CONNECT:  
             

2+1 όπλα κατά της γήρανσης

Αντωνία Θωμοπούλου Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2022
Αντωνία Θωμοπούλου

 

anti-aging Έντονη ξηρότητα. Λεπτές γραμμές που σταδιακά εξελίσσονται σε πιο βαθιές ρυτίδες. Θαμπή, άτονη, κουρασμένη και πρόωρα...γερασμένη όψη. Αρχικά ανεπαίσθητες αλλαγές στην εικόνα και χροιά της επιδερμίδας που, όσο ο χρόνος περνά, γίνονται πιο εμφανείς και αναδεικνύουν ότι κάτι έχει αλλάξει κάτω από την επιφάνεια. Τι πραγματικά συμβαίνει και πώς μπορούμε εμείς να το αντιμετωπίσουμε;

Στην ηλικία των 20, 25 και 30 χρόνων η επιδερμίδα δείχνει και είναι λεία, απαλή και ελαστική. Τι κι αν, όπως λένε οι ειδικοί, η διαδικασία γήρανσης έχει, ήδη, αρχίσει; Αργεί ακόμη να αποτυπωθεί αφού η ανανέωση των κυττάρων εξακολουθεί να γίνεται με ταχείς ρυθμούς και η επιδερμίδα, που τροφοδοτείται σταθερά με τις απαραίτητες θρεπτικές ουσίες και υγρασία, διατηρεί τη φρέσκια, νεανική και τονωμένη της όψη. Γιατί λοιπόν κάποια σημάδια - ξηρότητα, θαμπό χρώμα, απώλεια τονικότητας- είναι αρκετά νωρίς έντονα ορατά; Τι λείπει άραγε από το δέρμα και τι μπορούμε εμείς να κάνουμε για να καθυστερήσουμε ή και να περιορίσουμε τη φθορά που οδηγεί στη γήρανση;

Τα σημάδια που δείχνουν ότι η γήρανση είναι ...εδώ

1.Τι βλέπουμε εμείς: έντονη ξηρότητα, απώλεια ελαστικότητας και ρυτίδες.

Τι φταίει. Είναι γνωστό πως το νερό αποτελεί βασικό συστατικό του δέρματος.Τα επίπεδα ενυδάτωσης της επιδερμίδας εξαρτώνται από το ρυθμό που φτάνει το νερό από τις βαθύτερες στιβάδες προς τα κερατινοκύτταρα αλλά και από την ικανότητα της κερατίνης στιβάδας να το συγκρατεί και να μην το αφήνει να εξατμιστεί. Η καθημερινή όμως έκθεση στις περιβαλλοντικές επιθέσεις φθείρει την ακεραιότητά της, παύει πλέον να είναι συμπαγής και από τα κενά, που δημιουργούνται, χάνεται πολύτιμη υγρασία. Τα σημάδια έντονης αφυδάτωσης και ξηρότητας , που εμφανίζονται, με το πέρασμα του χρόνου συμβάλλουν στο σχηματισμό λεπτών γραμμών και αν δεν τις αντιμετωπίσουμε έγκαιρα μπορεί να εξελιχθούν σε ρυτίδες.

Τι «ζητάει η επιδερμίδα. Ενισχύσεις με εντατική ενυδάτωση για συστηματική παροχή νερού και, ταυτόχρονα, διασφάλιση των αποθεμάτων υγρασίας για αποκατάσταση των απωλειών, ενδυνάμωση του φραγμού και τόνωση της αναπλαστικής δράσης των κυττάρων.

Πού «εντοπίσαμε» την ενισχυμένη ενυδάτωση που χρειάζεται. Ο vegan ορός Age Active HA Serum που υπογράφει η The Skin Pharmacist, η νέα δερμοκαλλυντική σειρά της ελληνικής φαρμακευτικής βιομηχανίας Intermed, κέρδισε την προσοχή μας για την τρισδιάστατη ενυδάτωση & ανάπλαση που χαρίζει στην επιδερμίδα. Χάρη στην υψηλή περιεκτικότητα σε υαλουρονικό νάτριο 1% και ενός μείγματος 4 διαφορετικών- ως προς το δομή και το μοριακό τους βάρος- μορφών υαλουρονικού οξέος για στοχευμένη δράση στις διαφορετικές στιβάδες της επιδερμίδας. Τα υψηλού μοριακού βάρους μόρια έλκουν νερό από το περιβάλλον, σχηματίζουν ένα αόρατο φιλμ στην κεράτινη στιβάδα που αυξάνει άμεσα τα επίπεδα υγρασίας και αποτρέπει την εξάτμιση νερού. Αυτά που έχουν μεσαίο διαπερνούν τον προστατευτικό φραγμό και το αποδεσμεύουν στα κατώτερα στρώματα αναπληρώνοντας τις απώλειες. Και τέλος, τα μόρια με χαμηλό μοριακό βάρος φτάνουν ακόμη βαθύτερα, ενισχύουν τη μικροκυκλοφορία και το μεταβολισμό των κυττάρων με αποτέλεσμα τη βελτίωση της ελαστικότητας του δέρματος, λείανση των ήδη σχηματισμένων ρυτίδων και πρόληψη της δημιουργίας νέων.

2. Τι βλέπουμε εμείς: ανομοιογενή χρωματικό τόνο, θαμπή, κουρασμένη όψη.

Τι φταίει. Το δέρμα μας, όπως ξέρουμε, είναι το τείχος προστασίας του οργανισμού από το εξωτερικό περιβάλλον. Όμως, οι επιθέσεις που δέχεται καθημερινά από εξωγενείς και ενδογενείς παράγοντες αποδυναμώνουν τις άμυνές του και διαταράσσουν την ομαλή λειτουργία του φραγμού. Το διαπιστώνουμε από την άτονη όψη του, τις λεπτές γραμμές, τις σκιές που εμφανίζονται ξαφνικά και αφαιρούν τη φυσική του φρεσκάδα και λάμψη και αποτυπώνουν τη φθορά των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες το οποίο, με τη σειρά του, πυροδοτεί και επιταχύνει τη διαδικασία γήρανσης πολύ πριν τη γενετικά προκαθορισμένη ώρα της.

Τι «ζητάει» η επιδερμίδα. Η θωράκιση με συστατικά που προστατεύουν τα κύτταρα δεσμεύοντας ή εξουδετερώνοντας τις ελεύθερες ρίζες και τα βοηθούν να επανορθώσουν τη φθορά τους είναι η κίνηση που αναστρέφει τις οξειδωτικές βλάβες. Και η βιταμίνη C , το μοναδικό, όπως έχει αποδειχτεί, ενεργό μόριο που παρεμβαίνει πολλαπλά και ευεργετικά στις κυτταρικές λειτουργίες. Με μία προϋπόθεση. Για να προσφέρει την αποδεδειγμένη δράση της πρέπει η μορφή με την οποία χρησιμοποιείται στα καλλυντικά να είναι σταθερή.

Πού «εντοπίσαμε» τη βιταμίνη C σε σταθερή μορφή και υψηλή περιεκτικότητα. Ο ορός Age Active Vitamin C Serum, της σειράς The Skin Pharmacist,συνδυάζει σταθερή βιταμίνη C υψηλής περιεκτικότητας 10% με βιταμίνη E. Η βιταμίνη C που περιλαμβάνει η σύνθεσή του είναι σε λιποδιαλυτή μορφή ( δεν οξειδώνεται) και μπορεί να διεισδύει στις βαθύτερες στιβάδες της επιδερμίδας. Προσφέρει αντιοξειδωτική προστασία, φωτοπροστασία, αντιγήρανση και προστασία από την υπέρχρωση με αποτέλεσμα την επίτευξη ομοιόμορφου τόνου και λάμψης στην επιδερμίδα. Ενώ η Βιταμίνη Ε, δρα συνεργιστικά με τη Βιταμίνη C και αποτρέπει την οξειδωτική βλάβη στα κύτταρα βοηθώντας στην απομάκρυνση των ελεύθερων ριζών. Συντελεί στην ενυδάτωση και την επούλωση ενισχύοντας τη λειτουργία του δερματικού φραγμού. Συγχρόνως, το υαλουρονικό νάτριο βοηθά την επιδερμίδα να συγκρατεί τα αποθέματα υγρασίας. Και όλα μαζί συμβάλλουν στην ορατή μείωση των σκουρόχρωμων σκιών και πανάδων και τη βελτίωση του τόνου του δέρματος. Ο ορός είναι σε μορφή γαλακτώματος, λεπτόρρευστης κρέμας.

3. Τι βλέπουμε εμείς: Λεπτές γραμμές, απώλεια σφριγηλότητας και θαμπή όψη.

Τι φταίει. Έστω και αν η γήρανση είναι μια φυσιολογική, αναπόφευκτη βιολογική διαδικασία για το φαινόμενο όμως της πρόωρης εμφάνισης των σημαδιών φθοράς στο δέρμα ο ένοχος βρίσκεται στους περιβαλλοντικούς παράγοντες. Και τη βασική αιτία για τα πρώιμα σημάδια γήρανσης στις αλυσιδωτές αντιδράσεις που προκαλούν στα κύτταρα οι ελεύθερες ρίζες. Τα μικρά αυτά ασταθή μόρια οξυγόνου προκειμένου να σταθεροποιηθούν επιτίθενται σε γειτονικά κύτταρα, τα οξειδώνουν, αποδιοργανώνουν τις πρωτεΐνες τους - ιδίως το κολλαγόνο και την ελαστίνη- και σταδιακά τα οδηγούν σε πρόωρο θάνατο. Οι φυσικοί αμυντικοί μηχανισμοί δεν επαρκούν για να αντιμετωπίσουν τις καθημερινές επιθέσεις, αδυνατούν να τις εξουδετερώσουν με αποτέλεσμα να προκαλούνται σοβαρές και μη αναστρέψιμες βλάβες.

Τι «ζητάει» η επιδερμίδα. Την ανεπάρκεια των αντιοξειδωτικών μηχανισμών του οργανισμού έρχεται να καλύψει η τοπική χρήση καλλυντικών με αναγνωρισμένες αντιοξειδωτικές ουσίες στη σύνθεσή τους που ενισχύουν τη φυσική ικανότητα του δέρματος να εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες. Από τη μακριά λίστα των αντιοξειδωτικών που διαθέτει στο οπλοστάσιό της η σύγχρονη βιομηχανία της ομορφιάς οι ουσίες φυτικής προέλευσης ξεχωρίζουν για την αποτελεσματικότητά τους αφού τα φυτά εξαιτίας της παρατεταμένης έκθεσής τους σε αντίξοες κλιματολογικές συνθήκες «υποχρεώνονται» να παράγουν ισχυρά αντιοξειδωτικά για την άμυνα και προστασία τους.

Πού εντοπίσαμε την ενισχυμένη αντιοξειδωτική δράση που έχει ανάγκη το δέρμα. Ο vegan ορός Age Active Olive Polyphenols Serum, της σειράς The Skin Pharmacist,βασίζεται στην υψηλή αντιοξειδωτική ισχύ της υδροξυτυροσόλης που περιέχεται στις πολυφαινόλες από το εκχύλισμα του καρπού της ελιάς για να εξουδετερώσει τις ελεύθερες ρίζες και να οχυρώσει το δέρμα από το καθημερινό οξειδωτικό στρες που προκαλεί η έκθεση στο περιβάλλον. Ενώ, το υαλουρονικό νάτριο απορροφάται ευκολότερα και παρέχει στο δέρμα την απαραίτητη υγρασία. Εφαρμόζεται καθημερινά πρωί ή/και βράδυ για ενισχυμένη προστασία από την πρόωρη γήρανση, πρόληψη των λεπτών γραμμών και ορατή λείανση όσως έχουν, ήδη, σχηματιστεί.

 

 

 

© Copyright 2022 - Skingurus.gr

WHO IS WHO SKINGURUS    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

   

Disclaimer
Το περιεχόμενο των άρθρων και των πληροφοριών που δημοσιεύονται στο www.skingurus.gr προορίζονται αποκλειστικά για ενημερωτικό σκοπό. Σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν τη γνώμη των ειδικών (δερματολόγων, διαιτολόγων, γυμναστών κ.λπ.) αλλά ούτε και τη διάγνωση και τη θεραπεία. Αναζητήστε την επιστημονική συμβουλή του γιατρού σας ή άλλου επαγγελματία υγείας και μην αγνοήσετε ή τροποποιήσετε ποτέ την επιστημονική συμβουλή ή οδηγία ενός ιατρού, επειδή ενδεχομένως διαβάσατε κάτι διαφορετικό στο www.skingurus.gr. Η αποδοχή ή χρήση των όποιων πληροφοριών εμφανίζονται στο www.skingurus.gr γίνεται με αποκλειστικά δική σας ευθύνη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
skin ageing

 

2021-06-14
Ο χρόνος, τα σημάδια του και τα… γονίδιά μας

Είναι γεγονός ότι κάποιες γυναίκες μεγαλώνουν πιο όμορφα από κάποιες άλλες. Γιατί; Διότι από καθαρή...  

list of ingredients

 

2020-03-11
​Τι κάνει, τελικά, μια κρέμα αποτελεσματική;

Η υψηλή περιεκτικότητά της σε δραστικά συστατικά είναι η προφανής απάντηση. Όμως τα πράγματα δεν...  

gluten free cosmetics

 

2020-08-24
Καλλυντικά χωρίς γλουτένη: μήπως υπερβάλλουμε;  

Εδώ και αρκετά χρόνια, η βιομηχανία καλλυντικών, θέλοντας να συμβαδίσει με το πανίσχυρο πλέον trend του...  

skin penetration

 

2020-10-12
​Μέχρι πού φτάνουν τα συστατικά των καλλυντικών;

«Διεισδύει σε βάθος, δρα στην καρδιά των κυττάρων…». Όλες έχουμε κάποια στιγμή αναρωτηθεί τι ακριβώς...  

mature skin

 

2021-04-14
Στο κατώφλι των 50

Το πέρασμα στην ωριμότητα που σηματοδοτεί η δεκαετία των 50 συνοδεύεται από μία σειρά έντονων αλλαγών...  

microbiome

 

2021-04-16
Τα βακτήρια αγαπούν την επιδερμίδα μας

Γιατί μιλούν όλοι για το μικροβίωμα; Τι γυρεύουν τα προβιοτικά στα καλλυντικά μας; Και γιατί η βιολογική...  

 

2021-06-09
​Πίσω από τις λέξεις της ομορφιάς

Αν οι εντυπωσιακές «λέξεις-κλειδιά» στην ετικέτα μιας καλλυντικής κρέμας ήταν η μόνη σας πηγή ενημέρωσης...  


ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ
ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ;