CONNECT:  
             

Όμορφη, νεανική επιδερμίδα- η φύση έχει τον τρόπο

Αντωνία Θωμοπούλου Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2022
Αντωνία Θωμοπούλου

 

healthy skin Μία ομάδα επίλεκτων φυσικών αντιοξειδωτικών δείχνει το... δρόμο για να αντιμετωπίσουμε τη φθορά της επιδερμίδας και τα ορατά σημάδια γήρανσης που προκαλεί η έκθεση στους εχθρικούς περιβαλλοντικούς παράγοντες.

Ο άνθρωπος από την αρχαιότητα έμαθε να παρατηρεί, να μελετά και να αξιοποιεί προς όφελός του τη μοναδική ικανότητα που έχουν τα φυτά να προσαρμόζονται για να επιβιώσουν ακόμη και στις πιο αντίξοες περιβαλλοντικές συνθήκες. Με την εξέλιξη των επιστημών ήταν απόλυτα φυσικό να μπουν στο μικροσκόπιο των ειδικών. Οι επιστημονικές έρευνες ανέδειξαν ένα ισχυρό σύστημα από αντιφλεγμονώδεις, αντιοξειδωτικές ουσίες και αναπλαστικούς μηχανισμούς που τα βοηθά να διασφαλίζουν την επιβίωση και μακροζωία τους τόσο κάτω από τις καυτές ακτίνες του ήλιου όσο και στις άνυδρες περιοχές του πλανήτη ή σε συνθήκες πολικού ψύχους. Τα πολύτιμα αυτά στοιχεία, όπως απέδειξαν οι μελέτες που ακολούθησαν, δρουν ευεργετικά και στην καλή υγεία της επιδερμίδας, ενεργοποιώντας τους αντίστοιχους φυσικούς αμυντικούς, επανορθωτικούς και αναπλαστικούς μηχανισμούς για να αποτρέψουν την πρόωρη φθορά της από την έκθεση στους επιβαρυντικούς παράγοντες. Δεν είναι τυχαίο που η βιομηχανία της ομορφιάς έχει επενδύσει στη δύναμη των φυτών. Οι ανακαλύψεις που έρχονται στο φως αναδεικνύουν ολοένα και περισσότερα ενεργά μόρια που περικλείονται στα φύλλα, στα στελέχη, στα άνθη και στους καρπούς των φυτών και προσφέρουν- μόνα τους ή σε συνδυασμούς- ενισχυμένη καλλυντική φροντίδα, αναστέλλουν και περιορίζουν τα σημάδια γήρανσης.

3+1 φυσικά, ενεργά μόρια με ισχυρή αντιγηραντική δράση.

Χονοκιόλη από τη μανόλια. Στην παραδοσιακή κινέζικη και ιαπωνική ιατρική χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια για την ενισχυμένη θεραπευτική της δράση χάρη στις πλούσιες αντιφλεγμονώδεις, αντιβακτηριδιακές, αντιοξειδωτικές και τονωτικές της ιδιότητες. Η χονοκιόλη είναι ένα από τα μόρια που οι ειδικοί έχουν εντοπίσει στο φλοιό, στα φύλλα, τα άνθη και στους βλαστούς της. Έχει αποδειχτεί λοιπόν ότι η παρουσία της σε μία καλλυντική φόρμουλα θωρακίζει αποτελεσματικά το δέρμα από το οξειδωτικό στρες και τις φλεγμονές που προκαλεί στα κύτταρά του η έκθεση στις ακτίνες UV, τους περιβαλλοντικούς ρύπους αλλά και το μη ισορροπημένο lifestyle. Την κακή διατροφή, το στρες, την υπερβολική έκθεση στο μπλε φως των ηλεκτρονικών συσκευών και τον κακό ύπνο που συμβάλλουν στην εμφάνιση των σημαδιών πρόωρης γήρανσης.

Ρεσβερατρόλη από το κόκκινο κρασί. Το αμπέλι είναι μία από τις πρώτες καλλιέργειες του ανθρώπου και, κατά πολλούς, σηματοδοτεί το πέρασμα από τη νομαδική ζωή. Σύμφωνα με τους ιστορικούς η τέχνη της αμπελουργίας εικάζεται ότι ξεκίνησε με την αγροτική επανάσταση γύρω στο 5.000 π.Χ. Είναι ένα πολυετές και εξαιρετικά ανθεκτικό φυτό στο κρύο και στον αέρα. Εξού και οι ισχυρές αντιοξειδωτικές, θρεπτικές και θεραπευτικές ιδιότητες του φυτού, των καρπών και των παραγώγων αυτών. Η ρεσβερατρόλη είναι μία πολυφαινόλη που προέρχεται κυρίως από τη φλούδα των σταφυλιών και το κόκκινο κρασί με διπλή αντιοξειδωτική δράση. Εξουδετερώνει τις ήδη υπάρχουσες ελεύθερες ρίζες και προλαμβάνει τη δημιουργία νέων. Αυτό που την διαφοροποιεί από τα άλλα αντιοξειδωτικά μόρια, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, είναι ότι προστατεύει τα μιτοχόνδρια –το εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας των κυττάρων- και ενεργοποιεί τους φυσικούς μηχανισμούς άμυνας του οργανισμού απέναντι στο οξειδωτικό στρες με αποτέλεσμα τα κύτταρα να αρχίζουν να παράγουν τα δικά τους αντιοξειδωτικά.

Βινιφερίνη από το χυμό της αμπέλου. «Όταν το αμπέλι δακρύζει, οι γυναίκες χαμογελούν» λέει ένα παλιό, γαλλικό γνωμικό. Το χειμώνα όταν το φυτό βρίσκεται σε ...λήθαργο οι ακατέργαστοι χυμοί του μένουν στο εσωτερικό του όπου αποθηκεύονται όλα τα πλούσια θρεπτικά του συστατικά. Στις αρχές της άνοιξης όταν ξεκινά το κλάδεμα ο χυμός που βγαίνει κάνει το φυτό να μοιάζει ότι δακρύζει. Τα παλιά χρόνια οι γυναίκες στους αμπελώνες του Μπορντώ άπλωναν αυτόν το χυμό στο πρόσωπο και στα χέρια για να τα προστατεύσουν από τον ήλιο και να περιορίσουν τις καφέ κηλίδες που σχηματίζονταν από την πολύωρη παραμονή τους στην ύπαιθρο. Έρευνες ανέδειξαν ότι η βινιφερίνη, βασικό συστατικό του χυμού, έχει ενισχυμένη δράση κατά της υπερμελάγχρωσης του δέρματος. Είναι 62 φορές πιο ισχυρή από τη βιταμίνη C και λειτουργεί προληπτικά αναστέλλοντας τη δράση της τυροσινάσης, του ενζύμου που πυροδοτεί την παραγωγή μελανίνης, διορθώνει τις υπάρχουσες κηλίδες ρυθμίζοντας τα επίπεδα παραγωγής μελανίνης και επαναφέρει τη χρωματική ομοιομορφία στην επιδερμίδα.

Πολυφαινόλες από κουκούτσια σταφυλιού. Πρόκειται για τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά μόρια που βρίσκουμε στη φύση τα οποία ενδυναμώνουν τους αμυντικούς μηχανισμούς για να αντιμετωπίσουν τις καθημερινές επιθέσεις των ελεύθερων ριζών, την αιτία, δηλαδή, για το 80% των σημαδιών γήρανσης στην επιδερμίδα. Ειδικότερα οι πολυφαινόλες σταφυλιού όταν εμπλουτίζουν μία καλλυντική φόρμουλα προστατεύουν από το οξειδωτικό στρες, αποτρέποντας έτσι την πρόωρη εμφάνιση ρυτίδων, ενώ, παράλληλα, διατηρούν τα απαραίτητα επίπεδα υαλουρονικού οξέος στις βαθύτερες στιβάδες «γεμίζοντας» τις ρυτίδες εκ των έσω και αποκαθιστούν έτσι τη σφριγηλότητα της επιδερμίδας.

Όλα τα παραπάνω πολύτιμα «δώρα» της φύσης τα βρίσκουμε στη σύνθεση της ανανεωμένης αντιγηραντικής σειράς Premier Cru της Caudalie που μας κερδίζει και με την eco friendly προσέγγισή της. Όπως, άλλωστε, όλα τα προϊόντα του brand δεν περιέχει ορυκτά έλαια, parabens, φθαλικές ενώσεις, σιλικόνες και συστατικά ζωϊκής προέλευσης. Η Premier Cru όμως ξεχωρίζει και για έναν ακόμη λόγο. Η Caudalie κι αυτήν τη φορά αναλαμβάνει δράση έτσι ώστε η ομορφιά να συμβαδίζει με την ευθύνη απέναντι στο περιβάλλον. Οι δύο κρέμες καθημερινής περιποίησης- The Cream και The Rich Cream- κυκλοφορούν σε βάζο με κάψουλες από ανακυκλώσιμο υλικό που αντικαθιστούμε κάθε φορά που αδειάζει το περιεχόμενο. Έτσι με κάθε αγορά κάψουλας αναπλήρωσης ο οίκος εξοικονομεί περίπου 3,12 τόνους συσκευασιών διαφόρων υλικών και 18 τόνους γυαλί.

Powered by Caudalie

 

 

 

© Copyright 2023 - Skingurus.gr

WHO IS WHO SKINGURUS    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

   

Disclaimer
Το περιεχόμενο των άρθρων και των πληροφοριών που δημοσιεύονται στο www.skingurus.gr προορίζονται αποκλειστικά για ενημερωτικό σκοπό. Σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν τη γνώμη των ειδικών (δερματολόγων, διαιτολόγων, γυμναστών κ.λπ.) αλλά ούτε και τη διάγνωση και τη θεραπεία. Αναζητήστε την επιστημονική συμβουλή του γιατρού σας ή άλλου επαγγελματία υγείας και μην αγνοήσετε ή τροποποιήσετε ποτέ την επιστημονική συμβουλή ή οδηγία ενός ιατρού, επειδή ενδεχομένως διαβάσατε κάτι διαφορετικό στο www.skingurus.gr. Η αποδοχή ή χρήση των όποιων πληροφοριών εμφανίζονται στο www.skingurus.gr γίνεται με αποκλειστικά δική σας ευθύνη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
EYE CREAMS

 

2022-05-09
Πες μου πόσο χρονών είσαι, να σου πω ποια κρέμα ματιών σου ταιριάζει

Στο ίδιο μήκος κύματος με την επιδερμίδα του προσώπου οι ανάγκες της ευαίσθητης περιοχής γύρω από...  

ACIDS

 

2022-03-04
Τύπος επιδερμίδας αναζητά κατάλληλα οξέα φρούτων

Είναι, χωρίς αμφιβολία, τα συστατικά-πολυεργαλεία που προσφέρουν άμεσα ορατά αποτελέσματα στην όψη...  

skincare

 

2022-06-24
Μήπως τα καλλυντικά που χρησιμοποιείτε δεν ''ταιριάζουν'' στην επιδερμίδα σας;

Το δέρμα είναι ίσως το μοναδικό όργανο του ανθρώπινου σώματος που, όταν «δυσανασχετεί», αντιδρά....  

spring allergies irritated eyes

 

2023-03-22
SOS, ερεθισμένα μάτια… Και τώρα τι γίνεται;

Λίγο οι αλλεργίες της άνοιξης που μπήκε επίσημα χθες, λίγο οι ρύποι της πόλης, συνήθως όμως, ένα...  

face mists

 

2022-05-16
Face mists : πολύ περισσότερο από απλή δροσιά

Η θερμοκρασία στην πόλη αρχίζει να ανεβαίνει. Kαι η επιδερμίδα, όσο και εμείς, θα αναζητά όλο και...  

it ingredient

 

2022-11-02
4 ''τύποι'' επιδερμίδας αναζητούν το it συστατικό

Αν ξεχωρίζει για κάτι η σύγχρονη βιομηχανία της ομορφιάς είναι η πληθώρα των ενεργών συστατικών...  

hydration

 

2023-06-28
5+1 κινήσεις που ''κλειδώνουν'' την υγρασία στο δέρμα

Ενυδατώνουμε καθημερινά, και καλά κάνουμε, την επιδερμίδα. Όμως το να τροφοδοτούμε το δέρμα συστηματικά...  


ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ
ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ;