CONNECT:  
             

​Το νερό, η φωτογραφία, η ομορφιά.

Λένα Ιωαννίδου Σάββατο, 15 Νοεμβρίου 2014
Λένα Ιωαννίδου

 

© Debra Bloomfield, courtesy of Robert Koch Gallery, San Francisco Αν αυτό το σαββατοκύριακο σας φέρει ο δρόμος σας στο… Παρίσι, μη χάσετε το Aqua #5, μια ενδιαφέρουσα έκθεση αφιερωμένη στο υγρό στοιχείο. Το νερό και οι αντικατοπτρισμοί του, μέσα από την τέχνη της φωτογραφίας και τις προσωπικές επιλογές του Giorgio Armani .

Υπάρχει μια ιδιαίτερη σχέση του Giorgio Armani με το νερό. Και δεν μιλάμε τόσο για το Acqua di Gio, το εμβληματικό άρωμα του οίκου, όσο για το “Acqua for Life™” , μια πρωτοβουλία του διάσημου σχεδιαστή που, από το 2009, καταφέρνει να συγκεντρώσει καθαρό, πόσιμο νερό για κοινωνίες που στερούνται την πρόσβαση σε αυτό. Μόνο τη φετινή χρονιά η καμπάνια που διοργάνωσε, συγκέντρωσε εκατομμύρια λίτρα πόσιμο νερό για τον μη κυβερνητικό οργανισμό Green Cross International και για τα προγράμματα που υποστηρίζει σε χώρες του τρίτου κόσμου.

Στο νερό είναι αφιερωμένη kai η ACQUA #5, η ετήσια έκθεση που φιλοξενείται, μέχρι την Κυριακή 16 Νοεμβρίου στο Grand Palais με έργα καλλιτεχνών από τις γκαλερί της Paris Photo 2014, επιλεγμένα από τον ίδιο τον Giorgio Armani .

Η έκθεση ACQUA #5 εξετάζει την έννοια των ορίων και πώς αυτά αντικατοπτρίζονται στο νερό. Το υγρό στοιχείο ταραγμένο, στις φωτογραφίες του Trent Parke, ή στο νεφελώδη ουρανό της Facundo de Zuviria. Το νερό σαν επιφάνεια, αδιαπέραστο όσο και κινητό στο έργο της Debra Bloomfield (φωτογραφία), ή σε ρόλο δεύτερης επιδερμίδας, όπως το βλέπει ο Joel Meyerovitz.

Παράλληλα, θέτει ερωτήματα σχετικά με τα φωτογραφικά όρια στις αναπαραστάσεις του νερού, όπως διατυπώνονται στις εγκαταστάσεις με φωτογραφίες και γλυπτά του Graciela Sacco και στους πειραματισμούς σε φωτογραφικό χαρτί της Alison Rossiter.

Αν βρίσκεστε στο Παρίσι, μην τη χάσετε.

Info: ACQUA #5, Salon d’ Honneur, Grand Palais, Paris.

 

 

 

© Copyright 2023 - Skingurus.gr

WHO IS WHO SKINGURUS    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

   

Disclaimer
Το περιεχόμενο των άρθρων και των πληροφοριών που δημοσιεύονται στο www.skingurus.gr προορίζονται αποκλειστικά για ενημερωτικό σκοπό. Σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν τη γνώμη των ειδικών (δερματολόγων, διαιτολόγων, γυμναστών κ.λπ.) αλλά ούτε και τη διάγνωση και τη θεραπεία. Αναζητήστε την επιστημονική συμβουλή του γιατρού σας ή άλλου επαγγελματία υγείας και μην αγνοήσετε ή τροποποιήσετε ποτέ την επιστημονική συμβουλή ή οδηγία ενός ιατρού, επειδή ενδεχομένως διαβάσατε κάτι διαφορετικό στο www.skingurus.gr. Η αποδοχή ή χρήση των όποιων πληροφοριών εμφανίζονται στο www.skingurus.gr γίνεται με αποκλειστικά δική σας ευθύνη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
2023 beauty routine1

 

2023-01-09
Στοχευμένη, ενισχυμένη και αποτελεσματική: η ρουτίνα ομορφιάς το 2023

Με δύναμη από το πρόσφατο παρελθόν, το skinimalism, ένα από τα πιο διάσημα beauty trends, επανέρχεται...  

332300984

 

2023-02-27
Ο σπόρος που αγαπά την επιδερμίδα!

 

cover 3

 

2022-07-08
Πράσινο ''αποτύπωμα'' - η ομορφιά μας δείχνει τον... τρόπο

Ο ειδικά διαμορφωμένος κήπος στην ταράτσα των κεντρικών γραφείων της L’ Oréal Hellas, που είχαμε...  

3BiothermBottles

 

2021-07-02
Με δύναμη από το...μέλλον

Η κλιματική αλλαγή και οι επιπτώσεις της στον πλανήτη όπως και στη ζωή μας έχουν ευαισθητοποιήσει...  

 

2020-03-13
​Ένα βραβείο για την ομορφιά

Ανάμεσα στα  αμέτρητα καλλυντικά προϊόντα που κυκλοφόρησαν την περασμένη χρονιά, ήταν εκείνα που...  

microbeads

 

2018-09-08
Καθαρίζουν την επιδερμίδα, ρυπαίνουν τις θάλασσες...

Τα μικροσφαιρίδια, οι μικροσκοπικοί συνθετικοί κόκκοι των απολεπιστικών, κυρίως, προϊόντων θα απειλήσουν...  

 

2018-06-28
Με πόσες κουταλιές ζάχαρη πίνετε το τσάι σας;

Σίγουρα γνωρίζετε πως το τσάι είναι πηγή πολύτιμων αντιοξειδωτικών συστατικών. Αυτό που ίσως δεν...  


ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ
ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ;