CONNECT:  
             

Πάρτε μέτρα για την προστασία των μαλλιών

Αντωνία Θωμοπούλου Δευτέρα, 24 Νοεμβρίου 2014
Αντωνία Θωμοπούλου

 

HAIR Όσο κι αν εγγυώνται την έξωθεν καλή εικόνα των μαλλιών, πιστολάκι, σίδερο ισιώματος ή για μπούκλες δεν παύουν να καταπονούν την τρίχα. Αν δεν λάβετε έγκαιρα τα μέτρα σας είναι ζήτημα χρόνου να δείτε τα μαλλιά να χάνουν τη στιλπνάδα τους , να αποκτούν ψαλίδα και να γίνονται εύθραυστα

Γνωρίστε τα μαλλιά σας ….και ρυθμίστε τη θερμοκρασία. Το πρώτο, πριν ακόμη πατήσετε το ON στη συσκευή που χρησιμοποιείτε , που πρέπει να έχετε κατά νου είναι το πάχος της τρίχας . Aν είναι λεπτή , επιλέγετε τη χαμηλή θερμοκρασία. Μία βαθμίδα πιο πάνω, στη μέτρια θερμοκρασία αν έχετε χοντρή τρίχα ή κατσαρά μαλλιά. Κρατάτε πάντα τις αποστάσεις , τουλάχιστον 10-15 εκατοστά πιο μακριά από τα μαλλιά και δουλεύετε με ταχύτητα. Όσο πιο σύντομη είναι η διαδικασία, δύο έως τρία δευτερόλεπτα ανά τούφα, τόσο μικρότερη είναι η επιβάρυνση για την τρίχα.

Επενδύστε σε αξιόπιστες συσκευές. Ναι, είναι ζήτημα τιμής. Που σε δύσκολες περιόδους , όπως αυτή που διανύουμε, αποτελεί το καθοριστικό κριτήριο για την τελική επιλογή. Όμως η «επένδυση» στην ποιότητα και ασφάλεια, στην προκειμένη περίπτωση, σε βάθος χρόνου θα αποδειχτεί η πιο οικονομική λύση. Οι κεραμικές επιστρώσεις, για παράδειγμα, τις οποίες διαθέτουν τα σύγχρονα σίδερα ισιώματος εξασφαλίζουν ομοιόμορφη και ήπια αύξηση της θερμοκρασίας των μαλλιών, άρα προστατεύουν, εν μέρει, την τρίχα. Ή, πιο απλά, η φθορά είναι μικρότερη.

Προστατεύστε τα μαλλιά από τη θερμότητα με τα κατάλληλα συστατικά. Τα προϊόντα θερμοπροστασίας έχουν σχεδιαστεί ακριβώς για να λειτουργούν ως ασπίδα ασφαλείας με τελικό στόχο τη μικρότερη, το δυνατόν, φθορά . Το ζητούμενο είναι να αποτρέψουν την υπερθέρμανση της τρίχας που την κάνει τραχιά, ξηρή, άγρια, εύθραυστη. Σ αυτό λοιπόν συνηγορούν τα εξειδικευμένα συστατικά που περιέχουν με τις σιλικόνες, τα φυτικά έλαια, τις πρωτεΐνες σιταριού (hydrolyzed wheat proteins) και τα πολυμερή( PVP copolymer ή φιλμοποιητικά πολυμερή, όπως ονομάζονται) να κερδίζουν πόντους .

Σιλικόνες: Είναι, ίσως, η πιο «δημοφιλής» ομάδα συστατικών. Πρόκειται για τις ενώσεις πυρίτιου ( silica) με άνθρακα, οξυγόνο και υδρογόνο που σχηματίζουν ένα λεπτό φιλμ με μεγάλη αντοχή στις υψηλές θερμοκρασίες. Στα συν υπολογίστε το γεγονός ότι διατηρούν τα επίπεδα υγρασίας, λειαίνουν την τρίχα διευκολύνοντας στο ξέμπλεγμα και την προστατεύουν από το σπάσιμο.

Φυτικά έλαια: Μπορούμε να πούμε ότι ενεργούν όπως και οι σιλικόνες. Περιβάλλουν την τρίχα και την προστατεύουν. Λόγω της ρευστής μορφής τους εισχωρούν στις στιβάδες των κυττάρων- έτσι όπως είναι η μία πάνω στην άλλη σαν λέπια -, οι οποίες αποτελούν το περιτρίχιο, το εξωτερικό στρώμα που προστατεύει τον εσωτερικό πυρήνα της τρίχας. Απλώνουν, θα μπορούσαμε να πούμε, ένα αποτελεσματικό δίχτυ ασφαλείας από τις υψηλές θερμοκρασίες.

Πρωτεΐνες σιταριού ή για την ακρίβεια υδρολυμένη πρωτεΐνη σιταριού( hydrolyzed wheat protein), όπως τη βρίσκουμε στη λίστα των συστατικών. Πρόκειται για παράγωγο σιταριού με μικρότερο μοριακό βάρος από την πλήρη πρωτεΐνη , που περιβάλλει , και αυτό, το στέλεχος της τρίχας και δεσμεύει τα αποθέματα υγρασίας. Που σημαίνει ότι η τρίχα παραμένει ανθεκτική στις «επιθέσεις» , βλέπε υψηλές θερμοκρασίες , ώστε τα μαλλιά να διατηρούν την απαλή, λεία υφή τους και το λαμπερό τους χρώμα.

Πολυμερή: Δρουν όπως ακριβώς και οι σιλικόνες . Καταγράφουν υψηλές επιδόσεις στην προστασία από τη θερμότητα ενώ, ταυτόχρονα, συγκρατούν το νερό στο εσωτερικό της τρίχας , με αποτέλεσμα να παραμένει λεία και απαλή.

Πως εφαρμόζετε τα προϊόντα leave-in: Aπλώνετε αμέσως μετά το λούσιμο σε καλά σκουπισμένα μαλλιά. Αν είναι σε μορφή σπρέι ψεκάζετε σε απόσταση 20-30 εκατοστών , ενώ αν έχουν κρεμώδη υφή ή είναι σε μορφή ελαίου τοποθετείτε μικρή ποσότητα του προϊόντος στην παλάμη σας, τη «δουλεύετε» καλά με τα δύο χέρια και απλώνετε στα μαλλιά επιμένοντας λίγο παραπάνω στις άκρες.

Το styling που σώζει τα μαλλιά. Το ζητούμενο είναι η μικρότερη, όσο γίνεται, έκθεση της τρίχας στις υψηλές θερμοκρασίες. Έχοντας λοιπόν το παραπάνω κατά νου επιλέγετε το χτένισμα που απαιτεί τις λιγότερες τεχνικές επεξεργασίες. Αναζητήστε τα εξειδικευμένα, για τον τύπο και τις ανάγκες των μαλλιών, προϊόντα styling και με τις κατάλληλες κινήσεις - εδώ η βοήθεια του κομμωτή είναι πολύτιμη- δώστε εύκολα και γρήγορα φόρμα στο χτένισμα.

 

Σχετικά θέματα
Πόσο καλά γνωρίζετε τα μαλλιά σας;
2014-08-24
Πόσο καλά γνωρίζετε τα μαλλιά σας;
 
Μαλλιά-λάδια: ένας παλιός έρωτας ξαναγεννιέται
2014-05-27
Μαλλιά-λάδια: ένας παλιός έρωτας ξαναγεννιέται
 
Ένα ''θερμό επεισόδιο'' που φοβούνται τα μαλλιά σας
2015-03-10
Ένα ''θερμό επεισόδιο'' που φοβούνται τα μαλλιά σας
 

 

 

 

© Copyright 2023 - Skingurus.gr

WHO IS WHO SKINGURUS    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

   

Disclaimer
Το περιεχόμενο των άρθρων και των πληροφοριών που δημοσιεύονται στο www.skingurus.gr προορίζονται αποκλειστικά για ενημερωτικό σκοπό. Σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν τη γνώμη των ειδικών (δερματολόγων, διαιτολόγων, γυμναστών κ.λπ.) αλλά ούτε και τη διάγνωση και τη θεραπεία. Αναζητήστε την επιστημονική συμβουλή του γιατρού σας ή άλλου επαγγελματία υγείας και μην αγνοήσετε ή τροποποιήσετε ποτέ την επιστημονική συμβουλή ή οδηγία ενός ιατρού, επειδή ενδεχομένως διαβάσατε κάτι διαφορετικό στο www.skingurus.gr. Η αποδοχή ή χρήση των όποιων πληροφοριών εμφανίζονται στο www.skingurus.gr γίνεται με αποκλειστικά δική σας ευθύνη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
LONG HAIR

 

2022-01-21
Άλμα… εις μήκος: 8 tips για όμορφα, υγιή, μακριά μαλλιά

Πολλές τα ονειρευόμαστε, λίγες όμως το επιχειρούμε, ίσως γιατί γνωρίζουμε ότι δεν είναι τόσο το...  

hair sun

 

2022-06-17
​​Αντηλιακή προστασία: Αρχίστε από ...ψηλά

Ήλιος, αλάτι, χλώριο. Τρεις καλοκαιρινές απειλές για την ομορφιά των μαλλιών. Προστατέψτε τα, όπως...  

air dry2

 

2022-11-11
Air-dry ή πώς θα στεγνώσουμε τα μαλλιά μας ανέξοδα!

Η παρουσία του σεσουάρ στο top10 των πιο ενεργοβόρων συσκευών που χρησιμοποιούμε στο σπίτι, προξενεί...  

scalp-care

 

2021-12-03
Γιατί όλοι μιλούν πια για υγιές τριχωτό;

Οι ειδικοί επιμένουν. Το μυστικό για να διατηρούν πάντα τα μαλλιά μας τη φυσική τους λάμψη και ζωντάνια...  

HAIR MASKS

 

2020-11-23
Και τα μαλλιά θέλουν τη μάσκα τους…

Όποιος κι αν είναι ο τύπος τους, όποιες κι αν είναι οι ανάγκες τους, όσο λίγη ώρα και αν έχετε στη...  

static hair

 

2021-01-17
​Όταν τα μαλλιά «ηλεκτρίζονται»

Με το χειμωνιάτικο κρύο-άργησε φέτος αλλά ήρθε- τα μαλλιά μας, ιδίως αν είναι λεπτά και ίσια, ξαφνικά...  

hair changes

 

2021-04-07
​Μια μικρή αλλαγή στα μαλλιά, μια μεγάλη αλλαγή στη διάθεση

Διατηρώντας για χρόνια το ίδιο μήκος, το ίδιο χρώμα, το ίδιο στιλ, κάποτε θα βαρεθείτε όχι μόνο...  


ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ
ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ;