CONNECT:  
             

Μικρός οδηγός για την τέχνη των ελαίων

Skingurus Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2014
Skingurus

 

Η κ Χρύσα Τζώρτζη, education manager της Darphin μας μιλά για τα αιθέρια και φυτικά έλαια, τις διαφορές και τις ομοιότητές τους και τα οφέλη που προσφέρουν στην επιδερμίδα και μας μαθαίνει πώς θα τα αξιοποιήσουμε καλύτερα.Φυτικά έλαια, αιθέρια έλαια. Ποια η διαφορά;

Φυτικά έλαια: Είναι φυσικά έλαια που προέρχονται από το λιπαρό μέρος (τριγλυκερίδια) ενός φυτού και έχουν εξαχθεί από σπόρους, κόκκους, ξηρούς καρπούς ή φρούτα. Τα φυτικά έλαια από την φύση τους ωφελούν το δέρμα, επειδή "ταιριάζουν" με την σύνθεση των λιπιδίων της επιδερμίδας. Οι βιταμίνες και τα απαραίτητα λιπαρά οξέα που περιέχουν, ενισχύουν την ικανότητα της επιδερμίδας να ανανεωθεί και να ενδυναμωθεί και να ανακτήσει την απαλότητα και τη νεανική της όψη .

Αιθέρια έλαια : Είναι η ζωτική πηγή ενέργειας των φυτών. Μέσα σε λουλούδια, φύλλα, καρπούς, φλοιούς, σπόρους και ρίζες, κρύβονται αιθέρια έλαια που συγκεντρώνουν ανεκτίμητα αρωματικά μόρια και προσφέρουν πολλαπλά οφέλη στην επιδερμίδα.

Υπάρχουν διαφορετικές μέθοδοι επεξεργασίας (εκχύλιση, απόσταξη κλπ), πριν την τελική μορφή τους;

Ανάλογα την ακατέργαστη φυτική πρώτη ύλη, υπάρχει και η κατάλληλη μέθοδος επεξεργασίας, πάντα με σεβασμό στην προσωπικότητα του ελαίου και με απώτερο σκοπό την διατήρηση των δραστικών συστατικών του.

Ποιοι παράγοντες καθορίζουν την καλή ποιότητα των ελαίων;

Η Darphin επιλέγει την μέθοδο της χρωματογραφίας (gas chromatography profiling), μια συγκεκριμένη διαδικασία αξιολόγησης των ελαίων. Αυτή η τεχνική δεν θεωρεί σημαντικό μόνο τις περιβαλλοντολογικές συνθήκες όπως ηλιοφάνεια, σύνθεση εδάφους, υψόμετρο, κλίμα αλλά η αξιοπιστία της επιστήμης απαιτεί και συγκεκριμένα πρότυπα όσον αφορά την καλλιέργεια και την συγκομιδή των αιθέριων ελαίων.

Υπάρχει τρόπος να καταλάβουμε την «καθαρότητα» ενός αιθέριου ελαίου;

Με γυμνό μάτι, δεν υπάρχει σίγουρος τρόπος για να κατανοήσουμε την καθαρότητα ενός αιθέριου ελαίου. Για αυτό προτιμούμε πάντα αιθέρια έλαια που δημιουργούνται από καλλυντικές μάρκες, γνωστές για την ποιότητα τους, και την τεχνογνωσία τους.

Τι σημαίνει «ξηρό λάδι»;

Είναι μια ειδική σύσταση ελαίου, που προσφέρει άνεση στο δέρμα, γιατί περιέχει λιπίδια, ίδια με αυτά της επιδερμίδας. Ταυτόχρονα όμως προσφέρει και άμεση απορρόφηση, γιατί χάρη στην τέχνη της σύνθεσης που εφαρμόζει η Darphin, δημιουργείται το κατάλληλο, μείγμα, στον κατάλληλο χρόνο, έτσι ώστε να μην κορεσθεί η επιδερμίδα από το έλαιο και να μην μένουν λιπαρά κατάλοιπα στην επιφάνειά της..

Πόσο ασφαλή είναι;

Είναι τόσο ασφαλή , όσο οποιοδήποτε άλλο προϊόν περιποίησης χρησιμοποιούμε. Είναι μέρος της καθημερινής μας ρουτίνας ομορφιάς αλλά θα πρέπει πάντα να επιλέγονται ανάλογα τις ανάγκες μας και τον τύπο της επιδερμίδας μας.

Έχουν ημερομηνία λήξης; Για πόσο χρόνο μπορούμε να τα διατηρήσουμε;

Τα δικά μας προϊόντα έχουν ημερομηνία λήξης- αναγράφεται πάνω στην συσκευασία τους-και είναι 24 μήνες από την ώρα που ανοίγονται και το προϊόν έρχεται σε επαφή με τον αέρα. Καλό είναι να πάντως μην τα χρησιμοποιούμε πέρα από την ημερομηνία λήξης του προϊόντος.

Ταιριάζουν σε όλους τους τύπους επιδερμίδας ;

Κάποια ναι, κάποια όχι. Πρέπει πάντα να συμβουλευόμαστε τον φαρμακοποιό μας ή τις πληροφορίες που αναγράφονται στην συσκευασία του προϊόντος


Πως τα εφαρμόζουμε ;

Τα αιθέρια έλαια χρησιμοποιούνται αυστηρά το βράδυ. Τοποθετούμε 4 σταγόνες στις παλάμες μας, ζεσταίνουμε το προϊόν, εισπνέουμε 3 φορές. Έτσι ενεργοποιούνται οι νευρο-οσφρητικοί υποδοχείς της μύτης- κι εμείς γεμίζουμε συναισθήματα, ακόμα και αναμνήσεις! Εισπνοή από την μύτη, εκπνοή από το στόμα και στην συνέχεια κάνουμε την εφαρμογή στην επιδερμίδα με καθοδικές κινήσεις. Και κάτι ακόμα πολύ βασικό… κοιμόμαστε, ξεκουραζόμαστε, ηρεμούμε…

Τα χρησιμοποιούμε μόνα τους ή μπορούμε να τα συνδυάσουμε με τα προϊόντα περιποίησης ; Και αν ναι με ποιόν τρόπο;

Για καλύτερα αποτελέσματα, καλό θα είναι μετά το αιθέριο έλαιο να χρησιμοποιούμε την κατάλληλη κρέμα για τις ανάγκες της επιδερμίδας. Αν θέλουμε μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε μια μάσκα σε μορφή κρέμας. Δεν υπάρχει κάποια ιδιαίτερη απαγόρευση, απλά, το ζητούμενο είναι να παραμένουν στην επιδερμίδα, γι αυτό επιλέγουμε να τα συνδυάσουμε μόνο με προϊόντα που δεν ξεπλένονται.

Υπάρχουν τυχόν αντενδείξεις στη χρήση τους;

Αν ακολουθούμε τις οδηγίες χρήσης του προϊόντος και γνωρίζουμε ότι δεν έχουμε ευαισθησία σε κάποιο από τα συστατικά του αιθέριου ελαίου, δεν υπάρχει καμία αντένδειξη.

Αν σας ζητούσαμε να μας υποδείξετε 4 βασικά/απαραίτητα έλαια που πρέπει να έχουμε στο μπάνιο μας ποια θα ήταν αυτά και για ποιο λόγο ;

Rose- γιατί προσφέρει ενυδάτωση, που την χρειαζόμαστε όλοι και όλες τις εποχές

Chamomile- γιατί προσφέρει ηρεμία και άνεση, μετά από μια κουραστική μέρα.

Tangerine- γιατί δίνει ενέργεια και διώχνει την κούραση της ημέρας από το πρόσωπο

Orange blossom- γιατί δίνει λάμψη και φωτεινότητα- και μας φτιάχνει την διάθεση!

 

Σχετικά θέματα
Beauty Oil Co.
2014-07-07
Beauty Oil Co.
 
4 λόγοι για να χρησιμοποιείτε καθημερινά λάδι στο πρόσωπο
2016-02-03
4 λόγοι για να χρησιμοποιείτε καθημερινά λάδι στο πρόσωπο
 

 

 

 

© Copyright 2023 - Skingurus.gr

WHO IS WHO SKINGURUS    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

   

Disclaimer
Το περιεχόμενο των άρθρων και των πληροφοριών που δημοσιεύονται στο www.skingurus.gr προορίζονται αποκλειστικά για ενημερωτικό σκοπό. Σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν τη γνώμη των ειδικών (δερματολόγων, διαιτολόγων, γυμναστών κ.λπ.) αλλά ούτε και τη διάγνωση και τη θεραπεία. Αναζητήστε την επιστημονική συμβουλή του γιατρού σας ή άλλου επαγγελματία υγείας και μην αγνοήσετε ή τροποποιήσετε ποτέ την επιστημονική συμβουλή ή οδηγία ενός ιατρού, επειδή ενδεχομένως διαβάσατε κάτι διαφορετικό στο www.skingurus.gr. Η αποδοχή ή χρήση των όποιων πληροφοριών εμφανίζονται στο www.skingurus.gr γίνεται με αποκλειστικά δική σας ευθύνη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
skin ageing

 

2021-06-14
Ο χρόνος, τα σημάδια του και τα… γονίδιά μας

Είναι γεγονός ότι κάποιες γυναίκες μεγαλώνουν πιο όμορφα από κάποιες άλλες. Γιατί; Διότι από καθαρή...  

list of ingredients

 

2020-03-11
​Τι κάνει, τελικά, μια κρέμα αποτελεσματική;

Η υψηλή περιεκτικότητά της σε δραστικά συστατικά είναι η προφανής απάντηση. Όμως τα πράγματα δεν...  

gluten free cosmetics

 

2020-08-24
Καλλυντικά χωρίς γλουτένη: μήπως υπερβάλλουμε;  

Εδώ και αρκετά χρόνια, η βιομηχανία καλλυντικών, θέλοντας να συμβαδίσει με το πανίσχυρο πλέον trend του...  

skin penetration

 

2020-10-12
​Μέχρι πού φτάνουν τα συστατικά των καλλυντικών;

«Διεισδύει σε βάθος, δρα στην καρδιά των κυττάρων…». Όλες έχουμε κάποια στιγμή αναρωτηθεί τι ακριβώς...  

mature skin

 

2021-04-14
Στο κατώφλι των 50

Το πέρασμα στην ωριμότητα που σηματοδοτεί η δεκαετία των 50 συνοδεύεται από μία σειρά έντονων αλλαγών...  

microbiome

 

2021-04-16
Τα βακτήρια αγαπούν την επιδερμίδα μας

Γιατί μιλούν όλοι για το μικροβίωμα; Τι γυρεύουν τα προβιοτικά στα καλλυντικά μας; Και γιατί η βιολογική...  

 

2021-06-09
​Πίσω από τις λέξεις της ομορφιάς

Αν οι εντυπωσιακές «λέξεις-κλειδιά» στην ετικέτα μιας καλλυντικής κρέμας ήταν η μόνη σας πηγή ενημέρωσης...  


ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ
ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ;