CONNECT:  
             

​Η ομορφιά γίνεται …smart

Λένα Ιωαννίδου Τρίτη, 30 Δεκεμβρίου 2014
Λένα Ιωαννίδου

 

Η χρήση «έξυπνων» συσκευών για την περιποίηση της επιδερμίδας στο σπίτι είναι πλέον η παγκόσμια τάση που, όπως όλα δείχνουν, θα αλλάξει σημαντικά το χάρτη της ομορφιάς.

Η Irene Bi, είναι αναλύτρια αγοράς του ανεξάρτητου παρατηρητηρίου Datamonitor. Σύμφωνα με την πρόσφατη έρευνά της , η τεχνολογία ομορφιάς με τα “smartgadgets προσωπικής φροντίδας ή και αντιγήρανσης (όπως για παράδειγμα το δημοφιλές Clarisonic® το Dermaroller® , ή η συσκευή φράξιοναλ λέιζερ Tria Beauty Age-Defying Laser - δεν κυκλοφορεί ακόμα στην Ελλάδα ) είναι αυτή που θα φέρει την επανάσταση στον τομέα ανάπτυξης προϊόντων . Η τάση αυτή ξεκίνησε –όπως και τόσες άλλες- από την Ασία, εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα στην Αμερική ενώ η Ευρώπη δείχνει να ακολουθεί αν και με πιο προσεκτικά βήματα.

Το προφίλ της smart καταναλώτριας

Ποιες και για ποιο λόγο όμως επιλέγουν τις συσκευές αυτές; Η έρευνα του Datamonitor τις χωρίζει σε 3 κατηγορίες:

-Οι γυναίκες που σκέφτονται «οικονομικά» και απαιτούν περισσότερα με λιγότερα . Με τις έξυπνες συσκευές απολαμβάνουν μια επαγγελματική περιποίηση στο σπίτι σε πολύ πιο προσιτή τιμή από ό,τι σε ένα ινστιτούτο αισθητικής.

-Οι γυναίκες που θέλουν… την άνεσή τους: Οι έξυπνες συσκευές τους επιτρέπουν να προσαρμόζουν το πρόγραμμα ομορφιάς στα μέτρα τους επιλέγοντας τον χρόνο και το χώρο που θα το εφαρμόσουν.

-Οι γυναίκες που αναζητούν την καινοτομία και την αποτελεσματικότητα. Η τεχνολογία αιχμής των συσκευών αυτών πείθει και ενθουσιάζει όσες επιλέγουν προϊόντα ομορφιάς με γνώμονα την αποδεδειγμένη και άμεσα ορατή αποτελεσματικότητά τους.

Το μέλλον είναι εδώ

Μολονότι μέσα στο 2014, το 69% των καταναλωτριών παγκοσμίως , μείωσαν τα έξοδά τους για την αγορά προϊόντων ομορφιάς σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά ή έμειναν στα ίδια, η δημοτικότητα των smart συσκευών για χρήση στο σπίτι αυξήθηκε εντυπωσιακά (22%). Το ισχυρό trend έχει ήδη πείσει τους κολοσσούς της βιομηχανίας καλλυντικών (Unilever, Procter & Gamble, LOréal, Estée Lauder/Clinique ), να επενδύσουν στον τομέα της τεχνολογίας ομορφιάς ενώ άλλες μικρότερες μάρκες προσανατολίζονται στην ανάπτυξη προϊόντων «φιλικών» προς τις συσκευές αυτές!

Τι άλλο μας επιφυλάσσει το μέλλον; Όπως μαθαίνουμε, σχεδιάζονται διαγνωστικές συσκευές που θα συνδέονται με τα tablets και τα smart phones και με τη βοήθεια μιας webcam ή εφαρμογής, θα χαρτογραφούν την επιδερμίδα μας και θα εντοπίζουν τις ανάγκες της , επιτρέποντάς μας έτσι να επιλέγουμε με σιγουριά τα αντιγηραντικά προϊόντα που πραγματικά χρειάζεται!

 

 

 

© Copyright 2023 - Skingurus.gr

WHO IS WHO SKINGURUS    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

   

Disclaimer
Το περιεχόμενο των άρθρων και των πληροφοριών που δημοσιεύονται στο www.skingurus.gr προορίζονται αποκλειστικά για ενημερωτικό σκοπό. Σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν τη γνώμη των ειδικών (δερματολόγων, διαιτολόγων, γυμναστών κ.λπ.) αλλά ούτε και τη διάγνωση και τη θεραπεία. Αναζητήστε την επιστημονική συμβουλή του γιατρού σας ή άλλου επαγγελματία υγείας και μην αγνοήσετε ή τροποποιήσετε ποτέ την επιστημονική συμβουλή ή οδηγία ενός ιατρού, επειδή ενδεχομένως διαβάσατε κάτι διαφορετικό στο www.skingurus.gr. Η αποδοχή ή χρήση των όποιων πληροφοριών εμφανίζονται στο www.skingurus.gr γίνεται με αποκλειστικά δική σας ευθύνη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
2023 beauty routine1

 

2023-01-09
Στοχευμένη, ενισχυμένη και αποτελεσματική: η ρουτίνα ομορφιάς το 2023

Με δύναμη από το πρόσφατο παρελθόν, το skinimalism, ένα από τα πιο διάσημα beauty trends, επανέρχεται...  

332300984

 

2023-02-27
Ο σπόρος που αγαπά την επιδερμίδα!

 

cover 3

 

2022-07-08
Πράσινο ''αποτύπωμα'' - η ομορφιά μας δείχνει τον... τρόπο

Ο ειδικά διαμορφωμένος κήπος στην ταράτσα των κεντρικών γραφείων της L’ Oréal Hellas, που είχαμε...  

3BiothermBottles

 

2021-07-02
Με δύναμη από το...μέλλον

Η κλιματική αλλαγή και οι επιπτώσεις της στον πλανήτη όπως και στη ζωή μας έχουν ευαισθητοποιήσει...  

 

2020-03-13
​Ένα βραβείο για την ομορφιά

Ανάμεσα στα  αμέτρητα καλλυντικά προϊόντα που κυκλοφόρησαν την περασμένη χρονιά, ήταν εκείνα που...  

microbeads

 

2018-09-08
Καθαρίζουν την επιδερμίδα, ρυπαίνουν τις θάλασσες...

Τα μικροσφαιρίδια, οι μικροσκοπικοί συνθετικοί κόκκοι των απολεπιστικών, κυρίως, προϊόντων θα απειλήσουν...  

 

2018-06-28
Με πόσες κουταλιές ζάχαρη πίνετε το τσάι σας;

Σίγουρα γνωρίζετε πως το τσάι είναι πηγή πολύτιμων αντιοξειδωτικών συστατικών. Αυτό που ίσως δεν...  


ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ
ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ;