CONNECT:  
             

Πράσινο ''αποτύπωμα'' - η ομορφιά μας δείχνει τον... τρόπο

Αντωνία Θωμοπούλου Παρασκευή, 8 Ιουλίου 2022
Αντωνία Θωμοπούλου

 

cover 3 Ο ειδικά διαμορφωμένος κήπος στην ταράτσα των κεντρικών γραφείων της L’ Oréal Hellas, που είχαμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε, είναι ένα μικρό «δείγμα» για την ενίσχυση της τοπικής βιοποικιλότητας και μία, μόνο, από τις ενέργειες που εντάσσονται στο διεθνές πρόγραμμα L'Oréal for the Future με μοναδικό στόχο να δημιουργήσουν και στη χώρα μας θετικό αντίκτυπο τόσο στο περιβάλλον όσο και στην κοινωνία.

Πριν από δύο χρόνια ο γαλλικός κολοσσός καλλυντικών θέσπισε το διεθνές πρόγραμμα L’ Oréal For The Future στο οποίο περιλαμβάνονται οι φιλόδοξοι στόχοι του ομίλου για τη βιωσιμότητα και την κοινωνική ενσωμάτωση με χρονικό ορόσημο το έτος 2030. Πιο συγκεκριμένα η L’Oréal δεσμεύεται να:

- μετασχηματισθεί περιορίζοντας τον αντίκτυπο των δραστηριοτήτων της στο κλίμα, στο νερό, τη βιοποικιλότητα και τους φυσικούς πόρους και να λειτουργεί με σεβασμό στα όρια του πλανήτη.

- ενδυναμώσει το επιχειρηματικό της οικοσύστημα βοηθώντας τη μετάβαση σε ένα βιώσιμο κόσμο

- συμβάλλει στην επίλυση των προσκλήσεων του κόσμου, υποστηρίζοντας επείγουσες κοινωνικές και περιβαλλοντικές ανάγκες.

Στις αρχές της εβδομάδας είχαμε την ευκαρία να γνωρίσουμε σε μία ειδική εκδήλωση τις εταιρικές δράσεις για βιώσιμη ανάπτυξη και κοινωνική ενσωμάτωση του ελληνικού τμήματος του ομίλου. Βασικοί ομιλητές ήταν ο Alex Davison, Γενικός Διευθυντής της L’Oréal Hellas, o oποίος παρουσίασε τους πυλώνες του παγκόσμιου προγράμματος, η Δήμητρα Πετρίδη, Corporate Affairs & Engagement Director της L’Oréal Hellas, η οποία μίλησε για τις συνεργασίες με ελληνικές ΜΚΟ σε επίπεδο εταιρείας και μαρκών και ο Φίλιππος Μιχόπουλος, L’Oréal for the Future Leader της L’Oréal Hellas, που ανέλυσε τα προγράμματα μείωσης αντίκτυπου από τις κτιριακές και άλλες λειτουργίες της εταιρείας.

Από το όραμα

Τους πυλώνες της ελληνικής «εκδοχής» του διεθνούς προγράμματος παρουσίασε ο γενικός διευθυντής Alex Davison. «Στη L’Oréal επιταχύνουμε το μετασχηματισμό μας προς ένα μοντέλο λειτουργίας που σέβεται τα όρια του πλανήτη, και ενισχύουμε τις δεσμεύσεις μας για βιώσιμη ανάπτυξη και κοινωνική ενσωμάτωση. Η καταστροφή που έχει υποστεί το φυσικό περιβάλλον έχει ως αποτέλεσμα ακραία φυσικά φαινόμενα τα οποία βιώνουμε και στην Ελλάδα. Η κλίμακα των προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε είναι άνευ προηγουμένου. Οι φιλοδοξίες μας πρέπει να συνάδουν αντίστοιχα με αυτές τις προκλήσεις. Πρέπει να κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να σεβαστούμε τα όρια του πλανήτη όπως ορίζονται από την επιστήμη. Στην L’Oréal Hellas, συμβάλλουμε δυναμικά στους στόχους του παγκόσμιου προγράμματος L’Oréal for the Future, για να μειώσουμε τον αντίκτυπό μας στο περιβάλλον και να υποστηρίξουμε την κοινωνία. Σε συνεργασία με την We4all συμβάλουμε στην αποκατάσταση περιοχών που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές και επιπλέον προχωράμε σε ενέργειες για την προφύλαξη και την προστασία δασικών περιοχών της χώρας. Στις εγκαταστάσεις μας στη Νέα Ιωνία και στο κέντρο διανομής μας στον Αυλώνα έχουμε ήδη πετύχει μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα ενώ δημιουργήσαμε και δύο ξεχωριστούς χώρους πρασίνου στα κτίριά μας για την ενίσχυση της βιοποικιλότητας. Παράλληλα είμαστε υπερήφανοι για τις πολλές και ουσιαστικές πρωτοβουλίες που έχουν λάβει οι μάρκες μας για την άμβλυνση των κοινωνικών προκλήσεων και ειδικότερα των πολλών και σοβαρών προβλημάτων που βιώνουν οι γυναίκες.»

...στην πράξη

Τα ειδικά διαμορφωμένα παρτέρια αρωματικών και άλλων φυτών που επισκεφτήκαμε στο τέλος της εκδήλωσης στην ταράτσα των γραφείων της LOréal Hellas στη Ν. Ιωνία είναι η έμπρακτη απόδειξη των φιλόδοξων στόχων και δεσμεύσεων αειφορίας του προγράμματος LOréal For The Future για ένα βιώσιμο μέλλον. O κόσμος της ομορφιάς δείχνει ότι βρίσκεται στο σωστό δρόμο...

 

 

 

© Copyright 2023 - Skingurus.gr

WHO IS WHO SKINGURUS    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

   

Disclaimer
Το περιεχόμενο των άρθρων και των πληροφοριών που δημοσιεύονται στο www.skingurus.gr προορίζονται αποκλειστικά για ενημερωτικό σκοπό. Σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν τη γνώμη των ειδικών (δερματολόγων, διαιτολόγων, γυμναστών κ.λπ.) αλλά ούτε και τη διάγνωση και τη θεραπεία. Αναζητήστε την επιστημονική συμβουλή του γιατρού σας ή άλλου επαγγελματία υγείας και μην αγνοήσετε ή τροποποιήσετε ποτέ την επιστημονική συμβουλή ή οδηγία ενός ιατρού, επειδή ενδεχομένως διαβάσατε κάτι διαφορετικό στο www.skingurus.gr. Η αποδοχή ή χρήση των όποιων πληροφοριών εμφανίζονται στο www.skingurus.gr γίνεται με αποκλειστικά δική σας ευθύνη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
2023 beauty routine1

 

2023-01-09
Στοχευμένη, ενισχυμένη και αποτελεσματική: η ρουτίνα ομορφιάς το 2023

Με δύναμη από το πρόσφατο παρελθόν, το skinimalism, ένα από τα πιο διάσημα beauty trends, επανέρχεται...  

332300984

 

2023-02-27
Ο σπόρος που αγαπά την επιδερμίδα!

 

3BiothermBottles

 

2021-07-02
Με δύναμη από το...μέλλον

Η κλιματική αλλαγή και οι επιπτώσεις της στον πλανήτη όπως και στη ζωή μας έχουν ευαισθητοποιήσει...  

 

2020-03-13
​Ένα βραβείο για την ομορφιά

Ανάμεσα στα  αμέτρητα καλλυντικά προϊόντα που κυκλοφόρησαν την περασμένη χρονιά, ήταν εκείνα που...  

microbeads

 

2018-09-08
Καθαρίζουν την επιδερμίδα, ρυπαίνουν τις θάλασσες...

Τα μικροσφαιρίδια, οι μικροσκοπικοί συνθετικοί κόκκοι των απολεπιστικών, κυρίως, προϊόντων θα απειλήσουν...  

 

2018-06-28
Με πόσες κουταλιές ζάχαρη πίνετε το τσάι σας;

Σίγουρα γνωρίζετε πως το τσάι είναι πηγή πολύτιμων αντιοξειδωτικών συστατικών. Αυτό που ίσως δεν...  

La Mer, Miracle Broth

 

2015-01-14
Στην ομορφιά επίκεινται… ζυμώσεις

Ένα νέο, ισχυρό trend, με προέλευση –και πάλι-την Ασία κατακτά τη βιομηχανία ομορφιάς στην Αμερική-και...  


ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ
ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ;