CONNECT:  
             

Πράσινο ''αποτύπωμα'' - η ομορφιά έχει τον τρόπο

Αντωνία Θωμοπούλου Παρασκευή, 8 Ιουλίου 2022
Αντωνία Θωμοπούλου

 

cover 3 Ο ειδικά διαμορφωμένος κήπος στην ταράτσα των κεντρικών γραφείων της L’ Oréal Hellas, που είχαμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε, είναι ένα μικρό «δείγμα» για την ενίσχυση της τοπικής βιοποικιλότητας και μία, μόνο, από τις ενέργειες που εντάσσονται στο διεθνές πρόγραμμα L'Oréal for the Future με μοναδικό στόχο να δημιουργήσουν και στη χώρα μας θετικό αντίκτυπο τόσο στο περιβάλλον όσο και στην κοινωνία.

Πριν από δύο χρόνια ο γαλλικός κολοσσός καλλυντικών θέσπισε το διεθνές πρόγραμμα L’ Oréal For The Future στο οποίο περιλαμβάνονται οι φιλόδοξοι στόχοι του ομίλου για τη βιωσιμότητα και την κοινωνική ενσωμάτωση με χρονικό ορόσημο το έτος 2030. Πιο συγκεκριμένα η L’Oréal δεσμεύεται να:

- μετασχηματισθεί περιορίζοντας τον αντίκτυπο των δραστηριοτήτων της στο κλίμα, στο νερό, τη βιοποικιλότητα και τους φυσικούς πόρους και να λειτουργεί με σεβασμό στα όρια του πλανήτη.

- ενδυναμώσει το επιχειρηματικό της οικοσύστημα βοηθώντας τη μετάβαση σε ένα βιώσιμο κόσμο

- συμβάλλει στην επίλυση των προσκλήσεων του κόσμου, υποστηρίζοντας επείγουσες κοινωνικές και περιβαλλοντικές ανάγκες.

Στις αρχές της εβδομάδας είχαμε την ευκαρία να γνωρίσουμε σε μία ειδική εκδήλωση τις εταιρικές δράσεις για βιώσιμη ανάπτυξη και κοινωνική ενσωμάτωση του ελληνικού τμήματος του ομίλου. Βασικοί ομιλητές ήταν ο Alex Davison, Γενικός Διευθυντής της L’Oréal Hellas, o oποίος παρουσίασε τους πυλώνες του παγκόσμιου προγράμματος, η Δήμητρα Πετρίδη, Corporate Affairs & Engagement Director της L’Oréal Hellas, η οποία μίλησε για τις συνεργασίες με ελληνικές ΜΚΟ σε επίπεδο εταιρείας και μαρκών και ο Φίλιππος Μιχόπουλος, L’Oréal for the Future Leader της L’Oréal Hellas, που ανέλυσε τα προγράμματα μείωσης αντίκτυπου από τις κτιριακές και άλλες λειτουργίες της εταιρείας.

Από το όραμα

Τους πυλώνες της ελληνικής «εκδοχής» του διεθνούς προγράμματος παρουσίασε ο γενικός διευθυντής Alex Davison. «Στη L’Oréal επιταχύνουμε το μετασχηματισμό μας προς ένα μοντέλο λειτουργίας που σέβεται τα όρια του πλανήτη, και ενισχύουμε τις δεσμεύσεις μας για βιώσιμη ανάπτυξη και κοινωνική ενσωμάτωση. Η καταστροφή που έχει υποστεί το φυσικό περιβάλλον έχει ως αποτέλεσμα ακραία φυσικά φαινόμενα τα οποία βιώνουμε και στην Ελλάδα. Η κλίμακα των προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε είναι άνευ προηγουμένου. Οι φιλοδοξίες μας πρέπει να συνάδουν αντίστοιχα με αυτές τις προκλήσεις. Πρέπει να κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να σεβαστούμε τα όρια του πλανήτη όπως ορίζονται από την επιστήμη. Στην L’Oréal Hellas, συμβάλλουμε δυναμικά στους στόχους του παγκόσμιου προγράμματος L’Oréal for the Future, για να μειώσουμε τον αντίκτυπό μας στο περιβάλλον και να υποστηρίξουμε την κοινωνία. Σε συνεργασία με την We4all συμβάλουμε στην αποκατάσταση περιοχών που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές και επιπλέον προχωράμε σε ενέργειες για την προφύλαξη και την προστασία δασικών περιοχών της χώρας. Στις εγκαταστάσεις μας στη Νέα Ιωνία και στο κέντρο διανομής μας στον Αυλώνα έχουμε ήδη πετύχει μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα ενώ δημιουργήσαμε και δύο ξεχωριστούς χώρους πρασίνου στα κτίριά μας για την ενίσχυση της βιοποικιλότητας. Παράλληλα είμαστε υπερήφανοι για τις πολλές και ουσιαστικές πρωτοβουλίες που έχουν λάβει οι μάρκες μας για την άμβλυνση των κοινωνικών προκλήσεων και ειδικότερα των πολλών και σοβαρών προβλημάτων που βιώνουν οι γυναίκες.»

...στην πράξη

Τα ειδικά διαμορφωμένα παρτέρια αρωματικών και άλλων φυτών που επισκεφτήκαμε στο τέλος της εκδήλωσης στην ταράτσα των γραφείων της LOréal Hellas στη Ν. Ιωνία είναι η έμπρακτη απόδειξη των φιλόδοξων στόχων και δεσμεύσεων αειφορίας του προγράμματος LOréal For The Future για ένα βιώσιμο μέλλον. O κόσμος της ομορφιάς δείχνει ότι βρίσκεται στο σωστό δρόμο...

 

 

 

© Copyright 2022 - Skingurus.gr

WHO IS WHO SKINGURUS    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

   

Disclaimer
Το περιεχόμενο των άρθρων και των πληροφοριών που δημοσιεύονται στο www.skingurus.gr προορίζονται αποκλειστικά για ενημερωτικό σκοπό. Σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν τη γνώμη των ειδικών (δερματολόγων, διαιτολόγων, γυμναστών κ.λπ.) αλλά ούτε και τη διάγνωση και τη θεραπεία. Αναζητήστε την επιστημονική συμβουλή του γιατρού σας ή άλλου επαγγελματία υγείας και μην αγνοήσετε ή τροποποιήσετε ποτέ την επιστημονική συμβουλή ή οδηγία ενός ιατρού, επειδή ενδεχομένως διαβάσατε κάτι διαφορετικό στο www.skingurus.gr. Η αποδοχή ή χρήση των όποιων πληροφοριών εμφανίζονται στο www.skingurus.gr γίνεται με αποκλειστικά δική σας ευθύνη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
BLIND TESTLAB WINNERS

 

2022-08-01
​And the winners are…

Καλό μήνα σε όλες! Πριν μια εβδομάδα σας προσκαλέσαμε να συμμετάσχετε σε ένα πρωτότυπο, “blind” TestLab για...  

insta-antiaging

 

2020-04-21
Τι ζητάμε στα προϊόντα αντιγήρανσης

Ποια είναι τα συστατικά που προσδίδουν ολοκληρωμένη αντιγηραντική δράση σε ένα καλλυντικό προϊόν....  

FREE FROM CLAIMS

 

2019-07-24
​Έρχεται το τέλος του “Free from” στα καλλυντικά μας;

 Μια νέα οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που τέθηκε σε ισχύ την 1η Ιουλίου, βάζει αυστηρούς κανόνες...  

beauty trends 2021

 

2021-01-04
​Πού πάει η ομορφιά το 2021;

Κάθε χρόνο, διεθνείς αναλυτές, αφουγκράζονται τον παλμό της παγκόσμιας αγοράς των καλλυντικών, μελετούν...  

STAND UP

 

2021-03-11
Το κίνημα Stand Up μιλά… Ελληνικά

"Γιατί σου αξίζει". Η L'Oréal Paris τιμά φέτος την 50η επέτειο της εμβληματικής υπογραφής της...  

PRIX DE BEAUTE 2021

 

2021-11-18
Η ομορφιά βραβεύεται

Προϊόντα που ξεχώρισαν το 2021 για την ποιότητα και την καινοτομία τους, προϊόντα που δοκιμάσαμε...  

most searched beauty

 

2021-12-17
Φροντίδα επιδερμίδας - τι αναζητήσαμε στην Google το 2021

Ποιες είναι οι πιο συχνές ερωτήσεις ή οι λέξεις-κλειδιά για την καθημερινή περιποίηση της επιδερμίδας...  


ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ
ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ;