CONNECT:  
             

Φωτεινή επιδερμίδα- οι οροί έχουν τον τρόπο

Αντωνία Θωμοπούλου Δευτέρα, 11 Απριλίου 2022
Αντωνία Θωμοπούλου

 

glowing skin Ανανέωση σε βάθος και ενισχυμένη αντιοξειδωτική προστασία έχει αποδειχτεί ότι βοηθούν την επιδερμίδα να διατηρεί τη φυσική της φρεσκάδα και λάμψη σε κάθε ηλικία. Και οι οροί χάρη στη συμπυκνωμένη τους σύνθεση με τα εξειδικευμένα συστατικά οι καλύτεροι σύμμαχοι για να επαναφέρουν καθαρότητα και διαύγεια στο δέρμα.

Η φωτεινή όψη της επιδερμίδας, όπως έχουμε γράψει πολλές φορές, αποτυπώνει τόσο την υγεία της όσο και τη συνολική ευεξία του οργανισμού μας. Κι αυτό γιατί το δέρμα είναι το πρώτο όργανο που «μιλάει» όταν κάτι δεν ...πάει καλά. Η θαμπάδα που εμφανίζεται ξαφνικά στις πιο νέες ηλικίες, υποδηλώνει ίσως κάποιες πρόσκαιρες αστοχίες και παραλείψεις στη ρουτίνα της καθημερινής περιποίησης αλλά κυρίως το οξειδωτικό στρες του δέρματος από την έκθεση σε εξωγενείς όσο και ενδογενείς βλαβερούς παράγοντες και την αποδυνάμωση των φυσικών μηχανισμών άμυνας και επανόρθωσης. Ενώ στις ώριμες η απώλεια της φυσικής φωτεινότητας είναι αποτέλεσμα φυσιολογικής φθοράς εξαιτίας των μεγάλων ορμονικών ανακατατάξεων του οργανισμού που σηματοδοτούν τη χρονολογική και ορμονική τους γήρανση. Οφείλεται κυρίως στην επιβράδυνση του ρυθμού ανανέωσης των κυττάρων που ξεπερνά κατά πολύ το διάστημα των 28- 30 ημερών και στη συγκέντρωση μεγάλου αριθμού κερατινοκυττάρων- νεκρών κυττάρων στην ουσία- στην επιφάνεια. Σε κάθε περίπτωση και με τη βοήθεια της σύγχρονης κοσμητολογίας υπάρχουν πλέον τα «μέσα» για να ανακτήσουν, οι νεότερες, τη φυσική τους φρεσκάδα και λάμψη και να απαλύνουν, οι πιο ώριμες, τις σκουρόχρωμες ...σκιές.

Τι χρειάζεται να γίνει. Για να βοηθήσουμε τη θαμπή, άτονη επιδερμίδα να ανακτήσει τη φυσική της φωτεινότητα στοχεύουμε αρχικά στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων από την επιφάνεια και την ενεργοποίηση της φυσικής διαδικασίας αντικατάστασής τους από νέα και υγιή που διασφαλίζει αποκλειστικά η εντατική απολέπιση. Ταυτόχρονα βέβαια για να αποτρέψουμε τη ζημιά από το οξειδωτικό στρες που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες -αφού οι επιβαρυντικοί παράγοντες είναι αδύνατον να πάψουν να υφίστανται- απαιτείται η συστηματική οχύρωση και ενδυνάμωση του δέρματος που, όπως ξέρουμε, προσφέρει η αντιοξειδωτική προστασία.

Γιατί να επιλέξουμε τους ορούς. Ο λόγος είναι πολύ απλός. Οι οροί είναι οι καλλυντικές συνθέσεις που ξεχωρίζουν για την υψηλή τους συμπύκνωση σε ενεργά συστατικά μικρού μοριακού βάρους με λεπτόρρευστη, πάντα, μορφή που διεισδύουν ευκολότερα, πιο γρήγορα και σε μεγαλύτερο βάθος. Επιπλέον, κάποιοι από αυτούς διαθέτουν εξελιγμένα συστήματα μεταφοράς που «ξεγελούν» τον προστατευτικό φραγμό της επιδερμίδας, τον διαπερνούν και απελευθερώνουν τα ενεργά τους συστατικά στις βαθύτερες στιβάδες της. Εκεί ακριβώς δηλαδή που η δράση τους θα είναι πραγματικά ευεργετική. Γι’ αυτό και η ...επένδυση αποδίδει.

5+2 οροί για φωτεινή επιδερμίδα.

Οξέα φρούτων για επιτάχυνση της διαδικασίας ανανέωσης. Όταν ο φυσιολογικός ρυθμός του κυτταρικού μεταβολισμού στο πέρασμα του χρόνου μειώνεται σταδιακά τα οξέα φρούτων έχουν αποδείξει πως χάρη στην ενισχυμένη κερατολυτική τους δράση διαλύουν την «κόλλα» που συγκρατεί τα κύτταρα στην επιφάνεια, διευκολύνουν την απομάκρυνση των νεκρών και «άνοδο» των νέων και υγιών και επαναφέρουν έτσι άμεσα τη φωτεινότητα και νεανική φρεσκάδα στην επιδερμίδα.

Skingurus favourites. Sunday Riley, Good Genes Glycolic Acid Treatment. Σύνθεση εμπλουτισμένη με καθαρό γλυκολικό οξύ που χάρη στο μικρό μοριακό του βάρος εισχωρεί σε μεγαλύτερο βάθος, ανανεώνει και βελτιώνει άμεσα τη θαμπή, ταλαιπωρημένη όψη της επιδερμίδας. (www.sephora.gr) Vichy, Liftactiv B3 Serum. Συμπυκνωμένη φόρμουλα κατά των δυσχρωμιών με 5% νιασιναμίδη, γλυκολικό οξύ και ένα σύμπλοκο απολέπισης για εντατική δράση τόσο στην επιφάνεια όσο και στις βαθύτερες στιβάδες.

Προστασία με τη δύναμη της βιταμίνης C. Όταν το ζητούμενο είναι η εξομάλυνση του χρωματικού τόνου της επιδερμίδας η βιταμίνη C είναι η πρώτη επιλογή. Πρόκειται για ένα ξεχωριστό ενεργό μόριο που «παρεμβαίνει» με πολλαπλούς τρόπους στις κυτταρικές λειτουργίες για την ορατή αναζωογόνηση και προστασία της επιδερμίδας. Κι όλα αυτά ακόμη και σε πιο χαμηλές συγκεντρώσεις με ορατή αποτελεσματικότητα σε κάθε τύπο και ηλικία δέρματος. Πρώτα και πάνω απ’ όλα όμως είναι ένα εξαιρετικό αντιοξειδωτικό. Που σημαίνει ότι εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες και προστατεύει από το οξειδωτικό στρες, μία από τις αιτίες της θαμπής, άτονης όψης του δέρματος. Επιπλέον η βιταμίνη C αναστέλλει τη δράση της τυροσινάσης, του βασικού ενζύμου για τη σύνθεση της μελανίνης και την εμφάνιση δυσχρωμιών στην επιδερμίδα.

Skingurus favourites. Youth Lab, Brightening Vit-C Serum. Ορός με υψηλής περιεκτικότητας (15%) σταθεροποιημένo L-ασκορβικό οξύ, αντιοξειδωτικό εκχύλισμα κουρκουμά, αντιρυτιδικό εκχύλισμα καφέ φυκιού και προβιταμίνη Β5 που αναστρέφει τις οξειδωτικές βλάβες στα κύτταρα, αποκαθιστά τη φωτεινότητα και τον ομοιογενή τόνο της επιδερμίδας. Filorga, Skin-Unify Intensive. Εδώ η βιταμίνη C μαζί με το εκχύλισμα φυκιών, αναστέλλουν τη δράση της τυροσινάσης για ορατή μείωση του σκουρόχρωμων κηλίδων και αποκατάσταση του χρωματικού τόνου. Lancôme, Rénergie H.C.F. Triple Serum. Σε μία φόρμουλα με ολιστική αντιγηραντική δράση δεν θα μπορούσε να λείπει η βελτίωση του χρωματικού τόνου της επιδερμίδας. Τη λύση για το νέο ορό του διάσημου γαλλικού οίκου ομορφιάς τη δίνει η βιταμίνη C σε αρμονική συνέργεια με τη νιασιναμίδη. Garnier, Vitamin C Glow Boost Serum. Συμπυκνωμένος ορός με σαλικυλικό οξύ, 3,5% νιασιναμίδη, βιταμίνη C και εκχύλισμα λεμονιού προσφέρουν ήπια κερατολυτική δράση, άμεση καταπράυνση και βελτίωση της λειτουργίας του φραγμού, αντιοξειδωτική προστασία για αποκατάσταση της φωτεινότητας και ενίσχυση της φυσικής λάμψης του δέρματος αντίστοιχα. Dr. Age, Luminosity C +E Spheres. Ορός καθημερινής περιποίησης με βιταμίνες C και Ε, σύμπλοκο κατά της περιβαλλοντικής μόλυνσης και φυτικά εκχυλίσματα για ενίσχυση του φάσματος προστασίας από εξωγενείς παράγοντες και αποκατάσταση της χρωματικής ομοιογένειας και υφής του δέρματος.(www.doctor-age.gr)

 

 

 

© Copyright 2023 - Skingurus.gr

WHO IS WHO SKINGURUS    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

   

Disclaimer
Το περιεχόμενο των άρθρων και των πληροφοριών που δημοσιεύονται στο www.skingurus.gr προορίζονται αποκλειστικά για ενημερωτικό σκοπό. Σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν τη γνώμη των ειδικών (δερματολόγων, διαιτολόγων, γυμναστών κ.λπ.) αλλά ούτε και τη διάγνωση και τη θεραπεία. Αναζητήστε την επιστημονική συμβουλή του γιατρού σας ή άλλου επαγγελματία υγείας και μην αγνοήσετε ή τροποποιήσετε ποτέ την επιστημονική συμβουλή ή οδηγία ενός ιατρού, επειδή ενδεχομένως διαβάσατε κάτι διαφορετικό στο www.skingurus.gr. Η αποδοχή ή χρήση των όποιων πληροφοριών εμφανίζονται στο www.skingurus.gr γίνεται με αποκλειστικά δική σας ευθύνη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
EYE CREAMS

 

2022-05-09
Πες μου πόσο χρονών είσαι, να σου πω ποια κρέμα ματιών σου ταιριάζει

Στο ίδιο μήκος κύματος με την επιδερμίδα του προσώπου οι ανάγκες της ευαίσθητης περιοχής γύρω από...  

ACIDS

 

2022-03-04
Τύπος επιδερμίδας αναζητά κατάλληλα οξέα φρούτων

Είναι, χωρίς αμφιβολία, τα συστατικά-πολυεργαλεία που προσφέρουν άμεσα ορατά αποτελέσματα στην όψη...  

skincare

 

2022-06-24
Μήπως τα καλλυντικά που χρησιμοποιείτε δεν ''ταιριάζουν'' στην επιδερμίδα σας;

Το δέρμα είναι ίσως το μοναδικό όργανο του ανθρώπινου σώματος που, όταν «δυσανασχετεί», αντιδρά....  

spring allergies irritated eyes

 

2023-03-22
SOS, ερεθισμένα μάτια… Και τώρα τι γίνεται;

Λίγο οι αλλεργίες της άνοιξης που μπήκε επίσημα χθες, λίγο οι ρύποι της πόλης, συνήθως όμως, ένα...  

face mists

 

2022-05-16
Face mists : πολύ περισσότερο από απλή δροσιά

Η θερμοκρασία στην πόλη αρχίζει να ανεβαίνει. Kαι η επιδερμίδα, όσο και εμείς, θα αναζητά όλο και...  

it ingredient

 

2022-11-02
4 ''τύποι'' επιδερμίδας αναζητούν το it συστατικό

Αν ξεχωρίζει για κάτι η σύγχρονη βιομηχανία της ομορφιάς είναι η πληθώρα των ενεργών συστατικών...  

hydration

 

2023-06-28
5+1 κινήσεις που ''κλειδώνουν'' την υγρασία στο δέρμα

Ενυδατώνουμε καθημερινά, και καλά κάνουμε, την επιδερμίδα. Όμως το να τροφοδοτούμε το δέρμα συστηματικά...  


ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ
ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ;