη κι αν έχετε επιλέξει τον πιο υψηλό δείκτη προστασίας δεν γλιτώνετε από την κοκκινίλα ή το ηλιακό έγκαυμα αν δεν απλώνετε σωστά το αντιηλιακό από την κορυφή μέχρι τα νύχια.

Γάμπες. Το σημείο του σώματος στο οποίο, σύμφωνα με τους ειδικούς, οι πιθανότητες να εμφανιστεί μελάνωμα είναι μεγάλες. Το πίσω μέρος της γάμπας , η περιοχή πίσω από το γόνατο , τα πέλματα όπως και τα δάκτυλα των ποδιών είναι τα σημεία που συνήθως ξεχνάμε ή αμελούμε να απλώνουμε σωστά το αντιηλιακό .

Πλάτη και ώμοι. Η ολοκληρωμένη προστασία ξεκινάει πάντα από το σπίτι. Απλώνετε το αντιηλιακό σε γυμνό σώμα δεκαπέντε λεπτά ως τριάντα λεπτά προτού βγείτε στην παραλία. Ζητήστε τη βοήθεια των φίλων για τη σωστή εφαρμογή του προϊόντος σε όλη την επιφάνεια της πλάτης . Σε αντίθετη περίπτωση , επιλέγετε αντιηλιακό σώματος σε μορφή σπρέι και ψεκάζετε καλά σε όλη την πλάτη. Σιγουρευτείτε ότι το έχετε απλώσει κάτω από την ωμοπλάτη, στο πίσω μέρος των χεριών και στις μασχάλες. Για κάθε ενδεχόμενο έχετε πάντα στην τσάντα θαλάσσης το σπρέι μαζί με τα παραδοσιακά αντιηλιακά σε μορφή λοσιόν ή γαλακτώματος. Στα υπόψιν ότι κανένα αντιηλιακό δεν μπορεί να είναι 100% αδιάβροχο. Η ένδειξη water resistant υποδεικνύει ότι η συγκεκριμένη φόρμουλα είναι ανθεκτική για περισσότερη ώρα στο νερό. Που σημαίνει ότι μόνον η συστηματική επανάληψη σώζει φροντίζοντας κάθε φορά να μην ξεχνάτε τα πλαϊνά του σώματος και τη γραμμή του μαγιό.

Ντεκολτέ και λαιμός. Η ευαισθησία της επιδερμίδας στο συγκεκριμένο σημείο- το ντεκολτέ- σε συνδυασμό με το γεγονός ότι είναι πιο συχνά εκτεθειμένο στην υπεριώδη ακτινοβολία συνηγορούν στην πρόωρη γήρανση , βλέπε φωτογήρανση, της περιοχής. Απλώνετε λοιπόν αντιηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας με ανοδικές κινήσεις ξεκινώντας από το ντεκολτέ , την κοιλότητα του στήθους, γύρω-γύρω στο λαιμό και τον αυχένα- ιδιαίτερα αν μαζεύετε τα μαλλιά αλογοουρά- επιμένοντας στα σημεία κάτω από τα αυτιά.

Μάτια. Αν τα μάτια σας ερεθίζονται και δακρύζουν στον ήλιο αναζητάτε συνθέσεις με φυσικά φίλτρα, οξείδιο του ψευδαργύρου ή διοξείδιο του τιτανίου. Επιπλέον, φοράτε πάντα καλής ποιότητας γυαλιά ηλίου που μπλοκάρουν την υπεριώδη ακτινοβολία.

Χείλη. Φροντίζετε για την εξειδικευμένη προστασία με υψηλούς δείκτες και επαναλαμβάνετε συχνά την εφαρμογή. Μια συνήθεια που καλό είναι να διατηρήσετε και μετά το καλοκαίρι για λεία, απαλή επιδερμίδα στα χείλη όλο το χρόνο.

Αυτιά. Είναι το σημείο που ξεχνάμε όλοι! Οι ειδικοί επιμένουν ότι η σωστή αντιηλιακή προστασία περιλαμβάνει και τα αυτιά αφού είναι γνωστό ότι η επιδερμίδα στο συγκεκριμένο σημείο είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη. Όταν, βέβαια, τα μαλλιά είναι μακριά και ριγμένα στους ώμους , μπορούμε να πούμε ότι προσφέρουν μια μικρή προστασία. Σε κάθε περίπτωση μην αμελείτε να απλώνετε αντιηλιακό και να το ανανεώνετε συχνά .

 

Σχετικά θέματα
Ήλιος: Φίλος ή εχθρός;
2014-06-17
Ήλιος: Φίλος ή εχθρός;
 
6 νέοι κανόνες για τα αντηλιακά
2014-06-05
6 νέοι κανόνες για τα αντηλιακά
 
Αντιηλιακά σε ειδική αποστολή
2014-07-16
Αντιηλιακά σε ειδική αποστολή
 

 

 

 

© Copyright 2022 - Skingurus.gr

WHO IS WHO SKINGURUS    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

   

Disclaimer
Το περιεχόμενο των άρθρων και των πληροφοριών που δημοσιεύονται στο www.skingurus.gr προορίζονται αποκλειστικά για ενημερωτικό σκοπό. Σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν τη γνώμη των ειδικών (δερματολόγων, διαιτολόγων, γυμναστών κ.λπ.) αλλά ούτε και τη διάγνωση και τη θεραπεία. Αναζητήστε την επιστημονική συμβουλή του γιατρού σας ή άλλου επαγγελματία υγείας και μην αγνοήσετε ή τροποποιήσετε ποτέ την επιστημονική συμβουλή ή οδηγία ενός ιατρού, επειδή ενδεχομένως διαβάσατε κάτι διαφορετικό στο www.skingurus.gr. Η αποδοχή ή χρήση των όποιων πληροφοριών εμφανίζονται στο www.skingurus.gr γίνεται με αποκλειστικά δική σας ευθύνη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
skin ageing

 

2021-06-14
Ο χρόνος, τα σημάδια του και τα… γονίδιά μας

Είναι γεγονός ότι κάποιες γυναίκες μεγαλώνουν πιο όμορφα από κάποιες άλλες. Γιατί; Διότι από καθαρή...  

list of ingredients

 

2020-03-11
​Τι κάνει, τελικά, μια κρέμα αποτελεσματική;

Η υψηλή περιεκτικότητά της σε δραστικά συστατικά είναι η προφανής απάντηση. Όμως τα πράγματα δεν...  

gluten free cosmetics

 

2020-08-24
Καλλυντικά χωρίς γλουτένη: μήπως υπερβάλλουμε;  

Εδώ και αρκετά χρόνια, η βιομηχανία καλλυντικών, θέλοντας να συμβαδίσει με το πανίσχυρο πλέον trend του...  

skin penetration

 

2020-10-12
​Μέχρι πού φτάνουν τα συστατικά των καλλυντικών;

«Διεισδύει σε βάθος, δρα στην καρδιά των κυττάρων…». Όλες έχουμε κάποια στιγμή αναρωτηθεί τι ακριβώς...  

mature skin

 

2021-04-14
Στο κατώφλι των 50

Το πέρασμα στην ωριμότητα που σηματοδοτεί η δεκαετία των 50 συνοδεύεται από μία σειρά έντονων αλλαγών...  

microbiome

 

2021-04-16
Τα βακτήρια αγαπούν την επιδερμίδα μας

Γιατί μιλούν όλοι για το μικροβίωμα; Τι γυρεύουν τα προβιοτικά στα καλλυντικά μας; Και γιατί η βιολογική...  

 

2021-06-09
​Πίσω από τις λέξεις της ομορφιάς

Αν οι εντυπωσιακές «λέξεις-κλειδιά» στην ετικέτα μιας καλλυντικής κρέμας ήταν η μόνη σας πηγή ενημέρωσης...  


ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ
ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ;