CONNECT:  
             

Κάποιος να την προσέχει

Αντωνία Θωμοπούλου Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2021
Αντωνία Θωμοπούλου

 

anti-pollution Η επιδερμίδα είναι η πρώτη που υφίσταται τη φθορά από την έκθεση στους εχθρικούς παράγοντες του αστικού τρόπου ζωής. Γι’ αυτό και η ενίσχυση της φυσικής άμυνας των κυττάρων της είναι επιτακτική. Η βιταμίνη C , όταν διασφαλίζεται η σταθερή της μορφή, έχει αποδείξει ότι μπορεί να …υψώσει ασπίδα προστασίας στις αρνητικές επιπτώσεις του σύγχρονου τρόπου ζωής στην πόλη.

Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο που λειτουργεί σαν φυσικός προστατευτικός φραγμός ανάμεσα στο σώμα μας και στο περιβάλλον, με αποτέλεσμα να υφίσταται τη φθορά από τις καθημερινές επιθέσεις, όπως αναδεικνύουν τα ορατά σημάδια γήρανσης τα οποία αποτυπώνονται στην επιφάνεια πριν καν σημάνει το βιολογικό μας ρολόι. Υπάρχουν όμως και καλά νέα. Η βιομηχανία της ομορφιάς διαθέτει πλέον τα «όπλα» για την άμυνα και προστασία της επιδερμίδας από τους εξωγενείς παράγοντες που προκαλούν ή επιταχύνουν τη φθορά στα κύτταρά της.

Η ζωή στην πόλη- τι οδηγεί στην πρόωρη γήρανση

UVA και UVB ακτίνες. Μπορεί ο ήλιος να είναι πηγή ζωής και καλής διάθεσης όμως, όπως έχει αποδειχτεί, είναι ο βασικός παράγοντας για την πρόωρη φθορά του δέρματος. Έστω και αν οι UV ακτίνες αποτελούν μόνο το 5% του ηλιακού φάσματος, τα στοιχεία από τις μελέτες δείχνουν ότι η καθημερινή έκθεση της επιδερμίδας χωρίς προστασία- ακόμη και σε μικρές δόσεις- είναι η αιτία για το 80% των σημαδιών γήρανσης- θαμπό χρώμα, τραχιά υφή, σκουρόχρωμες κηλίδες, απώλεια ελαστικότητας. Και αυτό γιατί κάθε φορά που εκτίθεται στον ήλιο, ενεργοποιείται η διαδικασία σχηματισμού ελεύθερων ριζών, παρατηρούνται δομικές αλλοιώσεις στο DNA των κυττάρων και αποδυναμώνεται η ανοσοποιητική λειτουργία τους.

Υπέρυθρη ακτινοβολία (IR). Μέρος του ηλιακού φάσματος- το υπόλοιπο 95%, μαζί με το ορατό φως- έχει άμεσες επιπτώσεις στην υγεία του δέρματος καθώς ευθύνεται για τον σχηματισμό ελευθέρων ριζών που επιταχύνουν τη διαδικασία πρόωρης γήρανσης όπως και την εμφάνιση σκουρόχρωμων κηλίδων.

Αστική ρύπανση. Τα τελευταία χρόνια επιστημονικές μελέτες έχουν αναδείξει τους ατμοσφαιρικούς ρύπους ως ένα πολύ σοβαρό παράγοντα γήρανσης της επιδερμίδας. Τα αιωρούμενα σωματίδια από τη σκόνη, τον καπνό, την αιθαλομίχλη και τα καυσαέρια των αυτοκινήτων, που συσσωρεύονται στην επιφάνεια, διαταράσσουν την ισορροπία του επιδερμιδικού φραγμού και σταδιακά αποδιοργανώνουν τους φυσικούς μηχανισμούς αυτοάμυνας, με αποτέλεσμα το δέρμα, να μην εκπληρώνει πλέον το λειτουργικό του ρόλο.

Μπλε φως των έξυπνων συσκευών. Η ραγδαία αύξηση της χρήσης του διαδικτύου, ειδικότερα τον τελευταίο χρόνο, λόγω πανδημίας και υποχρεωτικού εγκλεισμού, έχει οδηγήσει στην υπερέκθεση στο μπλε φως των ηλεκτρονικών συσκευών. Οι ειδικοί μάλιστα επισημαίνουν ότι τείνει να ξεπεράσει το χρόνο έκθεσης στην ηλιακή ακτινοβολία ή στην αστική ρύπανση και να μιλούν πλέον για μία νέα αιτία πρόωρης γήρανσης τη Φωτορύπανση από το μπλε φως που συνδέεται άμεσα με σοβαρές αλλαγές στη δομή και λειτουργία των δερματικών κυττάρων.

Τι ζητάει η επιδερμίδα. Με βάση λοιπόν τις παραπάνω διαπιστώσεις για τους κινδύνους στους οποίους είναι καθημερινά εκτεθειμένη η επιδερμίδα μπορούμε πολύ εύκολα να καταλάβουμε ότι αρκεί να την θωρακίσουμε απέναντι στις εξωτερικές επιθέσεις για να αποτρέψουμε ή/και να καθυστερήσουμε την εμφάνιση των σημαδιών γήρανσης. Αντηλιακά φίλτρα και αντιοξειδωτικοί παράγοντες ξεχωρίζουν για τις πολύ καλές τους επιδόσεις και γι’ αυτό συνθέτουν το ιδανικό δίδυμο που, αποδεδειγμένα, δημιουργεί μια αδιαπέραστη ασπίδα προστασίας. Με ενισχυμένο ρόλο τα δεύτερα, συμβάλλουν τόσο στη σωστή προστασία όσο και στην επανόρθωση τυχόν βλαβών περιορίζοντας έτσι σημαντικά τα σημάδια γήρανσης. Από τη μακρά λίστα των συστατικών με αντιοξειδωτική δράση η βιταμίνη C και τα παράγωγά της, βρίσκονται στην πρώτη θέση για την πολλαπλά αποδεδειγμένη ευεργετική τους δράση. Μοναδικό "πρόβλημα", η ... αστάθειά της που μειώνει δραστικά την αποτελεσματικότητά της. Γι' αυτό και οι καλλυντικές φόρμουλες με σταθεροποιημένη βιταμίνη C κεντρίζουν πάντα το ενδιαφέρον μας.

Mission possible. Η κυκλοφορία της σειράς Brightening Vitamin C από την ελληνική εταιρεία YOUTH LAB., ήταν η αφορμή να γνωρίσουμε το City Guard Anti-Pollution Day Cream SPF50 , ένα νέο προϊόν καθημερινής προστασίας, μια λεπτόρρευστη ενυδατική σύνθεση εμπλουτισμένη με μια διαφορετική μορφή σταθεροποιημένης βιταμίνης C και 100% αντηλιακά φίλτρα οργανικής προέλευσης, που φιλοδοξεί να γίνει ο … φύλακας άγγελος της επιδερμίδας στην πόλη. Το Ascorbyl Tetraisopalmitate , όπως ονομάζεται, είναι ένα λιποδιαλυτό παράγωγο της βιταμίνης C σε ενκαψυλιωμένη μορφή, ένα καινοτόμο σύστημα μεταφοράς το οποίο επιτρέπει τη σταδιακή της απελευθέρωση για μεγάλο χρονικό διάστημα από την ώρα της εφαρμογής, προσφέροντας έτσι το μέγιστο της δράσης στην επιδερμίδα. Για να καταλάβοουμε πώς λειτουργεί, αρκεί να φανταστούμε ένα προστατευτικό κέλυφος από πολυμερή, το οποίο περιέχει μικροκάψουλες με το ενεργό συστατικό, ενθυλακωμένο σε λιπόφιλα έλαια. Την ώρα της εφαρμογής, λόγω της τριβής το κέλυφος διαλύεται, οι μικροκάψουλες διασπώνται και απελευθερώνουν αργά και σταθερά το πολύτιμο «φορτίο» τους, διασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο μεγαλύτερη διάρκεια στη δράση του προϊόντος. Επιπλέον, ένα πατενταρισμένο anti-pollution σύμπλεγμα που βελτιώνει τον επιδερμιδικό φραγμό και προστατεύει από το οξειδωτικό στρες, ενυδατικοί παράγοντες και ινδικό κάρδαμο με υψηλή περιεκτικότητα σε πολύτιμες βιταμίνες A, C και D, ολοκληρώνουν την καλλυντική φροντίδα της επιδερμίδας προσφέροντας λείανση των ρυτίδων, φωτεινή όψη και ομοιόμορφο χρωματικό τόνο. Εφαρμόζεται καθημερινά σε καθαρό και στεγνό δέρμα σε πρόσωπο, λαιμό, ντεκολτέ ακόμη και στην περιοχή των ματιών. Στα +: αν και με φυσικής προέλευσης αντηλιακά φίλτρα , που παραδοσιακά έχουν πιο παχύρρευστη υφή, η φόρμουλα είναι μη λιπαρή, απλώνεται πολύ εύκολα και αφήνει ματ αποτέλεσμα, κατάλληλο για βάση μακιγιάζ.

Powered by YOUTH LAB.

 

 

 

© Copyright 2023 - Skingurus.gr

WHO IS WHO SKINGURUS    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

   

Disclaimer
Το περιεχόμενο των άρθρων και των πληροφοριών που δημοσιεύονται στο www.skingurus.gr προορίζονται αποκλειστικά για ενημερωτικό σκοπό. Σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν τη γνώμη των ειδικών (δερματολόγων, διαιτολόγων, γυμναστών κ.λπ.) αλλά ούτε και τη διάγνωση και τη θεραπεία. Αναζητήστε την επιστημονική συμβουλή του γιατρού σας ή άλλου επαγγελματία υγείας και μην αγνοήσετε ή τροποποιήσετε ποτέ την επιστημονική συμβουλή ή οδηγία ενός ιατρού, επειδή ενδεχομένως διαβάσατε κάτι διαφορετικό στο www.skingurus.gr. Η αποδοχή ή χρήση των όποιων πληροφοριών εμφανίζονται στο www.skingurus.gr γίνεται με αποκλειστικά δική σας ευθύνη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
EYE CREAMS

 

2022-05-09
Πες μου πόσο χρονών είσαι, να σου πω ποια κρέμα ματιών σου ταιριάζει

Στο ίδιο μήκος κύματος με την επιδερμίδα του προσώπου οι ανάγκες της ευαίσθητης περιοχής γύρω από...  

ACIDS

 

2022-03-04
Τύπος επιδερμίδας αναζητά κατάλληλα οξέα φρούτων

Είναι, χωρίς αμφιβολία, τα συστατικά-πολυεργαλεία που προσφέρουν άμεσα ορατά αποτελέσματα στην όψη...  

skincare

 

2022-06-24
Μήπως τα καλλυντικά που χρησιμοποιείτε δεν ''ταιριάζουν'' στην επιδερμίδα σας;

Το δέρμα είναι ίσως το μοναδικό όργανο του ανθρώπινου σώματος που, όταν «δυσανασχετεί», αντιδρά....  

spring allergies irritated eyes

 

2023-03-22
SOS, ερεθισμένα μάτια… Και τώρα τι γίνεται;

Λίγο οι αλλεργίες της άνοιξης που μπήκε επίσημα χθες, λίγο οι ρύποι της πόλης, συνήθως όμως, ένα...  

face mists

 

2022-05-16
Face mists : πολύ περισσότερο από απλή δροσιά

Η θερμοκρασία στην πόλη αρχίζει να ανεβαίνει. Kαι η επιδερμίδα, όσο και εμείς, θα αναζητά όλο και...  

it ingredient

 

2022-11-02
4 ''τύποι'' επιδερμίδας αναζητούν το it συστατικό

Αν ξεχωρίζει για κάτι η σύγχρονη βιομηχανία της ομορφιάς είναι η πληθώρα των ενεργών συστατικών...  

hydration

 

2023-06-28
5+1 κινήσεις που ''κλειδώνουν'' την υγρασία στο δέρμα

Ενυδατώνουμε καθημερινά, και καλά κάνουμε, την επιδερμίδα. Όμως το να τροφοδοτούμε το δέρμα συστηματικά...  


ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ
ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ;