CONNECT:  
             

Βάλτε την επιδερμίδα σε πρόγραμμα

Αντωνία Θωμοπούλου Τετάρτη, 3 Σεπτεμβρίου 2014
Αντωνία Θωμοπούλου

 

woman Δεν θέλει κόπο αλλά τρόπο. Για να διατηρήσετε την επιδερμίδα του προσώπου υγιή και φωτεινή αρκούν απλές, καθημερινές κινήσεις για αποτελεσματική προστασία και στοχευμένη φροντίδα.

Βρείτε τον τύπο της επιδερμίδας σας. Αναγνωρίζοντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που συνθέτουν κάθε τύπο δέρματος εντοπίζετε και τις ξεχωριστές ανάγκες της επιδερμίδας . Που σημαίνει ότι έχετε κάνει το πρώτο και πιο ουσιαστικό βήμα για τη σωστή, καθημερινή περιποίηση.

Η λιπαρή επιδερμίδα ξεχωρίζει για τους ορατούς πόρους και την έντονη γυαλάδα σε μέτωπο, μύτη και πιγούνι.

Η ξηρή επιδερμίδα είναι πολύ λεπτή, ξεφλουδίζει , έχει τραχιά υφή και «τραβάει» συχνά στη διάρκεια της μέρας.

Η ευαίσθητη επιδερμίδα είναι λεπτή, ανοιχτόχρωμη και αρκετά συχνά ξηρή. Κοκκινίζει εύκολα, «τραβάει» και αντιδρά στο κρύο, στον επιθετικό καθαρισμό και στα ακατάλληλα προϊόντα.

Αν έχετε μικτή επιδερμίδα είναι σίγουρο ότι δυσκολεύεστε να τα βγάλετε πέρα με τη λιπαρότητα στο σημείο Τ , μέτωπο- μύτη- πιγούνι και τη ξηρότητα, στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, στο υπόλοιπο πρόσωπο.

Η κανονική επιδερμίδα, για όσες τυχερές τη διαθέτουν, είναι η φωτεινή, διαυγής στην όψη και απλή στην καθημερινότητά της χωρίς ενοχλητικές δυσανεξίες και αντιδράσεις σε περιβαλλοντικούς παράγοντες ή σε καλλυντικά προϊόντα.

Φροντίστε για τον σωστό, καθημερινό καθαρισμό. Δεν είναι μόνο ότι απομακρύνετε μακιγιάζ,σκόνη και περιβαλλοντικούς ρύπους. Καθαρίζοντας συστηματικά πρωί και βράδυ την επιδερμίδα, προετοιμάζετε το «έδαφος» να δεχτεί τα συστατικά των προϊόντων καθημερινής προστασίας και περιποίησης. Βασική, βέβαια, προϋπόθεση είναι η επιλογή των εξειδικευμένων συνθέσεων που ενδείκνυνται για κάθε τύπο επιδερμίδας .

Αν έχετε κανονική και μικτή επιδερμίδα, χρησιμοποιείτε προϊόντα καθαρισμού που χρειάζονται ξέβγαλμα. Μην αμελείτε να ρυθμίζετε τη θερμοκρασία του νερού στο χλιαρό. Ολοκληρώνετε ταμπονάροντας απαλά – δεν τρίβετε - την επιδερμίδα με την πετσέτα.

Αν έχετε ξηρή επιδερμίδα, σιγουρευτείτε ότι οι συνθέσεις των προϊόντων ντεμακιγιάζ και καθαρισμού δεν περιέχουν άρωμα ή οινόπνευμα. Αποφεύγετε το πολύ ζεστό νερό- ρυθμίζετε κι εδώ τη θερμοκρασία στο χλιαρό-γιατί αφαιρεί τα φυσικά έλαια από την επιφάνεια της επιδερμίδας. Δεν αμελείτε την απολέπιση, μία φορά την εβδομάδα, για να διατηρείτε φωτεινή και διαυγή την όψη του δέρματος. Τα λάδια καθαρισμού αποτελούν τη σύγχρονη πρόταση της κοσμητολογίας που καθαρίζουν χωρίς να αφυδατώνουν την επιδερμίδα.

Αν έχετε λιπαρή επιδερμίδα, επιλέγετε oil free συνθέσεις σε μορφή ζελ ή αφρού, τις οποίες απλώνετε με κυκλικές κινήσεις και ξεπλένετε με άφθονο ζεστό νερό.

Αν έχετε ευαίσθητη επιδερμίδα, αναζητάτε τα ειδικά σχεδιασμένα προϊόντα καθαρισμού. Βεβαιώνεστε ότι δεν περιέχουν άρωμα, σαπούνι, οινόπνευμα και ΑΗΑ. Αντίθετα, αναζητάτε συνθέσεις με καταπραϋντικά συστατικά όπως χαμομήλι, aloe vera ή πράσινο τσάι.

Ενυδάτωση: η βάση της σωστής περιποίησης. Είναι η πρώτη και η πλέον βασική κίνηση για να διατηρείτε την επιδερμίδα, ακόμη και τη λιπαρή, υγιή και φωτεινή, σε… βάθος χρόνου. Απλώνετε το εξειδικευμένο προϊόν σε νωπή, πάντα, επιδερμίδα για να «κλειδώνετε» την υγρασία.

Η αντηλιακή προστασία στο καθημερινό πρόγραμμα. Το συστήνουν όλοι οι δερματολόγοι. Η αντηλιακή κρέμα ισοδυναμεί πλέον με την κρέμα ημέρας , ιδιαίτερα για τις γυναίκες μετά τη δεκαετία των 30. Τα φίλτρα που περιέχονται, μαζί με άλλα ενεργά συστατικά στις ενυδατικές ή αντιγηραντικές συνθέσεις, δεν είναι πάντα αρκετά για την αποτελεσματική προστασία της επιδερμίδας. Αφού απλώσετε λοιπόν τον ορό της επιλογής σας, ολοκληρώνετε με αντηλιακή κρέμα με δείκτη προστασίας SPF30. Εξάλλου το ζητούμενο για τις πρωινές ώρες είναι η σωστή προστασία της επιδερμίδας από τους περιβαλλοντικούς παράγοντες, ενώ το βράδυ γίνεται η ουσιαστική "δουλειά", η φροντίδα και η επανόρθωση από τις επιθέσεις της μέρας.

Επιλέγοντας προϊόντα μακιγιάζ. Χρησιμοποιείτε , κατά προτίμηση, μη φαγεσωρογόνες συνθέσεις που δεν φράζουν τους πόρους της επιδερμίδας . Για τις λιπαρές ή μικτές επιδερμίδες ενδείκνυνται τα προϊόντα μακιγιάζ με φυσικά, ορυκτά συστατικά. Επιλέγετε φόρμουλες που βασίζονται σε ενυδατικά στοιχεία. Σιγουρευτείτε πάντα για την ημερομηνία λήξεως του προϊόντος και φροντίζετε να τα ανανεώνετε συχνά, ιδιαίτερα τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε στα μάτια.

Οι συνήθειες που ωφελούν. Η επιδερμίδα είναι ζωντανός οργανισμός. Ως εκ τούτου ο τρόπος ζωής έχει άμεσα αποτελέσματα στην εικόνα αλλά και κατάσταση του δέρματος. Λανθασμένη διατροφή, κάπνισμα και ελλιπής ύπνος βρίσκονται στις πρώτες θέσεις στη λίστα με τις «κακές» συνήθειες. Θαμπό χρώμα, άτονη υφή και έντονη ξηρότητα κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. Σε εμάς δε μένει παρά να αντιληφθούμε έγκαιρα τα σημάδια.

 

Σχετικά θέματα
Όσα μας  έμαθε η… Ζωή
2015-07-16
Όσα μας  έμαθε η… Ζωή
 
Παλιές, κακές συνήθειες…
2014-02-02
Παλιές, κακές συνήθειες…
 
Γιατί πρέπει να φοράμε αντιηλιακό κάθε μέρα;
2014-06-20
Γιατί πρέπει να φοράμε αντιηλιακό κάθε μέρα;
 

 

 

 

© Copyright 2024 - Skingurus.gr

WHO IS WHO SKINGURUS    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

   

Disclaimer
Το περιεχόμενο των άρθρων και των πληροφοριών που δημοσιεύονται στο www.skingurus.gr προορίζονται αποκλειστικά για ενημερωτικό σκοπό. Σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν τη γνώμη των ειδικών (δερματολόγων, διαιτολόγων, γυμναστών κ.λπ.) αλλά ούτε και τη διάγνωση και τη θεραπεία. Αναζητήστε την επιστημονική συμβουλή του γιατρού σας ή άλλου επαγγελματία υγείας και μην αγνοήσετε ή τροποποιήσετε ποτέ την επιστημονική συμβουλή ή οδηγία ενός ιατρού, επειδή ενδεχομένως διαβάσατε κάτι διαφορετικό στο www.skingurus.gr. Η αποδοχή ή χρήση των όποιων πληροφοριών εμφανίζονται στο www.skingurus.gr γίνεται με αποκλειστικά δική σας ευθύνη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
EYE CREAMS

 

2022-05-09
Πες μου πόσο χρονών είσαι, να σου πω ποια κρέμα ματιών σου ταιριάζει

Στο ίδιο μήκος κύματος με την επιδερμίδα του προσώπου οι ανάγκες της ευαίσθητης περιοχής γύρω από...  

ACIDS

 

2022-03-04
Τύπος επιδερμίδας αναζητά κατάλληλα οξέα φρούτων

Είναι, χωρίς αμφιβολία, τα συστατικά-πολυεργαλεία που προσφέρουν άμεσα ορατά αποτελέσματα στην όψη...  

skincare

 

2022-06-24
Μήπως τα καλλυντικά που χρησιμοποιείτε δεν ''ταιριάζουν'' στην επιδερμίδα σας;

Το δέρμα είναι ίσως το μοναδικό όργανο του ανθρώπινου σώματος που, όταν «δυσανασχετεί», αντιδρά....  

spring allergies irritated eyes

 

2023-03-22
SOS, ερεθισμένα μάτια… Και τώρα τι γίνεται;

Λίγο οι αλλεργίες της άνοιξης που μπήκε επίσημα χθες, λίγο οι ρύποι της πόλης, συνήθως όμως, ένα...  

face mists

 

2022-05-16
Face mists : πολύ περισσότερο από απλή δροσιά

Η θερμοκρασία στην πόλη αρχίζει να ανεβαίνει. Kαι η επιδερμίδα, όσο και εμείς, θα αναζητά όλο και...  

it ingredient

 

2022-11-02
4 ''τύποι'' επιδερμίδας αναζητούν το it συστατικό

Αν ξεχωρίζει για κάτι η σύγχρονη βιομηχανία της ομορφιάς είναι η πληθώρα των ενεργών συστατικών...  

hydration

 

2023-06-28
5+1 κινήσεις που ''κλειδώνουν'' την υγρασία στο δέρμα

Ενυδατώνουμε καθημερινά, και καλά κάνουμε, την επιδερμίδα. Όμως το να τροφοδοτούμε το δέρμα συστηματικά...  


ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ
ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ;