CONNECT:  
             

Θα μπορούσατε να ζήσετε για μια ολόκληρη μέρα με μόλις 10 λίτρα νερό;

Λένα Ιωαννίδου Κυριακή, 22 Μαρτίου 2015
Λένα Ιωαννίδου

 

Το πρόγραμμα Acqua for Life προσκαλεί και …προκαλεί προσωπικότητες, δημοσιογράφους, bloggers, με επιρροή στον κόσμο της μόδας και της ομορφιάς σε ένα νέο challenge ευαισθητοποίησης, με στόχο να διαδοθεί η ανάγκη για περισσότερο καθαρό, ασφαλές νερό. Αφετηρία η Κυριακή 22 Μαρτίου, Παγκόσμια ημέρα νερού.

Η πρόσβαση στο καθαρό νερό είναι ένα βασικό ανθρώπινο δικαίωμα. Η έλλειψή του όχι μόνο θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των ανθρώπων, αλλά μειώνει δραματικά την πρόσβαση στην παιδεία και την ανάπτυξη. Υπάρχει επομένως ανάγκη να παρθούν μέτρα παγκοσμίως ώστε να βρεθούν λύσεις γι’ αυτό το πρόβλημα.

Ο Giorgio Armani, δημιουργός του Acqua di Gio και του Acqua di Gioia, δύο αρωμάτων που έχουν άμεση σχέση με το νερό, ήταν αυτός που ανέλαβε, αγκάλιασε και έκανε γνωστό στο ευρύ κοινό, πριν από 5 χρόνια, το Aqua for Life. Η πρωτοβουλία Acqua for Life σε συνεργασία πάντα με τον ΜΚΟ Green Cross International,-ο οργανισμός που προσφέρει εκατομμύρια λίτρα καθαρό νερό κάθε χρόνο μέσω γεωτρήσεων, συστημάτων συλλογής βρόχινου νερού, πηγαδιών και αντλιών νερού- ευαισθητοποιεί το κοινό για την αξία του νερού και την ανάγκη να δοθεί βοήθεια σε εκατομμύρια ανθρώπους που δεν έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό. Για το 2015, το Aqua for Life αναλαμβάνει νέες πρωτοβουλίες στη Γκάνα, στην Ακτή Ελεφαντοστού, στη Σενεγάλη, στη Κίνα, στη Βολιβία και στο Μεξικό – και για πρώτη φορά – στην Αργεντινή για πρόσβαση σε καθαρό νερό.

Αργεντινή: Στο χωριό Gastre, της επαρχίας Chubut της Παταγονίας, μιας περιοχής που μαστίζεται από τη φτώχεια και τα ακραία καιρικά φαινόμενα, το Aqua for Life αναλαμβάνει να κατασκευάσει μια γεώτρηση βάθους 300 μέτρων για να εξασφαλίσει καθαρό νερό στους κατοίκους καθώς και ένα αρδευτικό σύστημα για το τοπικό θερμοκήπιο που παράγει φρούτα και λαχανικά καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Η πρωτοβουλία αυτή θα μεταμορφώσει την ποιότητα ζωής τους γιατί όπως έχει διαπιστωθεί, η βασική αιτία για τις διατροφικές διαταραχές που παρατηρούνται στους κατοίκους της περιοχής είναι η έλλειψη προσιτών οικονομικά φρούτων και λαχανικών.

Γκάνα: Ο μισός πληθυσμός της αγροτικής Γκάνα δεν έχει πρόσβαση σε νερό. Από το 2011, 90 διαφορετικά συστήματα παροχής νερού να έχουν εγκατασταθεί μέσω του προγράμματος Aqua for Life, σε πάνω από 30 κοινότητες. Το 2015, οι ενέργειες θα επικεντρωθούν σε κοινωνίες που εκτείνονται στα σύνορα μεταξύ Γκάνας και Ακτής Ελεφαντοστού και θα περιλαμβάνουν πρωτοβουλίες για την ευαισθητοποίηση των ψαράδων και των εργατών στα μικρά ορυχεία ενημερώνοντάς τους για τις διαδεδομένες κακές συνήθειες που βάζουν σε κίνδυνο το οικοσύστημα και την ασφάλεια του νερού για όλο τον πληθυσμό.

Σενεγάλη: Η πρωτοβουλία Acqua for Life και ο Green Cross θα υποστηρίξουν, ξανά το 2015, τις Σενεγαλέζικες κοινότητες. Τέσσερα σχολεία και περίπου 4.000 μαθητές που ζουν σε αγροτικές περιοχές της πόλης Thiès θα δουν το σχολικό τους περιβάλλον να βελτιώνεται σημαντικά αφού θα έχουν εξασφαλισμένη ασφαλή πρόσβαση σε πόσιμο νερό. Ταυτόχρονα θα κατασκευαστούν αποχωρητήρια για άνδρες και γυναίκες.

Κίνα: Μόνο το 30% των 2.200 κατοίκων του χωριού Taihe, στην επαρχία Yunnan της Κίνας, κοντά στα σύνορα με το Βιετνάμ. μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν το δίκτυο ύδρευσης πριν αυτό καταστραφεί και σταματήσει να λειτουργεί. Το ένα τρίτο των χωρικών ζούν κάτω από τα όρια της φτώχειας, μερικοί στα όρια της απόλυτης ένδειας. Το πρόγραμμα Acqua for Life θα βοηθήσει στην αποκατάσταση του υδρευτικού συστήματος και της επέκτασής του σε όλα τα σπίτια που έχουν ανάγκη πρόσβασης σε καθαρό νερό.

Βολιβία: Στην επαρχία Cordillera, στα νοτιοδυτικά της Βολιβίας, 30 κοινωνίες έχουν βοηθηθεί από το 2012 με πάνω από 50 συστήματα παροχής νερού. Για το 2015, το Acqua for Life στρέφεται στους κατοίκους της Charagua, μιας περιοχής που περιλαμβάνει αρκετά απομονωμένα χωριά και δεσμεύεται να κατασκευάσει σε 9 επιπλέον χωριά αντλίες νερού και συστήματα συλλογής βρόχινου νερού ώστε να παρέχεται νερό σε ακόμα περισσότερα νοικοκυριά.

Μεξικό: Εδώ και τρία χρόνια, τα προγράμματα Acqua for Life περιλαμβάνουν ενέργειες για την βελτίωση της ποιότητας και της ποσότητας του νερού σε δέκα σχολεία σε υποανάπτυκτες κοινωνίες της πολιτείας Morelos. Παιδιά και γονείς συμμετέχουν σε εκπαιδευτικά εργαστήρια, όπου μαθαίνουν για τη μόλυνση του νερού, πώς να καθαρίζουν το νερό στο σπίτι και πώς να αποφεύγουν ασθένειες που μεταδίδονται μέσω του νερού.

#1DayOn10Liters

Έχετε σκεφτεί ποτέ πόσο νερό ξοδεύετε καθημερινά; Οι στατιστικές λοιπόν λένε πως στις περισσότερες χώρες, οι άνθρωποι καταναλώνουν κάθε μέρα 100 λίτρα νερό κατά μέσο όρο. Όχι όμως σε όλες. Υπάρχουν περιοχές στον κόσμο όπου ακόμα και τα 10 λίτρα είναι πολυτέλεια…. Αυτή η διαπίστωση στάθηκε πηγή έμπνευσης και αφορμή για μια νέα πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης. Έτσι, για το 2015 το πρόγραμμα Acqua for Life προσκαλεί bloggers, δημοσιογράφους και προσωπικότητες από διαφορετικές χώρες – με επιρροή στον κόσμο της ομορφιάς, της μόδας και όχι μόνο- σε ένα νέο challenge: Να προσπαθήσουν να ζήσουν με 10 μόνο λίτρα νερό για μια ολόκληρη μέρα! Η πρόκληση αυτή θα δώσει την ευκαιρία σε ανθρώπους με επιρροή να καταγράψουν την εμπειρία τους και να επιμορφώσουν τους followers τους στον ψηφιακό κόσμο για την έλλειψη νερού και την σημασία που έχει η ασφαλής πρόσβαση σε καθαρό νερό. Η πρόκληση #1DayOn10Liters ξεκινά από τις 22 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα Νερού. Την εμπειρία όσων συμμετέχουν στην πρόκληση μπορείτε να την παρακολουθήσετε μέσω των hashtags #1DayOn10liters #Helpgivewater #Acquaforlife και το επίσημο websitewww.acquaforlife.org.

Video: Aqua for Life in Bolivia

Video: Aqua for Life in Ghana

 

 

 

© Copyright 2023 - Skingurus.gr

WHO IS WHO SKINGURUS    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

   

Disclaimer
Το περιεχόμενο των άρθρων και των πληροφοριών που δημοσιεύονται στο www.skingurus.gr προορίζονται αποκλειστικά για ενημερωτικό σκοπό. Σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν τη γνώμη των ειδικών (δερματολόγων, διαιτολόγων, γυμναστών κ.λπ.) αλλά ούτε και τη διάγνωση και τη θεραπεία. Αναζητήστε την επιστημονική συμβουλή του γιατρού σας ή άλλου επαγγελματία υγείας και μην αγνοήσετε ή τροποποιήσετε ποτέ την επιστημονική συμβουλή ή οδηγία ενός ιατρού, επειδή ενδεχομένως διαβάσατε κάτι διαφορετικό στο www.skingurus.gr. Η αποδοχή ή χρήση των όποιων πληροφοριών εμφανίζονται στο www.skingurus.gr γίνεται με αποκλειστικά δική σας ευθύνη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
2023 beauty routine1

 

2023-01-09
Στοχευμένη, ενισχυμένη και αποτελεσματική: η ρουτίνα ομορφιάς το 2023

Με δύναμη από το πρόσφατο παρελθόν, το skinimalism, ένα από τα πιο διάσημα beauty trends, επανέρχεται...  

332300984

 

2023-02-27
Ο σπόρος που αγαπά την επιδερμίδα!

 

cover 3

 

2022-07-08
Πράσινο ''αποτύπωμα'' - η ομορφιά μας δείχνει τον... τρόπο

Ο ειδικά διαμορφωμένος κήπος στην ταράτσα των κεντρικών γραφείων της L’ Oréal Hellas, που είχαμε...  

3BiothermBottles

 

2021-07-02
Με δύναμη από το...μέλλον

Η κλιματική αλλαγή και οι επιπτώσεις της στον πλανήτη όπως και στη ζωή μας έχουν ευαισθητοποιήσει...  

 

2020-03-13
​Ένα βραβείο για την ομορφιά

Ανάμεσα στα  αμέτρητα καλλυντικά προϊόντα που κυκλοφόρησαν την περασμένη χρονιά, ήταν εκείνα που...  

microbeads

 

2018-09-08
Καθαρίζουν την επιδερμίδα, ρυπαίνουν τις θάλασσες...

Τα μικροσφαιρίδια, οι μικροσκοπικοί συνθετικοί κόκκοι των απολεπιστικών, κυρίως, προϊόντων θα απειλήσουν...  

 

2018-06-28
Με πόσες κουταλιές ζάχαρη πίνετε το τσάι σας;

Σίγουρα γνωρίζετε πως το τσάι είναι πηγή πολύτιμων αντιοξειδωτικών συστατικών. Αυτό που ίσως δεν...  


ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ
ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ;