CONNECT:  
             

Τα selfies οδηγούν στον …πλαστικό χειρουργό!

Λένα Ιωαννίδου Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2015
Λένα Ιωαννίδου

 

Τι συνδέει τα social media με την αισθητική χειρουργική; Πριν βιαστείτε να απαντήσετε «τίποτα», διαβάστε την τελευταία ανακοίνωση της Αμερικανικής Ακαδημίας Πλαστικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής Προσώπου.

“Τα social media αποτελούν ένα ισχυρό κίνητρο για τις γυναίκες που προβληματίζονται για το αν θα προχωρήσουν σε μια επεμβατική ή μη διόρθωση των ατελειών τους». Η πρόσφατη ανακοίνωση της Αμερικανικής Ακαδημίας Πλαστικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής Προσώπου μας κίνησε όπως ήταν φυσικό, την περιέργεια. Διαβάζοντας λοιπόν τα στοιχεία που παρουσίασαν τα μέλη της, μάθαμε πως το 2014 η ζήτηση για Botox και fillers αυξήθηκε κατά 15%-ένα ποσοστό που αναμένεται να αυξηθεί ακόμα περισσότερο το 2015- εξαιτίας της μεγαλύτερης επίγνωσης που έχουν πλέον οι γυναίκες για την εικόνα τους, μέσω των selfies και των video που ανεβάζουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κυρίως σε πλατφόρμες όπως είναι το Instagram και το- όχι και τόσο γνωστό ακόμα στην Ελλάδα- Vine!

Ο λόγος είναι απλός. Οι νέες γυναίκες-συνήθως κάτω από τα 30- παρατηρώντας το πρόσωπό τους, μέσω των selfies, σχεδόν καθημερινά και από πολύ κοντά, εντοπίζουν άμεσα τις ατέλειές του. Μη έχοντας λοιπόν τα τεχνικά μέσα –λέγε με Photoshop -, να τις διορθώσουν –ιδίως με τα video clips –το νέο trend που εξαπλώνεται ταχύτατα και, όπως λέγεται, θα έχει αντικαταστήσει τα στατικά selfies μέχρι το 2018-, οι ατέλειες αυτές (σπυράκια, διπλοσάγονο, ρυτίδες έκφρασης…),. είναι αδύνατο να κρυφτούν. Έτσι λοιπόν αποφασίζουν με πολύ μεγαλύτερη ευκολία να αναθέσουν στον πλαστικό χειρουργό ή τον δερματολόγο να τις σβήσει…

Άπιαστα πρότυπα

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, τη χρονιά που πέρασε, οι celebrities και οι σταρ του Χόλιγουντ καθόρισαν για μια ακόμα φορά τα πρότυπα ομορφιάς που μερικές φορές «στοιχειώνουν» τα όνειρα πολλών γυναικών. Παρατηρήθηκε λοιπόν ιδιαίτερα μεγάλη αύξηση στις επισκέψεις γυναικών που ζητούσαν από τον πλαστικό χειρουργό τους να τους …φτιάξει τα χείλη και τα ζυγωματικά της Αντζελίνα Τζολί, τα μάτια της Κιμ Καρντάσιαν ή τη μύτη της Νάταλι Πόρτμαν. Οι γιατροί δεν παύουν να επισημαίνουν στις ασθενείς τους ότι τα όμορφα χαρακτηριστικά μιας άλλης γυναίκας, πάνω στο δικό τους πρόσωπο, ίσως να μην είναι το ίδιο όμορφα.Το κατά πόσο εισακούονται, είναι μια άλλη ιστορία….

Διαβάστε περισσότερα

 

 

 

© Copyright 2023 - Skingurus.gr

WHO IS WHO SKINGURUS    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

   

Disclaimer
Το περιεχόμενο των άρθρων και των πληροφοριών που δημοσιεύονται στο www.skingurus.gr προορίζονται αποκλειστικά για ενημερωτικό σκοπό. Σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν τη γνώμη των ειδικών (δερματολόγων, διαιτολόγων, γυμναστών κ.λπ.) αλλά ούτε και τη διάγνωση και τη θεραπεία. Αναζητήστε την επιστημονική συμβουλή του γιατρού σας ή άλλου επαγγελματία υγείας και μην αγνοήσετε ή τροποποιήσετε ποτέ την επιστημονική συμβουλή ή οδηγία ενός ιατρού, επειδή ενδεχομένως διαβάσατε κάτι διαφορετικό στο www.skingurus.gr. Η αποδοχή ή χρήση των όποιων πληροφοριών εμφανίζονται στο www.skingurus.gr γίνεται με αποκλειστικά δική σας ευθύνη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
2023 beauty routine1

 

2023-01-09
Στοχευμένη, ενισχυμένη και αποτελεσματική: η ρουτίνα ομορφιάς το 2023

Με δύναμη από το πρόσφατο παρελθόν, το skinimalism, ένα από τα πιο διάσημα beauty trends, επανέρχεται...  

332300984

 

2023-02-27
Ο σπόρος που αγαπά την επιδερμίδα!

 

cover 3

 

2022-07-08
Πράσινο ''αποτύπωμα'' - η ομορφιά μας δείχνει τον... τρόπο

Ο ειδικά διαμορφωμένος κήπος στην ταράτσα των κεντρικών γραφείων της L’ Oréal Hellas, που είχαμε...  

3BiothermBottles

 

2021-07-02
Με δύναμη από το...μέλλον

Η κλιματική αλλαγή και οι επιπτώσεις της στον πλανήτη όπως και στη ζωή μας έχουν ευαισθητοποιήσει...  

 

2020-03-13
​Ένα βραβείο για την ομορφιά

Ανάμεσα στα  αμέτρητα καλλυντικά προϊόντα που κυκλοφόρησαν την περασμένη χρονιά, ήταν εκείνα που...  

microbeads

 

2018-09-08
Καθαρίζουν την επιδερμίδα, ρυπαίνουν τις θάλασσες...

Τα μικροσφαιρίδια, οι μικροσκοπικοί συνθετικοί κόκκοι των απολεπιστικών, κυρίως, προϊόντων θα απειλήσουν...  

 

2018-06-28
Με πόσες κουταλιές ζάχαρη πίνετε το τσάι σας;

Σίγουρα γνωρίζετε πως το τσάι είναι πηγή πολύτιμων αντιοξειδωτικών συστατικών. Αυτό που ίσως δεν...  


ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ
ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ;