CONNECT:  
             

Με δύναμη από το...μέλλον

Αντωνία Θωμοπούλου Παρασκευή, 2 Ιουλίου 2021
Αντωνία Θωμοπούλου

 

3BiothermBottles Η κλιματική αλλαγή και οι επιπτώσεις της στον πλανήτη όπως και στη ζωή μας έχουν ευαισθητοποιήσει και τη βιομηχανία της ομορφιάς που σπεύδει, μέσω ριζικών αλλαγών στο σχεδιασμό και στη διαδικασία παραγωγής καλλυντικών συνθέσεων και συσκευασιών, να μειώσει αισθητά το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα. Τελευταίο και εξαιρετικά ελπιδοφόρο δείγμα η παραγωγή από την L’ Oréal του πρώτου μπουκαλιού καλλυντικών με τη νέα, αποκλειστική, διαδικασία ανακύκλωσης της κοινοπραξίας Carbios που χρησιμοποιεί ένζυμα για να δημιουργήσει από τα πλαστικά απορρίμματα παρθένα πρώτη ύλη.

Mία από τις βασικές δεσμεύσεις της LOréal στα πλαίσια των πρωτοβουλιών για τον περιορισμό του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος και την προστασία του οικοσυστήματος του πλανήτη είναι ότι μέχρι το 2030 το 100% των πλαστικών που χρησιμοποιούνται στις συσκευασίες των προϊόντων της θα προέρχονται είτε από ανακυκλωμένες πηγές είτε από πηγές βιολογικής προέλευσης. Με το βλέμμα λοιπόν στο μέλλον πριν από λίγες μέρες οι υπεύθυνοι της εταιρείας παρουσίασαν το πρώτο μπουκάλι καλλυντικών που έχει κατασκευαστεί από πλαστικό εξ’ ολοκλήρου ανακυκλωμένο με την ενζυματική τεχνολογία της Carbios.

Όλα ξεκίνησαν το 2017 όταν η L’ Oréal δημιουργεί μία κοινοπραξία με την Carbios, στην οποία λίγο αργότερα συμπράττουν η Nestlé Waters, η PepsiCo και η Suntory Beverage & Food Europe, με αποκλειστικό στόχο να προωθήσουν την ανάπτυξη νέων προϊόντων κατασκευασμένων από 100% ανακυκλωμένα υλικά που παράγονται από απορρίμματα αξιοποιώντας την ενζυματική διαδικασία. Χάρη στη νέα, πρωτοποριακή τεχνολογία - κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας- ένζυμα που εμφανίζονται φυσικά στη διαδικασία κομποστοποίησης έχουν προσαρμοστεί ώστε να διασπούν κάθε τύπο - διαυγές, χρωματιστό, αδιαφανές και πολυστρωματικό- πλαστικού PET ( polyethylene terephthalate, το πιο ευρέως ανακυκλώσιμο πλαστικό ) σε μια πρώτη ύλη η οποία, στη συνέχεια, να μπορεί να μετατραπεί σε πλαστικό. Όπως χαρακτηριστικά δηλώνει ο Jacques Playe, Packaging and Development Director της L’Oréal «πρόκειται για μια πολλά υποσχόμενη καινοτομία για τα επόμενα χρόνια, που αποδεικνύει τη δέσμευσή μας να διαθέσουμε στην αγορά πιο φιλικές προς το περιβάλλον συσκευασίες και η οποία αποτελεί μέρος μιας πρωτοβουλίας κυκλικότητας που ξεκίνησε πριν από 15 και παραπάνω χρόνια».

Το πρώτο προϊόν σε μπουκάλι από ανακυκλωμένο πλαστικό με την τεχνολογία ενζυματικής ανακύκλωσης ανήκει στο portfolio της Biotherm, ένα από τα brands του ομίλου που, όπως επισημαίνει ο Global Brand President, Giulio Bergamaschi , είναι πρωτοπόρο στα οικολογικά υπεύθυνα καλλυντικά και έχει θέσει τη βιώσιμη συσκευασία και τη μείωση των απορριμμάτων στο επίκεντρο της στρατηγικής του. Τα πρώτα... δείγματα άλλωστε, η Biotherm τα έχει δώσει ήδη από το 1994 αξιοποιώντας μια ειδική τεχνική βιοζύμωσης για την αναπαραγωγή του αποκλειστικού συστατικού Life Plankton χωρίς να το αντλεί από τα φύση. Σήμερα το Life Plankton™ παράγεται με μία οικολογικά σχεδιασμένη διαδικασία που διασφαλίζει ότι είναι 100% φυσικό, 100% ανανεώσιμο και 100% βιοδιασπώμενο. Επιπλέον, τα προϊόντα της αντηλιακής σειράς Waterlover Sun Milk ξεχωρίζουν χάρη στη βιοδιασπώμενη φόρμουλα -σε ποσοστό 97%- και τα επιλεγμένα φίλτρα τους που στοχεύουν στη μείωση του υδάτινου αποτυπώματος και την προστασία της θαλάσσιας ζωής. Ενώ, πρόσφατα ακούσαμε δια στόματος υπεύθυνων του οίκου, ότι έχει ξεκινήσει πιλοτικά και η ιδέα των επαναχρησιμοποιούμενων συσκευασιών. Ενέργειες που, αν μη τι άλλο, φέρνουν ελπίδα και αισιοδοξία για ένα καλύτερο μέλλον.

Δείτε το video

 

 

 

© Copyright 2021 - Skingurus.gr

WHO IS WHO SKINGURUS    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

   

Disclaimer
Το περιεχόμενο των άρθρων και των πληροφοριών που δημοσιεύονται στο www.skingurus.gr προορίζονται αποκλειστικά για ενημερωτικό σκοπό. Σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν τη γνώμη των ειδικών (δερματολόγων, διαιτολόγων, γυμναστών κ.λπ.) αλλά ούτε και τη διάγνωση και τη θεραπεία. Αναζητήστε την επιστημονική συμβουλή του γιατρού σας ή άλλου επαγγελματία υγείας και μην αγνοήσετε ή τροποποιήσετε ποτέ την επιστημονική συμβουλή ή οδηγία ενός ιατρού, επειδή ενδεχομένως διαβάσατε κάτι διαφορετικό στο www.skingurus.gr. Η αποδοχή ή χρήση των όποιων πληροφοριών εμφανίζονται στο www.skingurus.gr γίνεται με αποκλειστικά δική σας ευθύνη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Youth lab TestLab

 

2021-09-16
​​And the winners are…

Πριν λίγες μέρες, σας προσκαλέσαμε να συμμετάσχετε στο πρώτο TestLab της σεζόν για να δοκιμάσετε...  

KORRES RECYCLE LAB

 

2020-12-12
«Άδεια ομορφιά». Κάτι καλό συμβαίνει στα φαρμακεία...

Η Korres, ολοκληρώνει τον κύκλο των αξιακών επιλογών της με τη μονάδα ανακύκλωσης Recycle Lab, που...  

beauty trends 2021

 

2021-01-04
​Πού πάει η ομορφιά το 2021;

Κάθε χρόνο, διεθνείς αναλυτές, αφουγκράζονται τον παλμό της παγκόσμιας αγοράς των καλλυντικών, μελετούν...  

STAND UP

 

2021-03-11
Το κίνημα Stand Up μιλά… Ελληνικά

"Γιατί σου αξίζει". Η L'Oréal Paris τιμά φέτος την 50η επέτειο της εμβληματικής υπογραφής της...  

EARTH DAY

 

2021-04-23
Η ομορφιά δίνει ελληνικό χρώμα στη Μέρα της Γης

Με αφορμή τη χθεσινή Παγκόσμια Μέρα της Γης ξεχωρίσαμε τρεις πρωτοβουλίες για την προστασία και...  

L'OREAL FOR THE FUTURE

 

2020-07-15
​Η «πράσινη»  Γαλλική επανάσταση

Μέσα από το πρόγραμμα “L'Oréal for the Future”, ο γαλλικός κολοσσός καλλυντικών κάνει τη δική...  

122800

 

2020-10-29
Πείτε ΟΧΙ...

 


ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ
ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ;