CONNECT:  
             

Καθαροί Ωκεανοί - Καθαρή Γη

Αντωνία Θωμοπούλου Κυριακή, 7 Ιουνίου 2015
Αντωνία Θωμοπούλου

 

Tetiaroa Για μια ακόμη χρονιά η Biotherm δίνει το παρών στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ωκεανών στις 8 Ιουνίου στηρίζοντας με δύο πρωτοβουλίες την προστασία των θαλασσών.

«Υγιής Ωκεανός , Υγιής Γη». Το φετινό θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Ωκεανών είναι ο ζωτικός ρόλος της θάλασσας στην ανθρώπινη ζωή και υγεία. Η γνωστή εταιρεία καλλυντικών Biotherm για δεύτερη, συνεχόμενη χρονιά συντάσσεται ,μέσω της πλατφόρμας Biotherm Water Lovers , με τις μη κερδοσκοπικές οργανώσεις που προστατεύουν τα νερά του πλανήτη αποδεικνύοντας έμπρακτα την αγάπη της για το υδάτινο στοιχείο. Το 2015 λοιπόν η Biotherm στηρίζει δύο σημαντικές πρωτοβουλίες για την προστασία των θαλασσών .

Η πρώτη αφορά την αποστολή Aquapower Expedition υπό την αιγίδα της ανδρικής σειράς περιποίησης του οίκου Biotherm Homme. Πρόκειται για τον πρώτο διάπλου του Ατλαντικού από μια ομάδα επιστημόνων, περιβαλλοντολόγων και διάσημων αθλητών μέσα σε ένα καταμαράν, που ξεκίνησε στις 7 Απριλίου από τη Γουαδελούπη και αναμένεται να καταπλεύσει σήμερα στο λιμάνι της Μασσαλίας στη Γαλλία. Στο διάστημα των δύο μηνών, τα μέλη της αποστολής συμμετείχαν στον καθαρισμό παραλιών στα μέρη από τα οποία πέρασαν αλλά και στη συλλογή αποβλήτων από τον Ατλαντικό για εργαστηριακές αναλύσεις στοχεύοντας στην ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς για την προστασία των ωκεανών.

Επιπλέον, με αφορμή την κυκλοφορία της νέας ενυδατικής κρέμας Aquasource, η Biotherm δεσμεύεται να δώσει 100.000 ευρώ από τις πωλήσεις του προϊόντος, στη ΜΚΟ Mission Blue για την αποκατάσταση της Tetiaroa, το νησί της Γαλλικής Πολυνησίας που ανήκε κάποτε στον διάσημο ηθοποιό Μάρλον Μπράντο. Στόχος είναι να διατηρηθεί η βιοποικιλότητα της περιοχής και να αποκατασταθεί η λιμνοθάλασσα που αποτελείται από 12 κοραλλιογενείς νησίδες. Οι προνύμφες των ψαριών θα συλλέγονται και στη συνέχεια θα απελευθερώνονται ως ψάρια, με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι πιθανότητες επιβίωσής τους. Η βασική ιδέα είναι να δημιουργηθεί ένα μοντέλο αναπλήρωσης που θα χρησιμοποιείται ανάλογα και σε άλλα μέρη.

Μάθετε περισσότερα για την πλατφόρμα Biotherm Water Lovers

 

 

 

© Copyright 2023 - Skingurus.gr

WHO IS WHO SKINGURUS    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

   

Disclaimer
Το περιεχόμενο των άρθρων και των πληροφοριών που δημοσιεύονται στο www.skingurus.gr προορίζονται αποκλειστικά για ενημερωτικό σκοπό. Σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν τη γνώμη των ειδικών (δερματολόγων, διαιτολόγων, γυμναστών κ.λπ.) αλλά ούτε και τη διάγνωση και τη θεραπεία. Αναζητήστε την επιστημονική συμβουλή του γιατρού σας ή άλλου επαγγελματία υγείας και μην αγνοήσετε ή τροποποιήσετε ποτέ την επιστημονική συμβουλή ή οδηγία ενός ιατρού, επειδή ενδεχομένως διαβάσατε κάτι διαφορετικό στο www.skingurus.gr. Η αποδοχή ή χρήση των όποιων πληροφοριών εμφανίζονται στο www.skingurus.gr γίνεται με αποκλειστικά δική σας ευθύνη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
2023 beauty routine1

 

2023-01-09
Στοχευμένη, ενισχυμένη και αποτελεσματική: η ρουτίνα ομορφιάς το 2023

Με δύναμη από το πρόσφατο παρελθόν, το skinimalism, ένα από τα πιο διάσημα beauty trends, επανέρχεται...  

332300984

 

2023-02-27
Ο σπόρος που αγαπά την επιδερμίδα!

 

cover 3

 

2022-07-08
Πράσινο ''αποτύπωμα'' - η ομορφιά μας δείχνει τον... τρόπο

Ο ειδικά διαμορφωμένος κήπος στην ταράτσα των κεντρικών γραφείων της L’ Oréal Hellas, που είχαμε...  

3BiothermBottles

 

2021-07-02
Με δύναμη από το...μέλλον

Η κλιματική αλλαγή και οι επιπτώσεις της στον πλανήτη όπως και στη ζωή μας έχουν ευαισθητοποιήσει...  

 

2020-03-13
​Ένα βραβείο για την ομορφιά

Ανάμεσα στα  αμέτρητα καλλυντικά προϊόντα που κυκλοφόρησαν την περασμένη χρονιά, ήταν εκείνα που...  

microbeads

 

2018-09-08
Καθαρίζουν την επιδερμίδα, ρυπαίνουν τις θάλασσες...

Τα μικροσφαιρίδια, οι μικροσκοπικοί συνθετικοί κόκκοι των απολεπιστικών, κυρίως, προϊόντων θα απειλήσουν...  

 

2018-06-28
Με πόσες κουταλιές ζάχαρη πίνετε το τσάι σας;

Σίγουρα γνωρίζετε πως το τσάι είναι πηγή πολύτιμων αντιοξειδωτικών συστατικών. Αυτό που ίσως δεν...  


ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ
ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ;