CONNECT:  
             

Τι είδους κυτταρίτιδα έχετε; (IΙ)

Λένα Ιωαννίδου Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2015
Λένα Ιωαννίδου

 

Η όψη φλοιού πορτοκαλιού δεν έχει πάντα την ίδια μορφή, ούτε και οι αιτίες που τη δημιουργούν είναι κοινές για όλες τις γυναίκες. Αν κάνατε το  μίνι τεστ που σας προτείναμε και εντοπίσατε τη δική σας περίπτωση, διαβάστε σήμερα τι θα πρέπει να κάνετε…

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που οδηγούν στην δημιουργία κυτταρίτιδας. Οι πιο συνηθισμένοι είναι η κατακράτηση νερού , η κακή κυκλοφορία και η απότομη συσσώρευση λίπους-που συχνά συνδέεται με την αύξηση του σωματικού βάρους- και η αλλοίωση των ινών του κολλαγόνου και της ελαστίνης.

Αν κάνατε το τεστ και εντοπίσατε σε ποια κατηγορία ανήκετε, οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε τη… δική σας κυτταρίτιδα .

Περίπτωση Α (η κυτταρίτιδα οφείλεται κυρίως σε κατακράτηση νερού, κακή κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου)

 • Οι ορμόνες του στρες μειώνουν τη δραστηριότητα της ινσουλίνης και μας παρασύρουν να αυξήσουμε την κατανάλωση σακχάρων. Οι μικροφλεγμονές ου προκαλούνται στα αγγεία εξαιτίας του στρες, ευνοούν την έκκριση αδρεναλίνης αναγκάζοντας τον οργανισμό να κατακρατεί υγρά.
 • Η κυτταρίτιδα που παρουσιάζεται κατά τη διάρκεια της εφηβείας ή της εγκυμοσύνης και οφείλεται σε ορμονικές μεταβολές, αντιμετωπίζεται πολύ ευκολότερα.
 • Αν έχετε κληρονομική προδιάθεση αντιμετωπίστε το πρόβλημα επενδύοντας στη σωματική άσκηση.
 • Αν αντιμετωπίζετε πρόβλημα κακής φλεβικής κυκλοφορίας στα κάτω άκρα- που ευνοεί την εγκατάσταση κυτταρίτιδας- η καλύτερη θεραπεία είναι το συστηματικό περπάτημα, το κολύμπι και τα κρύα ντους στα πόδια.
 • Αν εμφανιστεί ξαφνικά κυτταρίτιδα ελέγξτε τα αντισυλληπτικά χάπια που παίρνετε. Ίσως δεν σας ταιριάζουν.
 • Φυσική δραστηριότητα και διατροφή πλούσια σε πρωτεΐνες είναι ο ιδανικός συνδυασμός για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας αυτού του τύπου.
 • Προσπαθήστε να μην σταυρώνετε τις γάμπες. Η πίεση που ασκείται εμποδίζει την ομαλή κυκλοφορία της λέμφου και ευνοεί τη δημιουργία κυτταρίτιδας.
 • Η πρεσσοθεραπεία και το λεμφικό μασάζ (τουλάχιστον 10 συνεδρίες) είναι δύο τεχνικές οι οποίες ενδείκνυνται στις περιπτώσεις που η κυτταρίτιδα οφείλεται σε κατακράτηση υγρών και κακή κυκλοφορία.
 • Πίνετε άφθονο νερό- κατά προτίμηση- αλλά και τσάι, φυσικούς χυμούς φρούτων χωρίς ζάχαρη, ή χυμούς λαχανικών.
 • Περιορίστε την κατανάλωση αλκοόλ και πικάντικων τροφών και κόψτε το κάπνισμα. Η νικοτίνη δυσχεραίνει την μικροκυκλοφορία –στενεύει τα αγγεία- στερεί το οξυγόνο από τους ιστούς και επιδεινώνει την όψη φλοιού πορτοκαλιού…
 • Το αλάτι ευνοεί την κατακράτηση νερού. Ελαττώστε την κατανάλωση χωρίς να το καταργήσετε.
 • Επιλέξτε κατά προτίμηση προϊόντα κατά της κυτταρίτιδας σε μορφή ζελ, εμπλουτισμένα με φυτικά ή θαλάσσια εκχυλίσματα και αιθέρια έλαια τα οποία εκτός από λιπολυτική δράση καταπολεμούν την κατακράτηση νερού και ευνοούν τη μικροκυκλοφορία.

Περίπτωση Β ( η κυτταρίτιδα οφείλεται σε συσσώρευση λίπους στα λιποκύτταρα και σε παραπανίσια κιλά)

 • Τα παραπανίσια κιλά που μπορεί να πήρατε, είναι ουσιαστικά συσσωρευμένη θερμιδική ενέργεια πράγμα που σημαίνει ότι πιθανότατα δεν ήταν η ποσότητα αλλά η ποιότητα των τροφών που καταναλώσατε. Φροντίστε να επαναφέρετε την ισορροπία ακολουθώντας ένα διαιτολόγιο φτωχό σε σάκχαρα και λιπαρά.
 • Από τις 2000 θερμίδες που παίρνουμε καθημερινά, ένα μέρος τους (περίπου 450 θερμίδες) «περιμένει» να καταναλωθεί με σωματική άσκηση. Εμείς ωστόσο, λόγω της καθιστικής ζωής που συνήθως κάνουμε αφήνουμε ανεκμετάλλευτες αυτές τις θερμίδες με αποτέλεσμα να μετατρέπονται σε λίπος και να συσσωρεύονται στα λιποκύτταρα.
 • Αν η εμφάνιση της κυτταρίτιδας συνέπεσε με αύξηση βάρους αναζητήστε εξειδικευμένα προϊόντα για τοπικό αδυνάτισμα . Συνήθως είναι εμπλουτισμένα με ενεργά συστατικά -πχ καφεΐνη- που εμποδίζουν την λιπογένεση και συγχρόνως ευνοούν τη λιποδιάλυση.
 • Η δράση των προϊόντων κατά της κυτταρίτιδας και του τοπικού πάχους μεγιστοποιείται αν η εφαρμογή τους γίνει με κυκλικές κινήσεις μασάζ γιατί έτσι ενεργοποιείται η μικροκυκλοφορία και βελτιώνεται η υφή της επιδερμίδας.
 • Οι τεχνικές μασάζ με έντονες –μηχανικές- πιέσεις των χεριών ενδείκνυνται περισσότερο για τις περιπτώσεις που η κυτταρίτιδα οφείλεται σε συσσώρευση λίπους. Εμπιστευθείτε το σώμα σας στα χέρια ενός επαγγελματία τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα.
 • Η ενδερμολογία LPG, η δημοφιλής τεχνολογία λιπομασάζ για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας με τη βοήθεια της ειδικής συσκευής, έχει πολύ καλά αποτελέσματα κυρίως όταν η κυτταρίτιδα είναι πρόσφατα εγκατεστημένη.
 • Όταν η επιδερμίδα είναι σφριγηλή, τα περιθώρια που αφήνει στα λιποκύτταρα να διογκωθούν είναι πολύ …στενά. Εκτός από τη φυσική άσκηση, χρησιμοποιείτε καθημερινά στα επίμαχα σημεία μια δραστική κρέμα σύσφιξης. Η καλύτερη στιγμή για την εφαρμογή της είναι αμέσως μετά τη γυμναστική.
 • Σε περιπτώσεις τοπικού πάχους (ψωμάκια) και εντοπισμένης –όχι διάχυτης- επιφανειακής κυτταρίτιδας, η κλασική λιποαναρρόφηση ή οι μη επεμβατικές τεχνολογίες λιποδιάλυσης με λέιζερ ή υπέρηχους προσφέρουν πολύ καλά αποτελέσματα.

Περίπτωση Γ ( κυτταρίτιδα μόνιμα εγκατεστημένη-για περισσότερα από 5 χρόνια).

 • Αν αποφασίσατε με καθυστέρηση χρόνων να αντιμετωπίσετε την κυτταρίτιδα και το τοπικό πάχος είναι καλύτερο να συμβουλευτείτε ένα διατροφολόγο, να μετρήσετε τα ποσοστά μυϊκής μάζας και λίπους στο σώμα σας και να ακολουθήσετε αυστηρά ένα πρόγραμμα διατροφής προσαρμοσμένο στα μέτρα σας.
 • Μην ζυγίζεστε καθημερινά γιατί οι αυξομειώσεις στα κιλά-ή στα γραμμάρια αν έχετε ηλεκτρονική ζυγαριά- μπορούν να σας τρελάνουν. Ανεβαίνετε στη ζυγαριά μια μόνο φορά την εβδομάδα, 3 με 4 ώρες μετά το φαγητό-ιδανικά το απόγευμα.
 • Αποφεύγετε τα προϊόντα light . Δεν θα ικανοποιήσετε την ανάγκη σας για ζάχαρη αλλά ο οργανισμός σας θα εκκρίνει ινσουλίνη, μια ορμόνη που εμποδίζει την απώλεια κιλών.
 • Οι ασκήσεις αντοχής (jogging, κολύμπι, ποδήλατο) είναι ο μόνος τρόπος, μαζί με δίαιτα, για να αυξήσετε τη μυϊκή μάζα και να κάψετε το εγκατεστημένο λίπος .
 • Τριάντα λεπτά έντονης φυσικής άσκησης αρκούν για να αρχίσει ο οργανισμός μας να αναζητά ενέργεια από το αποθηκευμένο λίπος του.
 • Δοκιμάστε τη μεσοθεραπεία, μια δοκιμασμένη μέθοδο καταπολέμησης του τοπικού πάχους και της κυτταρίτιδας-ιδιαίτερα στις μικρότερες ηλικίες. Μέσα σε 10-12 συνεδρίες θα έχετε ορατά αποτελέσματα .
 • Στις περιπτώσεις εγκατεστημένης κυτταρίτιδας, υιοθετήστε το καθημερινό στεγνό μασάζ με τρίχινο γάντι πριν από την εφαρμογή της κρέμας έτσι ώστε τα συστατικά της να διεισδύσουν ευκολότερα. Για να ενεργοποιήσετε την μικροκυκλοφορία, ξεκινήστε με γρήγορες οριζόντιες κινήσεις, συνεχίστε κάνοντας μασάζ με φορά από κάτω προς τα πάνω και τελειώστε με ανάλαφρες κυκλικές κινήσεις.

 

Οι SkinGurus σας προτείνουν

                                                     

Σχετικά θέματα
Το σώμα που θέλω...με την άσκηση που του ταιριάζει
2020-06-17
Το σώμα που θέλω...με την άσκηση που του ταιριάζει
 
Τρία όπλα στη μάχη με την κυτταρίτιδα
2014-05-17
Τρία όπλα στη μάχη με την κυτταρίτιδα
 
Τι είδους κυτταρίτιδα έχετε; (I)
2015-03-18
Τι είδους κυτταρίτιδα έχετε; (I)
 

 

 

 

© Copyright 2023 - Skingurus.gr

WHO IS WHO SKINGURUS    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

   

Disclaimer
Το περιεχόμενο των άρθρων και των πληροφοριών που δημοσιεύονται στο www.skingurus.gr προορίζονται αποκλειστικά για ενημερωτικό σκοπό. Σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν τη γνώμη των ειδικών (δερματολόγων, διαιτολόγων, γυμναστών κ.λπ.) αλλά ούτε και τη διάγνωση και τη θεραπεία. Αναζητήστε την επιστημονική συμβουλή του γιατρού σας ή άλλου επαγγελματία υγείας και μην αγνοήσετε ή τροποποιήσετε ποτέ την επιστημονική συμβουλή ή οδηγία ενός ιατρού, επειδή ενδεχομένως διαβάσατε κάτι διαφορετικό στο www.skingurus.gr. Η αποδοχή ή χρήση των όποιων πληροφοριών εμφανίζονται στο www.skingurus.gr γίνεται με αποκλειστικά δική σας ευθύνη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
ELBOWS AND KNEES

 

2023-05-05
Η …σκληρή πλευρά της επιδερμίδας

Αγκώνες και γόνατα. Δύο περιοχές του σώματος που αντιστέκονται σθεναρά στις προσπάθειές μας να...  

jambes fines

 

2020-07-01
Ένα ζευγάρι υπέροχες γάμπες

Το ακαταμάχητο σύμβολο γοητείας και θηλυκότητας, αναδεικνύεται ιδιαίτερα το καλοκαίρι. Για να διατηρήσουν...  

decollete care

 

2022-02-11
Οι ρυτίδες δεν σταματούν στο πρόσωπο

Ακόμη κι αν δεχτούμε πως η λεπτή από τη φύση της επιδερμίδα δημιουργεί τις ιδανικές προϋποθέσεις,...  

Broken nails

 

2021-11-25
Γιατί σπάνε τα νύχια μου;

Ένα σπασμένο νύχι είναι απλά, ένα ενοχλητικό «ατύχημα». Όταν όμως γίνεται ... κατά συρροή, ίσως...  

body butter

 

2022-01-19
Τα body butters αγαπούν το κρύο

Όσο οι χαμηλές θερμοκρασίες καλά κρατούν, η επιδερμίδα, μέσα σε βαριά ρούχα, υποφέρει και το δείχνει....  

cellulite myths

 

2021-03-22
​5 μύθοι για την κυτταρίτιδα

Η άνοιξη είναι εδώ και η ιδέα ότι πολύ σύντομα θα χρειαστεί να αποκαλυφθούμε, μας εξιτάρει και συγχρόνως...  

aging hands

 

2021-05-26
​Πόσο «σας κάνουν» …τα χέρια σας;

Μιλάμε συνεχώς για το πώς θα διατηρήσουμε την επιδερμίδα του προσώπου μας νεανική, αλλά κατά κανόνα...  


ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ
ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ;