CONNECT:  
             

Skin and the city

Αντωνία Θωμοπούλου Τρίτη, 14 Οκτωβρίου 2014
Αντωνία Θωμοπούλου

 

Protect Όχι, πως δεν το υποψιαζόμασταν. Τα νέα στοιχεία από επιστημονικές έρευνες, τα οποία ανακοίνωσε πρόσφατα η Clarisonic, επιβεβαιώνουν το γεγονός πως όταν οι ρύποι δεν απομακρύνονται σωστά από την επιδερμίδα,τα σημάδια πρόωρης γήρανσης δεν αργούν να εμφανιστούν.

Το ότι η περιβαλλοντική γήρανση είναι ένας από τους βασικούς λόγους για την πρόωρη γήρανση της επιδερμίδας το γνωρίζουμε και γι αυτό επισημαίνουμε συχνά την ανάγκη για καθημερινή, αντιοξειδωτική προστασία. Πρόσφατα η Clarisonic παρουσίασε μια νέα προσέγγιση στο κεφάλαιο περιβαλλοντική μόλυνση και γήρανση της επιδερμίδας όπως αυτή αναδείχτηκε στο 72ο Ετήσιο Συνέδριο της Αμερικανικής Ακαδημίας Δερματολογίας στο Ντένβερ. Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία της έρευνας ο οργανισμός μέσω της επιδερμίδας απορροφά καθημερινά πλήθος περιβαλλοντικών ρύπων με πολλές και αρνητικές συνέπειες , όπως αύξηση των περιστατικών με έντονες ευαισθησίες, ερεθισμούς ακόμη και αλλεργίες. Και αυτό δεν αποτελεί αποκλειστικό «προνόμιο» των κατοίκων των μεγαλουπόλεων. Μελέτες της ΝASA έχουν δείξει ότι το φαινόμενο, τα επίπεδα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης να υπερβαίνουν τα συνιστώμενα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει το 80% του κατοίκων του πλανήτη. Γεγονός που αναδεικνύει τη μεγάλη χωροταξική εξάπλωση, πλέον, της ρύπανσης στη Γη.

Τι είναι η ατμοσφαιρική ρύπανση. Ο αέρας αποτελείται από άζωτο, οξυγόνο, διοξείδιο του άνθρακα και ευγενή αέρια. Ατμοσφαιρική ρύπανση είναι η αλλοίωση- ποσοτική και ποιοτική- της παραπάνω σύστασης με βλαβερές επιπτώσεις στην υγεία οργανισμού και επιδερμίδας, όπως προκύπτει από τις μελέτες. Οι ρύποι μπορεί να είναι σε ορατή μορφή , αιθαλομίχλη και σκόνη, ή λιγότερο ορατοί όπως είναι το όζον, από τους πιο σημαντικούς ρυπογόνους παράγοντες. Τα προβλήματα για την επιδερμίδα ξεκινούν λοιπόν από τα μικρά, αιωρούμενα σωματίδια των ρύπων που εγκαθίστανται στην επιφάνεια.

Ποιες οι συνέπειες στην υγεία της επιδερμίδας. Όπως έδειξαν οι έρευνες αυτά τα αιωρούμενα σωματίδια των ρύπων είναι πολύ μικρά ,έως και 20 φορές μικρότερα από τους πόρους του δέρματος, με αποτέλεσμα, όταν δεν απομακρύνονται με το σωστό καθαρισμό, να εισχωρούν άμεσα και σε μεγάλο βάθος στις στιβάδες της επιδερμίδας. Στο πέρασμα του χρόνου η αθροιστική, βλαβερή τους δράση αποδυναμώνει τους φυσικούς μηχανισμούς αυτοάμυνας, με αποτέλεσμα η επιδερμίδα να αφυδατώνεται, καταρχήν, να αποκτά θαμπό χρώμα και να εμφανίζονται οι πρώτες λεπτές γραμμές και ρυτίδες. Η μακροχρόνια έκθεση της επιδερμίδας στους βλαβερούς αυτούς παράγοντες είναι, άλλωστε, και μια από τις αιτίες που οι δερματοπάθειες ή και οι αλλεργίες εμφανίζονται πλέον με μεγάλη συχνότητα.

Πως προστατεύουμε την επιδερμίδα από την ατμοσφαιρική ρύπανση. Ο συστηματικός καθαρισμός αποδεικνύεται η πιο απλή και αποτελεσματική λύση στις αρνητικές συνέπειες της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Είναι απαραίτητο να επαναλαμβάνεται πρωί και βράδυ για να απελευθερώνονται οι πόροι από τους ρύπους και η επιδερμίδα να ανανεώνεται με φυσιολογικούς ρυθμούς ώστε να διατηρείται υγιής και φωτεινή σε βάθος χρόνου.

Το test της Clarisonic: Χρησιμοποιώντας ένα δείκτη ρύπανσης με χρώση που περιλάμβανε αιωρούμενα σωματίδια διαμέτρου PM0,3 - PM5,0, η Clarisonic θέλησε να διερευνήσει την αποτελεσματικότητα απομάκρυνσης των "αόρατων" αυτών ρύπων. Τα ευρήματα έδειξαν ότι η συσκευή καθαρισμού με τη μέθοδο Ηχητικών Κυμάτων Clarisonic έχει τη δύναμη να απομακρύνει 30 φορές περισσότερους επιβλαβείς ρύπους απ' ό,τι ο απλός καθαρισμός με τα χέρια. Η κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας παλλόμενη συσκευή που παράγει περισσότερες από 300 κινήσεις το δευτερόλεπτο, εξυγιαίνει τους πόρους από τους ρύπους, την αιθάλη και τους επιθετικούς περιβαλλοντικούς παράγοντες, συμβάλλοντας στην καταπολέμηση των καταστροφικών επιπτώσεων της ρύπανσης σε μόλις 60 δευτερόλεπτα την ημέρα.

 

Σχετικά θέματα
Κύματα καθαριότητας
2014-04-09
Κύματα καθαριότητας
 

 

 

 

© Copyright 2023 - Skingurus.gr

WHO IS WHO SKINGURUS    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

   

Disclaimer
Το περιεχόμενο των άρθρων και των πληροφοριών που δημοσιεύονται στο www.skingurus.gr προορίζονται αποκλειστικά για ενημερωτικό σκοπό. Σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν τη γνώμη των ειδικών (δερματολόγων, διαιτολόγων, γυμναστών κ.λπ.) αλλά ούτε και τη διάγνωση και τη θεραπεία. Αναζητήστε την επιστημονική συμβουλή του γιατρού σας ή άλλου επαγγελματία υγείας και μην αγνοήσετε ή τροποποιήσετε ποτέ την επιστημονική συμβουλή ή οδηγία ενός ιατρού, επειδή ενδεχομένως διαβάσατε κάτι διαφορετικό στο www.skingurus.gr. Η αποδοχή ή χρήση των όποιων πληροφοριών εμφανίζονται στο www.skingurus.gr γίνεται με αποκλειστικά δική σας ευθύνη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
2023 beauty routine1

 

2023-01-09
Στοχευμένη, ενισχυμένη και αποτελεσματική: η ρουτίνα ομορφιάς το 2023

Με δύναμη από το πρόσφατο παρελθόν, το skinimalism, ένα από τα πιο διάσημα beauty trends, επανέρχεται...  

332300984

 

2023-02-27
Ο σπόρος που αγαπά την επιδερμίδα!

 

cover 3

 

2022-07-08
Πράσινο ''αποτύπωμα'' - η ομορφιά μας δείχνει τον... τρόπο

Ο ειδικά διαμορφωμένος κήπος στην ταράτσα των κεντρικών γραφείων της L’ Oréal Hellas, που είχαμε...  

3BiothermBottles

 

2021-07-02
Με δύναμη από το...μέλλον

Η κλιματική αλλαγή και οι επιπτώσεις της στον πλανήτη όπως και στη ζωή μας έχουν ευαισθητοποιήσει...  

 

2020-03-13
​Ένα βραβείο για την ομορφιά

Ανάμεσα στα  αμέτρητα καλλυντικά προϊόντα που κυκλοφόρησαν την περασμένη χρονιά, ήταν εκείνα που...  

microbeads

 

2018-09-08
Καθαρίζουν την επιδερμίδα, ρυπαίνουν τις θάλασσες...

Τα μικροσφαιρίδια, οι μικροσκοπικοί συνθετικοί κόκκοι των απολεπιστικών, κυρίως, προϊόντων θα απειλήσουν...  

 

2018-06-28
Με πόσες κουταλιές ζάχαρη πίνετε το τσάι σας;

Σίγουρα γνωρίζετε πως το τσάι είναι πηγή πολύτιμων αντιοξειδωτικών συστατικών. Αυτό που ίσως δεν...  


ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ
ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ;