CONNECT:  
             

Επιχείρηση «καθαρά φρύδια»

Λένα Ιωαννίδου Τρίτη, 2 Σεπτεμβρίου 2014
Λένα Ιωαννίδου

 

Λεπτά ή παχιά, σκούρα ή ξανοιγμένα, τα φρύδια θα είναι πάντα το δυνατό χαρτί του προσώπου σας. Μάθετε πώς θα τα αναδείξετε.

Μπορούν να αναδείξουν ένα μέτριο και να καταστρέψουν ένα όμορφο πρόσωπο. Όταν είναι καλοσχεδιασμένα προσφέρουν ένταση και ζωντάνια στο βλέμμα, κάνουν τα μικρά μάτια να δείχνουν μεγαλύτερα και περιορίζουν την ανάγκη για έντονο μακιγιάζ.

Το φυσικό σχήμα των φρυδιών είναι συνήθως αυτό που «πηγαίνει» με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου. Για τον λόγο αυτό η συμβουλή όλων των μακιγιέρ είναι να το χρησιμοποιούμε σαν οδηγό, οποιαδήποτε επέμβαση κι αν θελήσουμε να κάνουμε. Για παράδειγμα, στα μικρά, ντελικάτα πρόσωπα, η γραμμή των φρυδιών θα πρέπει να παραμένει λεπτή, ενώ αντίθετα σε ένα πρόσωπο με έντονα χαρακτηριστικά τα βγαλμένα φρύδια θα μοιάζουν αταίριαστα, σχεδόν ψεύτικα.

Δυστυχώς η φύση δεν είναι πάντα… αλάνθαστη. Στην περίπτωση αυτή καλούμαστε εμείς, να κάνουμε τις μικρές αλλά επιβεβλημένες διορθωτικές κινήσεις. Δεν είναι όμως πάντα εύκολο. Μια καλή ιδέα είναι, την πρώτη τουλάχιστον φορά που θα θελήσετε να δώσετε νέο σχήμα στα φρύδια, να εμπιστευθείτε το σταθερό χέρι ενός επαγγελματία για να μπορείτε στη συνέχεια να το συντηρείτε μόνες σας, καθαρίζοντας κάθε δέκα περίπου μέρες τις τριχούλες που ξεφεύγουν από τη …γραμμή.

Αν πάλι προτιμάτε να διορθώσετε μόνες σας το σχήμα των φρυδιών, βάλτε πρώτα σημάδια, εφαρμόζοντας το «κόλπο» του μολυβιού. Τοποθετήστε ένα μολύβι κάθετα, στο πλάι της μύτης. Η γραμμή του φρυδιού θα πρέπει να αρχίζει στο σημείο που η άκρη του μολυβιού αγγίζει το μέτωπο. Στη συνέχεια, τοποθετείστε το διαγώνια, με τη μια άκρη να ακουμπά το κέντρο του κάτω χείλους και την άλλη να κατευθύνεται προς την εξωτερική γωνία του ματιού.

Στο σημείο που «δείχνει» το μολύβι θα πρέπει να καταλήγει η γραμμή του φρυδιού.

Skingurus say

·Προτιμάτε πάντα να βγάζετε τα φρύδια σας μετά το ντους, όταν οι πόροι είναι διεσταλμένοι. Η διαδικασία γίνεται λιγότερο επώδυνη.

·Επενδύστε σε ένα τσιμπιδάκι φρυδιών με λοξά, πλακέ άκρα. Δεν θα χρειαστεί να το αντικαταστήσετε ποτέ, επομένως αξίζει τα λεφτά του.

·Τοποθετήστε τον καθρέφτη σε ένα σημείο του σπιτιού με δυνατό φως- κατά προτίμηση ημέρας. Μη στέκεστε πολύ κοντά και αποφύγετε, αν μπορείτε, τον μεγεθυντικό καθρέφτη

·Ξεκινήστε αφαιρώντας τις τριχούλες που φυτρώνουν στη βάση της μύτης, ανάμεσα στα φρύδια.

·Συνεχίστε καθαρίζοντας την περιοχή κάτω από το τόξο των φρυδιών. Για να έχετε συμμετρικό αποτέλεσμα αποφύγετε να αφαιρέσετε όλες τις τρίχες μονομιάς. Είναι προτιμότερο να περνάτε από το ένα φρύδι στο άλλο .

·Μην προσπαθείτε να δώσετε σχήμα στα φρύδια από την πάνω πλευρά. Είναι σαν να «κατεβάζετε» το βλέμμα και να δίνετε μια θλιμμένη όψη στο πρόσωπο.

·Ολοκληρώστε, βουρτσίζοντας τα φρύδια προς τα πάνω με το ειδικό σπιράλ χτενάκι-ή μια χρησιμοποιημένη μάσκαρα. Αν χρειαστεί, κόψτε προσεκτικά τις τριχούλες που προεξέχουν με ένα ίσιο ψαλίδι νυχιών.

 

 

 

© Copyright 2020 - Skingurus.gr

WHO IS WHO SKINGURUS    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

   

Disclaimer
Το περιεχόμενο των άρθρων και των πληροφοριών που δημοσιεύονται στο www.skingurus.gr προορίζονται αποκλειστικά για ενημερωτικό σκοπό. Σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν τη γνώμη των ειδικών (δερματολόγων, διαιτολόγων, γυμναστών κ.λπ.) αλλά ούτε και τη διάγνωση και τη θεραπεία. Αναζητήστε την επιστημονική συμβουλή του γιατρού σας ή άλλου επαγγελματία υγείας και μην αγνοήσετε ή τροποποιήσετε ποτέ την επιστημονική συμβουλή ή οδηγία ενός ιατρού, επειδή ενδεχομένως διαβάσατε κάτι διαφορετικό στο www.skingurus.gr. Η αποδοχή ή χρήση των όποιων πληροφοριών εμφανίζονται στο www.skingurus.gr γίνεται με αποκλειστικά δική σας ευθύνη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Eye creams

 

2020-02-24
Κρέμες ματιών: οδηγίες χρήσης…

Τι είναι πιο σημαντικό; Να επιλέγουμε τα πιο σοφιστικέ και πιο ακριβά προϊόντα περιποίησης για την...  

How to avoid melasma

 

2020-07-20
Το μέλασμα και πώς να… μην το αποκτήσετε.

Ακούγεται σαν κάτι πολύ σοβαρό, δεν είναι όμως άλλο από το όνομα των πανάδων στην ιατρική ορολογία....  

anti-aging

 

2020-03-09
Ευαισθησία στην αντιγήρανση

Στη μάχη με τις ρυτίδες, οι ευαίσθητες επιδερμίδες δείχνουν, καταρχάς, ότι «μειονεκτούν». Τα πολύ...  

SKINCARE 30S

 

2019-09-27
​7+1 νέα βήματα για να…πατήσετε όμορφες τα 30

Μια καινούργια δεκαετία ξεκινά και η επιδερμίδα δείχνει να μην έχει χάσει τίποτα από τη νεανική...  

vitamin C and retinol

 

2020-03-05
Ρετινόλη και βιταμίνη C: Συνύπαρξη υπό όρους

Θεωρούνται-και δικαίως-δύο από τα αποτελεσματικότερα αντιγηραντικά συστατικά. Η μεταξύ τους σχέση...  

how to use retinol

 

2020-07-08
Ρετινόλη: υψηλές επιδόσεις σε 6 βήματα

Ακόμη και ένα τόσο δραστικό συστατικό όπως η ρετινόλη κινδυνεύει να χάσει την ισχύ και, ως εκ τούτου,...  

maskne

 

2020-09-02
Maskne- η ακμή στις μέρες του κορωνοϊού

Η μάσκα ήρθε για να μείνει. Τουλάχιστον για όσο ο νέος κορωνοϊός παραμένει απειλητικός. Έστω και...  


ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ
ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ;