CONNECT:  
             

Με δύναμη από το...μέλλον

Αντωνία Θωμοπούλου Παρασκευή, 2 Ιουλίου 2021
Αντωνία Θωμοπούλου

 

3BiothermBottles Η κλιματική αλλαγή και οι επιπτώσεις της στον πλανήτη όπως και στη ζωή μας έχουν ευαισθητοποιήσει και τη βιομηχανία της ομορφιάς που σπεύδει, μέσω ριζικών αλλαγών στο σχεδιασμό και στη διαδικασία παραγωγής καλλυντικών συνθέσεων και συσκευασιών, να μειώσει αισθητά το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα. Τελευταίο και εξαιρετικά ελπιδοφόρο δείγμα η παραγωγή από την L’ Oréal του πρώτου μπουκαλιού καλλυντικών με τη νέα, αποκλειστική, διαδικασία ανακύκλωσης της κοινοπραξίας Carbios που χρησιμοποιεί ένζυμα για να δημιουργήσει από τα πλαστικά απορρίμματα παρθένα πρώτη ύλη.

Mία από τις βασικές δεσμεύσεις της LOréal στα πλαίσια των πρωτοβουλιών για τον περιορισμό του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος και την προστασία του οικοσυστήματος του πλανήτη είναι ότι μέχρι το 2030 το 100% των πλαστικών που χρησιμοποιούνται στις συσκευασίες των προϊόντων της θα προέρχονται είτε από ανακυκλωμένες πηγές είτε από πηγές βιολογικής προέλευσης. Με το βλέμμα λοιπόν στο μέλλον πριν από λίγες μέρες οι υπεύθυνοι της εταιρείας παρουσίασαν το πρώτο μπουκάλι καλλυντικών που έχει κατασκευαστεί από πλαστικό εξ’ ολοκλήρου ανακυκλωμένο με την ενζυματική τεχνολογία της Carbios.

Όλα ξεκίνησαν το 2017 όταν η L’ Oréal δημιουργεί μία κοινοπραξία με την Carbios, στην οποία λίγο αργότερα συμπράττουν η Nestlé Waters, η PepsiCo και η Suntory Beverage & Food Europe, με αποκλειστικό στόχο να προωθήσουν την ανάπτυξη νέων προϊόντων κατασκευασμένων από 100% ανακυκλωμένα υλικά που παράγονται από απορρίμματα αξιοποιώντας την ενζυματική διαδικασία. Χάρη στη νέα, πρωτοποριακή τεχνολογία - κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας- ένζυμα που εμφανίζονται φυσικά στη διαδικασία κομποστοποίησης έχουν προσαρμοστεί ώστε να διασπούν κάθε τύπο - διαυγές, χρωματιστό, αδιαφανές και πολυστρωματικό- πλαστικού PET ( polyethylene terephthalate, το πιο ευρέως ανακυκλώσιμο πλαστικό ) σε μια πρώτη ύλη η οποία, στη συνέχεια, να μπορεί να μετατραπεί σε πλαστικό. Όπως χαρακτηριστικά δηλώνει ο Jacques Playe, Packaging and Development Director της L’Oréal «πρόκειται για μια πολλά υποσχόμενη καινοτομία για τα επόμενα χρόνια, που αποδεικνύει τη δέσμευσή μας να διαθέσουμε στην αγορά πιο φιλικές προς το περιβάλλον συσκευασίες και η οποία αποτελεί μέρος μιας πρωτοβουλίας κυκλικότητας που ξεκίνησε πριν από 15 και παραπάνω χρόνια».

Το πρώτο προϊόν σε μπουκάλι από ανακυκλωμένο πλαστικό με την τεχνολογία ενζυματικής ανακύκλωσης ανήκει στο portfolio της Biotherm, ένα από τα brands του ομίλου που, όπως επισημαίνει ο Global Brand President, Giulio Bergamaschi , είναι πρωτοπόρο στα οικολογικά υπεύθυνα καλλυντικά και έχει θέσει τη βιώσιμη συσκευασία και τη μείωση των απορριμμάτων στο επίκεντρο της στρατηγικής του. Τα πρώτα... δείγματα άλλωστε, η Biotherm τα έχει δώσει ήδη από το 1994 αξιοποιώντας μια ειδική τεχνική βιοζύμωσης για την αναπαραγωγή του αποκλειστικού συστατικού Life Plankton χωρίς να το αντλεί από τα φύση. Σήμερα το Life Plankton™ παράγεται με μία οικολογικά σχεδιασμένη διαδικασία που διασφαλίζει ότι είναι 100% φυσικό, 100% ανανεώσιμο και 100% βιοδιασπώμενο. Επιπλέον, τα προϊόντα της αντηλιακής σειράς Waterlover Sun Milk ξεχωρίζουν χάρη στη βιοδιασπώμενη φόρμουλα -σε ποσοστό 97%- και τα επιλεγμένα φίλτρα τους που στοχεύουν στη μείωση του υδάτινου αποτυπώματος και την προστασία της θαλάσσιας ζωής. Ενώ, πρόσφατα ακούσαμε δια στόματος υπεύθυνων του οίκου, ότι έχει ξεκινήσει πιλοτικά και η ιδέα των επαναχρησιμοποιούμενων συσκευασιών. Ενέργειες που, αν μη τι άλλο, φέρνουν ελπίδα και αισιοδοξία για ένα καλύτερο μέλλον.

Δείτε το video

 

 

 

© Copyright 2024 - Skingurus.gr

WHO IS WHO SKINGURUS    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

   

Disclaimer
Το περιεχόμενο των άρθρων και των πληροφοριών που δημοσιεύονται στο www.skingurus.gr προορίζονται αποκλειστικά για ενημερωτικό σκοπό. Σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν τη γνώμη των ειδικών (δερματολόγων, διαιτολόγων, γυμναστών κ.λπ.) αλλά ούτε και τη διάγνωση και τη θεραπεία. Αναζητήστε την επιστημονική συμβουλή του γιατρού σας ή άλλου επαγγελματία υγείας και μην αγνοήσετε ή τροποποιήσετε ποτέ την επιστημονική συμβουλή ή οδηγία ενός ιατρού, επειδή ενδεχομένως διαβάσατε κάτι διαφορετικό στο www.skingurus.gr. Η αποδοχή ή χρήση των όποιων πληροφοριών εμφανίζονται στο www.skingurus.gr γίνεται με αποκλειστικά δική σας ευθύνη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
2023 beauty routine1

 

2023-01-09
Στοχευμένη, ενισχυμένη και αποτελεσματική: η ρουτίνα ομορφιάς το 2023

Με δύναμη από το πρόσφατο παρελθόν, το skinimalism, ένα από τα πιο διάσημα beauty trends, επανέρχεται...  

332300984

 

2023-02-27
Ο σπόρος που αγαπά την επιδερμίδα!

 

cover 3

 

2022-07-08
Πράσινο ''αποτύπωμα'' - η ομορφιά μας δείχνει τον... τρόπο

Ο ειδικά διαμορφωμένος κήπος στην ταράτσα των κεντρικών γραφείων της L’ Oréal Hellas, που είχαμε...  

 

2020-03-13
​Ένα βραβείο για την ομορφιά

Ανάμεσα στα  αμέτρητα καλλυντικά προϊόντα που κυκλοφόρησαν την περασμένη χρονιά, ήταν εκείνα που...  

microbeads

 

2018-09-08
Καθαρίζουν την επιδερμίδα, ρυπαίνουν τις θάλασσες...

Τα μικροσφαιρίδια, οι μικροσκοπικοί συνθετικοί κόκκοι των απολεπιστικών, κυρίως, προϊόντων θα απειλήσουν...  

 

2018-06-28
Με πόσες κουταλιές ζάχαρη πίνετε το τσάι σας;

Σίγουρα γνωρίζετε πως το τσάι είναι πηγή πολύτιμων αντιοξειδωτικών συστατικών. Αυτό που ίσως δεν...  

La Mer, Miracle Broth

 

2015-01-14
Στην ομορφιά επίκεινται… ζυμώσεις

Ένα νέο, ισχυρό trend, με προέλευση –και πάλι-την Ασία κατακτά τη βιομηχανία ομορφιάς στην Αμερική-και...  


ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ
ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ;