CONNECT:  
             

Στους καθρέφτες είδα ...την ομορφιά μου

Λένα Ιωαννίδου Δευτέρα, 27 Οκτωβρίου 2014
Λένα Ιωαννίδου

 

Τι σκέφτονται οι γυναίκες όταν κοιτούν το είδωλό τους στον καθρέφτη; Μια νέα ταινία μικρού μήκους του Dove ενθαρρύνει τις γυναίκες να χαμογελούν και να βλέπουν την ομορφιά που κρύβεται μέσα τους

Μια νέα παγκόσμια έρευνα του Dove μας αποκαλύπτει μια ανησυχητική αλήθεια. 1 στις 3 γυναίκες παραδέχεται πως, εξαιτίας της εικόνας της, νιώθει άγχος και δύσκολα χαμογελάει μπροστά στον καθρέφτη . Τι συμβαίνει; Γιατί αυτή η περίπλοκη σχέση με τον καθρέφτη μας; Η έρευνα επιβεβαιώνει ότι δεν είμαστε ευχαριστημένες με την εξωτερική μας εμφάνιση και κοιτώντας το είδωλό μας στον καθρέφτη , επικεντρωνόμαστε στα μειονεκτήματά μας- και όχι μόνο τα εξωτερικά. Σε ποσοστό 60% , «βλέπουμε» τα συναισθήματά μας, την ανησυχία μας για το πώς δείχνουμε, το πώς νιώθουμε και όχι το πώς φαινόμαστε.

Ωστόσο, παρά την περίπλοκη σχέση που έχουμε με τον καθρέφτη μας, νιώθουμε την ανάγκη να κοιταζόμαστε συχνά. Σύμφωνα με την έρευνα, οι γυναίκες , κατά μέσο όρο, κοιτάζονται στον καθρέφτη πάνω από 6 φορές την ημέρα, δηλαδή περίπου 60 λεπτά το εικοσιτετράωρο. Παρά το γεγονός ότι δεν τους αρέσει το είδωλο τους, πυροδοτούν ακόμα περισσότερο το άγχος τους με το να παρατηρούν τον εαυτό τους συνεχώς , σε καθρέφτες αυτοκινήτων (50%), σε βιτρίνες μαγαζιών (48%) και σε ανελκυστήρες (44%).

Με την ταινία μικρού μήκους, με τίτλο «Καθρέφτες» το Dove μας ενθαρρύνει να αναπτύξουμε μια θετική σχέση με την ομορφιά μας, να αγαπήσουμε το είδωλό μας και να αυξήσουμε την αυτοεκτίμησή μας , συνειδητοποιώντας πλήρως τις δυνατότητές μας.

Στην τρυφερή αυτή ταινία, οι γυναίκες φαίνεται να δυσανασχετούν με την εικόνα τους, ενώ τα μικρά κορίτσια λατρεύουν το είδωλό τους. Όπως όμως επισημαίνουν οι ειδικοί, τα κορίτσια αντιγράφουν τη συμπεριφορά των μαμάδων τους όσον αφορά στην ομορφιά, την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση. Είναι σημαντικό, λοιπόν, οι μητέρες να γνωρίζουν την ομορφιά τους και να αποτελούν θετικά πρότυπα για τις κόρες τους.

Στόχος του Dove είναι να ενθαρρύνει όλες τις γυναίκες να χαμογελούν όταν κοιτάζονται στον καθρέφτη, να τις εμπνεύσει να επαναπροσδιορίσουν τον τρόπο που βλέπουν τον εαυτό τους και να νιώσουν σίγουρες πως κάθε «συνάντηση» που έχουν με το είδωλο τους, δεν είναι τίποτε άλλο παρά μία θετική επιβεβαίωση της ομορφιάς τους.

Δείτε την ταινία «Καθρέφτες»

 

 

 

© Copyright 2023 - Skingurus.gr

WHO IS WHO SKINGURUS    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

   

Disclaimer
Το περιεχόμενο των άρθρων και των πληροφοριών που δημοσιεύονται στο www.skingurus.gr προορίζονται αποκλειστικά για ενημερωτικό σκοπό. Σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν τη γνώμη των ειδικών (δερματολόγων, διαιτολόγων, γυμναστών κ.λπ.) αλλά ούτε και τη διάγνωση και τη θεραπεία. Αναζητήστε την επιστημονική συμβουλή του γιατρού σας ή άλλου επαγγελματία υγείας και μην αγνοήσετε ή τροποποιήσετε ποτέ την επιστημονική συμβουλή ή οδηγία ενός ιατρού, επειδή ενδεχομένως διαβάσατε κάτι διαφορετικό στο www.skingurus.gr. Η αποδοχή ή χρήση των όποιων πληροφοριών εμφανίζονται στο www.skingurus.gr γίνεται με αποκλειστικά δική σας ευθύνη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
2023 beauty routine1

 

2023-01-09
Στοχευμένη, ενισχυμένη και αποτελεσματική: η ρουτίνα ομορφιάς το 2023

Με δύναμη από το πρόσφατο παρελθόν, το skinimalism, ένα από τα πιο διάσημα beauty trends, επανέρχεται...  

332300984

 

2023-02-27
Ο σπόρος που αγαπά την επιδερμίδα!

 

cover 3

 

2022-07-08
Πράσινο ''αποτύπωμα'' - η ομορφιά μας δείχνει τον... τρόπο

Ο ειδικά διαμορφωμένος κήπος στην ταράτσα των κεντρικών γραφείων της L’ Oréal Hellas, που είχαμε...  

3BiothermBottles

 

2021-07-02
Με δύναμη από το...μέλλον

Η κλιματική αλλαγή και οι επιπτώσεις της στον πλανήτη όπως και στη ζωή μας έχουν ευαισθητοποιήσει...  

 

2020-03-13
​Ένα βραβείο για την ομορφιά

Ανάμεσα στα  αμέτρητα καλλυντικά προϊόντα που κυκλοφόρησαν την περασμένη χρονιά, ήταν εκείνα που...  

microbeads

 

2018-09-08
Καθαρίζουν την επιδερμίδα, ρυπαίνουν τις θάλασσες...

Τα μικροσφαιρίδια, οι μικροσκοπικοί συνθετικοί κόκκοι των απολεπιστικών, κυρίως, προϊόντων θα απειλήσουν...  

 

2018-06-28
Με πόσες κουταλιές ζάχαρη πίνετε το τσάι σας;

Σίγουρα γνωρίζετε πως το τσάι είναι πηγή πολύτιμων αντιοξειδωτικών συστατικών. Αυτό που ίσως δεν...  


ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ
ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ;